Inlägg

Inlägg som ErikFre har skrivit i forumet
Av ErikFre
Skrivet av NybbTronio:

Jag har kört 16GB med min och det har funkat galant för några dagars skidåkning, såklart beror det på hur mycket man filmar men jag tror att det räcker bra för de flesta. Eftersom du kommer ha med dig en dator så är det bara att tanka över så har du ett helt tomt och fräscht minneskort till nästa dag!

Beställ för guds skull inte 16GB!!!!!!!! Köp minst 32 GB, sjukt irriterande att fylla upp direkt. Jag har ett 32GB, och jag ångrar att jag inte köpte ett 64GB.

Av ErikFre

Blev ingen resa till Auschwitz pga femenism-so-lärare (bara tjejer som får åka. Drygt mot oss killar.). Men en kamera och en cross blir det i tröst, har bara lite svårt att välja på kamerorna... A6000 är över budget så blir en NEX 5/6/7.

Av ErikFre
Skrivet av perost:

Nej, det har du inte En 450D har en optisk sökare, NEX-6/7 har en elektronisk sökare (EVF = electronic viewfinder). Med en optisk sökare så ser du igenom objektivet med hjälp av speglar, med en elektronisk sökare så har du en liten bildskärm i sökaren som visar vad sensorn ser. En EVF är mer WYSIWYG och gör också att man kan visa mer information i sökaren eftersom det bara är en bildskärm. Det är med andra ord som liveview på din 450D, fast i sökaren istället för på skärmen.

Äsch Måste bestämma mig om det blir NEX 5 eller NEX 7 nu bara....

Av ErikFre
Skrivet av jookeer:

Svårt för den som aldrig provat EVF att bedöma fördelarna.
Isf kan man ju testa i närmaste fotoaffär.

Är inte direkt första kameran jag ska köpa Har ju EVF på min canon 450D.

Av ErikFre
Skrivet av perost:

Mer megapixel menar du kanske? Sensorn i NEX-7 är lika stor som alla andra NEX-kameror.

Skrivet av perost:

Ett problem med NEX-5 är att det är en av de första E-mount kamerorna, så den saknar en del finesser som de senare kamerorna har. T.ex. så har den inte elektronisk första slutarridå, vilket gör att slutaren aktiveras två gånger vid varje exponering. Detta gör att den är rätt högljudd av sig. Den har inte heller stöd för någon extern sökare. 5N, 5T, 5R, A5000 och A5100 är sedan nyare modeller, släppta i den ordningen. Varje ny modell har bättre bildkvalitet, snabbare autofokus, mer finesser, etc. Så kolla upp priserna på de nyare modellerna också, det kanske inte skiljer så mycket jämför med NEX-5.

När det gäller NEX-7 så är det en bättre kamera på alla sätt och vis jämfört med NEX-5. Framför allt så är den mycket lättare att arbeta med p.g.a. att den har många programmerbara knappar. Med NEX-5 så får man gå in och rota i menyerna hela tiden om man vill ändra någon inställning, vilket kan bli jobbigt i längden. Själv har jag gått NEX-5 -> NEX-7 -> A7, och saknar faktiskt NEX-7:an en del. Det är en riktigt trevligt kamera, och jag skulle påstå att den lätt är 1000 kr mer kamera än NEX-5. Jämför man med 5N eller någon nyare 5:a så blir skillnaden lite mindre, främst i bildkvalité.

Skrivet av Nisse-Tuta:

Dom är alla bra kameror kan man säga och jag håller med om att nex5 har bedrövliga menyer.
Men den var fortfarande prisvärdast imo av nex5, a6000 och A7 som jag hade samtidigt. Sämst men prisvärdast

Känns som att det lutar åt en NEX 7, hur stor skillnad är det egentligen? Jag hade tänkt filma med den, så bra specs för filmning är nog det största kravet! En A6000 är över min ''budget'', så det är NEX 5, NEX 6 eller NEX 7 det står mellan. Är ett jädrit svårt val. Har försökt kolla på youtube, men inte hittat några riktigt bra jämförelser.

Av ErikFre
Skrivet av ErikFre:

Har fått tag på några olika pris mellan 1600-2500;- med 18-55 objektiv. Vad är det för skillnad mellan 5T och 5R te.x?

Glömde skriva att jag hittat en NEX 7 för 3200;-

Av ErikFre
Skrivet av Nisse-Tuta:

Jag hade nex-5t och den mycket dyrare a6000 samtidigt.
Upplevde inte att a6000 gav såpass mycket mer för att motivera prisskillnaden.
Som du säger, nex-5 är mycket kamera för pengarna. Men betala inte för mycket. Absolut max 1500 för huset och sedan beror det på objektiv osv.

Har fått tag på några olika pris mellan 1600-2500;- med 18-55 objektiv. Vad är det för skillnad mellan 5T och 5R te.x?

Av ErikFre

Sony NEX-5 värt?

Hej! Jag hade tänkt köpa en ny kamera, och hittat en NEX 5. Den är rätt billig, och verkar som att man får jättemycket kamera för pengarna. Är det värt att köpa en? Annars kan man ju spara en längre tid och köpa en bättre? Skiljer CIRKA 1000;- mellan 5 och 7;an. Det är såklart begagnade jag kollar på.

Av ErikFre
Skrivet av sharkfinz:

Precis bytt till A6000 från en NEX-5R. Gillar bägge starkt, men NEX'en saknar som sagt viewfinder.
Är detta något du klarar dig utan kan du hitta en bra beggad NEX på blocket för ett par tusen. (eller PM till mig *wink*)
Har 1920x1080 upplösning o allt annat lull-lull.

PM är skickat

Av ErikFre
Skrivet av Nisse-Tuta:

Beror på vad du är ute efter. Videokameror med stor sensor är dyra.

Kanske får åka på en resa i maj med skolan (gratis är alltid bra), så om jag får åka så blir det då en ny kamera innan dess. Lutar åt en NEX men en A6000 kan också vara intressant.

Av ErikFre
Skrivet av jookeer:

NEX? Ja!

Kolla först youtube, läs därefter tester.
NEX-6/NEX-7/A6000 har EVF.

Alla Sony E-mount har möjlighet att med adapter använda fina snorbilliga gammelgluggar.

Starkt köp...

Vad innebär EVF?

Av ErikFre
Skrivet av Nisse-Tuta:

Nej, övervägt att köpa Nex, dom är bra.

En kompis har en Nex tror det var Nex-3, riktigt fin kvalité trots att den är 2-3 år gammal. Det var han som sa att jag skulle kolla på den. Tänkte känna på en, så jag åkte till mediamarkt då var det en kille som ville hjälpa mig. Hans kunskap var -2, han gick in och högläste specs från Sonys hemsida. Vart annat ord han sa var "det är bra". Han undrade varför jag behövde FPS, så han rekommenderade att jag skulle köpa en GoPro hero 4 istället... Går dem överhuvudtaget någon utbildning!? Tog 20 minuter dessutom....

Skickades från m.sweclockers.com

Av ErikFre
Skrivet av Nisse-Tuta:

Fördelar: stor sensor, 50p, smidiga osv.
Nackdelar: oftast ingen mic ingång.

Tex Panasonic G6
Fördelar: Billig, micingång
Nackdelar: Klumpigare, lite mindre sensor.

Jag hade övervägt Nex.

Menar du övervägt att inte köpa en Nex? Jag har en Canon EOS 450D, med 3-4 objektiv idag men Canons kameror ligger inte på så höga FPS (ca 30FPS).

Skickades från m.sweclockers.com

Av ErikFre

Tips kamera ca 5000, skoter osv

Hej! Jag och några kompisar (jag är chef ) hade tänkt göra en skoterfilm nästa år, har en GoPro Hero3+ Black. Men vill ha en video/systemkamera att filma på sidan med. Så den lär väll behöva filma i 50 FPS och såklart minst 1080P, prisklass max 5000;-. Tack på förhand grabbar! Har kollat på Sony NEX-serien, fördelar/nackdelar med dem?

Av ErikFre

Jag har en iPhone 6, grym lur!

Av ErikFre
Skrivet av manturr:

Precis som ggwp skriver så räcker det gott och väl

Sapphire skriver att man ska ha 700W men jag har kollat på lite forum, och jag ska köra mitt sapphire radeon r9 290 på ett 650W. Så det borde funka så länge inte dina komponenter slukar extremt med ström

Av ErikFre
Skrivet av Oliver91:

om du hittar ett nytt för runt 1500kr kan det vara värt det men absolut inte annars!

Hur länge är mellandagsrean på komplett?

Av ErikFre
Skrivet av FilipE:

Ingen rekommenderar att jag köper ett ASUS GeForce GTX 760 2GB PhysX CUDA?

Verkligen inte.

Av ErikFre
Skrivet av Oliver91:

alltså det kortet är så förbannat dåligt så det inte är sant, man ska inte snåla när man köper grafikkort.. fläkten är katastrofal och om man ska ha ett OK GTX 970 med bra kylare hamnar man närmare 3500kr

Håller helt med dig Oliver, kollade på det också tidigare. Kolla portarna också.... hur många använder sig av display-port? Inte då jag.

Av ErikFre
Skrivet av FilipE:

Hej!

Jag funderar på att uppgradera mitt grafikkort. Du har jag några funderingar, vilket rekommenderar ni?
Jag har kollat på dessa grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 760 4GB PhysX CUDA , ASUS GeForce GTX 760 2GB PhysX CUDA. Vad tycker ni om dessa? Om ni kommer med förslag så får det max kosta 3000kr, eller lite över.
I sommar har jag planerat att köpa en ny processor också så ni vet.

Själv har jag nu ett GIGABYTE Radeon HD 7750 och en AMD Athlon(tm) x4 Quad core processor klockad på 4.0Ghz.

Tack på förhand!

Jag hade nog köpt ett Sapphire Radeon TRI-X R9 290 4GB, pris 2490;- på komplett. Jag förstår inte vitsen med att lägga så mycket på ett grafikkort (3500) för ett 970:i. Visst har du pengarna att lägga gör det, men jag tycker att dem är överskattade. Ett 760 hade jag nog inte köpt, om du ska uppgradera resten av datorn vid ett senare tillfälle. Vad hade du tänkt köpa för att uppgradera? För ett 760 och en i7:a matchar inte direkt. Jag ska nog beställa ett R9 290 snart (typ imorgon).

Länkar på GPU boss och prisjakt:
http://gpuboss.com/gpus/Sapphire-Radeon-R9-290-vs-ASUS-GeForc...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=2809933,2420786,2021621,...