Inlägg

Inlägg som Fiddelius har skrivit i forumet
Av Fiddelius

Jag har haft min i ett par månader och nästan uteslutande använt den i jobbet som programmerare nu när man jobbar hemifrån. Älskar storleken och upplösningen, stor skillnad att jobba på mot min gamla 27" monitor (1440p). Uppdateringsfrekvensen är en bonus, men skulle nog klarat mig lika bra med 60 Hz eftersom det blir så lite gaming på den. Trivs väldigt bra med den hur som helst.

Av Fiddelius

NetOnNet ser ut att ha skickat mitt Asus TUF 3080 nu. Fick orderbekräftelse 19:e september, så nästan 4 månaders leveranstid. Blev ju iaf introduktionspriset på 7825:-

Av Fiddelius

Whirligig finns på Steam och är en VR-player som hanterar en mängd olika format och varianter. Jag har provat den på DK2 och Vive. Det är Early Access, så den får anses som under utveckling fortfarande, men tror det mest handlar om användargränssnittet som behöver putsas lite på.

Av Fiddelius

Om man tittar på något som rör sig i sidled med ett filter för ena ögat så kan man få en 3D-effekt på grund av att den mörkare bilden processas senare av hjärnan eller något i den stilen. Jag minns när SVT testade den "nyare" varianten av 3D, på 90-talet?, med ett mörkt och ett ljust filter. Det är alltså inte samma filter som det gamla vanliga anaglypha, med ett rött och ett blått filter, som de hade på de gamla biofilmerna och t ex sommarlovsmorgonens "TV-piraterna".

Det var viktigt att rörelsen var ganska lugn i sidled för att få effekten tror jag. Googlade lite och det verkar benämnas "The Pulfricht Effect", Wikipedia

Av Fiddelius

Hur man vet vilken batch man tillhör.

@0lly:

Jag följde en instruktion från reddit: Reddit/r/Vive

Använd följande länk till HTC:s kundtjänst på nätet: HTC - Contact us

Knappa in ditt ordernummer och ange "Shipping Question" under "Please select a subject" och sedan "When will my order arrive?" under "More Specifically".

Du får då nästan omgående ett automatgenererat mejl som lite längre ner innehåller en rad som denna:

Product Name: VIVE Kit - April Shipment - Sweden - Part 2

I mitt fall är det Part 2 vilket ska innebära batch 2.