Inlägg

Inlägg som tkaos har skrivit i forumet
Av tkaos

Hej! Glömde svara. Men tror mitt problem löste sig, tempen har sjunkit och datorn går bättre nu, även om ja använde damsugaren;) Men vet till nästa gång att ja inte ska köra med det. Tack för alla svar!@Ratatosk:

Av tkaos
Skrivet av Jalle64:

Vilken kylare använder du idag? Rensat burken från damm senaste tiden?

Jag öppnade upp datorn och dammsög fläktarna men plastmunstycke då jag saknar tryckluft. .. verkar ha fått ner temperaturen rejält... så tror de löste sig på det sättet

Skickades från m.sweclockers.com

Av tkaos

okej, fixar det sen. @hakd:

Av tkaos

@Al3xswe: SSD är? Nemen har HDD. ? Ska prova att byta minnen till att börja med. Det är billigast.

Av tkaos

Kolla bilden ja länkade så står delarna där väl? Spelar Heroes Of The Storm och Hearthstone. Problemet kan tänkas ha med ram minnena och göra med kanske? Iochmed att datorn fryser sig, den stängs inte av utan total låser sig så man måste starta om. Om det hade varit något med processorn så hade den väl stängt av sig och inte låst sig? @Grönahunden:

Av tkaos

Bifogar en bild. Har windows 10 64bit. @Grönahunden: Här har du länk http://imgur.com/xGUNkWy

Av tkaos

Datorn fryser sig när jag spelat i x antal timmar eller haft igång den för länge.

Behöver hjälp med, det som rubriken lyder. Datorn låser sig eller fryser sig mitt i ett "game" eller när jag har igång flera saker samtidigt till exempel efter några timmars användande. En jag pratat med tror det kan vara processorkylaren. Temp "idle" ligger på runt 45 grader och när jag har igång något går kärnorna upp till 55-65 grader. Kan det vara så att det bara är att köpa en processorkylare eller vad tror ni? Börjar bli irriterande när den fryser sig slumpmässigt.

Det är en AMD Phenon II x6 1055T innanför chassit.

Tacksam för hjälp!

(OBS, hänvisa till svar om tråden redan existerar!)

Av tkaos

Okej. Ja det är lite dammigt här och där, men jag själv vågar nog inte rengöra den på egen hand då jag säkert skadar viktiga komponenter då och vad gäller om datorn går varm, så är temperaturerna normala vad jag kan se. Vad jag upplever är segt är framförallt webbläsaren när man har många flikar uppe, och det borde man väl kunna ha med både 4GB och framförallt 8GB RAM? Det hela blev såhär för någon vecka sen, och som jag kommit på nu, efter en windows uppdatering(först då trodde jag det var processorn eller moderkortet, då jag skapade tråden om det här) som ni kanske minns, så egentligen kanske det räcker att ominstallera windows och sen är vi fit for fight liksom... Eller vad tror ni?

Av tkaos

Du menar "Load Deafult setup" under "Exit"-mappen? Som jag gjorde en annan gång...

Vet ej varför jag tror det skulle vara processorn... Kändes ett tag att alla cores inte gjorde vad de skulle bara... Men blev bättre efter att jag hade laddat deafault... Men om det inte skulle vara RAM minnena, vad kan det va då? Grafikkortet?

Av tkaos

Har bytt RAM nu, fick välja om jag ville starta startreperationen eller starta windows normalt med standardinställningar, klickar på startreperationen först eftersom det rekommenderades, men tog sån tid utan att det hände något, så stängde av och valde sedan starta windows normalt... Och jag upplever inte att datorn har blivit fri från det sega direkt... Även när jag går in i bios så ser jag att det är 8GB RAM installerat, men känns inte som det har konfigurerats korekt om man säger så,, eller så är det något fel på processorn, vilket vore förjävligt nu när jag lagt ner 700kr på nya minnen.. Var även inne i bios och letade efter optimized setup, utan att hitta det... Så vad tror ni? Vad ska jag göra? HJÄLP!!!

Av tkaos

Så jag kan inte bara stänga av datorn, öppna chassit och sätta i minnena? Och vad är ECC?
Måste jag nollställa hela bios? Är det svårt? Osv... Ursäkta om jag okunnigt tjatar... Men det måste ju bli rätt så...

Av tkaos

Härligt.

Snabb fråga till.

Bör jag eller måste jag aktivera ECC i bios innan jag sätter i de nya minnena?

Av tkaos

RAM

Skrivet av Jalle64:

Då du inte vinner på att ha tre stickor på ditt moderkort så är det antingen två eller fyra stickor som är det optimala iom att det är Dualchannelsystem.

Köpte detta kit: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/internminne/ddr3...

Bra val?

Av tkaos

Oj... Var det så smidigt... Tänk vad tid och oro jag kunde ha sparat, hehe. Tack för hjälp! (Det blev bättre) men ska nog ändå byta ram minnen, för de är väl inte de optimala man kan ha... Men isåfall kanske jag nöjer mig med 2x2GB och isåfall ska jag köra på 1600mhz eller? För bästa prestanda?

Av tkaos

Jadu, det jag frågar mig också... De var kanske inte 100 när datorn byggdes, jag vet inte...

Menar du att ja ska trycka "delete" innan startskärmen, då kommer jag in i setup och sen vidare till "exit" och där finns ett menyval :"Load setup defaults" ? eller? Vad hjälper det???

Av tkaos

så det jag ska satsa på för bästa prestanda är 2x4GB DDR minnen? Typ de här: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/internminne/ddr3...

eller: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/internminne/ddr3...

Eller vet ni några andra sidor som har minnen i samma prisklass, under 700?

Av tkaos

64 bitars OS. Det enda spelet jag lirar är Starcraft samt surfar och tittar på film, och har klarat mig på 4GB innan hur bra som helst... tills det började krångla... Så kanske ska satsa på 2x4GB 1600Mhz då eller 3x2GB... Har inte största budgeten heller... Så det billigaste alternativet är ju att hitta något på tex tradera...

Av tkaos

okej... har tänkt att byta ut de jag har... men funderar på att bara köpa 4 eller 6 GB 1600Mhz då... För datorn blir väl snabbare om jag byter ut till 4GB 1600Mhz än om jag hade bytt till 4GB 1333Mhz? Förresten hur vet jag att det är 1333Mhz? ... och bör jag ominstallera windows i samband med att jag byter?

Av tkaos

okejokej, tittar nog på tradera för billigare Du kan inte kolla om du hittar något där? Räcker det inte med 4GB eller 6GB då?

Av tkaos

okej... Men funkar vilka DDR3 minnen som helst eller måste de vara som mina förra:"10600U - 9 - 10 - B0
HMT125U6TFR8C - H9 N0 AA - C 1049" ? Förstår inte riktigt...