Inlägg

Inlägg som totteuken har skrivit i forumet
Av totteuken

@lakej: Japp! Stig is the man!

Av totteuken

@The_St1g:

Absolut, det vore ju jätteschysst.

Annars snubblade jag över det här: https://www.netonnet.se/art/komponenter/uppgraderingspaket/mo...

Ser ut att vara väldigt bra pris för en relativt ny processor jämfört med Webhallen. Skillnanden är väl att Webhallen slänger med minne.

Av totteuken

Tack som fan. Men nu har jag ändrat mig igen, nu lutar det mer åt ett uppgraderingskit.

Är rädd som fan att det är en AMD-bugg och inte ett prestandaproblem.

Lutar åt denna: http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/208706-webhal...

Borde totalt sett vara bättre än en 8350 va? Och så slipper jag allt strul med att AMD lågprioriteras vid buggfix och patchar.

Har även det här alternativet men vill hålla ner kostnaderna så mycket det bara går: http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/236495-webhal...

Av totteuken

Tror det blir den här och sen använder jag min befintliga kylare: http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/164030-amd_fx...

Vill inte heller betala nypris, eller ens ha AMD men tyvärr räcker inte pengarna för en uppdatering av moderkort och CPU den här månaden, och vill hemskt gärna spela BF1 utan FPS-drops.

Så nu är egentligen frågan, tror ni att det löser mina problem? Eller är risken stor att det är en barnsjukdom som kommer patchas? Varit med om det förrut med BF4 nämligen, första månaderna var det ospelbart på FX-6100. Hade man över 4 kärnor så skenade två iväg på 100% vilket betydde fryslagget hugo.

Av totteuken

@thomson: Tack! Det lutar åt en 8350, tydligen var dom två övre bara en överklockad sådan.

Frågan är då, BF1 rekommenderar den versionen som kommer med en Wraith-kylare. Borde man köpa en sån? Känns som att min funkar.

Av totteuken

Sen för att krånga till det så brukar jag ha en varning att CPU är över 65 grader när jag spelat. Men det fick jag inte igår vid BF1, så det kanske tyder på att CPU ändå inte bottleneckar...

Vill bara få spela BF1 utan stora drops som påverkar spelet

Av totteuken

@thomson:

Tror det är denna jag har: https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datorkompone...

Sneglar lite på någon av dessa två fyndvaror (FX 9370 eller 9590): http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/fyndvaror/pro...

Hänger inte med alls i CPU-svängen längre, så borde man köra en sån där fyndvara eller köra på 8350 om det nu blir att byta?

Av totteuken

@thomson: Kör på Asus M5A97 R2.0. Vad menar du med kylning på VRM?
Bytte originalkylaren på CPU då den var riktigt kass och högljudd, så nu har jag någon i 600-kronorsklassen från Kjell & Co. Har 12 GB ram.

Av totteuken

Kan inflika att det känns spontant som att kraven är satta i överkant, därför jag inte bytte CPU tidigare då betan flöt så fint.

Av totteuken

@thomson: Tack! Innan körde jag ett GTX 760 4GB men bytte upp mig till ett 1060 för BF1. Spelade betan på 760 och hade inga problem alls. I BF4 ligger jag på 80-120 FPS men i BF1 primärt på 30-58 med dippar på neråt 20.

Eftersom CPU ligger under minimum så misstänker jag att det botteneckar GPUt. Men kanske ska prova med en överklockning, kör just nu på Energy-saving så skulle kunna testa att ställa om den till performance. Men vill minnas att jag fick problem med spontana resets när jag körde med den inställningen senast..

Av totteuken

FPS drops BF1, misstänker FX-6100

Tjenare!

Påbörjade BF1 igår med mitt nya GTX 1060 3gb. Till en början kändes det bra, men på vissa banor får jag fruktansvärda FPS-drops.
Oftast ligger den på 50-60 men när det händer mycket och är mycket öppna ytor kan den gå ner så lågt som till 20. Det blir ingen större skillnad mellan Low och Ultra så därför misstänker jag att det är mitt CPU som ligger under minimum som ställer till det. Vill minnas att Frostbite använder CPU för fysiska beräkningar.

Har sneglat lite på en FX-8350 men prestandan ser bara ut att skilja cirka 30%, så nu behöver jag råd. Vill "helst" inte köpa en processor för 1700 och sen upptäcka att det löste sig med en patch eller dylikt. Eller borde man helt gå över till Intel (sista alternativet, orkar inte med en ny ominstallation)?

Vad är era tankar och råd?

Av totteuken
Skrivet av BrutalSwede:

Kommer nog fungera bra. Har för mig att det fungerade lite sämre för AMD-kort i 3:an. Har som sagt inte mycket kunskap om prestanda i 4:an. (Men vi har ju nästan en månad på oss att spekulera )

Körde 3:an på ett 560ti så det borde väl fungera om man sänker inställningarna lite.

Tycker det också. Men har sett ganska detaljerade trailers där speciellt vädret pendlar mycket, något som inte förekom i 3an speciellt mycket. Och detaljerna i växter mm ska tydligen vara riktigt realistiska för vind och beröring. Samma sak med regn, varje regndroppe är unik. Ska se om jag hittar trailern.

Trailern: http://www.youtube.com/watch?v=RGoq4zCkw2Q

Av totteuken
Skrivet av DasDuster:

Det är kul att så många svarade på denna lilla tråd
Undrar nu om min sapphire 7970 kommer klara att spela det på högsta grafiken eller vem vet det?
Har nu sett på lite gameplay på youtube och det ser mycket bättre ut än 3:an.(awsome med krokodiler)

Undrar också lite om grafikkort. Sitter på ett 560Ti idag men har planerat att uppgradera till R9-280X efter lönen den 25e (någon vecka efter release så kommer alltså spela på 560Ti minst 1 vecka). Någon som har någon aning om man kommer få ut fin grafik ändå? AC3 kör jag på högsta utan lagg(förrutom lite hackigt/dåligt fps vid just panoreringarna vid synkronisering av utsiktspunker).

Övrig hårdvara:

AMD FX-6100 6-core 3,3Ghz
12 GB ram

Av totteuken
Skrivet av Snigeln Bert:

Det är inte speltiden utanför jag vill åt (den var dötrist som desmond), utan just att det inte längre är "assassin's creed" likt första och andra spelet. Nu är det rätt mycket faceroll med long range vapen bara. Gillar inte hur de mjölkar mer pengar ut ur titeln när den uppenbarligen borde slutat efter tredje spelet.

Såg den, tack, verkade rätt intressant. Däremot känns det fortfarande fel att det heter assassin's creed

Ähh varför det? Dom kan ju plöja på i alla oändlighet, från 1100-talet har ju Assassinerna överlevt fram till idag, finns många luckor att fylla. Skönt tema och en bra röd tråd.

Men jag undrar verkligen hur dom ska kunna göra en värdig uppföljare till en pirat-assassin i världens vackraste landskap..

Av totteuken

Den här "trailern" från idag svarar på dom flesta frågpr. Varning för spoilers.

http://www.youtube.com/watch?v=8FEH_9QDnsw

Av totteuken
Skrivet av stn1337:

Nja, min hype har börjat släppa inför spel-releaser. Man blir alltid besviken när man hypar sig själv

Btw, förhandsboka ALDRIG NÅGONSIN ett spel

Jo fast jag har följt utvecklingen så länge nu och sett så många trailers och vet hur massivt och välgjort det här spelet är. Älskade AC2 och är övertygad om att det här kommer bli en värdig uppföljare till det. 3an ser jag som AC1 var för 2an ungefär. Dom ville testa den nya motorn och hade dessutom lite småpanik med att få till en release innan 21 Dec 2012. Spelet kändes inte ens färdigt, och även efter några updates så var det fullt med buggar som kläderna i filmsekvenser bytte till originalkläder mm. Det kändes inte genomtänkt, mer panikartat. Och storyn var bedrövlig, samt tidshoppen.

Skrivet av NoNamesWayne:

I trean så visade nästan trailerna ett helt annat spel. Slagfälten var ju ett skämt när man stod där och spelade själv. Så jag hoppas dom har lärt sig sin läxa denna gången. Frågan är om man orkar vänta tills PC släppet eller köper det till Ps3 innan.

Ja, 3an kändes inte alls bra. Men idag vet jag att det mesta i trailern stämmer. Jag har sett ganska många gameplayvideos som visar just sådant som man var skeptisk till ibörjan (bordning utan cutscenes, helt fri spelvärld, dykning, stora sjöslag, hela kartan mm).

Skrivet av Snigeln Bert:

Det jag tycker är dåligt med AC4 är att det just är "assassin's creed". Det känns inte alls längre som den spelserien, speciellt inte då man är pirat, plus att
!Spoil av AC3 slutet!

Desmond dog i AC3

Dold text

vilket gör att jag inte längre ser hur man kan använda animus.

Hade spelet haft en annan titel och inte använde assassin's creed för att mjölka pengar, utan expanderat mer åt att vara free roam open world (jag vet att det redan är en del, men ännu mer) hade det definitivt varit en kandidat att kika närmare på.

Nää skönt att bli av med Desmond. Men dom förklarar det här genom att på något sett via Desmonds DNA så kommer Abstergo gå in i hans minnen. Enligt rykten minimalt med speltid utanför minnena som Edward.

Av totteuken

Är det bara jag som är helt såld och bara väntar som ett barn på julafton? På jobbet, på kvällarna, på helgerna. Nästan hela tiden längtar jag bara efter det här spelet.. Stora frågan är hur man ska klara sig från att spoila sig för mycket när man kör PC och releasedatumet är 23 dagar längre fram än för PS3/360...

Förresten, jag har förbokat CDON's Skull Edition, någon som vet om det brukar levereras på exakt datum, eller kan det komma tidigare/senare?