Inlägg

Inlägg som fozec87 har skrivit i forumet
Av fozec87

@Frrr:

Testade faktiskt att sätta hårddisken som första val, men då kommer jag till en boot meny utan att kunna välja något.. Vilket suger..

Ska flytta över installationsfilerna till en USB 2.0 sticka istället för att se om det går bättre.

Av fozec87
Skrivet av hultron:

@fozec87: samma fel oavsett om du kör gpt eller mbr på ssd'n? du behöver inte heller skapa en partition efter clean. Det gör installationen automatiskt.

Hur skapade du installations-mediet? Testat rufus och tvingat uefi?

https://rufus.akeo.ie/pics/rufus_en.png

Tack för tipset men hur ska jag kunna starta rufus i installationsskedet av Win 10? Via cmd?

Av fozec87
Skrivet av Rouge of Darkness:

testa att lämna typ 1GB opartitionerat då den kommer vilja göra en boot partition ~100MByte och en recovery partition som brukar ligga på 450MByte tror jag

Testade även det också, lade ca 15gb utanför men problemet kvarstår..

Av fozec87
Skrivet av Frrr:

Blir det samma felmeddelande även när du inte skapat några partitioner alls manuellt?
Ska funka att välja endast det opartitionerade utrymmet och klicka nästa.

Får detta som svar då:

https://ibb.co/iv88fk

Av fozec87
Skrivet av Dockland:

gå in i repair mode under boot av install media, konvertera till GPT partitionstabell via disk part

https://www.youtube.com/watch?v=KqD52L1RBzg kanske?

Bra video, men problemet är att han kommer in i windows, jag gör inte det. Mycket av det failar då. Har även konverterat till GPT fortfarande samma problem.. :/

Av fozec87

@hultron:

Gjort det med, får upp samma sak hela tiden. Förstår inte vad jag gör för fel?

Av fozec87

@pre-dator:

Om jag tar bort så blir det samma sak. Har gjort det flera gånger och kör med dessa inställningar i BIOS:

https://ibb.co/nC3MY5

Av fozec87

Slänger även upp en bild:
https://ibb.co/g17tfk

Av fozec87
Skrivet av Frrr:

Har du provat ta bort alla partitioner på disken?

Jag brukar partitionera alla mina datorer som jag köper och det är det första jag gör då jag tar bort recovery partitionen också (har alla drivisar sparat på usb). Får det fortfarande inte att funka, förstår inte vad jag gör för fel?

Av fozec87

Problem vid partitionering Win 10

Tja alla!

Köpte mig en Lenovo Ideapad 710s Plus härom veckan och vill installera windows 10 clean utan massa bloatware (som tyvärr fanns på laptopen när jag köpte den)..

Dock har jag fastnat på installationssidan när man skall partitionera upp hårddisken (256 gb ssd). det som står är :

Det går inte att installera windows på enhet 0 partition 1 (visa information).

Jag har googlat ihjäl mig och hittar inget som löser mitt problem. Testat list disk etc och kört en clean men fungerar ej.

Tacksam för all hjälp!!

Av fozec87

Problem vid installation av ny ROM till Moto X Play

Hej alla!

Vet inte vilken del jag ska välja när det kommer till "custom roms" men jag försöker här så får vi se vart det slutar.

Jag skulle installera en Custom Rom på min nya Moto x Play, men nu fastnar jag här :

http://pasteboard.co/LHkkVN9.png

Någon som har en idé om hur och vad jag kan göra?

Har även tankat ner orginalrom men får inte den att funka heller nu? :S

Tack på förhand!

Av fozec87
Skrivet av deeyay:

Det vore ju lite ironiskt faktiskt ifall 830 har bättre batteritid än 930. Men jag instämmer 930 har riktigt dålig batteritid för att vara ett flagskepp 2014. Inte acceptabelt. Skulle jag köpa en WP idag igen skulle jag hellre välja en 830 än en 930. Haft 5st 930 och upplevde diverse problem och gav upp om den telefonen. Dottern har den nu det sista exemplaret jag testade. Det enda jag hör där hemma på dagarna är varningen för lågt batteri.

Jag har använt min mobil hela dagen, vaknade 7.30, syncade alla låtar från spotify till mobilen så jag kunde köra offline mode. Skärmen var på hela tiden och gick från 99% till ca 88% under 1 timme, full styrka på skärmen samt lite stress på CPUn. Tycker jag ändå den gjorde bra ifrån sig.

Sorry för stor bild, men 36% kvar efter en heldag med massor av Whatsapp, facebook och samtal inom mitt jobb (jobbar på tele2 så ringer en hel del samtal)

http://i61.tinypic.com/2r7ol5k.jpg

Av fozec87
Skrivet av MrPhilicorda:

Fint att höra att du fick ett bra exemplar, däremot tror jag min defekta lur enbart var extrem otur. Verkar inte vara ett utspritt problem då man läser på olika forums.

Vad är det som känns budget enligt dig? Håller med om att skalet på baksidan kändes lite tunt och sladdrigt då man hanterade det men när det väl sitter på plats så känns det hur stabilt som helst. I det stora hela var min uppfattning att det är kvalitet rakt igenom och telefonen känns väldigt solid och gedigen pga. metallramen.

Baksidan känns väl lite budget när man skulle trycka på skalet efter att ha satt i simkortet och minneskortet, utöver det kvalité känsla rakt igenom.

Skrivet av Ostbiten:

Längtar tills min kommer!

Hur är skärmen på den? Då det faktiskt är lite ''lägre'' PPI mot många andra telefoner?

Jag har använt många lumia telefoner, jämnför denna mest med 930 såklart, men med blåtta ögat så märker man knappt någon skillnad, varken i CPU eller PPI. Tycker det är helt fantastiskt om jag ska vara ärlig. Du kommer nog garanterat inte ångra ditt köp kan jag säga.

Skrivet av Telepati:

Ni som köper den, är det för att ni inte vill ha 'bättre' eller ser ni 830 som en lika bra lur som 930, eller hur resonerar ni? För det lär inte dröja länge innan tyngre pjäser äntrar scenen.

Jag köpte min 830 efter att ha läst runt lite att Nokia äntligen har fixat med värmen vid hög belastning, vilket stämmer.
Batteritiden har också blivit bättre (eftersom upplösningen är mindre, som knappt märks även vid surfande).
SD-Kort PLATS = AWESOME! Det var de jag saknade på min lumia 930, 1020 och äntligen kom det!

Skrivet av MrPhilicorda:

För övrigt så kan jag tillägga att min 830 är tillbakalämnad till butiken och den kommer att skickas till någon service point i Malmö för evaluation varefter den repareras eller ersätts med ny. Får en ny tidigast mot slutet av nästa vecka... GAAAAH!! Fan vilket antiklimax. Kollade upp det här med ångerrätt men det gäller tyvärr bara vid online handel och inte om varan är köpt i butik.

Lider verkligen med dig, och så kommer helgen, its gonna be a loooong weekend Philicorda,

Av fozec87
Skrivet av KDAson:

Vad är skillnaden på 830 och 930 egentligen?

Fick hem in Nokia Lumia 830 idag, INGA problem just nu, inga glapp med skärmen eller att den sitter löst, dock en budget telefon i mina ögon. Skalet bakom (som förövrigt går att byta) trodde jag gick sönder när jag tog av dig och satte på det igen, men det funkar.
Telefonen i sig om jag ska jämnföra 930 mot 830, så tycker jag rent prestanda, så märker man ingen skillnad.. Lika rapp och smidig som 930.
Det som många tycker är sjukt viktigt är batteritid, och med handen på hjärtat så märker man skillnaden på denna lur och 930.
Först och främst så blir det inte varm som 930 blev, tyvärr. Den drar då inte alls lika mycket batteri, så från all installation tills att jag slutade pilla på den (då menar jag överdrivet användande) så hade jag tappat ca 15-20%, full ljusstyrka etc. Telefonen var då under hårdbelastning. Så jag tror denna telefon kommer hålla om man bryr sig om batteritiden, vilket sög i 930 enligt mig...

Av fozec87
Skrivet av MrPhilicorda:

Displayen är riktigt fin, den är klarare och något ljusstarkare än min 920 vilken känns lite brunaktig i jämförelse. Jämfört med samma telefon så skulle jag säga att 830 är något rappare med att öppna lite tyngre grejer, tex. spelet Asphalt 8. Laddtiden på 830 var en halv sekund snabbare eller så. Kameran verkar också snäppet bättre, mer detaljrik och bättre dynamik mellan ljust/mörkt än 920. Och vad jag har läst angående batteritiden så ska den vara helt okej i dagens mått.

Edit: för att tillägga så var jag ju redan och skrev till Liontech att jag fick en defekt telefon. Sedan läste jag att ett garantiärende kan ta upp till 5 veckor eftersom den kan skickas till någon auktoriserad verkstad. Asså pallar inte vänta 5 veckor till!! Hoppas de kan lösa det på ett bättre sätt.

Fast Phili, du kan alltid utnyttja 14 dagars ångerätt enligt distansavtalslagen. Har du meddelat dem att produkten är defekt vid leverans, jag då är det bara att utnyttja lagen istället. Jag gjorde så med Netonnet, hon sa inget emot mig och jag sa att jag tänker inte vänta 3-4 veckor för en telefon som är skadad för att dem ska skicka den på service, då kan dem lösa problemet och sedan ta den tillbaka i sitt egna lager när den är fixad. Bra service är att lösa kunden för stunden, resten kan dem ta tag i själva för dem får ersättning ena viset eller andra ändå.

Menar, låter ju otroligt om du ska behöva vänta upp mot 5 veckor för en defekt produkt vid leverans.. Nej du, häv köpet och köp en ny från katshing eller något!

Av fozec87
Skrivet av MrPhilicorda:

Ja det är jäkla trist, framförallt med tanke på att den på alla andra sätt verkar så grym, det lilla jag nu har testat den hittills. Hade varit skönt att bara köra igång. Hoppas du får en felfri denna gång då!

Tänkte exakt på samma sak, hur var displayen? Klar och fin? Har du hör/läst något om batteritiden på denna modell? Jag läste lite lätt om att den skulle vara "strömsnål" men det har man hört flera gånger, köpte en powerbank 5200mAh för detta ändamål! Men huvudsaken är att man får en hel lur, men det är ju bara att lämna tillbaka den till butiken du köpte från och lägga en ny beställning. Vad ska dem säga?

Av fozec87
Skrivet av MrPhilicorda:

Äsch då! Glad i hågen hämtade jag luren idag men fick en smärre besvikelse då jag väl kom hem och och packade up den... Förstahandsintrycket var väldigt positivt och luren känns verkligen premium men sedan märkte jag att skärmen håller på och lossnar:

Gud vad tråkigt. Har skrivit till butiken och frågat hur jag ska gå tillväga nu. Hoppas jag inte behöver vänta alltför länge innan jag får en ny.

Tycker verkligen synd om dig MrPhilicorda. Råkade ut för samma sak idag med mina Nokia Lumia 930 som var köpt från NetOnNet, ska returnera den imorgon och häva köpet med 14 dagars distansavtalslag. Beställde dock en 830 själv från Katshing idag innan jag läste här, och blev riktigt nojig att jag ska råka ut för samma sak igen. Fattar inte varför Nokia/Microsoft inte har hårdare krav för kvalité?! Som sagt, lider lite med dig Phili och hoppas allt löser sig! Får hålla tummarna att mina orange:a inte har samma problem!

Av fozec87
Skrivet av BurningGladiator:

Alright, tack för insikten. Det verkar vara en väldigt bra mobil, att den är hal gör inte så mycket men det får jag avgöra själv senare.
Om den är hal borde det väl finnas skal att beställa?

Jag beställde ett skal från Oppomart som kostade mig ca 200kr totalt med frakt och allt! Ganska dyrt för ett enkelt TPU skal imo..

Av fozec87
Skrivet av BurningGladiator:

Jo den har jag sett:) Såg också en annan där den "laggade" lite ibland men det kanske de har fått bort?
Undrar som dig också om den känns för stor/klumpig i handen.

Burning, telefonen känns inte alls klumpig, men som jag skrev i tidigare inlägg. Den är hal vilket gör att den tappar i betyget. Jag hade önskat att Oppo hade kört samma skal som typ, Nexus 5. Då behöver man inte ens ha ett skal och man kan visa sin beauty utan, nu blir det nog att införskaffa mig ett så man inte tappar den.

Av fozec87
Skrivet av lossah:

Just den vita jag kommer köpa. Det blir nog en Find 7a trots allt. Den är ju dessutom bra mycket billigare än andra high end-telefoner. Hoppas den inte kommer kännas allt för stor/klumpig bara.

Hur lång tid tog leveransen? Köpte du från Oppo?

https://www.youtube.com/watch?v=EcyOMJSpHAA verkar omtyckt där iaf.

Leveranstiden tog ca 5 dagar för att vara exakt. Då skickades den från UK. Kunde ha varit någon dag kortare om inte Posten i sverige hade varit så värdelösa. Telefonen ÄR stor, och den är HAL, ha det i beräkningarna. Läste på oppos forum att någon har redan förstört displayen pga att man har tappat den eftersom den är så hal när man tex i lite mer stressade tillfällen tar den ur fickan och tappar greppet. Har kollat runt på skal, och har endast hittat 1 butik hittills som säljare ett TPU skal, vilket är ganska jobbigt