Inlägg

Inlägg som Topworker har skrivit i forumet
Av Topworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PMJ
Vilken hårdvaruversion har du av den?

Såg att det fanns en ny firmware till DI-624 HW: D

4.04b0019beta

1. Solves problem with instability towards certain wireless cards.
2. Solves DMZ problem
3. Solves problem with static DHCP

Ojoj, det var ju några månader jag kollade och dendär verkar ju vara ny.....Måste hem o prova! Tack!

EDIT:
*Suck* det var inte till min version av rauter, jag har en modell C, inte D, suck..... Jag har tom ennyare version än den som finns på sidan, jag hittade den på en utlänsk sida....

Av Topworker

Java skript bug i D-link 624!?!

Använder mig av funktionen "Static DHCP" i min rauter, behöver den då jag inte kan konfigurera alla enheter i nätet samtidigt som jag vill kunna mappa diskar på dem med IP nummer, trevlig funktionalitet.

MEN när man först går in och kopplar MAC-adresser till IP nummer funkar det fint, man kan lägga till hur många som helst, MEN om man stänger browsern eller byter sida och går in på sidan igen får jag java skript fel. Sidan visas men man kan inte lägga till/ ändra IP;n eller MACar.
Browswen skiver "done with error" och felet som kommer upp kommer jag inte ihåg exakt men det var nog något "object expected"-fel...
Har fått resetta alla inställningar och börjat om när jag ska lägga till en enhet...tar tiiiid...

Jag har provat med IE6,7 och en rad olika firefoxar, samma fel..

Och ja, jag har nyaste firmwaren....

Förresten, är det någon som vet om man kan ändra i den konfigurationsfil som man kan spara på datorn (med rauter inställningarna)?
Skulle kunna vara en "workaround".....

Av Topworker

Re: Problem med D-Link DI-624

Citat:

Ursprungligen inskrivet av robban0
Har ett problem med våran router.. den har börjat starta om sig sen vi uppgraderade firmware i den.

Innan uppgraderingen tappade den anslutningen till internet lite då och då. Så vi pratade med dom som vi köpte den av och dom sa att vi skulle uppgradera firmware, men efter vi gjort det så har routern börjat starta om sig med bara några minuters mellanrum.

Hur kan man lösa detta problem?

Ehe, låter som ett överhettningsproblem...
Står rautern så den får luft? Eller stackad med modemet?
Ställ den så den kan andas, gärna svalt och inte i ett litet skåp.

Annars kan det vara nät-adaptern som börjar bli trött.
Om du har flera datorer inkopplade, plugga ur och kör bara en o se om den "håller längre".... Annas be o få låna en adapter i affären eller låna av polare.
OBS, se till att den är en likadan adapter(samma spänning osv)

Har kört och fixat dlinkar i 8 år nu, dessa är de klassiska problemen...

Av Topworker

Relakks lagt av?

Undrar om det är fler som kör relakks och fått samma problem som jag.

Jag får Error:800 vid anslutning, enligt FAQ;n ska det ju vara något med rautern, men det är det inte då jag kört utan problem i flera månader med samma rauter.

Problemen började för ca 1 vecka sedan, en polare har exakt samma problem.
Enda som hänt är att windows har uppdaterats, vilket det gör alltsomoftast...

Jag har mailat supporten men ingen respons på 1 vecka nu, jag har provar alla möjliga och omöjilga inställningar i windows, brandvägg, uppkopplingen, rauter osv. Samma effekt. Har pingat relakks servern och det går fint, har även kört "rauter-monitor"(där man kan se alla kopplingar som finns i rautern) och den har en koppling på port 1723 mot relakks, så det verkar inte som om min isp blockar.
Provat på olika datorer.

En polare som har en annan isp i annan del av landet har samma problem...

Någon annan med samma problem?
Vore underligt om bara jag och min polare har fått samma problem samtidigt men ingen annan....

Edit: Glömde skiva, uppkopplingen funkade i början av veckan kanske var 10;e gång, för att sedan lägga av efter någon minut.
Nu har visserligen mitt abonomang gått ut men jag har lyckats få "username and/or password incorrect" en enda gång... känns som en överbelastning hos Relskks? (tänker ju inte tanka kontot förren jag vet att det fungerar...)

Av Topworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shadowhunter-[Da
Inte säker, men har hört att 19" skärmar använder lika många pixlar som 17" tums.. Större pixlar och är därför inte lika skarpa + att de är dyrare.

Men någon som kan det där bättre borde svara..

Tyvärr sant ganska ofta...
De blir dock skarpa, man tittar ju ofta från ett längre avstånd, men visst antalet pixlar är ofta det samma. Dvs 1280*1024 som är vanligast. Absolut viktigast är att det finns digital ingång, det gör stor skillnad på en platt skärm...

Det finns skärmar som klarar mer, men de kostar och oftast har man ingen nytta av det.
(Fast jag skulle vilja ha det på jobbet, kör tunga utvecklingsstudios med många vyer...)

Av Topworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The_real_Tobban
Vad händer när datorerna inte får något IP?

Får de nån annan IP-adress då som inte hör hemma bland de adresser routern delar ut? Får de rätt typ av IP-adresser (dvs. 192.168-adresser eller motsv) när det fngerar som det ska?

Datorerna borde få IP-adresser från routern helt oberoende av varandra. Det som möjligtvis skulle kunna störa ut det är väl om det finns en DHCP-server installerad på någon av datorerna som krånglar till det.

Har datorerna fysisk nätkontakt? Dvs. lyser motsvarande lysdioder på routern när datorerna är igång?

Jo, alla datorerna når rautern rent fysiskt, lamporna tänds på rautern.
De datorer som inte får ip får ett av widows utsatt ip (typ 169..xx.xx.xx), om man tar "repair" på nätverkskopplingen så står den bara o säger "aquering network adress" i 10 min.
Den/de datorer som funkar får ett fint IP i LANet. Har provat att sätta det manuellt, startar man då datorn först funkar det, startar man den efter de andra hittar den inte rautern trots man satt ett fast bra IP och ställt in gateway till rautern.

Har även kolar att alla datorerna kör med "auto-speed" på nätverkskortet, annars kan det ställa till det vet jag av tidigare erfarenhet(sänkte 8 datorer på jobbet när jag låste mitt kort till 10 Mbit, men det var när vi hade en hubb, inte en switch(rauter))

Jag har oxo misstänkt en DHCP server någonstans, men inte kunnat hitta någon. Misstänker snart ett virus som startar någon sorts server...

Det som skulle kunna ställa till det är att dator nr 1 lägger till en koppling när den har fått sitt IP som heter "Internet anslutning", klickar man på den så står det ibland "delad anslutning, andra datorer ansluter till internet genom denna dator" och ibland "Internat anslutning via gateway" typ. Så ser det ut på min hemma dator med...
Jag kan inte kontrollera denna, den bara kommer när man får kontakt med rautern, jag kan inte avaktivera den eller ändra dess typ...

Ett annat fenomen är att om man startar dator 1 ensam så den når ratutern, och man bläddrar i rautern, så ser allt bar ut, tills man kopplar in någon av de andra datorerna, då blir bilderna lustiga i rautern och texten hamnar här o var och efter ca 5 min tappar man kontakten helt från dator nr 1.....

Edit:
-------- Felet löst!!! --------

Det var strömförsörjningen till 604;an som var dålig, jag provade ju med en annan 604 rauter, men använde då samma strömförsörjning. Satte bara in den nya kontakten(Strömförsörjningen sitter ju på kontakten) så funkade allt fint.
Kan nämnas att diodernas styrka ökade med 100% typ, så har någon samma/liknande problem kan ni ju titta på dioderna...

Av Topworker

Rautern "tål" bara en eller två datorer?!?!

Har ett probbs som är myyycket mysko...

Var hos en herre idag, han har sina barnbarn boende på övervåningen. Han står för ADSL uppkopplingen för 3 datorer.
Ett jack till sig och 2 till dem. Han kör telia 0.5 ADSL med det gammla Zyel modemet och en klassisk D-Link604.

För ca en månad började det strula med LAN;et.
Om man slår på dator nr 1 först så kommer dator 2 eller 3 inte att få någon IP i lanet av rautern. Om dator 2 eller 3 startas först kommer inte dator 1 att få IP i lanet, även om man ger dator nr 1 ett statiskt ip och sätter gatewayen till rautern, kan man inte nå/pinga rautern. Dessutom får dator nr 1 bara ett IP ca varannan omstart av rautern(Och inget ip=den går inte att nå).
(Och endast om ingen av de andra datorerna är på).
Startar man dator 2 eller 3 först, kommer den andra av dem att få IP och funka, men då ej dator nr ett.

Jag har provat o felsöka, men det är så rackans svårt när saker "funkar", funkar de bara ibland....

Vi har provat med en annan, ny rauter, lika dan. Bytt div sladdar mm. Avinstallerat näverkskortet mm. Dock har jag bara haft till gång till dator nr 1, men jag tror det är den som är problemet...

Vad kan det vara!?!??!?

Av Topworker

WTG624: Spärra IP's??!?!?

OK , om man har en rauter som klarar 108 mbps och är inköpt för några mån sedan så tar man ju förgivet att man ska kunna spärra IP;s med den, right?

Men det verkar inte så.....

Min Netgear wtg624 har en hel hög med features, alla tänkbara o otänkbara, man kan tex spärra domäner och sidor med vissa "keywords", coolt...not!
Saken är den att den kan inte spärra ett specifikt ip?!!!!!?!? eller?
Har försökt spärra IP;s som vissa (spyware) prg använder sig av samt ett "visst" IP som X-Boxen kanske får för sig att koppla upp sig emot....
Min gamla d-link(604) kunde utan problem blocka IPs i WANet(Outgoing firewall)....

Men vad har jag missat?!?!? Vaför kan jag inte spärra IPs i min nya fina netgear rauter??!?!?

Någon som lyckats?!??!

O nej, "Block service" funkar inte heller då kopplingar jag vill blocka sker på bla port 80....

Av Topworker

Surfa anonymt med java?/Router?

Bara av ren kuriosa, hur kattsingen kan man surfa helt anonymt??!?

Proxy säger ni? Nää...tyvärr....

För de 1;a:
Det är mer än ofta man behöver kunna köra java, tex för olika forum, java kan man få att köra en "scanner" som scannar det egna systemet och sedan skickar informationen till servern...
Man kanske skulle kunna få brandväggen att stoppa denna trafik ut, men java ligger som en undermodul till browsern och den vill inte bli stoppad separat...

2. Rauter, även om man lyckas "rensa" sina anrop på information kommer rautern lägga till den igen, inte information om det NAT;ade nätet men väl ditt ID som din ISP gett dig....
Kan det finnas firmware som stdödjer rensning av informationen i anropen?

Prova o köra proxy eller vad ni vill o prova:

http://www.inet-police.com/cgi-bin/env.cgi

Jag har kommit så långt att jag nog kan stoppa java trafiken, men jag kan inte få bort mitt externa id från rautern....HUR??!?!?

Har provat Proxys, anonymiserningsprogram i mängder...Jaja, några...

Eller kan det vara att sidan ovan inte _skickar_ informationen, utan bara visar den?

Har även provat o köra från jobbet och då hittar ovan sida ingeting, men vår rauter är mighty och tar troligtvis bort all information. Det är ju en server som troligtvis är konfigurerad att rensa informationen, men ska det vara nödvändigt att skaffa en ny "PC-rauter"??!??

O andra sidan kanske det räcker med en bra anonym proxy då oftast bara IP loggas??!?(inga java program körs..)
(Kan ju tilläggas att en del sidor kräver SUN;s java och den måste man stänga av i kontrollpanelen, det räcker inte med att slå av den optionen i IE)

Någon kunnig?!?

Av Topworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av symetric
pgpdisk.

http://www.piratbyran.org/index.php?view=articles&id=94&cat=1

Det där ser riktigt bra ut..Tackar!

Av Topworker

kryptera filer i windows(streambara med password)???

Tänk er detta, ni har ett gäng filer som är mpeg och svcd("hemma video"). Ni vill bränna ut dessa på DVD.
Självklart vill ni inte att folka som hittar DVD;n ska kunna läsa dessa filer, right?

Nu säger ni säkert "kryptera" eller "compressed folder". O joo, jag har provat det, problemet är att dessa filer måste packas upp _hela_ filen innan den går o läsa.
Och har man 1-2GB filer är det rackand drygt.
Och det måset ju finnas ett password och inte att filerna är bundna till en specifik dator...

Så, känner ni till något program som man kan kryptera filer med som man sedan kan läsa "del för del" när man ska ha dem??!?!?

Tror windows egen "kryptera filer" fungerar så, problemet är att man då inte har ett password utan den specfika datorn. De blir lixxom transperanta, jätte fint, fast filerna kan inte köras på en annan dator...O det vill man ju...

Av Topworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlastBeat
Hoppsan!
Standardtröskelvärdet är 127 grader. Men jag vet inte om det betyder att det är lugnt ända tills man når den gränsen.

Edit: För att kolla tempen väljer man egenskaper på skrivbordet. Sedan Inställningar och Avancerat. Sen finns temperaturen under GeForce 6600GT-fliken.

Undrade oxo om tempen på mitt kort, men jag kan inte hitta den där du säger...
Letat igenom alla inställningar under alla flikar...

Av Topworker

Någon som vet hur hålen sitter på ett 6600gt?
Har byggt ett eget vattenblock till ti4200 så jag tänkte man kunde modifiera lite o kanske få det o passa....

Av Topworker

Snabbt! Minne till Abit NF8-v

Tänkte handla burk till sambon, tänkte Abit NF8-v.
Täkte ta mina 2 st 333Mhz minne till henne o köpa nya själv...

Skulle jag kunna sätta dessa i hennes burk?
Står nämligen bara "Minne: DDR400" på sidorna.
(Abits sida är som vanligt nere...)

Mina minne klockar till 440 utan probbs men då måste man ju upp i lite spänning och jag vet inte hur varm hennes burk blir o så, o jag vill inte riskera något...

Av Topworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tellus82
Ganska lätt att kolla... Mät ut 55mm från mitten av cpun, där är kanten på kylarn för en 7000, på en 7700 ska man mäta ut 68mm från mitten av processorn.....

Enligt zalmans kompabillitets lista så ska både 7000 & 7700 passa på ett NF8-V

Edit: Vad jag kan se av bilder på ditt mobo så ser det ut som att centrum på sockeln sitter ca 80mm från kanten.... Ser ut som att 7000B får plats innanför minnesslottarna iaf...

Lite svårt o mäta om man inte ar moderkortet ännu.....
Men jag har oxo kollat runt och det ser ut att gå bra med 5-10 mm marginal....

Av Topworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DetRosaM0lnet
Zalman 7700cu hammnar ca 1cm utan för moderkortet för mej har ett Asus P4P800-E delux

Hmmm... 7700 är rät fett mycket större än 7000....140mm vs 110mm och om din 700 hamnade utanför men 10 mm så skulle 7000 gå in....tack!
Hoppas nu bara 754 sitter likadant som P4 sockeln....

Av Topworker

Hamnar Zalman7000 utanför mobo kanten?!?

Håller på att sätta ihop en ny burk, tänkte ABIT NF8-v och Zalman ALCU7000 typ. Undarar bara om Zalman flensen kommer att sticka utanför kanten på mobot?!?

Blir ju problem med många chassi...Tänkte att det säkert finns många härinne som har den kombon och kan se om flensen hamnar utanför(upptill då)...

Av Topworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av paschenDale
Spelar väl ingen roll vad det är för socket?
Är väl bara formfaktorn som måste stämma ihop ATX?

Pecis vad jag tror, tror de missat skriva dit socket 939/754 bara, blev bara så fundersam då det stod med på många andra modeller...

Av Topworker

Socket 939 + Chieftec dragon?!?

Satt just och plockade ihop en ny dator på shg.biz, som sig bör gick jag igenom komponenterna och kollade så allt var kompatibelt.

Men. när jag kom till chassit, ett Chieftec dragon(DX-01B-D-U-410 Dragon, Miditower ) Såg jag att socket939 inte fanns under "system kompabilitet"(i specifikationer), betyder det att jag inte kan hysta in ett moderkort med 939 socket???!?

Tycker det är underligt då moderkortet har standard ATX format (tänke ett ASUS med nForce4).
Sedan behöver man ju en 20->24 pin kontakt...

Någon som har Chieftec dragon + Socket939 system??!?

Av Topworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chris64
Vilka drivrutiner kör du med ? ja vet att dem fixade en bugg i nätverksdrivrutinen det var iofs ett tag sen nu, men det löste ett problem med att CPU:n gick upp i 100% under vissa omständigheter.

Som sagt testa en uppdateringen av drivisen så kan ske det löser sig

Kör med dem jag fick till moderkortet, har för mig att jag uppgraderade dem....menmen...

Palme_570:
Riktigt så långsamt går det inte, 30-40 Mbit går det iallafall i....
Mest CPU;n jag stör mig på...