Inlägg

Inlägg som Jakelesnake har skrivit i forumet
Av Jakelesnake

Ny skärm vaknar ej

Hallå!
Fick precis hem min nya skärm, BenQ 27" EW2750ZL, från inet. Packade upp allt, satte i alla kablar. Men skärmen vill fan inte starta. Datorn har touch-knappar, och startknappen reagerar ej och lysdioden reagerar inte heller. Har ändrat kablar och eluttag men inget verkar få den att lysa. När jag kopplar HDMI-kabeln in i datorn och in i skärmen så känner datorn av den och väljer den som första skärm, har två skärmar, men ingen bild dyker upp. Edit: Lyckades ändra så min gamla skärm är min main display. Datorn känner igen skärmen och det står korrekt namn.

Jag antar att problemet antingen är att skärmen är paj alt. något i strömförsörjningen. Då jag verkligen inte känner för att skicka tillbaka min skärm nu, en timma efter att jag hämtade den, så letar jag efter andra möjligheter. Har någon något förslag på felsökning? Eller är det bara att inse att skärmen är sönder, kontakta inet och be om pengarna tillbaka?

Av Jakelesnake

Okay, tack för informationen. Är pixlarna synliga för en person som inte är så petig, eller är det en väldigt stor nackdel? Vad skulle du/ni rekommendera istället?

Av Jakelesnake

BenQ 27" EW2750ZL eller AOC i2757Fm 27"?

Tjena!

Hade tänkt att göra mig av med mina gamla skärmar och investera i en lite större skärm, problemet är att jag inte är insatt i skärmar överhuvudtaget. Skulle behöva eran expertis.
Tänker använda skärmen till spel och film. Sitter relativt nära skärmen. Budget runt 2000:- exl. HDMI-kabel. Så ifall det finns en bättre skärm än dessa två, länka gärna!
Vad tycker ni om de olika paneltyperna? Är IPS det man ska köra på? Funkar VA lika bra?

Med vänliga hälsningar en smått förvirrad skärmköpare

Av Jakelesnake

Bump.
Slängt ihop två paket men är i valet och kvalet gällande dem. Då jag är ny till detta så hade jag behövt lite hjälp och tips angående vilket som ser bäst ut.
https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=16816...
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9309601/namnlos

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jakelesnake
Skrivet av Olaeli:

Ingen hårddisk?

Glömde påpeka att en hdd behövdes.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jakelesnake

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=16816...
Slängde ihop en lista efter amd-hippies rekommendationer, hur ser den ut?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jakelesnake
Skrivet av AMD-Hippie:

Det är ju din budget så välj komponenter därefter. Inget är framtidssäkert inom datortekniken. Men vill du vandra med tiden så släpps en massa tekniska förbättringar i år och det bästa är att envetet vänta på morgondagens teknik om du vill vara så framtidstryggad som möjligt. Jag valde R9 för att dessa kort generellt ger samma eller lika resultat som mycket dyrare GeForce kort. Det var en budgetval alltså - bästa är att gå med GeForce om man har pengarna.

Jag tror delarna jag plockade ihop ska resultera i en dator som når upp till dina satta krav.

Okay, jag förstår. Tack återigen. Hur ser det ut när det kommer till eventuella crossfire setuper i framtiden? Behöver man lägga på extra krut på psu och moderkort nu då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jakelesnake
Skrivet av Dragone:

500:- tills lagren är slut kan jag tänka mig.. Dock kommer du hitta väldigt bra priser begagnat vid den tiden.

Aight. Tror dock lockelsen att spela ds3 innan maj är för stor, haha

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jakelesnake
Skrivet av Dragone:

Om du inte måste ha datorn nu rekommenderar jag att vänta tills efter pascal släpps. De kommer ju nu i maj säg de.
Så kanske du kan få en bättre gpu för samma peng.

Har varit inne på den där linjen själv, men efter att ha varit utan dator i 6 månader så börjar det klia väldigt i fingrarna. Speciellt med DS3 runt hörnet. Hur pass mycket lägre priser kan man tänka sig att kort som 970/390X får?

Av Jakelesnake
Skrivet av AMD-Hippie:

Plockade lite delar på Komplett. Så här såg min lista ut:

http://s29.postimg.org/69slebzav/komponenter.jpg

Gick dock inte spara som på Inet så du får leta upp delarna manuellt om du är intresserad. Jag tror allt ska funka tillsammans, men har inte dubbelkollat.

Tackar för det snabba svaret! Är det värt att kanske ta en äldre i5'a (inte en skylake dvs.) och uppgradera grafikkortet till ett 390 istället? Eller är 380X hyfsat framtidssäkert?
T.ex. https://www.inet.se/kundvagn/visa/9304566/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9304566/

Hur ser det ut? Har ingen aning ifall komponenter där passar ihop eller ej, men slängde ihop det snabbt om ett exempel.

Av Jakelesnake

Hjälp speldator 7-8k

Hallåj,

Tänkte bygga mig en speldator för runt 7-8k. Kommer spela dark souls 1-3, csgo och bf4 för det mesta. OS och SSD behövs inte då det redan finns. Kraven är att datorn behöver klara de flesta moderna spel (utöver de jag redan nämnt) med minst 30 fps på medium-ultra 1080p.

Tacksam för all hjälp!

Edit: https://www.inet.se/kundvagn/visa/9304566/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9304566/

Hur ser detta ut? Slängde snabbt ihop som ett exempel, har inte koll på ifall komponenterna passar ihop eller ej.

Av Jakelesnake

Bump, problemet kvarstår! Tacksam för alla svar jag kan få.

Av Jakelesnake

Hjälp med felsökning av ickefungerande dator

Goddagens.

Specs: Acer aspire x3995, inköpt för cirka 3 år sedan.
i7-3770 3.4 ghz, 12 gb ram, 2 TB HDD, GT630, Windows 7

Datorn funkade som vanligt upptill kraschen, så den kom tämligen oväntat.
För en vecka sedan så gick jag och la mig och kolla på film som vanligt, däckade och vaknade upp av att datorn hade följande felmeddelande:
'The file is possibly corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum.'

Startar om datorn, tänker att det nog löser det. Samma problem igen, problemet kommer upp efter Acer-loggan där windows-loggan egentligen borde dyka upp. Öppnar upp chassit och kollar ifall något är löst, allting verkar vara på plats. Gör en recovery disc från brorsans dator, kör in den i datorn. Bootar om med discen, får följande meddelande i Windows boot manager:
'Windows failed to start. A recent hardware of software change might be the cause. File: \windows\system32\ntoskrnl.exe Status: 0xc0000098 Info: Windows failed to load because the kernel is missing, or corrupt.'

Bootade om datorn med Windows 7 skiva i, hände exakt samma sak som med recovery discen. Går in i Advanced boot options, ingen av alternativen funkar (safe mode, boot logging, last known good config etc), får upp samma felmeddelande från boot manager. Testar att göra memory diagnostic, får ett annat felmeddelande:
'File \boot\memtest\exe Status: 0xc000000f Info:The selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupt.'

Efter mycket om och men fick jag igång memtest (bara lyckats en gång hittills) och det stod att det var ett hårdvarufel efter ungefär 2 sekunder av skanning. Så till min fråga, någon som har en lösning? Jag är inte speciellt kunnig när det kommer till felsökning av hårdvara, bara fått på känn att det antagligen är HDD'n som kraschat.

Är tacksam för all hjälp jag kan få!

Av Jakelesnake

Tack som fan för det snabba svaret! Så ifall han inte ska streama så borde vi köra på i5'an istället?

Av Jakelesnake
Av Jakelesnake

Speldator för 7k

Goddagens, skulle behöva hjälp att plocka ihop en speldator till min bror.

Har en budget på 7000:- utan OS och montering. Skulle vilja ha delar som är hyfsat framtidssäkra, dvs. kommer klara av att spela de flesta framtida och nutida spel på konstant 30 fps (han kräver inte högre fps då han är van vid xbox 360).
Intel/nvidia eller AMD spelar ingen roll, det som är mest prisvärt är det jag tänkte köra på.

All hjälp uppskattas!

Av Jakelesnake

Tack för alla svar! Datorn ser bra ut, var något sådant jag hade tänkt.

Ska köpa ett externt ljudkort.

Av Jakelesnake

Det låter skitbra halojoy, tackar som fan!

Av Jakelesnake

Vore det möjligt att bara smacka ihop bästa delarna man hittar och skita i ett grafikkort och köra på det integrerade grafikkortet?

Av Jakelesnake

PC för musikproduktion

Hallåhallå.

Hade tänkt att fixa till en hemmastudio och behöver därför en ganska bra pc. Varit inne på en Mac men pc känns som mer väl spenderade pengar.
Jag skulle behöva er hjälp; behöver en dator för runt 12-13k. Billigaste grafikkortet som möjligt, behöver inte klara av spel eller liknande.
Tänkte köra i Cubase.

Några förslag på en bra pc för 12-13k med mycket kräm i sig? Skulle gärna vilja ha den ihopbyggd då jag inte känner mig säker i pcbyggande.

Tacksam för hjälp!