Inlägg

Inlägg som Johnten har skrivit i forumet
Av Johnten

Kan betala fullt pris och hämta på valfri bilvänlig plats. Om den finns kvar. Ser ut som att alla tillbehör är där, men dubbelkolla gärna så att fästet för 2011-3 finns.

Tack på förhand!

Av Johnten

850kr. Kan hämtas på plats.

Av Johnten

Prisvärd.. Bra fråga, beror nog på vad du har tänkt att lira för något. Den kan ha knepigt att bibehålla 60 frames per sekund i tyngre spel. Men du bör få ut de 120 frames den är kapabel till i tex MOBAs eller dylikt.. Om man generellt sätt inte har för höga förväntningar så bör den duga bra! Priset är väl inte dåligt. Vet inte riktigt om det är bra dock.

Av Johnten

Audio Technica AT2020 USB+

Säljer min kondensatormikrofon då den inte längre används. Produkten har tidigare använts till VoIP program som skype/discord. Tyvärr så passar inte produkten för mig i det avseendet då den tar upp för mycket ljud. Man hör mig tex öppna och stänga dörren till rummet ca 5-6 meter bort osv..

Mikrofonen funkar toppenbra, finns såklart möjlighet att testa den innan köp. Har tyvärr förlagt kvittot samt original förpackningar så man får det som syns på bilden. Inga skador utöver två väldigt korta repor på mikrofonens baksida, kolla bild två.

Läs hela annonsen här

Av Johnten
Skrivet av mrqaffe:

Blåtand innebär än så länge alltid lossykompression så ska du ha bästa möjliga ljud får du använda kabel.

Jo det är klart. Men det var inte riktigt det jag frågade efter. Påstår inte att jag får liknande prestanda som via kabel.
Har kört lurarna mot brors note 9 och det är en tydlig skillnad. LDAC var då inställd på 990 kbps via dev-settings vilket då ändå är en 3x skillnad gentemot SBC i bandbredd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johnten

Bluetooth sändare, LDAC. Dator

Goddagens!

Jag har ett par Audeze Mobius lurar som används dagligen tillsammans med både dator och mobil. Vid datorn så skickar jag ljudet kabelanslutet via en AudioQuest forest kabel och tycker att resultatet efter en del EQ pillandes var över förväntan. Med mobilen så kör jag kabelanslutet över USB med en Dragontail adapter vilket funkar även där riktigt bra. Inget att klaga på om inte annat.

Mitt problem är att om jag skulle köra över Bluetooth vilket jag gärna gör när jag är i rörelse så kan inte jag för närvarande göra det med LDAC codecen. Med tanke på att Note 3 endast kör med android 5 vilket inte stödjer LDAC (Android 8 och 9 gör detta). Windows 10 tycks inte heller stödja LDAC över en Bluetooth adapter.
Så visst, jag kan alltid köra med den vanliga SBC codecen, men tyvärr så är det en såpass påtaglig kvalitets skillnad i ljudet vilket tydligen är tillräckligt frustrerande för att be er om råd.

Jag har hittills hittat två möjliga lösningar men vill då dubbelkolla med er hur ni eventuellt hade eller har löst liknande problem.

1. Införskaffa en Fiio M9 (https://www.fiio.com/m9). Den ska tydligen kunna agera USB DAC samtidigt som den sänder ljudsignaler över bluetooth via LDAC codecen.

2. Införskaffa en raspberry pi 4 och via guider installera den som en USB transmitter som då ska klara av LDAC.

Det andra alternativet är mycket billigare, men tyvärr så skulle det bara lösa trådlös anslutning vid stationärt bruk då raspberryn behöver drivas via eluttag.

Så ja, jag är lite kluven. Har ni några ideér? Tycker ändå att jag har sökt en hel del på nätet under längre utsträckning men blir inte mycket klokare för det.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll/sommar

Av Johnten
Av Johnten

@Kingfere: Inom din budget så är det svårt att hitta någon som helst mening med att köpa något nytt. Särskilt då ett nytt 1070 kostar idag mellan 3800-5000kr. Däremot skulle jag leta efter ett 1080ti men i begagnat skick. Dessa ligger normalt sätt runt 6500-7000kr på blocket/tradera. Allt annat under ett 1080ti skulle inte ge dig någon märkvärdig lyft från ditt nuvarande 1070.

Ett begangnat 1080 skulle kosta dig 4000-5000kr och det skulle ge dig ca 25% mer grafikprestanda.. Skulle rekommendera dig att hålla i pengarna tills du har råd till ett begagnat 1080ti eller vänta på att något nytt som släpps i motsvarande prisklass.

Lycka till hur som helst!

Av Johnten

@SGA21: Skulle också rekommendera begagnat. Problemet är att har man inte koll så är det lätt att du betalar alldelles för mycket.. Ser datorer värda 2000-2500kr för uppåt 5-6..

Av Johnten

@mangemani: Nu tror inte jag att den ordinarie fläktkurvan är undermålig på något vis. Om kortet överskrider 70-80 grader och du upplever att den inte blåser något baktill så är något märkligt. Skulle rekommendera som tidigare skrivit att du öppnar och kollar helt enkelt. Jämför mot när du spelar spel så bör du se att dom går igång. Om dom inte redan gör det.

Vill du dock vara säker så kan du välja att skapa en egen fläktkurva utefter eget tycke med hjälp av MSI Afterburner. T.ex x% fanspeed upp till x°.

http://download.msi.com/uti_exe/vga/MSIAfterburnerSetup.zip

OBS pilla inte på övriga settings utan att noggrant kolla en guide för vad som anses vara en säker överklockning på grafikkorten. (Du kan ändra fläktkurvan utan att på något sätt överklocka också).

Av Johnten
Skrivet av muukzor:

@Johnten: Men sluta rekommendera det där sjukt dåliga 4 phase mobot! T.T

Kolla beskrivning på förra sidan. Tackar!

Sedan varför i helsike rekommenderar du ett CL16 2666MHz ram? Med ett 9900k? Va?

Mvh.

Det där sjukt dåliga 4 phase mobot klarar 5Ghz över samtliga cores utan att VRM temperaturen ens är i närheten att överhettas. Kortet funkar, inget som TS kommer att lida av på något vis. Det är inte heller fastställt att TS ska överklocka sin 9900k och i sådant fall så skulle en "ASRock Z390 Phantom Gaming 9" troligtvis prestera bättre. Det har du helt rätt i.

Om det nu ska överklockas så skulle tex dessa funka bättre. https://www.dustinhome.se/product/5011057170/vengeance-lpx
Men är det värt ca 2000kr mer för en 3-7% prestanda ökning? Det kanske det är. Det är helt upp till TS. Förhindrar inte att föregående ram inte skulle fungera?

Kom med något mer konkret istället för att bara klaga. Inte roligt för någon här när du skriver som du gör.

Av Johnten
Skrivet av MR Axis:

Tackar.. såg ju rätt ok ut. Enda som jag inte riktigt köpte var egentligen storleken på skärmen

Skickades från m.sweclockers.com

Det som sker praktiskt sätt med en större skärm gentemot en mindre är att du flyttar den längre ifrån dig då du fortfarande vill se hela skärmen utan att behöva vrida ditt huvud för att kunna se vad som sker i bägge sidor. Ska man däremot spela från en soffa eller montera skärmen på väggen så kommer man automatiskt längre ifrån skärmen och då kan man självklart kompensera med en större skärm. Men har du den 50-100 cm ifrån dig så kan en större skärm nästintill kännas överväldigande. Om denna nya skärm som jag länkar i listan i för liten den med så kan du leta själv efter en. Då är du ute efter en G-sync skärm gärna med minst 144hz. Responstiden får gärna vara under 5ms dessutom.

Efter lite mer research utifrån användartester så har jag även bytt till ett mer pålitligt moderkort. Vare sig du ska överklocka eller ej. Det finns ett moderkort ur samma serie som inte har wifi inbyggt på det vilket kan spara dig några hundralappar om du har tänkt att koppla datorn till internet med kabel.

En sak jag inte la till är någon HDD, om större lagringsutrymme behövs utöver 1TB på m.2 disken då skulle jag personligen välja 970 evo disken på 512 GB och köpa en HDD på 3-4 terrabyte. Skulle kosta dig 200-400 kr mer att välja den sistnämnda setupen.

https://komponentkoll.se/bygg/zgqkY

Önskar dig lycka till!

Av Johnten
Skrivet av MR Axis:

nää vi kommer inte att lira tillsammans..

länk till skärmen jag kollar på kommer här:

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingskarm/asus-xg32vq/10...

Tänk på att om du nu väljer ett 2080 ti så kommer inte du kunna nyttja freesync funktionen i skärmen du länkat. Men det bör finnas en likvärdig skärm med "G-Sync" som Nvidias motsvarande tech kallas för.

Av Johnten

https://komponentkoll.se/bygg/ykkLg

Bidrar med en inköpslista jag med.

Med eller utan skärm är helt upp till er. Men har man en gång ägt en hög frekvens skärm så vill man väldigt ogärna gå tillbaka till 60Hz. Allt blir så mycket tydligare och användarupplevelsen är minst sagt beroendeframkallande. Men annars så duger tvn väldigt bra till allt som inte kräver snabb reaktionsförmåga som bland annat FPS spel kräver. Om inte tvn har något form av spelläge vill säga.

Ställ väldigt gärna frågor om något känns oklart.

Lycka till!

Av Johnten

Lite knepigt med din budget. Men hittar du skärm begagnat så kan du säkert få ihop det. Mus och tangentbord är smaksak så det får du hitta själv! Lycka till!

Mitt förslag: https://www.webhallen.com/cart/274591,282317,200216,241286,21...

Av Johnten

Håller med Draxedz. Kan dock bli svår såld pga det höga värdet i diskarna. Kanske lättare att sälja datorn med en eller två enheter istället för alla?

Av Johnten

Ångrar att jag inte poppade popcorn innan jag började läsa tråden... Av egen erfarenhet efter x antal år som killen man ringer om datorn krånglar så kan det vara fruktansvärt många saker som gått fel.. Svårt att påstå eller anta som flera av er gör att det ena eller det andra ska eller inte ska fungera.. Istället för att ordbajsa gentemot varandra så kan väl alla fokusera på att hjälpa TS? Finns såklart ett flertal hjälpsamma kommentarer också.

@MagixGG: Läste från tidigare tråd att du har ett ASUS H87M-PRO. Tyvärr räcker det med en sökning på google för att förstå att nästintill hälften av alla ägare till samma kort har haft diverse problem. Det här är då kanske inte relevant i ditt fall då du beskriver att datorn funkar ännu sämre än den tidigare gjort vilket såklart inte alls är särskilt roligt eller av förväntan efter en ominstallation.

Vet inte om du har möjlighet att koppla in ytterligare en skärm men jag skulle rekommendera dig att i ditt fall spela LoL medan du övervakar aktivitetshanteraren för att förhoppningsvis kunna se vad som går snett när du upplever lagget. Givetvis bör du se till så att alla uppdateringar är slutförda innan du börjar spela, samt att du har nödvändiga drivrutiner installerade som flertalet redan nämnt. Nu funkar mitt förslag endast om det bara är LoL klienten som hänger sig, om hela datorn fryser så lär informationen i aktivitetshanteraren också göra det.. Men jag föreslår att du börjar där och återkommer oavsett resultat!

Önskar dig lycka till samt att du så snabbt som möjligt löser ditt problem! Psst! "Punnisher" nämner mycket hjälpsam info som jag undviker att repetera.

Av Johnten
Skrivet av gamingkillen05:

Titeln, skulle vilja kunna livesända de flesta spel och kunna spela in dom på bra FPS. Ska kunna spela Fortnite på bra fps och rainbow six siege. Ifall man kan hitta ett billigt vattenkylningssystem så är jag tacksam men det behövs inte. Tack i förhand. Bara fråga ifall ni vill veta mer info.
Ska bara ha datorn, har allt annat.
//Robin

Nu får väl alla tycka som dom vill, jag anser inte att du behöver så många kärnor som du skulle få med Ryzen 7.
Du hade främst tänkt att spela spel vad jag förstått. En 8350k processor är inte bara mycket billigare (på grund av halva antalet fysiska kärnor) den är även i vissa fall snabbare annars som sämst likvärdig 2700x processorn när vi snackar gaming. Tror du mig inte finns det gott om info via nedanstående länk. Nu har många olika åsikter om detta men halva grejen för mig med 8350k är att det är möjligt och simpelt att överclocka detta upp till 4.8-5.1Ghz. På luftkylning så skulle jag stanna omkring 4.4Ghz - 4.6Ghz beroende på temperaturer samt hur bra just ditt EX vore.
"https://www.sweclockers.com/test/25500-amd-ryzen-7-2700x-och-..."

Ett GTX 1060 räcker gott och väl vid 1080p/60hz på Ultra i tex Far Cry 5. Det är först när du vill spela på högre upplösning än 1080p alternativt högre uppdateringsfrekvens än 60hz som du bör eller behöver ett starkare kort. Så ha gärna detta i åtanke!

Frågar du mig så (även om en SSD är snabb) bidrar en m.2 disk såpass mycket till användarupplevelsen så att prisskillnaden blir irrelevant. Endast min åsikt!

Min kundvagn blev tillslut klar utan ett grafikkort inkluderat. Då val av skärm påverkar detta val. Samt om du har möjlighet att köpa begagnat för att spara pengar.

Förväntar mig att detta är en väldigt tyst setup främst i full load där du inte ens bör höra större skillnad gentemot idle. Samtliga fläktar även de förinstallerade är på 140mm/1000rpm. Det skulle vara graffikkortet som låter i sådant fall beroende på vilket det blir. Luftkylning är i regel billigare och tystare. Medan vattenlösningar är effektivare och dyrare.

Lagt ner betydligt mer tid än vad jag hade räknat med men vill samtidigt gärna erbjuda dig ännu ett alternativ till tidigare länkar. Skulle inte våga säga att något är bättre eller sämre än det ena för så lätt är det tyvärr inte. Kan endast hjälpa dig utefter dina förväntningar samt budget.

Ställ gärna frågor om du har några!

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11507251/

Av Johnten
Skrivet av gamingkillen05:

Btw finns det något bra trådlös nätverkskort?

Kan rekommendera både "Linksys DWA-192" samt "Asus USB-AC68". Äger bägge varav sistnämda är något kvickare men även några hundralappar dyrare. Glöm inte att det är minst lika viktigt att ha en router som orkar med.

Av Johnten

@Johnten: Skulle rekommendera att ta en titt på Thomann på deras aktiva högtalare om det mesta känns tråkigt. Bor han i lägenhet kanske detta inte är ett bra alternativ..