Inlägg

Inlägg som Eosp har skrivit i forumet
Av Eosp

Aggregat är varmt, kan ha lite luft kvar i cpu blocket, har inte glömt något på cpu blocket, den kom med kylpasta på, använder corsairs custom grejer. har funderat att ändra i bios och sätta processorn till eco mode, då jag tycker att den är lite högljud, fläktarna kör på runt 70-80%
Och har där jag har kollat temperaturen är ryzen master.

Av Eosp

3950x 70 grader vid idle

Hej så jag har en gjort en mini itx build med en 3950x med en custom loop med 240mm radiator, men den har en idle tempratur på 70grader, den håller sig runt 4ghz, och hoppar upp till ca 80 grader när jag sätter på ett spel. Känns lite mysko till mig, har andra samma problem eller är det något fel med min kylning

Av Eosp
Av Eosp
Skrivet av Dyngsur:

okej okej, ja de kan man göra. Men de är väl ett tag tills de korten släpps sen kommer väl alla första kort som blowback så de lär väl ta ett tag innan du får tag i ett sådant kort. hade de inte varit smartare nu att bygga en custom loop? tänkte på hur du kommer få plats med 2 st större radiatorer sen måste du har fläktar för minnen och moderkortet, du kommer förmodligen vara tvungen att montera en 40 mm fläkt på vram etc men va vet jag. du lär ju märka hur allt funkar sen!

3000 serien ska komma till sommaren vad jag hört, gillar skärmen som är z73 kan se cpu&gpu tempraturer direkt på den, ha custom loggor mm. Men har funderat på att göra en egen loop med en monoblock och sen ansluta grafikkortet när jag skaffar det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eosp

@Dyngsur: tänkte skaffa mig en hybrid när rtx 3000serien kommer ut, eller så vattenkyler jag den själv men 120 rad

Av Eosp
Skrivet av Ratatosk:

Off Topic.
3950x i ett Mini ITX låter varmt.
Har du klurat ut kylningen, antar att det är vatten som gäller?

Ska använda en nzxt kraken z73 en 360 rad och ska byta ut fläktarna till Noctua NF-A12x15, det enda jag funderar på är ifall jag ska använda de som intake eller exaust

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eosp

Jag har redan köpt processorn och jag är nöjd med den, chasit jag kommer att använda är phantecs shift x som jag har modat för att ge bättre luft flöde, kommer att använda mig av nzxt's nya z73 aio, grafik kortet jag kommer att använda är min nuvarande 1080 fram tills att 3000serien blir utsläpt i sommar och kommer antagligen att köpa en hybrid cooler men en 120 rad, tanken med dena tråd var att få upplysningar om 3950x och ram till den jag är väldigt fäst av g.skills trident z royals då dem ser väldigt snygga ut, och undrade ifall jag behövde skaffa högre än 3600mhz då ryzen är kända för att prestera bättre beroende på ram. Ifall ni har rekomendationer på ram eller annat ge gärna en länk så jag kan kika på dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eosp

@Dyngsur: googla deras nr kom fram till att de har samma timings, är det då inte värt att skaffa 32gb för 300kr extra?

https://www.gskill.com/search?keywords=f4-3600c16d-16gtrs

https://www.gskill.com/product/165/299/1562662053/F4-3600C16D...

Av Eosp

@Mayhem SWE: har mätt i chasit och den ska passa

Av Eosp

hittade dessa på cdon är det värt att skaffa 32gb istället ser inte någon annan skilland på dem?

https://cdon.se/hemelektronik/g-skill-trident-z-royal-series-...

https://cdon.se/hemelektronik/g-skill-trident-z-royal-series-...

Av Eosp

Ram till 3950x

hej jag tänkte bygga en mini-itx dator med 3950x i en ROG Crosshair VIII Impact och undrade vilken ram som jag borde köpa till den, jag gillar g.skill's royals och skulle vilja köpa någon av dem men undrade av vilken hastighet samt ifall det räcker med 16gb eller ifall man skaffa mer kommer primärt bara spela på datorn.

Av Eosp
Skrivet av XPerion:

Kanske borde läsa vad han frågar om först? Han frågar om en Android telefon och du länkar till Linux OS till PC?

Gå till filhanterare, leta upp mappen, markera mappen och tryck på "3dots". Välj genväg och så läggs genvägen på hemskärmen.

Jag vet att manka kan länka till skärmen men kan jag spara grejer i mappen från skärmen ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eosp
Skrivet av Garmzon:

ln -s /path/to/target /path/to/directory

Skickades från m.sweclockers.com

Kan du ge lite mer information, säger mig inte mycket

Av Eosp

Genvägar till Mappar SD/Internt

Det jag är ute efter är att skapa en genväg till en mapp från mitt sd kort till min interna lagring till telefonen. då jag har mappar som bara kan leta efter filer i min interna lagring. finns det någon app eller knep att lyckas med detta.

Av Eosp

har hittat dessa vilken av dessa är eran rekomedation eller har ni någon annan motsvarande https://www.inet.se/jamfor?compare=5404694&compare=5402738&co...

Av Eosp

Behöver en ny Router

Hej behöver skaffa en ny router då den jag fick från telia är skit,
Någon som är bra för gaming online, samt behöver det vara rätt så simpelt att forwara portar då jag tänkta använda mig av Nvidia Moonlight

Routern måste funka via fiber
Och ha wifi till mobil mm.

Av Eosp

Gaming Dator för 11k eller mindre

Behöver en bärbar dator som har en 960m eller motsvarande och klarar av spel och film. budget på 11k.
har hitta denna https://www.inet.se/produkt/1972929/asus-gl552vw-i7-8gb-128gb..., men vill ha fler alternativ

Av Eosp
Skrivet av TheYardbird:

Jag har ett Phanteks Enthoo Pro M Acrylic och det är riktigt nice. Om man gillar fönster på sitt chassi så är det utmärkt så hela sidan är ett enda stort fönster Om man vill ha ännu bättre kvalité på panelerna och sådant så finns det också Phantels Enthoo Evolv ATX som är i princip exakt samma interna layout fast med rediga aluminiumpaneler istället. Dyrare men det är riktigt hög kvalité.

Har inga problem att få in 2 grafikkort i mitt chassi, plats för 3st 120mm eller 2st 140mm i både fronten och toppen. Samt plats för en 120 eller 140mm i bakkant. Ett annat plus är att PSUn och kablar är täckta av en panel så går längs hela nedre delen av chassit så det är riktigt cleant och snyggt inuti.

Det enda negativa är väl att det finns endast plats för 2st mekaniska hårddiskar om man inte köper till Phanteks egna monteringsbrackets, med sånna kan man få plats med 7st mekaniska hårddiskar, eller SSD:er om man vill montera sånna. Jag har dock endast 2st mekaniska diskar och en SSD så jag klarar mig utmärkt

Men överlag så har jag svårt att se ett bättre chassi för priset. Så om din budget är 3k så kan du utan tvekan skaffa ett sånt chassi och fylla det med fläktar av bra kvalité.

https://www.inet.se/produkt/6912079/phanteks-enthoo-pro-m-acr...

https://www.inet.se/produkt/6911953/phanteks-enthoo-evolv-atx...

Själv skulle jag nog välja Evolv ATX. Men jag hade inte budgeten att lägga på ett sådant tyvärr så jag köpte Pro M som är mer eller mindre ett budgetchassi men som har nästan identisk intern layout och samma features.

Hur är det bak med cable management?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eosp

@Daemon: använder du dig själv av det chassit?, ifall ja, några pro's/con's med chassit?

Av Eosp

Nytt chassi

Har ett gamalt chassi jag inte är nöjd med, letar efter nytt chassi min budget ligger på 3000kr har ett atx moderkort och h110i vattenkylare och har två grafikort på en längd av 312mm. har två 2,5 tums hårdiskar och två ssd's, måste ha ett fönster och vill helst inte ha några 3,5tums enheter på chassit har ni någon rekomendation?