Inlägg

Inlägg som gonace har skrivit i forumet
Av gonace
Skrivet av folzar:

Loot boxar har lite problem ja, men sen när borde andra personer bestämma vad folk vill spendera sina pengar på?

Nu handlar det ju främst om att skydda minderåriga, men även missbrukare, för det är ju dessa som spelbolagen nu inriktar sig på och räknar med att kunna svepa in i ett större missbruk.

Jag tycker att Valve lyckats bra med de ändringar man gjorde i DotA där man nu inte längre spelar om innehållet utan vet vad man köper, men då försvinner ju också mycket av den dopamin kick man får.

Av gonace
Skrivet av snajk:

klickad plats markerad i filen

Vilken fil? Beroende på vilket språk sidan är skriven i kan ju HTML komma ifrån massa olika filer, partial vyer t.ex. det kanske är bättre att kalla detta för "dokument" än fil.

Av gonace

Det bästa är så klart att be om lov, vissa större bolag har öppna API:er som man kan begära åtkomst till och då är det ju bara att tuta och köra.

Av gonace
Skrivet av HampusSE:

Vad kan jag göra då man blir extremt besviken då telenor själva sagt när jag beställde hem allt att de kunde lova att jag åtminstonde skulle nå samma ping om inte bättre.

Tyvärr är mobilt bredband inte ett alterantiv till en fast anslutning, inte ens en gammal kopparanslutning, du kanske kan förbättra nuvarande läge något med en annan/bättre antenn och/eller router, men du kommer inte komma ned till några stabila 20-25ms över 5G, du kommer dessutom se dessa värden fluktuera beroende på hur bleastad masten är.

Försäljare brukar luras, medvetet eller omedvetet, så man ska aldrig lita på dessa. Du har ju alltid ångerrätt om anslutningen du hade förut är ett alterantibv attt gå tillbaka till.

Av gonace

Dead Space!

Av gonace

Vad menar du med "specifik kod ligger?" Vad för kod? I och med att du skriver "webbläsarnas inspekleringsverktyg" så rör det ju inte andra program än just webbläsaren, så Notepad++, Sublime etc. är ju inte svaret på din fråga.

Av gonace
Skrivet av Yoshman:

Tycker Apple om något visat hur liten tröskeln ändå är att byta instruktionsuppsättning.

Är väl också till Apples fördel att de styrt hårdvaran med järnhand och därför ha en lägre tröskel att ta sig över?

Av gonace
Skrivet av Dreijer:

Jag tror inte riktigt att du förstår komplexiteten i hypervisors, som GCP, AWS och Azure. Det finns inte en stor dump med samlade användaruppgifter.

Vad nu Hypervisors har med molntjänters sätt att lagra data för sina användare, en hypervisor är ju en typ av programvara, firmware eller hårdvara som skapar och kör virtuella maskiner.

Dessa leverantörer sparar information, t.ex. betalmetod, för rätt jädra många människor och företag, den datan är med all sannolikhet centraliserad, om du t.ex. signar upp för Azure och använder Pay-As-You-Go betalar du ju med ett konto/kreditkort.

Av gonace
Skrivet av landmarks:

Verkligen! Det får man ändå ge tummen upp för till både Google och i det här fallet Ubisoft. Synd att Stadia som ”projekt” inte gick lika bra, haha.

Ubisoft gör det enda som är rätt, och Google dödade Stadia innan man ens gav det en chans, så att ge några tummar till dessa två bolag är i min mening rätt jädra skamligt.

Av gonace
Skrivet av medbor:

Om du tror det kommer bli mindre dyrt än samma hutlösa nivå som senast så tror jag du kommer bli besviken

Var det verkligen så "hutlösa" priser senast? Och i så fall är nog alla entusiast komponenter hutlöst dyra?

Jag kanske är lite biast då jag köpte en "Threadripper 3960X" och bytte ut min 6700K, använder min dator mycket i jobbet dock.

Av gonace

Min sambo lyckades hinna plocka upp en av dessa åt mig till julklapp, även om det var en för tidig sådan!

Av gonace
Skrivet av nickhe:

Det har blivit mycket bättre att arbeta med åren

Det hoppas jag verkligen, för hur det var för 4-5 år sedan när jag satt med ett sådan projekt senast så var det inget att hänga i granen dirket

Av gonace
Skrivet av nickhe:

SPFX (Typescript/React). Frågan hur många som vet vad SPFX Är

Borde det inte vara "SPFx" om det är SharePoint Framework du menar, men nu är jag sjukt petig, dock är SharePoint utav en mardröm för mig.

Av gonace
Skrivet av Wladir:

Hundra år från idag kommer folk undra hur man någonsin kunde etablera dominans i kontorslandskapet utan Cooler Master ägget!

🤣🤣🤣

Av gonace

Helt orimligt montage, kommer man se dessa stå i en hotell bar, som det ser ut att vara, knappast, och "kostym"-snubbar nah, hade de visat den stått i en "man"-cave så ja mer troligt.

Av gonace

Saknar det vuxna alternativet "Båda" finns ju bra och dåliga mjuk och hårda julklappar

Av gonace

Jag tyckte spelet i sig var rätt "meh", jag tröttnade och bad om en återbetalning av steam även fast jag spelat 6h, det var helt enkelt för dåligt optimerat.

Spelet ser sjukt jädra bra ut, men är tråkigt linjärt där man inte kan "utforska" något utöver den korridor man mer eller mindre befinner sig i.

De har en super "dodge" möjlighet som när man möter en fiende, t.ex. den mini-boss man möter 4 gånger, kan se till att aldrig bli träffad genom att genomföra denna "dodge" med 100% chans att inte blir träffad.

Spelet har potential men känns halvfärdigt eller avskalat till hälften, tråkigt...men så är min upplevelse!

Av gonace

I regler blir man ju chef inte på grund av sin utbildning eller kvalifikationer utan sin motivation och skicklighet att stiga hos företagen man jobbar.

Sedan finns det ju alltid undantag.

Av gonace
Skrivet av Dinkefing:

Pratar inte om själva OSet utan hårdvaran som man bygger av. Oavsett kommer inte dra lite. NetGate 1100 har ju inga LAN portar att prata om dessutom svindyr. Ubquiti var billigare.

Fast det var inte det du skrev, du skrev pfSense, som är ett OS (eller ett software package/distribution) inte en uppsättning hårdvara, om du t.ex. tittar på Netgate SG-2100 så drar den, enligt Serve The Home tester, 4.6W (idle).

Så desledes är ditt påstående falskt.

pfSense är dessutom extremt billigt för den mjukvara du får, eftersom det är gratis!

Dock är UniFi mycket mer användarvänligt och enklare så länge du inte går utanför deras ramar (a.k.a vad mjukvaran har stöd för att göra).

Av gonace
Skrivet av Dinkefing:

Pfsense är inte billigt plus att den kommer säkert dra 20W plus.

pfSense är gratis och drar inget, hårdvaran du väljer att köra på är avgörande för hur många watt som dras.

Netgate säljer t.ex. en modell de kallar Netgate 1100 som drar 3.48W (idle) och en liknande enhet ifrån UniFi, Unifi Security Gateway (USG) drar ~10W (idle), tyvärr listar inte UniFi idle power utan det får man söka sig fram hos andra användare.