Inlägg

Inlägg som hektor950 har skrivit i forumet
Av hektor950

Datorn verkar vara bra. Men det finns några saker som jag jag nog skulle byta. Moderkortet skulle jag byta ut mot en Asus Maximus VI Gene. Jag använder den och den funkar perfekt! Plus att den är snygg. Jag vet inte riktigt vad du ska göra med datorn men 16GB är nog lite i överkanten. 8GB är nog bättre. Och sedan skulle jag ändra grafikkortet mot ett r9 290. Då helst inte en referens version men en Asus dcu2 eller msi gaming kylare. Sedan kan man ändra psu:n till en corsair cx750. Då så blir det dock dyrare. Men datorn blir snabbare i spel och grafiskt tunga applikationer.

Jag är inte helt säker på hur det är med skärmen. Det borde inte vara något problem.

Av hektor950

Trådlöst nätverkskort

Hallojsan! För 2 månader sedan byggde jag en dator. Eller, nja, inte hela. Jag köpte ett moderkort (asus maximus vi gene) och allting förutom en dedikerad gpu. Jag hade redan ett trådlöst usb nätverkskort så jag använder det. Men du så har jag tänkt uppgradera det på grund av väldigt dålig hastighet och hög latens. På min "gamla" bärbara dator laddade jag ned saker i 5-8mb/s men nu kan jag knappt komma upp i 1,5mb/s. När jag köpte moderkortet trodde jag dumt nog att ett trådlöst nätverkskort följde med men det gjorde det visst inte. Men jag har en liten PCI Express Mini adapter som jag har tänkt använda. Jag har tänkt att ha ett intel ac 7260 kort i den men jag vet inte vad för antenner och sladdar jag behöver. Om du vet någon bra antenn eller sladd som går mellan kortet och antennen så skulle jag väldigt gärna vilja veta vilken.

Av hektor950

Ja nu så har jag provat allting men det blir samma sak. Jag kommer troligen att lämna in den på reparation och se om det är fel på moderkortet. Jag kollade också om cpu:n satt rätt som du sa Jesper men den satt rätt. Jag skriver på tråden om jag lyckas fixa problemet men så länge tusen tack för alla svar och tips om hur jag skulle reparera datorn.

Av hektor950

tack! Jag ska prova det som du säger

Av hektor950

Ja det har jag också gjort. Och den stora långa 20+4 atx power

Av hektor950

Jo förlåt jag har 2 stycken corsair xms3 ddr3 1333mhz 4 gb (2gb per modul). Jag har använt de på alla möjliga sätt i ddr3 slotten.

Av hektor950

Ja

Ja det förra moderkortet som satt i var också mATX så de var liksom redan där.

Av hektor950

Ny dator startar inte

Hallojsan! Jag har just byggt min första dator efter att ha sparat upp till komponenterna i en lång tid. Jag har byggt datorn som det står i manualen som jag fick med Asus Maximus VI gene Z87 men datorn vill inte boota. De komponenterna jag har är en intel core i5 4670k, Asus maximus VI gene, cosair cx750, seagate 1tb 64mb och ett gammalt chassi och ingen dedikerad gpu. När jag startar upp nätaggregatet så verkar allting gå som det ska, alla lampor på moderkortet börjar lysa som det ska men när jag startar upp datorn med start knappen så startar bara fläktarna i en halv sekund och slutar igen och så går det inte att starta fläktarna igen för än jag har stängt av och startat nätaggregatet igen. Allting är inkopplat och borde funka och jag har kollat på alla trouble shooting guides jag har hittat och provat allting men ingententing funkar. Den har inte gjort något ljud eller så.

Av hektor950

Stahp!!! Processorn passar inte med moderkortet! Om jag var du (jag ska också snart köpa en speldator) så skulle jag ta en intel core i5 4670k, asus maximus vi gene (smak sak men jag har hört väldigt bra saker om den) 2st nvidia geforce gtx760 2gb i sli. Och såklart en liten 60 gb ssd där du kan ha os:et och eventuellt dina (troligen bara 1) favorit spel! Resten är dock jättebra! Du kan också vänta några dagar och köpa ett amd radeon hd9970/R-280 grafikkort. Att ha en intel core 4820k processor kommer inte ge så mycket ökad prestanda om du kör tillexempel bf3/bf4.