Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy

Ett stort problem är att många inte har intelligens nog att lista ut varför vi har en objektiv/universell moralisk skyldighet att hjälpa individer från samma art, som vi aldrig kommer se, höras talas om, vara i närheten av m.m. Med motiveringen att de är artfränder, vilket kan förenklas med att vi har förmåga att fortplanta oss med fertil avkomma.
Så jag tror mer på att försöka övertala personer med denna bristande insikt i varför de har fel och varför de måste skänka så otroligt mycket pengar för att hjälpa behövande.

Sedan företag borde få skänka hur mycket pengar de vill, om de sedan väljer att sänka folks löner för att göra detta så visst. I en fri marknad så kan arbetare då välja ett annat företag som istället för att skänka bort pengar ger dessa till arbetarna, så att deras löner blir högre.

Annars är det fel att räkna med som att en inkomstbortfall på en visst summa enbart drabbar ett land med nämnd summa, då inkomstfallet resulterar i att folk får mindre pengar att handla för vilket negativt drabbar många butiker, vilket i sin tur drabbar producernter o.s.v.

Av bud_bundy

Be din morsa köpa nikotinfritt snus till dig, det kan hon göra samtidigt som hon handlar mat. Enda problemet är argumentet vad man ska ha det till? Avvänja sig med snus, visst, men annars?

Argumentet att det är billigare än energidricka o 2.25 så har dessa olika effekter, energidricka påstår att den är uppiggande, medans öl vad jag vet har raka motsatta effekten.

Det enda som skulle vara är att det i vissa kretsar är tufft, men nikotinfritt godis är väl snarare något som många ser ner på? Lite som att ta med sig en Packard Bell/Acer på dreamhack och sitta bredvid extremmoddarna.

Av bud_bundy

Kassettband användes i princip enbart för privatkopiering, varvid det inte är så dumt att ta ut en avgift på dem. När medium för att kopiera musik förändras finns det en logik rimlighet i av avgiften följer med.
Att återkoppla hur sin ide står ut emot hur verkligheten är dock ingen för mig, det är bara psykopater som gör sånt. Bättre att bestämma sig för något och sedan hålla fast med detta oavsett hur åt h-lskotta det går.

För övrigt så vill jag också ha en massa pengar för .. (jag bryr mig inte, ge bara hit pengarna) Problemet är bara att min övertalningsförmåga till politiker är dålig och det är dessa som vi ska klaga på om de fördelar resurser fel eller t.o.m. straffskattar fel personer.

Av bud_bundy
Skrivet av Jerka^:

Käre Jesus! Jag har problem med mina relationer. Det är en kvinna som ringer mig och skickar meddelanden och skriver osedliga antydningar. Jag misstänker att hon vill idka könsumgänge med mig. Enligt gyllene regeln borde jag göra henne till lags, men jag har en vag aning om att min hustru kanske inte skulle uppskatta detta, och därmed skulle jag bryta mot gyllene regeln om jag gjorde det.

Vad bör jag göra? Jag skulle vilja ha lite vägledning, för om gyllene regeln inte funkar vet jag inte vad bibeln säger och då måste jag kanske tänka själv.

Fast här är en annan regel bättre som lyder något liknande att man ska behandla alla kvinnor som man behandlar sin moder. Alltså ska man inte göra något med en kvinna som man inte skulle kunna tänka sig göra med sin mamma.

Annars som är som sagt gyllene regeln bara en förenkling, där jag mest tycker att man kan använda den emot någon som blev behandlad på samma sätt som den behandlade någon annan. -Jag använder den främst emot folk som behandlar djur dåligt, tänker t.ex. på djurfäktning i Spanien.

Skrivet av Hammar:

Tyvärr är den tiden över. "Nu rånar vi varandra" är det som gäller idag.

Jag vet inte om vi rånade mer än för, skillnaden är dock hedern. Om någon springer runt och rånar folk och andra grövre saker så är det knappt någon idag som bryr sig. -Med bry sig menar jag mer än att svära på internet.

Skillnaden för var ju även brist på försäkringar emot stölder av egendom, dessutom hade de knapert. Så det var inte konstigt att de tog itu med problemen. (utan vidare rättssäkerhet)

Av bud_bundy
Skrivet av BryngeL95:

Jag tycker man borde hitta en kompromiss när det gäller fildelning. Mediebranschen borde därför hitta på nya sätt att sprida sina verk till ett bättre pris på Internet, då skulle den illegala nedladdningen av upphovsrätt skyddat material minska, de skulle både samhället och mediebranschen tjäna på.

Jag ser inte detta som en kompromiss, snarare en överlevnadsstrategi i en marknad som förändras. Alltså det är upp till dem själva om de vill anpassa sig efter vad marknaden efterfrågar eller ej.

Däremot borde man se över hur upphovsrättslagen ska utformas och där göra en kompromiss bland olika intressen. Lagstiftning för att skydda någons egendom, bör självklart också kompromissas med för och nackdelar.

Så jag gillar inte ordet kompromiss och sedan skriva något som jag tolkar som en planekonomi. Nu suger mitt vokabulär, men det du nämnde är alltså något medianranchen fokusera på istället för att lägga ner så mycket energi på att hindra marknaden att utvecklas.

Av bud_bundy
Skrivet av Hammar:

Ja? Om jag säger till dig: Den här korven har kostat mig 7kr, du får den för det (7kr) d.v.s. självkostnadspris.

Om jag sedan räknar korv+bröd+ketchup+senap+timlön+sociala avgifter+moms+försäkringar+barnomsorg .. o.s.v är ju egalt.
Vad jag menar är att "du får köpa korven av mig - för vad den har kostat mig".
Vad jag sedan räknar in är upp till mig & hur dyrt/acepptabelt pris du tycker det är måste således vara upp till dig.
(Känns väldigt likt grunderna i marknadsekonomi sett från en lekmans perspektiv.)

Edit/ Det viktigaste i begreppet tycker iaf jag är att säljargumentet indikerar att säljaren inte tar ut någon vinst,
(vilket alltid är sympatiskt) och det som skiljer "självkostnadspris" från andra prissättningar. /Edit.

Innehavaren av rörelsen tar inte ut någon vinst, men arbetarna gör det... Varvid man kan säga att ägaren säljer varan/tjänsten för självkostnadspris, men hela bolaget som sådant så finns det många som tillskansar sig pengar. (arbetarna)
Detta påminner mig om all bidrag som man kan skänka till fattiga, där en massa mellanhänder på vägen tillskansar sig stålar. -Inte tusan tänkte man att som i vissa fall där bara en liten del av det man skänker går till ändamålet.

Jag tycker det blir en massa ordbajseri av det hela, det finns företag där ägaren i kristider inte har tagit ut någon lön alls eller 1 krona. Kan man då säga att företaget sålda sina varor/tjänster till självkostnadspris?

Av bud_bundy

På tal om målare så var jag på en arbetsplats där de hade anlitat en sådan, firman som gjorde jobbet hade lagt in ett anbud och kostnaden var fast.
Iaf målaren satt och sov varenda middag på en stol medans vi andra gick förbi och pysslade med våra uppgifter, när företaget som sagt inte tog betalt per tid så brydde vi oss inte mer än det såg dumt ut. När jobbet var klart så fick de kritik efter missar och de två högsta hönsen ur företaget kom och gjorde slutjobbet, döma till våran förvåning satt även dessa och sov middag utan att det minsta bry sig det minsta om oss andra på arbetsplatsen.

Så vad jag menar med detta är att det finns (iaf ett) målarjobb som är slappt. Men nackdelen med målarjobb etc är att man ofta får arbeta emot kunder och då får ta emot klagomål, så det är nog inget psykisk lugnande arbete.

På tal om praktik så tror jag det är svårt att få vettiga, man hör ju på radion hur vissa inte gör ett skit, men att företaget som har dem håvar in ersättning (225kr per dag och fas3-praktikant). Det finns alltså företag som har praktikanter enbart för att få betalt för dem. Likaså finns det företag som låter dem utföra arbete som de sedan tar betalt för.

Jag själv var på en arbetsintervju på en praktikplats (privat företag) innan den som jag fick och de valde en annan praktikant. Arbetsuppgifterna var typ rulla tummarna hela dagarna och fylla på toarullarna med toalettpapper vid behov. Visst jag är lite narcissistisk lagd, men jag hade en känsla av att de hellre ville ha en som hade mindre chanser att komma därifrån. Det skulle i.o.f.s. vara att de inte trodde jag hade kompetens/arbetserfarenhet nog för att montera toalettrullarna rätt, utan montera dem bakochfram.

Så man får tänka lite med praktikplatsen på vilket sätt kan detta leda mig vidare? Många praktikplatser är meningslösa, de visar dock att man kan vara på en arbetsplats 40h i veckan. För en 40år sedan så kunde denna merit leda till arbete, men idag är arbetsmarknaden tuff.

Så till TS kolla upp om du också är berättigad ersättning till arbetsgivaren som de inom fas3? Annars får du konkurrera med folk som dessutom inbringar stora intäkter till företaget direkt ifrån staten. (225kr/dag)
Kommunen har sedan en massa praktikplatser typ returen som kan vara en början och kommunen kanske kan hjälpa dig med dessa. Det är som sagt även hård konkurrens på praktikplatser idag.

Av bud_bundy

Jag tycker självkostnadspris inte är ointressant, då den för mig säger att man enbart får betala för den rörliga kostnaden som uppstår vid ens köp.
Alltså hyra, lön etc är fasta kostnader och ska inte enligt mig räknas med. Och priserna på en vara tjänst/vara varierar var man bor, har man akut behov av något på en ödslig plats så får man betala mer.

Sedan att de ofta enligt mig ljuger är en annan femma, de skulle ju även kunna påstå att alla pengar som går in går oavkortad till välgörlighet och så går pengarna rakt ner i deras ficka, vilket de själva anser behöver pengarna bäst .Visst någon enstaka krona går vidare..

Av bud_bundy

Fundera istället på varför vi behöver ha upphovsrätt, rätt svar är inte att några ska kunna leva på sin hobby utan att lagen ska gynna samhället. Där man kan fråga sig, är upphovsrätten idag utformad så att befolkningen tjänar på dens utformning?

Andra frågan är hur ska man kunna stoppa ett brott som är så lätt att begå, dessutom ökas internethastigheterna för varje år och en film är inte mycket att dra hem idag. Vilket gör att dessa enkelt kan sprida emellan varandra.

Btw tålamod är en dygd, att bumpa en tråd betyder ofta att man den hårda vägen får lära sig hur viktig tålamod är.

Av bud_bundy
Skrivet av Dalthor:

Har en fråga. Hur skulle den kunna ersätta USB? USB matar ju ström som ska kunna driva den externa enheten. Med ljus så har jag lite svårt att se att det sker. Men om det kan på nått sett mata ström för enheten så får någon gärna förklara för mig hur det funkar?

Man kan dra kopparledningen som strömförsörjning i samma hölje, alltså precis samma som usb. Där man inte enbart använder datakablar. Höjer man dessutom spänningen till 12V så blir inte kabelns resistans lika påfrestande.

*edit*
Jag tror inte mycket på leak Peak kopparvarianten, då jag som flera tycker att skillnaden är för liten och folk väljer det som är vanligast. Då de vill kunna använda sina mobila enheter på flera ställen.

Av bud_bundy
Skrivet av killawife:

The book of Eli - Välgjord postakopalyptisk film om en man som vandrar omkring med en bibel i bagaget. Tydligen den enda som finns kvar. Elakingar vill ta den o.s.v. Filmen är som sagt väldigt välgjord med hög budget, bra skådepelarinsatser och bra action. Väljer man bort den endast p.g.a sitt kristna budskap så är det tråkigt. Denzel är stenhård i den. 8/10

Budskap och budskap, hela filmen kretsar ju att bibeln är räddningen på världen. Lite svårt att bortse från detta, men visst det var mycket bra action.

Nude Nuns with Big Guns (2008)
En nunna blir våldtagen, misshandlad etc och hon med guds hjälp börjar straffa syndare. Upplägget/storyn bäddar för något intressant, men filmen kan sammanfattas med ordet trams. En riktig b-film där inte någon del var bra förutom storyn. Alltså påminner om idiocracy, bra upplägg/trailer etc.

Sedan såg jag om The Butterfly Effect (originalet) och njöt, helt klart en av de bästa filmerna jag har sett. Självklart ska man se det vettiga slutet

Där han begår självmord för att han inser att det är enda sättet att rädda henne, en riktig gentleman med andra ord.

Dold text

Ticking Clock
Handlar om en reporter vars älskarinna blir mördad och han kommer över en seriemördares anteckningsbok och han försöker stoppa denna. Det är inte svårt att lista ut hur en sådan film slutar, men denna är faktisk lite unik varvid det inte är precis samma story.
Jag gillade första delen av filmen starkt, tyckte den var grymt bra, men sedan... (var inte dåligt så, bara att jag inte gillade det)

Hata P.K filmer eller filmer där hjälten vinner med "lyckliga slut", de hade världens chans att göra en liten rå film, nu förutsåg jag slutet p.g.a. val av skådespelaren John Turman. Bra slut hade varit att det inte riktigt hade slutat som gärningsmannen ville, utan att denna hade blivit ett riktigt monster efteråt (värre än innan). I.o.f.s. inte roligt med bara tragiska slut, bara det att spänningen försvinner från filmen om man redan vet hur den ska sluta

Dold text
Av bud_bundy
Skrivet av liv&helvete:

Hej Discshop. Jag köpte ett dvd köp hos er med betalning med ett VISA kort den 2010-12-26 21:54. En dvd film vid namn "Silent Hill (Import)".

Då jag inte har hört något, eller sett någon dvd film så lär jag bara höra efter med er om det har hänt något med beställningen ?

Ordernr.: 4540652

Mvh
Jörgen Lindström

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Hej tack för ditt mail!
Er order blev skickad här ifrån 27/12 och kom sedan i retur till oss från posten, den blev då krediterad och avslutad samt återbetald.

Vi fick ej något meddelande från posten om varför den kom i retur.

Med vänlig hälsning
Discshop

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Vad fan håller posten på med ? Jag blir så förbannad. Inte ens en postavi eller sms har man fått. Utan man har helt enkelt bara skickat tillbaka filmen rätt och slätt. Helt utan vidare.
Ska man behöva acceptera det här ?

Av någon anledning tyckte posten att adressen inte stämde/hittade ingen mottagare och valde att skicka tillbaka brevet till avsändaren.
Avsändaren uppgift är såklart att meddela mottagaren om fördröjningen och eventuellt skicka om eller som i detta fall återbetala. Vid återbetalning så bör såklart avsändaren meddela om detta före.
Så jag tycker det är Discshop som har gjort fel. Sedan varför posten inte hittade din adress kan bero på mycket, det är ju en tabbe om du nu hade skrivet rätt adress på beställningen. (vilket inte är troligt att du gjorde fel)

Av bud_bundy
Skrivet av ZecretW:

Det underbara med denna tråden är att med nvidias satsning på ARM kan vi snart börja jämföra linux och windows med android på skrivborsburkarna..

Android tror jag har mycket kvar som persondator operativsystem, då det saknas vettiga programvaror för detta område.

Dock är mitt svar på den ursprungliga frågan hur orkar jag använda windows och stå ut med detta, så är det en bra fråga. Problemet för mig och många andra är att det inte finns något alternativ, jovisst köra windows virtuellt. (sak samma) Och eftersom vi tvingas använda windows för att många programvaror som vi använder i arbetet bara finns till detta os, så använder vi detta till annat också. Jag ser ingen mening med att starta om burken för att surfa i linux spela mp3 m.m.
Varför många programvaror enbart finns till windows beror såklart på att den är störst speciellt inom den sektorn som vissa arbetar inom. (i mitt fall hårdvarunärma programmering/elektronik) Film, musik, bildredigering är det kanske det motsatta för.

För mig är os egentligen bara ett arbetsredskap som jag inte ska behöva tänka på att det finns. De programvaror som jag ska ha ska fungera utan onödiga konflikter, låter oset mig göra detta så är det för mig ett bra os.
En anekdot. Om jag står i valet mellan två vägar, ena en motorväg andra en skogsväg åt motsatt håll så väljer jag den som leder mig åt det håll som jag ska. På frågan hur orkar du ta denna dåliga stig(om jag kom fram till att den passade mig bäst), så är det för mig inte lösningen att välja den andra motorvägen.

Med detta menar jag att MacOs är säkerligen ett bättre os, men det hjälper inte om jag ej kan köra programvarorna. Just nu kodar jag på arbete, visual basic applikation, ihop med C# via ado.net. Gissa vilket os som ställer till med minst problem för detta?

Av bud_bundy
Skrivet av Haricots:

Man ska alltid vara försiktig med att dra slutsatser om orsakssamband, och sedan tro att det är förklaringen, när man inte har djupare förståelse.
Jag menar naturligtvis inte att du skulle verka ha sämre förståelse än de flesta andra, min bild av dig är snarare den motsatta, men du är (antar jag) precis som mig bara lekman. Så om du vill grävare djupare i orsaken så är ju expertuttalande en bra mycket bättre källa. Inte heller tror jag att du dogmatiskt skulle försvara din idé om bättre förklaringar presenterades. Meen det kan ändå vara bra att hålla i bakhuvudet..

De förklaringar som jag har hört tycker jag varit väldigt tillfredsställande i sig så jag ser inte att vi behöver dra några slutsatser om att något mer än dessa behövs. Då tänker jag på förklaringarna att fåglarna skrämdes upp till flykt mitt i natten som de inte hade så bra förutsättningar för då de var dagaktiva fåglar vilket resulterade i att de flög in i saker och att en nyintroducerad patogen skulle ha orsakat fiskdöden.
Saker som att fåglarna vid obduktion inte verkade visa tecken på annan påfrestning än den man skulle förvänta sig och att bara specifika arter blev påverkade vid fiskdöden talar ju klart för att dessa skulle ha varit orsakerna.

Mmmm... men då utfiskningen beror på att fiskar dödats på industriell skala så tycker jag inte att det är ett klockrent exempel när man diskuterar mer exotisk och oförutsedd skada.

Jag skrev otydligt, självklart tror jag inte att kyla är den enda förklaringen och jag är tveksam till om det ens är någon unik massdöd som jag skrev i tidigare inlägget.
Angående kyla/extremt väder så kan man diskutera om det har varit det i år när det var typ samma förra året. Iaf var mitt budskap att det inte är konstigt att många svaga individer stryker med just då. Precis som att en massa människor(i somras? utomlands) som strök med p.g.a. värmen. I dessa fall kan man diskutera om det var kylan/värmen som dödade eller det andra som gjorde dem svaga.

Det där sista, så menade jag att många fiskarter inte klarar av att reproducera sig i en tillräckligt hög takt idag (får vårat matbehov) och om en stor riktig stor fiskedöd skulle inträffa så skulle det slå hårt på oss.
Däremot tror jag det är mycket till innan själva arterna utrotas.. (beroende på vilken art man nu talar om såklart)

Av bud_bundy
Skrivet av Hamzta:

Vad är så svårt att tro att det finns annat liv än på Jorden?

Inte troligt att det finns något liv utomjordisk liv som kan utplåna oss är inte detsamma som inte troligt att det inte finns något liv annat än på jorden.
Så din frågeställning är felställd och den borde vara varför är det inte troligt att utomjordisk liv kan utplåna oss.

På tal om religion så tror jag snarare att "ateism" är farligare. Nu inte just icke troende som grund utan att folk vet om att det finns absolut inte ett skit som är absolut/universellt moralisk fel att göra. Många idag begränsar sina handlingar med respekt till sina äldre släktingar, men allteftersom dessa går bort går vi mot (vad jag upplever) ett kallare samhällsklimat. Visst religion är inte vidare humanitärt mot folk som bryter mot deras moralisk uppsatta regler, men annars övervärderar de det mänskliga livet.
Att vara liberal och religiös hör inte ihop, då religion just handlar om att inskränka på vad folk gör och leta upp syndabockar etc. Så länge man är med i "innegänget" så har man det bra.
Däremot den starka liberalismen emot anarkismen, där folk inte ens ser fel att avrätta människor av egoistiska orsaker ser jag som ett hot. Då att detta kan skapa konflikter, men jag tror inte på mänsklighetens undergång.

Sedan kan man såklart vara humanist och anse människoliv är något heligt utan att köpa noaks flood m.m för dens skull. Det är främst när personer verkligen inser att empati bara är en känsla som sexualitet som man kan styra. -Bara för att man känner lust för att ha sex, betyder det inte att man behöver stalka alla kvinnor. Likaså med empati, bara för att man känner av empati behöver man inte bry sig om denna.

*edit*
Sammanfattningsvis ser jag religion som en fascist förening som är härmande för individen och för den teknologiska utvecklingen. Dock har den en positiv effekt att den ljuger för människor för att få dem att fungera tillsammans. Detsamma gäller andra liknande föreningar. Är man med och gör vad som de andra bestämmer så har man det bra, vill man vara utanför får man ett h-lvete.

Av bud_bundy

En riddares historia (2001)
Handlar om en arbetarson som utger sig för att vara en riddare och ställer upp på tornerspel. Han får ser en adlig kvinna och börjar trakassera henne.. På vägen så tar en annan kvinna följe som smed och hon är mycket trevlig, men kåtebocken är ute efter adligt blod.
Annars så mycket bra film som gav en hel del skratt, det är mer en skämtsam film än en allvarlig.

Av bud_bundy

Summan kardemumman man kan säga om detta är om man på väg till jobbet på måndag skulle finna en skock, säg ett hundratal döda homo sapiens på en slänt, så ska man för guds skull inte kontakta aftonblaskan, för då kan deras konspirationsskribenter få för sig att detta är något onaturligt och konspirationsmaskinerit är i rullning..

Skämt åsido, jag tycker det är lite intressant med denna massdöd som har skett lite varstans. Det har ju varit en ovanlig kall vinter på många håll, varvid det inte är konstigt att många stryker med. Sedan så skall det ju till mycket innan hela arter stryker med, men samtidigt så håller vi på och utrotar(t.ex. utfiskar) vissa arter utan någon hjälp från "ovan".
Nu ska man som sagt vara försiktig med konfirmationsbas och inte dra förhastade slutsatser, jag tycker dock olika massdöder av djur påminner oss bra hur känslig ekosystemet är. (inte just utplåning, men att den påverkas negativt för oss) Som jag tidigare nämnde så har vi ju problem med fiskebeståndet utan någon massdöd.

Av bud_bundy

Om fåglarna var svaga så behövdes det kanske inte så mycket för att ta död på dem och det räckte med en liten yttre påverkan av miljön som några raketer. Jag tycker då det är fel att säga att raketerna dödade dem.
Jag är dock tveksam till om vilda spekulationer utan några grunder är så bra, innan man först får reda på mer information. T.ex. det som edman nämner om det verkligen är så extremt?

Av bud_bundy
Skrivet av edman:

Tråkigt att serien har blivit nedlagd.

Gillar den faktiskt. Speciellt säsong 2.

Har aldrigt följt SG-1 eller Atlantis. De verkar mest vara vanligt Sci-Fi-trams.

Och detta förklarar varför så många blev besvikna. Då folk förväntade sig en stargate serie i stargate-anda, när de fick se en serie riktad för en helt annan publik, men serien hade med karaktärer/teknik från stargate.

Jag ser det lite som när godisproducenter gör etiker (ofta disney) på sitt godis och försäljningen ökar p.g.a. detta. Jag själv har dock vuxit mig från sådant, står det STG1 på en godispåsse så väljer jag inte den framför en annan. Detsamma gäller film/serie, lite mer än bara samma karaktärer krävs.

Angående STGU nedläggning så tycker jag inte det var konstigt, då alla beklagade sig så på denna. Jag tycker också effekterna var värdelösa (av det lilla jag har sett) Så för mig verkar det som att någon enkelt ville tjäna pengar på en mjölkko utan att anstränga sig ett skit.

Nå jag väntar på en ny stargate-serie, eller annan i samma område. Jag tycker dock serierna blir bara knepigare och knepigare för varje år som går. Alltså tid är pengar, vill jag se porr så kan jag se en porrfilm. Vill jag däremot se en scfi så visst ska lite drama få¨finnas, men det ska då inte gå några avsnitt med ointressant scifi i rad.

Av bud_bundy

Gyllende regeln är trams. Man ska behandla andra på ett sådant sätt så att man tror att man själv tjänar mest på detta. Vilket skulle kunna innebära att man ska bete sig som ett arsle emot någon som har varit schysst och offrat mycket för ens skull.
T.ex. någon vinner en exklusiv resa till usa för 3 personer inkl lyxhotel. Den tar med sin flickvän och bjuder en helt gratis, då skulle man kunna hamna i en situation att man har möjlighet att strula med dennas flickvän. Och det kan mycket väl vara så att man för sitt eget bästa, just borde göra detta.

Nå tillbaka till gyllene regeln så får man komplettera denna med resonemanget ovanför, vad tjänar man mest på? Ingripa riskera att bli skadad, få en idiot som kan attackera en senare. Inte ingripa, bli utsedd som feges, skuldkänslor.

Sedan om jag skulle följa mitt eget resonemang ovanför så ska man tigga och låtsats vara extremt blödig, att man hela tiden tänker på andra. Bara det att jag inte orkar spela ett skådespel till inget nytta. Jag gör det jag tror att jag bäst tjänar på (roligthet är en viktig faktor), och värna om personer som jag bryr mig om likaså.
Annars bryr jag mig generellt mer om djur än okända människor, jag såg en gräsandsvåldtäkt i somras och jag ville klappa till hannarna. (som i.o.f.s. brukar våldta)