Inlägg

Inlägg som Juupp har skrivit i forumet
Av Juupp

Hallå folket!

http://imgur.com/9fxhIIj,SJNAUzl,bVBOkef,e5NiCI8,jhO4vOV,oLQo...

Slängde ihop 2 bilder här. Tog med några bilder som visar hur processen har gått till. Hoppas de funkar med ett album så man får klicka sig igenom eller vill ni ha det på något annat sätt?

Av Juupp
Skrivet av MakeCoke:

Anledningen till att AMD-processorer är billigare är för att de är sämre. Men de är faktiskt inte billigare; om man jämför en AMD-processor med en Intel-processor som kostar lika mycket så kommer Intel-processorn prestera bättre i 9 fall av 10 och dessutom förbruka markant mindre ström. Att AMD-processorer skulle vara mer prisvärda är inte på något sätt längre sant. AMD-processorer har många kärnor men varje kärna är mycket sämre än Intels. Intel har nämligen ~70% högre IPC (prestanda per kärna vid samma klockfrekvens). Men när alla AMDs kärnor utnyttjas optimalt så är de lite bättre än en Intel i samma prisklass. Ofta så är benchmarks missvisande då de är väldigt bra på att utnyttja många kärnor. I praktiken kommer nästan alltid Intel vara bättre då de flesta program/spel utnyttjar få kärnor.

På GPU-sidan är det annorlunda. I de allra flesta prisklasser så är AMDs GPUer lika bra/bättre till ett lägre pris. Varför Nvidia är dyrare beror nog mest på att de har högre vinstmarginal då folk är beredda att betala mer för Nvidia. Men också att de förbrukar mindre ström och så har de kanske lite mer olika extrafunktioner än AMD, t.ex. G-sync, PhysX, Geforce experience m.m. Men AMD har också extrafunktioner såsom Mantle och Trueaudio. Sen påstår vissa att Nvidia skulle vara stabilare och ha bättre drivrutiner men jag vet inte om det ligger något i det.

Skickades från m.sweclockers.com

Perfekt underbart svar! Exakt vad jag var ute efter! Tack så jätte mycket!!

Av Juupp

intel vs amd och nvidia

Hejsan! Jag har en fråga jag har tänkt på ett bra tag och jag vet inte om det har tagits upp någon annan gång har inte hittat det iaf och vet inte om jag har lagt tråden på rätt ställe men vi försöker iaf.

Hur kommer det sig att t.ex. amd är billigare än Intel när det kommer till processorer och billigare än nvidia när det gäller grafikkort?
Vet inte om det är lika stor skillnad när det kommer till gpu men när det kommer det cpu så ser man ju en stor skillnad? Hur kommer det sig?
Det måste ju finnas någon anledning till att amd är billigare men dom har ju fler kärnor i cpu men kanske sämre hastighet? Är inte jätte duktig när det kommer till komponenter men om någon skulle kunna förklara lite så ska jag försöka hänga med så mycket som möjligt!

Tack så jätte mycket på förhand haha!

Av Juupp

Jag har nycklar till dessa spel

Dead Space Origin - TAGEN
Burnout Paradise: The Ultimate Box Origin - TAGEN
Crysis 2 Maximum Edition Origin - TAGEN
Medal of Honor Origin - TAGEN
Battlefield 3 Origin - TAGEN
Mark of the Ninja Steam - TAGEN
Eets Munchies Steam - TAGET
Brütal Legend Steam - TAGEN

Alla nycklar är borta