Inlägg

Inlägg som IzzyFX har skrivit i forumet
Av IzzyFX
Skrivet av Grönahunden:

hej välkommen till Sweclockers läs denna som sammanfattar hur man skapar en tråd..
http://www.sweclockers.com/forum/trad/578039-kranglar-din-dat...

Jag läste den, och jag följde väl den? jag beskriver mitt problem, när och hur det händer och vad som jag tycker kan vara fel.

Av IzzyFX

Problem vid start av datorn.

Hejsan, har problem med min dator. När jag startar den så går allt igång, alla fläktar till chassit, psun, processorn etc. Men efter 15-20sec vid bios skärmen så stängs datorn av. Får inte igång det, först tänkte jag det var något med nätaggregatet men har ingenting att testa det med så undrar om ni har några funderingar på vad som kan vara fel?

Av IzzyFX
Skrivet av LemonIllusion:

Vid närmare eftertanke svamlade jag nog om helt fel saker. Någon som har koll får komma in och berätta hur det ligger till istället så ställer jag mig och skäms i ett hörn. Det brukar dra igång diskussionen rejält att någon kommer in och har helt fel i början, så det tar nog inte lång tid.

Vill du skynda på resultatet tror jag att det kan hjälpa att lägga upp httpd.conf och eventuella .htaccess-filer för snabb diagnos. Censurera ut personlig information om du har någon där och inte vill lägga upp den. Jag tycker det låter mest som något knas i konfigurationen, men så behöver jag gå och lägga mig också. Go'natt!

Aja okej, tack för försöket! Just nu ser min .htaccess ut så här:
"RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^\$ [NC]
RewriteRule ^ http://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R="301,L"]

order allow,deny
allow from all"

Hittade ingen httpd.conf fil i min apache installation. Kollade även runt i alla filer jag har lagt in på servern men hittar inte det.

Av IzzyFX
Skrivet av LemonIllusion:

Jag tänkte visst inte helt ordentligt innan jag svarade förra gången. Det verkliga problemet lär snarare än felaktig konfiguration vara att digitalocean inte har en IP-adress för varje VPS, utan använder reverse proxy för att dirigera trafiken. Detta förutsätter att trafiken som kommer in är taggad med ett domännamn, så den kan dirigeras till rätt VPS. Det borde dock fungera utmärkt med valfri gratisdomän som till exempel från http://www.noip.com/. Det här är bara mina gissningar. Jag har aldrig hyrt en VPS själv, så har inte särskilt bra koll på hur det fungerar.

Tack för svaret, och jag provade använda ett gratis domän namn från den sidan. Men dirigerar fortfarande om till /main. får detta felet "The requested URL /main was not found on this server."

Av IzzyFX
Skrivet av LemonIllusion:

Här var det information i överflöd… Vilken webbserver? Hur är den konfigurerad? Vilka filer servar du?

Yes, förlåt, Helt ny med att göra hemsidor. Just nu så har jag bara använt min egna html kod samt css kod. Kopierat en hel del Javascript och php script för att t.ex. få livechatt, forum, göra så att användare kan logga in. Jag använder enbart en VPS server från digitalocean, utan domän och vill kunna komma åt denna sidan vilket deras support sa var möjligt. Var gång jag försöker komma åt sidan så dirigerar den om mig till ipadress/main, så får jag ett fel som säger till mig att den sidan inte finns. Tidigare hade jag problem att den dirigerade om mig till www.ipadress men detta lyckades jag fixa i .htacces filen. Men har inte lyckats lokera var detta felet är.

Av IzzyFX

Problem med sida som dirigerar om

Hejsan, hoppas det finns någon som har en idé om vad som kan vara fel. Har just nu bara en VPS, ingen domän. När jag skriver in min IP adress i min browser så borde jag komma till min hemsida? men den dirigerar alltid om mig till IPADRESS/main vilket gör att den inte hittar sidan. Försökte googla runt lite men hittar ingenting om det.

Av IzzyFX
Skrivet av krigelkorren:

Hmm, detta blir bara mer och mer spännande!

En formatering tar egentligen inte bort några filer utan bara markerar ytan som "fri" eller "tillgänglig" det är först när du skriver till den "tillgängliga" ytan som ev. tidigare lagrad data skrivs över. Så om filerna blivit kopierade dit lär informationen finnas kvar även om Windows på något sätt misslyckas att läsa den.

Då kan man använda något av alla de gratisprogram som finns för att skanna av disken och återställa filerna: (Nedan är en nyligen publicerad artikel i ämnet.)

https://www.lifewire.com/free-data-recovery-software-tools-2622893

Ge det ett försök.

Följdfråga:
Är ikonerna tillbaka nu då?

Tack, ska göra det. Japp äntligen syns alla ikoner nu

Av IzzyFX
Skrivet av krigelkorren:

Ajdå, problemet kvarstår alltså fastän du ominstallerat Windows 10?

Det kan dock, som vi var inne på tidigare, vara rotat till användarprofilen.

Du borde nog göra en ren ominstallation som @mrqaffe föreslog. Det borde lösa problemet.

Normalt sett brukar även Microsoft rekommendera att man gör en ren ominstallation då man uppgraderar från en major version till en annan major-version ex. W7 -> W10 så man slipper ev. problem med gamla länkningar och format.

Ett tips om du är rädd för att förlora filer iom. ominstallation (om det gäller en stationär dator) -kan du med fördel byta till en annan hårddisk (om du har någon oanvänd liggandes) disken bör vara på minst 60GB för Windows 10.
Gör en grundlig installation av Windows 10 på den och sedan efter installationen även koppla in den disk du kör på nu.
Då finns det ingen risk för att filerna raderas på din nuvarande hårddisk under själva installationen.

Tack för tipset, gjorde en ominstallation och la in alla mina viktigaste filer i en extern hårddisk. När jag nu skulle föra över alla filer till den hårddisken jag ominstallerade windows på så hittar jag inte filerna? Jag kopplade bort den externa hårddisken innan jag gjorde en ren ominstallation av windows. När jag kollar i diskhanteraren står det att bara halva den externa hårddisken är formaterad och den andra delen med alla mina filer inte är formaterad. Någon sätt att ta tillbaka de filerna jag förlorade? för om jag formaterar den delen av disken kommer alla mina filer tas bort.

Av IzzyFX
Skrivet av Majora:

Vet inte om du provat detta redan men om inte...
http://www.howtogeek.com/232779/how-to-rebuild-a-broken-icon-...

Har haft samma problem men på tidigare Windows versioner (tror det var Vista samt 7) där detta räckte.

Som sagts innan i tråden, har rensat cachen flertal gånger, både genom cmd och ccleaner, ominstallerat windows inte hittat något som fungerat.

Av IzzyFX
Skrivet av mrqaffe:

Du menar att ikonerna strular efter en ominstallation ? Det låter väldigt märkligt i så fall.

Händer fortfarande efter en ominstallation ja, kan det vara något program jag har i datorn som fidlar med det som följde med efter jag uppgraderade till w10?

Av IzzyFX

@krigelkorren: Tack för förslaget, men det hjälpte inte. Ominstallerat Windows och rensat cache flertal gånger.

Av IzzyFX
Skrivet av mrqaffe:

Kan du inte göra ett usbminne med installationsfilerna på ? Filerna finns att ladda ner på MS hemsida.

Håller på att försöka göra det nu, ger uppdatering om det fungerar eller ej.

Av IzzyFX
Skrivet av hakd:

@IzzyFX:

Kör en diskrensning (inkludera systemfiler) och starta om. Det brukar lösa problemet då icon "cachen" ibland blir korrupt

Tack för förslaget men fungerade inte.

Av IzzyFX
Skrivet av krigelkorren:

Finns en möjlighet att den måste ha tillgång till ett Windows 10 media för att kopiera nya "fräscha" systemfiler från ex. ISO eller USB-sticka med Windows 10 på (går att ladda ner från Microsofts webbsida direkt) dock är det en aning konstigt att den inte har tillgång till mediet får jag erkänna. Kanske beror på vilken metod du använde för att installera windows 10, om du t.ex. uppgraderat från en tidigare Windows version etc.

Använder just nu min gamla HDD, uppgraderade från win 7 till win 10 på den.

Av IzzyFX
Skrivet av mrqaffe:

Man behöver inte radera nått för att installera om, blanda inte ihop installera och formatera men prova först att rensa cacheer och starta om.

Provade det men fungerade inte, och som sagt så hittar den ingen "återställnings miljö" för att ominstallera.

Av IzzyFX
Skrivet av krigelkorren:

Du skall inte behöva använda dig av återställningspunkter i detta fallet om du kör Windows 10.
Det finns en inbyggd funktion i Windows 10 (även i Windows 8.1) som göra att du kan ominstallera din dator direkt ifrån windows och behålla alla dina användarfiler, alltså enbart Windows systemfiler ominstalleras, ingen formatering utförs.

Man skall givetvis inte behöva bli av med alla sina filer om enbart Windows behöver ominstalleras.

Jo det var det jag försökte göra men då kommer felet "Det går inte att hitta återställningsmiljö; sätt i återställningsmediet för Windows och starta om datorn".

Av IzzyFX
Skrivet av krigelkorren:

Rent spontant låter det som något är korrupt i standardprofilen.
En annan gissning är att fil-associationer blivit fel.

Skulle nog personligen ha föredragit en ominstallation av Windows 10 (behåll användarfiler) då det troligtvis ställer allt till rätta utan att ta för lång tid.
Det kan man enkelt göra via Start-menyn genom att skriva in "Återställning" så bör du få upp val över detta. (kan ju hända att Återställning-programmet inte fungerar om detta är relaterat till problemet du upplever)

Annars brukar man kunna hålla nere Shift-tangenten samtidigt som man väljer att starta om datorn från Start-menyn så kommer datorn att boota om till ett meny-läge där du också har tillgång till återställningsval.

Tyvärr hittar datorn ingen återställningspunkt, så för att ominstallera måste jag radera 1,5 TB av filer på min hårddisk.

Av IzzyFX

Har inga ikoner för program!

Hejsan, har ett litet problem med mina ikoner i windows 10, ikonerna visas, fast utan bild, bara helt blanka, detta inkluderar genvägar till program, program som är fastpinnade på aktivitetsfältet samt programmen i deras originella mapp. Har försökt googla lite på problemet och alla ger råd om att återställa ikon cache, har försökt detta men det hjälper inte, sedan föreslog någon att det kunde vara ett problem med användare, så jag försökte göra en ny användare att logga in med men detta fungerade heller inte.

Någon som har ett annat förslag här?

Screenshot på hur det ser ut:
https://gyazo.com/8c930bb516d37ceaad5175b1ab31eaa4

Av IzzyFX
Skrivet av anon42512:

Redigera ditt gamla inlägg istället för att göra ett nytt.

EDIT: Hade du inte ett Z170-moderkort liggandes (enligt en annan tråd)? Använd det?

Jo men det handlar om lite olika saker, i min andra tråd vill jag främst veta om det var kompatibelt och här vill jag främst veta vad jag kan köpa för min budget, har inte ens öppnat mitt moderkort så om det är så att ni rekommenderar något annat har jag fortfarande öppetköp på moderkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IzzyFX
Skrivet av IzzyFX:

Har ett fractal design r5 chassi!

Skickades från m.sweclockers.com

Och ska använda det främst för att spela.