Inlägg

Inlägg som nUKKE har skrivit i forumet
Av nUKKE

Ny dator runt 20k

Siktar in mig på ny dator har plockat ihop något sånt här http://imgur.com/ayPbaM5
Vad tycker ni vilka ändringar skulle ni göra? har vattenkylare samt 500gb ssd från förut. Blir ett 1080 ti också

Ser nu att jag har en 1000w power den ändrar jag nog till 850w

Av nUKKE

@JakoP95: körde några minuter på aida nu tempen hålls under 60 grader nu. Men vad innebär FPU % Om jag aktiverar det på aida testet så stiger tempsen med 20 grader

Av nUKKE

Prövade spela lite bf1 ca 10 minuter och då låg jag oftast runt 55 grader och max var 63.. ska pröva något annat stresstest!

Av nUKKE

4770K oc hög temp :O

Hejsan! Försöker mig på att överclocka mitt 4770k nu när jag har inhandlat ett 1080 och det flaskar för mig iaf när jag spelar bf1. Anyway jag är lite lost har clockat den till 4.2 ghz nu och det fungerar men med prime95 får jag hemskt höga temps ända över 90c. Och jag vet inte hur jag skall åtgärda detta är det att fiffla med strömmen har 1.175v och 1.150 ring volt grejen. Har prövat med flera olika volt inställningar men efter ca 5 minuter i prime95 stiger min temp plötsligt från ca. 70 till 90 grader. Har förövrigt ny inköpt corsair h100i v2 kylare och min idel temp är bra runt 30. Kan det vara så att jag har klantat mig när jag installerat den?

Bild av cpuid temps osv om det är till någon nytta http://imgur.com/E3DBuzA

Av nUKKE

Hjälp med ram och ssd

Hejsan! Köpte datorn i slutet på 2013 och är nu sugen på att uppgradera lite delar.
Mitt modekort är ett msi z87-g45 och HyperX 2x4 ddr3 1600mhz minnen. (Jag vill upp till 16gb ram) men jag är borta när det kommer till ram minnen så hur ni tycker jag skall gå tillväga? Borde jag köpa nytt modekort i samma vända ,leta efter samma typ av ram och köpa 2 till eller köpa helt nya? samt är det någon märkbar prestanda skillnad på ex. 1600mhz och 2000mhz?

Sen till ssd vilken rekommenderar ni? gärna 500gb för vill lagra alla spel på den har en 128gb med windows på förut samt en 500gb hdd men den vill jag gärna göra mig av med

Av nUKKE

@Masyve: Okej okej låter bra! Tackar och bockar alla för hjälpen får hoppas att problemet är fixat nu och inte återkommer!

Av nUKKE

@Masyve: Aa jag hittade om tgr på google men jag hittade inget i biosen. Men eftersom att det fungerar nu efter ominstallation så kan man väl utesluta att det skulle varit det.

Av nUKKE

Jag har nu formaterat datorn och kärnorna verkar ha blivit ''upplåst'' men jag fattar inte varför dom har låst sig? Och hur tycker ni det ser ut nu jobbar inte proccesoren hårt med tanke på att jag bara tankar lol och idlar på windows.(tänkte då de ligger på 3700-3800/3900mhz eller missförstår jag poängen med det?) Och där jag satt ett frågetecken väldigt hög temp vad är det?

http://imgur.com/NH7SqO3

@fermia
@Haptic
@masyve

Av nUKKE

Så vad tror ni kan problemet fixas med en total ominstallation eller tror ni att proccesoren är helt kaputt?

Av nUKKE

@Brightsin: Du har så rätt så ser ut som vi har hittat boven i dramat!

Av nUKKE

@Icte:
@fermia:
@masyve:

Drog igång lite cod publik inte det mest krävande men laggade som fan där också här är iaf all temps.
http://imgur.com/a/HIiAM

Cpu tempeture 4 ser ju att vara jävligt hög eller?

Av nUKKE

@fermia: Ska kolla upp alla temparna men processorn temp är iaf bra och ligger runt 30

Av nUKKE

@godspeed:
Radeon r9 290
i7 4770k
Msi z87-g45 gaming
128gb ssd
8gb ram

Jag installerat om grafikkorts drivrutinen idag.

Av nUKKE

@LNDL: Nej såklart inte jag har inte ändrat något med kablarna eller något sånt som sagt datorn fungerade felfritt igår och inget har ändrats sedan dess.

Av nUKKE

Hur skall jag gå tillväga? Söndrig dator

Hejsan hoppsan jag är en mer eller mindre en noob så jag kommer nu till er för goda råd

Igår kväll lirade jag LoL och allt fungerade felfritt. Sen idag var det dags för rank igen men icke sa nicke fpsen låg mellan 15-60 och ett outhärdligt lagg. Efter lite luskande och inga svar så prövade jag också cs:go i vilket jag också låg på ca 50 fps där jag vanligtvis ligger på 300.
Så är det grafikkortet som har pajjat eller? Nån vänlig skäl som skulle kunna berätta för mig hur jag lättast får reda på vilken hårdvara felet ligger i?

Det kom en windows 7 uppdatering inatt det är enda skillnaden från igår och idag och det tycker jag omöjligt skulle ha nån påverkan.

Tack!

Av nUKKE

Har nu formaterat datorn, använt ett usb ljudkort (steelseries). Kört memtest, ändrat om med drivrutiner, kopplat ur min cd-rom som kom i ett senare skede av dator bygget och sitter nujust utan grafikkort i datorn och fortfarande samma problem... Ingen som har varit med om något liknande? som det ser ut nu är det moderkortet som är kaputt eller kanske nått med strömkällan? Nån som kan hjälp mig börjar vara utan idéer :S

Av nUKKE

Ingen som vet något?? nu knastrar ljudet igen, har prövat med olika hörlurar nu också det hjälpte inte

Av nUKKE

Datorn gör knastrade ljud genom hörlurarna

Hej! Jag har nu googlat runt men har inte hittat nått som har fungerat så nu vänder jag mig till er för ett sista rop efter hjälp! Iallafall jag har nyss köpt ny dator och byggt ihop den själv, jag köpte nytt allt förutom en hdd. Till en början hade jag inga problem men efter ca. 3 dagars användning av datorn så började ljudet ''knastra'' eller göra ett brr/err ljud typ var femte sekund, muspekaren hackar också till för ca. en halvsekund. Hör bara knastret när jag har på musik eller nått annat ljud men muspekaren hackar till även om jag inte har på nått ljud. Problemet uppstår helt ''random'', jag kan t.ex lyssna på musik hur länge som helst utan problem men plötsligt så börjar det knastra och efter ca 30 min kan det sluta eller om jag startar om datorn.

Prövade att avinstallera realtek hd för att jag har hört att det inte är bra men det hjälpte inte.

Kan min gamla hdd ha nått att göra med detta eller ska jag köpa ett nytt ljudkort, eller vad tror ni grabbar?

Ps. Ber om ursäkt för min sverige, men är Finlandsvensk och skriver ytters sällan på rikssvenska
EDIT!!!
Har nu formaterat datorn, använt ett usb ljudkort (steelseries). Kört memtest, ändrat om med drivrutiner, kopplat ur min cd-rom som kom i ett senare skede av dator bygget och sitter nujust utan grafikkort i datorn och fortfarande samma problem... Ingen som har varit med om något liknande? som det ser ut nu är det moderkortet som är kaputt eller kanske nått med strömkällan? Nån som kan hjälp mig börjar vara utan idéer :S

Operativsystem: Microsoft Windows 7 professional 64 bit
Processor: Intel Core i7 4770k
Processorkylare: Intel Standard
Moderkort: MSI Z87-G45 GAMING
Minne: Kingston HyperX 2x4GB, DDR3 1600MHz, CL9
Grafikkort: XFX Radeon r9 290
Hårddisk: Nån gammal 500 gb
Nätaggregat:Fractal Design Tesla R2 650W 80 plus gold
Temperaturer: Temps är bra kollat allt

Av nUKKE

Dåliga drivisar eller vad är problemet?

Hejsan! Jag köpte ny dator nyss och tänkte att nu när jag ända ska köpa så slår jag till och köper så jag kan lira bf4 på ultra med bra fps. Hur som haver så ligger min fps nu på cirka 60-150 beroende på var jag befinner mig på mappen, men MIN fps droppar väääldigt ofta, den droppar till typ 45 och det blir väldigt äckligt oflyt i spelet, även om jag sänker grafiken till medium så droppar fpsen. Kan tilläggas att jag har original kylare på processorn men det håller en helt okej temp under spelandet mellan 40 till max 60 grader.

Glömde att tillägga att jag har realtek hd ljudkort och när jag lyssnar på musik eller spelar ibland så ''fryser''? datorn till och gör ''brrr'' ljud kan det också vara boven i dramat eller?

Så är det bara jag som upplever lagg och fps drop med bra dator eller är det problem på bf4/drivrutinera?

Ps. Jag är väldigt dålig på det här som ni märker

Spec.

8gb ram
I7 4770K
xfx amd R9 290 4gb
MSI Z87-G45