Inlägg

Inlägg som Teknikrädd har skrivit i forumet
Av Teknikrädd

Som icke insatt alls, är PUBG ett spel som ni rekommenderar? Jag kan ingenting om det alls nämligen. Är det svårt för en nybörjare att komma igång?

Ja jag gillar FPS-spel.

Av Teknikrädd

Jag funderar på att köpa en flygjoystick och undrar om det finns något stöd för det i spelet? Har läst några gamla trådar från Beta-tiden då det inte fanns något stöd. Är detta fixat?

Av Teknikrädd

Läste någonstans att Overseer är det kraftigaste vapnet i spelet. Men jag tror explosive shotgun tar priset faktiskt. Det är så OP att jag vägrar använda det. Står en fiende nära den man skjuter på dör han också.

Med en Psycho i systemet blir den en halvautomatisk atombomb med drum mag.

Jag kör oftast med en ljuddämpad 10mm pistol istället, så spelet blir lite roligare.

Av Teknikrädd

Finns det någon mod ute som fixar till inventariesystemet? Jag vill få en bättre överblick över allt jag har i min ägo, och ett enklare system att föra över prylar till skåp eller sälja till en handlare.

Jag tycker det är lite drygt att scrolla igenom allt jag har för att hitta t.e.x. en "Advanced institute suppressed combat rifle++.

Jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Av Teknikrädd

Jag tycker menysystemet är helt horribelt dåligt. Det känns som att Bethesda fick bråttom att knåpa ihop något precis innan release. Jag hoppas det kommer någon mod som fixar till det snart.

Annars är spelet fantastiskt bra.

Av Teknikrädd

Nej. Jag önskar jag hade tid att spela detta nu vid release men min nuvarande arbetssituation är som den är tyvärr. Är ett stort fan av både Fallout 3 och NV så ett köp är givet. Men det får bli efter Jul när allt lugnat ned sig.

Hoppas spelet lever upp till hypen bara!

Av Teknikrädd

Hej alla,

Är spelet värt att köpa? Jag älskade Sim City-serien förut, de äldre spelen. Spelar "Skylines" i samma division?

Av Teknikrädd
Skrivet av ggwp:

Jag tänkte mest att det var ett snabbt och bra sätt att börja felsökningen

Aggregatet är bara 4 år gammalt. Det är betydligt mer troligt att det är drivrutinerna till ljudchippet som krånglar. Har du provat uppdatera/nedgradera dem. Är de godkända för windows 8.1?

JAg tror också det var mitt ljudkort som orsakade det. Allt fungerar perfekt nu.

Skrivet av thomson:

Vad säger loggen i Windows, sortera efter kritiska fel.
Visst kan det vara din nätdel som kan vara problemet, men det kan även vara ditt moderkort som har problem.
Testa med detta programmet för att se hur spänningen ligger http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Systemloggen säger egentligen bara att systemet har startat om okontrollerat [Kernel Power Error].

Tack för er feedback

Av Teknikrädd

Tack för tipset. Jag kommer prova detta om problemen fortsätter. Men kan verkligen Windows-installationen orsaka dessa slumpmässiga omstarter?

När jag plockade bort ena disken samt mitt externa ljudkort verkar allt fungera igen. Inga omstarter än så länge iaf. Dessutom bytte jag alla PSU-kablar och rengjorde PSU'n med tryckluft.

Kan det vara som så att min PSU inte orkar dra samtliga komponenter? Att den börjar ge upp?

Av Teknikrädd

Stationär dator startar om sig

Hallå,

Jag har en ihopsnickrad burk som har börjat starta om lite random. Idag startade den av sig varje gång den kom till Windows 8.1 loggan, ibland innan det t om. Det känns som att den inte orkar dra igång riktigt. Den har betett sig likadant förut men då har jag typ bytt kortplats för ljudkort och grafikkort. Sedan har den tickat på i några dagar utan omstart. Jag har även provat byta PSU-kontakter och PSU-kablar, men problemen återkommer.

Jag har kollat temperaturerna och de är normala. Dessutom om datorn bootar om direkt vid uppstart har den knappast hunnit bli varm. Jag har kollat alla kontakter från CPU till moderkort, samt alla andra kontakter, och dom sitter som dom ska.

Just nu har jag plockat ur ljudkort + en gammal raptordisk och vips är jag inne i Windows igen och kan skriva detta inlägg. Datorn orkade gå igång (peppar peppar att det håller i sig). Datorn har varit uppe i 20 minuter nu och alla temps (CPU, GPU, Diskar) ligger under löjliga 35 C.

Kan mitt problem bero på PSU som håller på att lägga av, eller kan det vara CPU eller moderkortet?

All info HW-info finns i min signatur. Samtliga komponenter utom grafikkortet har minst 4 år på nacken.

Tacksam för svar!

Av Teknikrädd
Skrivet av armara:

Det som är så bra när du har PS4-an kopplad är att den automatiskt ställer in "Gaming"-mode utan att man tänker på det, till just den HDMI-porten PS4an är kopplad till.

Angående filmerna så fungerar PLEX utmärkt för mig om du vill testa ett annat alternativ :).

Ahh PLEX. Har hört talas om det. Skall kollas upp, tack

Av Teknikrädd

Jag är också rädd för ny teknik. Men det kommer nog gå bra ska du se. 95% av alla rädslor man har inom sig är obefogade. Det hävdar iaf min psykiater. Köp en 120-144Hz skärm du, det ska jag också göra här framöver. En BenQ XL2411T blir det då.

Av Teknikrädd

Bästa TV-köpet jag någonsin gjort. Köpte först en 805a men bytte ut den till en 905a. Har en PS4 inkopplad till den och bilden är helt bisarrt bra. Jag har inte gjort några kalibreringar alls utan kör med fabriksinställningarna.

Dock ska man köpa sina filmer till denna apparat märkte jag. Jag laddade ner en DvD-rip bara för att testa bildkvalitén och filmen slutade spela upp vid samma tidpunkt varje gång, med felmeddelandet - "Playback not available". Tänkte att det är något fel med just denna DvD-rip så jag tankade ner en till - samma resultat.

Sony har nåt inbyggt DRM-skydd tror jag, som andra fabrikat inte har. Jag köper givetvis mina filmer. Ville bara testa bildkvalitén

Av Teknikrädd

Bra fråga, det skulle jag också vilja veta nu innan jag beställer ett ex.

Har läst på nätet att skärmen inte klarar 144Hz via displayporten. Endast 60hz, vilket suger om det stämmer. Kan ni som har skärmen verifiera detta?

Av Teknikrädd

Felpost, det löste sig!

Av Teknikrädd
Skrivet av NiTroNooB96:

att parka dem igen fungerade för mig!

Vad skönt att höra

Skrivet av Vredeskaninen:

Att parka och unparka ska ej vara något farligt, du ändrar ju bara i windows så registret. Men jag tycker det är konstigt att du ska sjunka i fps, för mig gick jag upp med 10-15 fps, och datorn bootade snabbare.

Jag kanske bara inbillar mig. Det kan bero på servern jag gick in på också... Jag måste testa mer innan jag säger bu eller bä.

Av Teknikrädd
Skrivet av era909:

Tänk på att när du ändrar BCLK så ändras även minnesfrekvenserna. Du kan behöva justera ner DRAM Frequency för att hålla dig på värden som dina minnen klarar av.

Tackar, jag tror detta stabiliserade min OC. Både memtest och Intelburntest går igenom nu. Men jag satt även tillbaka alla volttal till auto, men jag tvivlar på att det är orsaken. Ska sätta tillbaka dem manuellt och köra ett nytt test.

Av Teknikrädd

Jag upplever att det blev mer stutter efter unpark. Även min FPS gick ner något. Jag kör Windows 8.1 förövrigt. Går det att få detta ogjort på något sätt? Är det riskfritt att "parka" tillbaka?

Av Teknikrädd
Skrivet av Grusburk:

Sätt 200 på bckl och 16 på ratio

1. CPU Voltage 1.275V
2. CPU PLL Voltage 1.9

Testa igen

Jag körde 4.2 på min samma batch som dig med 1.3 volt på luft utan problem men sen började jag köra 200/16 för jag inte behövde mera och det funkade bra och stabilt

Ok ska testa, tack

Skrivet av Zeuxlarsson:

De flesta socket 1366-moderkorten brukar ha problem med BCLK på över 180, om nu inte TS har ett OC-kort av rampage-modell eller liknande. Bästa OC på i7-920 uppnådde man normalt med att maxa multiplikatorn och sedan börja dra upp BCLK.

OK om jag ska maxa multiplikatorn, dvs x21 tror jag, måste jag stänga av EIST och turbo mm?

Förövrigt har jag ett Asus P6T WS Professional moderkort.

Av Teknikrädd

Tack för alla fina svar, verkligen. Det är dock lite bökigt att fatta allt för en nybörjare som mig... men men.

Jag ökade BCLK till 166 med multiplern 20 = 166 x 20 = 3320Mhz. Jag satt igång Intelburntest på maximum i ca 1 timme och datorn stängde av sig själv. Max temperaturen gick aldrig över 72c. Nåt fungerar inte med andra ord. Övriga volttal satt jag på standard (se nedan). Har ni fler tips? Något mer jag kan ändra?

1. CPU Voltage 1.25V - Standard
2. CPU PLL Voltage 1.8 - Standard
3. QPI/DRAM Core Voltage 1.2V - Standard
4. IOH Voltage Auto?
5. IOH PCIE Voltage Auto?
6. ICH Voltage Auto?
7. ICH PCIE Voltage Auto ?
8. DRAM Voltage 1.5 - Standard

Jag ändrade inget annat.