Inlägg

Inlägg som WildFlyingTurtle har skrivit i forumet
Av WildFlyingTurtle
Skrivet av bärplockaren:

denna bord vara nåt för dig då, mäter 17cm.

Den har ju i princip samma formfaktor som det gigabyte 970 jag nämnde

Skrivet av Axel95:

Eftersom du vill ha widescreen är 390 ett nästan solklart val eftersom det är hög upplösning i dom skärmarna. när det har mer minne än 970. Tror gigabyte eller msi passar bäst för dig. för de är de kortaste korten av 390 på marknaden.

Det var vad jag trodde och tänkte själv. Dem där extra 4 (4,5)gb vramen är av högt värde om man ska gå för högre upplösning. Du tror inte att värmeutvecklingen kan bli allt för hög då?
MSIs version går bort då jag inte ens har möjligheten att isåfall fixa fler fläktar i chassit.

Någon som sitter på ett gigabyte 390 och kan berätta utifrån egen erfarenhet vad en tycker?

Av WildFlyingTurtle

970 vs 390 (i trångt chassi)

Hej!

Jag ska uppgradera grafikkort nu till jul och har tänkt på gigabytes r9 390 eller en kortare variant av 970, typ gigabyte 970 itx.
Grafikkortet får vara max 275 mm långt men helst 260 mm eller kortare.
Chassit är ett cooltek c3 som för nuet endast har en fläktplats. Jag planerar dock att såga lite och klämma in ytterligare två fläktar i fronten.
Vilket grafikkort tror ni är bäst i detta läge? Medveten om att 390 för det mesta presterar bättre.
Kan väl nämna att jag spelar på 1080 just nu men är sjukt sugen på en 21:9 skärm.

Tack på förhand!

Av WildFlyingTurtle

Ser ut som att det går att klämma in ett mATX moderkort i detta chassi även om det är menat för mITX, inget som du har intresserat dig för?

Av WildFlyingTurtle

Blöder inte dina öron av dem där originalkylarna till grafikkorten?
Dessutom går dem väl ganska varmt. (wink, wink, vattekylning?)

Iaf, fint det lilla du gjort än så länge och skall bli kul att se hur du använder elwiren!

Av WildFlyingTurtle

Har bara skummat igenom tråden lite snabbt, men vad jag har hört så ska noctua kylaren klara en oklockad 6600k. Kan ju tillägga att jag har en sådan begagnad som är helt oanvänd om det slutar med att du vill köpa en sådan.

Av WildFlyingTurtle

Skulle det inte gå att montera diskarna under PSUn och sen ha en rejält stor reservoar? Jag tycker generellt att stora reservoarer är snyggare

Av WildFlyingTurtle

Är kanske helt ute och cyklar då fläktar inte är mitt "game" riktigt men fläkten på radiatorn är vel mer en "chassifläkt" än en "radiatorfläkt". Fast det kanske inte gör stor skillnad på temperaturer?

Av WildFlyingTurtle

Hej! Har varit smått inaktiv..

Iaf det visade sig att far min hade fotat en del och hade därför några gamla objektiv från en canon eos 10 tror jag som jag har förstått så ska dessa objektiv passa med nyare kameror också, lutar därför mot en canon.

Jag har siktat in mig på en canon eos 700d då jag har testat bekants kamera en canon eos 600d, ett stort plus enligt mig är att den är något mindre än tex 7d eller 60/70d. Den bästa kameran är ju ändå den man har med sig. Sen den utfällbara skärmen är ett stort plus vid filmning där man håller kameran långt ner med tex. en opteka x-grip eller liknande + fisheye (kan lägga till video för att förtydliga). Sen att det är en pekskärm tror jag skulle hjälpa mig som är ny att ställa in inställningar lättare.

Jag måste säga att jag gillar både sony a6000 och panasonic g6 väldigt mycket men pga det mindre utbudet av objektiv och (som på sonyn) att den saknar ett mikrofon-jack, på g6:an så är den bristande biten enligt mig fotobiten och att färgerna inte verkar bli så bra som de kan.

0:38 tiill 0:46 så kan man se hur kameran hålls långt ner mot marken.

Av WildFlyingTurtle
Skrivet av micke7406:

För Actionsport så behöver du en kamera som har snabb sekvenstagning 8 bilder i sec och uppåt och även riktig snabb Fokusering.
Hade budgeten varit högre så hade jag direkt rek Canon EOS 7D Mark II som jag är mycket nöjd med. Men för en billigare peng så faller valet på Pentax K-3

Jo, jag vet att man behöver bra sekvenstagning men iom att jag ska filma en del så är det en viktig punkt. Kameran är lite väl utanför min budget då jag maximalt kan sträcka mig till 7000

Skrivet av bran:

Ska du filma med systemkamera måste du ha fokuspeaking, speciellt om det är action. Så känner jag iaf. Vilket utesluter Canon om du inte använder ML. Nikon kanske har det på sina nya kameror? Annars saknar GH3 också peaking om det inte kommit i nån ny programvara?

Magic Lantern kan var ett alternativ om jag skulle gå för Canon, däremot så har jag hört om folk osm pajjat sina kameror med just ML, är detta vanligt?

Skrivet av Nisse-Tuta:

Panasonic G6 är bästa tipset hittills imo.
Har focus peaking, zebra, 50/60fps, mer alternativ vad gäller objektiv än canikon, grym sensor (samma som gh2) osv.

Jo det lutar mot en G6:a.

Skrivet av Alpha77:

Det verkar som det är en Foto mässa (CP+) i Japan 12-15 Februari.
http://www.cpplus.jp/en/aim/outline.shtml

Kan ju vara av intresse om det släpps något nytt..
hoppas Sony A99II och A7000 (uppföljare till NEX7) kommer släppas.

Kan vara av intresse.

Som sagt lutar det mot en Panasonic G6 men Sony a65 och a6000 tycker jag också verkar som bra alternativ. Problemet med a6000 ligger som sagt vid att den inte har en mikrofonplugg, någon som vet om det finns någon slags adapter för sådant?

Av WildFlyingTurtle
Skrivet av Holck:

G6:an är en bra kamera för video då den har massa funktioner. Som fotokamera är den väl bra också även om den börjar bli lite äldre. Den använder MFT-fattning vilket tillåter dig att i princip stoppa på alla tillverkade objektiv, förutom möjligtvis vissa Sonymounts.

Enklast är att du går in på Flickr och söker på en kameramodell du är ute efter och tittar vad folk publicerat. Då vet du att folk har tagit en bild och troligtvis arbetat med den så du kan se hur slutresultatet kan bli. Annars måste du väl leta upp bilder tagna med den med ett spcifikt objektiv så du inte bedömmer en kamera efter ett riktigt skitobjektiv.

För prislappen du har satt finns det en hel del att välja på. Kanske en begagnad Canon 550D samt en GoPro? Bägge kan filma varav GoPron tål lite mer våld?

550D kan dessutom modifieras med Magic Lantern vilket ger den alla funktioner konkurrenterna har + att du kan filma i RAW.
Även 600D klarar detta men kliver upp strax högre i pris.

Oj insåg att jag skrivit att det skulle bli en första riktigt kamera.. Jag äger redan en Gopro men tyckte det blev trist att man inte kunde anpassa inställningar och sånt lika lätt/bra + att den inte tar så bra foton imo. Sen magic lantern tycker jag inte verkar så jättefantastiskt helt ärligt, + att med canon kamerorna är man ju ganska låst till en ganska låg framerate när man filmar så blir inge bra med slowmo's.

Sony A6000 verkade riktigt bra men att den inte har ett mikrofonintag är lite av en dealbreaker för mig.. :/ Till Gopron så använder man ju Micro(mini?)-usb till 3,5mm adapter, någon som vet om en sådan kanske skulle fungera?

Av WildFlyingTurtle

Hej igen kollat vidare lite nu och tycker att Sony A65 och Panasonic Lumix G6 verkar som bra alternativ? Men som jag förstått är G6:an sämre när det kommer till foto och färger etc, medans A65:an är sämre när det kommer till buffringstider etc.? Har jag förstått rätt?

Inte kollat något på a6000 ännu.

Av WildFlyingTurtle
Skrivet av Holck:

För fotografering funkar 600/700 och uppåt utmärkt. Även 100D. Hänger mer på objektiven i många av fallen.
När det gäller video är det mycket stora skillnader mellan olika tillverkare där både Canon och Nikon tar hem vinsterna i objektivutbud och ligger i topp på bildkvalitén i ren stillbildsfotografering men hamnar långt efter konkurrenter i filmning.

Alla kameror i prissegmentet 700D och över är mycket bra kameror. Men stirra dig inte blind på Nikon och Canon (jag föredrar Canon för foto) då det finns flera andra fabrikat som är högintressanta. Både Sony och Panasonic är bägge bättre (smulan upp i pris kanske) än ALLA Nikon / Canon när det gäller just filmning då dessa har filmfunktioner (Zebra/false/lut/peaking) som Canikon saknar.

Har du en budget så du kan börja spana in efter rekommendationer ?

Jag hade väl tänkt max 5-6 tusen för kamerahus med 1 objektiv.

Av WildFlyingTurtle

Systemkamera för Actionsport!

Hej! Jag söker en kamera som går att både filma och fota med, det jag hade tänkt att fota och filma är BMX och lite skidåkning men även fota lite allt möjligt. Värt att nämna är att det kommer bli min första riktiga kamera så jag har inte jättemycket erfarenhet. Jag har kollat siktat in mig på "canon-laget" då jag förstått att de har bättre filmmöjligheter, (rätta mig om jag har fel). Jag har kollat på Canon Eos 600d, 650d, 700d och 60d, sen när det kommer till objektiv så skulle jag vilja ha ett pannkaksobjektiv då det är sjukt smidigt, ett fisheye för filmning underifrån och nära håll och ett objektiv med lite mer zoom. Men objektiv skaffar man ju med tiden.

Skulle ni rekommendera en annan kamera kanske från Nikon-laget eller har ni åsikter? Har jag tänkt någorlunda rätt någonstans eller ska jag tänka om helt och hållet? Vilken kamera av dem jag har nämnt borde jag satsa på? Desto billigare desto bättre (är det värt att gå för exempel en 700d över 600d?) Är tacksam för alla svar!

EDIT: Föredrar nytt sålänge det inte är ett pangerbjudande-kommer-aldrig-igen

EDIT 2: Jag ljög smått när jag sa att jag inte har en kamera i min ägo. Jag äger en GoPro men har tröttnat på att den är ganska begränsad när det kommer till inställningar osv. Förlåt för möjlig förvirring.

Av WildFlyingTurtle

Fan vad häftigt! Såg ju riktigt kompakt ut! Fick själv lust att hitta något liknande.

Kommer att följas!

Av WildFlyingTurtle

Hej sitter på ett tangentbord med röd bakgrundsbelysning+cherry mx red. Skulle vilja ha keycap set som är regnbågsfärgat men transparant så att man kan se ljuset, någon som vet vart jag kan få tag på detta?

Av WildFlyingTurtle

Dator för ~5000 kr

Hej!

Min kompis behöver ny dator, så han frågade mig och i lämpligt läge släppte Austin Evans en ny guide, Länk: http://austinnotduncan.com/builds/proton/
Enda problemet är att ram- minnet i guiden inte fanns på inet (jag kunde inte hitta iaf.)
Kundvagnen: http://www.inet.se/kundvagn/visa/6664300/2014-04-09

Kom gärna med feedback och om ni har några bättre ideér, vet att det är interngrafik och med tanke på att han bara kör LoL och ibland lite Minecraft så bör det räcka. Behöver även någon slags wifi adapter, antingen ett kort eller usb sticka.

Tack på förhand!

Av WildFlyingTurtle

TF2 Bytes bugg?

Hej! När jag kör TF2 och försöker byta med någon dyker det inte upp något i mitt inventory. Måste man betala för att kunna byta eller är det en bugg? Tacksam för snabbt svar!

Av WildFlyingTurtle

Ny dator

Behöver ny dator, har en budget på 5000. Jag har hittat två datorer som jag tror skulle passa mina intressen, dem ska klara spel som minecraft och lol på någolunda bra settings.
Alternativ 1: http://greattech.se/product.html/infinity-stealth?category_id...

Och på det ett w7 operativ system.

Alternativ 2: http://cdon.se/hemelektronik/thor_jords_son_value_-_amd_a4_53...

Vilken av dem är bäst? Annars så får ni gärna komma med förslag gärna från komplett.se

Av WildFlyingTurtle

Tror jag blev missförståd, jag redigerade första inlägget kolla gärna igen på det.

Annars så har jag hittat två datorer den ena:
http://cdon.se/hemelektronik/thor_jords_son_value_-_amd_a4_53...
Är en sådan bra?

Annars en sådan: http://cdon.se/hemelektronik/asus_cm6431_intel_i3-3220t_2%2c8... men noterade att det bara var en i3 processor med 2,8 Ghz räcker det till dem spelen jag spelar tro?

Av WildFlyingTurtle
Skrivet av thli72:

Med "komplett" dator menar du färdigbyggd med OS då? Eller kan du bygga själv?

Är din gamla dator så slut att inget går att rädda? med så tight budget gör allt skillnad

Ja, jag menar färdigbyggd med os. Jag använder en bärbar dator så det går inte att rädda någonting.