Inlägg

Inlägg som Trefyra har skrivit i forumet
Av Trefyra

(Köpråd) Att tänka alldeles för mycket

Hallå!

Nu är det så att jag ska köpa min andra TV i livet. Jag har väldigt liten koll och är ganska prismedveten, så något köp blir aldrig av. Ibland hittar jag någon TV jag tycker är intressant, men sedan saknar den någonting som gör att jag nästan omedvetet ratar den. Man vill ju ha den perfekta TV för det perfekta priset...

Därför skulle jag behöva lite hjälp av någon mer erfaren! Jag letar efter en TV som är mellan 46 och 55" och kostar som mest 10 000. Jag bryr mig inte om 3D, men vill gärna kunna se Netflix och Youtube i 4K och i framtiden också kanske se filmer i 4K streamat från datorn. Ett väldigt plus i kanten är om TVn är snygg!

Senast idag hittade jag den här på MediaMarkt: http://www.mediamarkt.se/mcs/product/_SONY-KD49X8307C,90952,2...

Även den här till samma pris fångade ögat: https://www.dustinhome.se/product/5010880973/49uf851v-49-led

Vad tror ni, är det här något för mig? Eller har ni något annat förslag så här på rak arm?

All hjälp uppskattas!

Av Trefyra
Skrivet av qaaka:

När jag fick mitt boot-device meddelande på min dator så bytte jag SATA port på hårddisken och då helt plötsligt funkade det.
Alla datorprylar brukar annars finnas på inet kolla där

Fattade ingenting Är det svårt?

Av Trefyra

Aspire 5742G

Av Trefyra

Äldre Acer startar inte

Har haft problem med min Acer ett längre tag och nu gav den vika. Det står "no bootable device - insert boot disk and press any key". Jag har ingen usb sticka eller recoverydisk i min ägo. Hur gör jag? Köpa recoverydisk? isf vart gör man detta?

Tack!

Av Trefyra
Skrivet av laptop killer:

här har du svaret på bästa laptop skärmarna.

1. Macbook pro Retina (IPS med ultra-hög Pixel täthet) bäst just nu !

2. näst bäst är DELL Precision m6700 Photographer vilket har IPS (RGBled skärm). Photographer är fortfarande tillgänglig men du måste ringa DELL och göra ordern.
(samma IPS skärm som min Studio xps 16.......otroligt grym skärm....tyvärr går det ej att köpa denna underbara laptop längre)

3. DELL 17R special edition.......120Hz True life Ultra sharp.........grymmaste TN skärmen jag haft eller provat....mycket bra respons tid o allt.
(vissa Alienware har även denna skärm)

Ps. För mig är skärmen nästan lika viktig som CPU O GPU. Finns inget värre en att spela ett grymt spel eller redigera dina favvo bilder på en medioker skärm
(Ett bra sätt att se om det är en bra TN skärm är att vika skärmen ner o upp o kolla betraktningsvinkeln, där ser du direkt om det är bättre eller sämre kvalité.
(Väldigt sällan en dyrare/bättre TN skärm har dålig betraktningsvinkeln)

Hehe, tack för svaret, men de är nåågot över min prisnivå

Av Trefyra

Två rekommendationer på den alltså. Har dock läst lite recensioner om den, och den verkar inte vara någon höjdare. Förutom skärmen då.

Fundarar lite på Toshiban som RobCar rekommenderade. Är det någon som vet hur Toshiba är som märke? Brukar dem leverera bra kvalité?

Av Trefyra
Skrivet av Trefyra:

Edit: Tack RobCar!

Av Trefyra

Ogiltlig

Av Trefyra
Skrivet av leafbranch:

Ta den här HP:n istället, den har högupplöst IPS skärm och betydligt bättre grafik.

http://h20386.www2.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=E...

6k med studentrabatt. Är det värt?

Av Trefyra

Funderar b la på HP Envy 4 (http://h20386.www2.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=D...). 5000 med studentrabatt. Är den något att ha?

Edit: Den här såg väl ganska bra ut? http://cdon.se/hemelektronik/15inch_acer_e1-571g-53238g1tmnks...

Av Trefyra

Dator m. bra skärm?

Min Acer tar sina sista andetag snart och jag är på jakt efter ny dator. Det mest krävande jag gör är att titta på filmer/serier och jag vill gärna ha så bra upplevelse som möjligt. Jag ger gärna inte mer än 6 000, men för rätt dator kan jag nog lägga till någon extra tusenlapp.

Har tittat en del på Dell och HP, då dem erbjuder studentrabatt, men jag vet ärligt talat inte så mycket. Stort plus är ifall datorn är snabb vid uppstart och relativt tyst.

All hjälp uppskattas!