Inlägg

Inlägg som Vanadin har skrivit i forumet
Av Vanadin

Jag kan inget om ditt före detta 9800*2 men med de symtomen du beskriver hade jag misstänkt att nätagget inte håller hela vägen.

Av Vanadin

Kan man inte starta bios utan ram-minnen?

Av Vanadin

jag var tvungen att kolla om det var 1 april idag

Det ända som skiljer vinden och huset är väl strömkällan och annan nätverkskabel? kolla så det är inget fel på strömmen/sladden/säkringen?

Kan ligga något löst/glapp som gör att moderkortet inte bootar. Får du några "beep" eller nått?

En gång råkade jag ut för att moderkortet inte bootade för att det låg en skruv på det. Då fick jag ingen respons alls från moderkortet när jag försökte starta det. Vet inte varifrån skruven kom för jag saknade ingen.

Av Vanadin

Din kompis kan uppgradera sitt Vista 32 till 64 genom ett telefonsamtal till Microsoft.. gratis

Av Vanadin

Chippet Intel G45 Express stödjer upp till 16gb ram.
http://www.intel.com/products/desktop/chipsets/g45/g45-overvi...

Det står dock inte vilket moderkort är men det är väldigt troligt det ska fungera med 8gb. Om du inte tror oss får du förklara varför du inte tror det.

Givetvis behövs ett OS x64 för att få ut nyttan av så mycket minne. Annars kan du uppgradera ditt x84 till x64 gratis. Frågan är också om det finns lediga platser på kortet.

Uppfylls det så får han ut 8 gb "blankt".

Av Vanadin

Jag har laddat ner en RETAIL version av windows från torrents och använt min egen aktiveringskod. Inga problem där. Tror knappt att det är olagligt heller. Fungerade jättesmidigt då man skriver in sin kod i början så installeras den versionen som koden stödjer.

Annars kanske du har en vän med en windows skiva du kan låna. Om jag kommer ihåg rätt så fungerade det även om det är olika språk.

Av Vanadin

I crossfire bestämmer det svagaste kortet klockan på gpu och minnen eller?

Av Vanadin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Joki
Hmm någon som har klockat ett powercolor HD4830? Mitt klockar nämligen skit.. Kan inte ens komme över 600MHz varken i XP eller W7..

Mitt PowerColor hd4830 klockar sig själv med det dära automatiska verktyget i CCC till 720+ GPU och ca 1000 minnen. Orginalfläckten höll nere värmen utmärkt och allt gick stabilt. Dock fick jag ingen performance increase utan jag misstänker min CPU flaskar. Jag har en tidig Core2dual 2.0gh.. Och ett moderkort som inte tillåter överklockning. Så jag skruva givetvis ner grafikkortet igen.

Uppgraderingen x1900xt -> hd4830 gav ändå en JÄTTE booost för mitt system och jag kan köra spel smärtfritt i 1650*1080.

Av Vanadin

dynamit2003. Det fungerade tyvärr inte med ett HD4830 Powercolor.

johan