Inlägg

Inlägg som Moi har skrivit i forumet
Av Moi
Skrivet av lappen81:

@eucalyptus: Ja öppna dörren försiktigt trycks den utåt så har du övertryck, dras den inåt har du undertryck. Du kan ibland ha dörren på glänt litegrann och känna vilket håll luften suger också men det beror ju på hur lite/mycket det är

EDIT: som ovanstående skriver stängda fönster, ventilerna på standardposition

Har också problem med extremt mycket damm i en större lägenhet på 130kvm.

Flyttade för ca 1år sedan och i bostaden innan behövde jag i stort sett aldrig damma. Här är det damm direkt efter att jag dammat. Kör också robotdamsugare.

När man öppnar ytterdörren här är ett starkt tryck som gör att dörren dras inåt, är trög öppna.

Köksfläkten är totalt värdelös.

Har ventilation i vardagsrummet som låter jättehögt och är helt fylld med damm såg jag idag. Dock inte gjort rent sen jag flyttade in för 1år sedan. Svart o dammigt runt dem på väggen med. Finns ventilation i ett av badrummen med (där har jag tvättmaskin)

Ytor är jättedammiga. Tex blir robotdamsugare dammig efter en liten stund att man torkat av den.

Bor vid en väl trafikerad gata och har jätregamla fönster och jättegammal ventilation. Vissa rum har en låda med hål utåt och filter i, som blir svart av avgaser jättesnabbt. Vissa har ingen ventilation men vädringsfönster med hål och filter som dock inte går att ha öppna dagtid pga billjud (som hörs högt i fönstren med) och avgaser.

Finns det något jag kan göra!? (obs fattig ensamstående sjukskriven morsa så har inte råd till några kostnader alls i stort sett...)

Av Moi

@Moi: och smart display...

Av Moi

Ok vad är bäst att köpa till kidsens rum. Vi har en nest i vardagsrummet. Ett av barnen har hue och snart de andra med. Kan båda enheterna styra hue lights osv? De ligger tyvärr nu runt 1000kr för båda enheterna. Vad är bäst till kidsen x 3? Vill att de ska ta sig upp själva på morgonen men vad mer kan de göra?

Nu finns ju nån ny enhet också yoga ngt...

Plz råd mig

Av Moi

Fortfarande nöjda?

Funderar på denna Siemens och Miele..

Av Moi

Detta är sista rådet från comhem...
TP-link RE450 Wifi-repeater AC1750

Av Moi

Och nästa person från com hem säger att det inte fungerar med en comhem router i uttag 2 utan att vi måste ha två abonemang isåfalli samma lägenhet och rekommenderar bredband via elnätet (som i dagsläget ger oss 20-20mbit av våra 600mbit och svajar).

blir knäpp att varje tekniker på comhem säger olika saker...

Av Moi

Senaste info från comhem är att det fungerar att koppla in en till comhem router på andra uttaget och därmed få full täckning bredband.

Men går det köpa en router i butik o koppla in tror ni? Bara en koaxial router?

Av Moi

Nätverkskabel - tips på var köpa till ok pris o funktion?

Av Moi

Just nu har en gamer 27 via elnätet (var runt 100 i början) en annan gamer har 300 genom wifi- i rummet med routern och en tredje inget alls pga ej wifi kompatibelt nätverkskort.

Antar att jag ändå får ta tag i att dra kabel. Betongväggar och en mängd kablar kors o tvärs pga att massor av extra elkontakter är monterade i efterhand (endast på ena sidan av rummen av nån anledning och många av dem med 4 uttag i) så blir inte jättekul... Men antar bästa lösningen ändå...

Ska läsa på kring AP och ubiquiti accesspunkter och ubiquiti router för är inte så hemma på området längre (tänkte barnen skulle ta över det där men verkar ej ske )

Är jag på rätt väg då och fungerar så långa nätverkskablar?

Av Moi
Skrivet av Moi:
Skrivet av Implor:

Homeplug ihop med inbyggd AP vore kanske något? Beror mycket på hur elen är dragen.

Skickades från m.sweclockers.com

Hur då?

Är en gammal pensionäör som jobbat extra o dragit elen i lgh så vet inte riktigt...

Av Moi
Skrivet av Baltzar:

Vilka rum är viktigast? Är de tre sovrummen längst ner "tonårsrum"?

Skickades från m.sweclockers.com

Alla sovrum utom det minsta är tonårsrum plus vardagsrummet viktigt - så är lite svårt få till det snabbt, enkelt, billigt...

Av Moi
Av Moi

.

Av Moi

@vaajkan: oj nej du har missuppfattat...

Vi försökte om och om igen få kontakt med killen och han svarade inte endast med korta kommandon vad vi skulle göra osv. Han svarade inte alls på mail utan blockerade oss via mail och svarade inte när han såg vårt telefonnummer. När vi ringde från andra telefoner svarade han men lade på när han hörde det var vi.

Min grabb fick först betala för datorn.
Sen när den var defekt vid leverans fick vi betala för frakten tillbaka.
Sen skickade han ut den defekta datorn tillbaka till oss med en avgift på att hämta ut den på 2000kr. Han hotade med att om vi inte hämtade ut datorn skulle han fortsätta skicka ut den och lägga på en avgift på 2000kr varje gång den inte hämtades ut.
Så vi var tvugna att hämta ut den fast den inte var fixad.

Det var några fruktansvärda månader i vårt liv...
Dels att grabben lagt alla sina sparade pengar från födelsedagar osv på datorn,
dels att den här kille var så obehaglig och hotfull...
Sen var det svårt hitta någon som kunde fixa datorn billigt och som ändå var kunnig.
Tillslut hittade vi först en kille som försökte men den var fortfarande defekt, stängde av sig osv...och sen en annan kille som tillslut fixade den genom att typ byta ut allt...Vi fix lägga ett antal tusen till på den då men hör och häpna den fungerade då till ett småsyskon att spela på. Tex saknar den wifi kompatibelt nätverkskort osv.

Av Moi

Uttagen sitter i "hörnen" på lägenheten. Så väljer man den ena får ena delen av lägenheten wifi och andra inget wifi och tvärtom.

FiberKoax.

Av Moi

Har gamers men går inte dra kabel i vår gamla lägenhet där redan en mängd elkablar sitter dragna på väggarna. Dessutom blir det så långa kablar.

Finns 2st uttag men enligt comhem måste vi ha två separata abonemang för att kunna använda båda två.

Just nu har vi löst att en gamers har bredband genom elnätet.
Behöver en lösning till till en gamer och som sagt wifi till vardagsrum, sovrum och kök.

Av Moi

Com Hem - wifi i hela lägenheten?

Har comhem i en lägenhet på ca 130kvm.
Och vi har wifi i mindre än halva lägenheten.

Hur gör vi bäst för att få wifi i hela lägenheten?

Comhem är inte behjälpliga alls mer än att de tycker vi ska teckna två abonemang med dubbla avgifter för routrar, frakt osv...

Fiberkoax.

Av Moi

Hur får jag internet (wifi eller annat) i hela lägenheten?

Har 1års abonemang med 600mb - behöver 100mb för spel o kommer ha det efter det året.

Har en runt 100kvm stor lägenhet och det finns 2 comhem uttag.

Men om router står i ett rum så får det rummet wifi och kan ha kabel och får upp till 600mb. Även kök och ett litet sovrum till får wifi men inte övriga två sovrum och hela vardagsrummet.

Om routern står i andra delen av lägenheten blir problemet det omvända.

Nu har en gamer kabel o upp till 600mb genom den, en annan gamer har ca 80-100mb genom en tillköpt del att ha i vägguttag och sen kabel.

Men hur får jag wifi i hela lägenhetn???

Och kan jag fixa så det blir högre än 100mb till de andra 2 gamers?

Comhems kundtjänst säger olika saker varje gång jag ringer så jag har ingen aning vad jag ska göra? Wifi extenders, koppla in en till router nånstans osv. Fast de slår hårdast för att vi ska köpa ett till abonemang till det andra comhem uttaget. Men det kostar bara i avgifter över 600kr - helt galet... och funkar det ens sen eller hoppar man mellan olika nätverk osv... Jag trodde att det bara var att koppla in i båda comhem uttagen som med telias fiberuttag men det går inte alls.

Hur fixar jag skiten?! Finns såklart ingen annan möjlighet än comhem i vårt hyreshus... Jag är helt novis på området, kan köpa in hjälp av en bekants bekant bara jag vet vad jag ska köpa in för prylar och bäst fixa... =;(

Av Moi

Hm... nu vill jag bara ha en tv så vi har över jul, kolla film med familjen, spela tv-spel.

Så kravet är egentligen att det ska funka till det och gärna att den håller tills barnen flyttar hemifrån om 5+ år så en hållbar ok tv i st 43 uppåt, tv:n ska vara på en vägg som är några meter från soffan så kan inte vara mindre tror jag...

Tips?

Av Moi

Kan ju vara bättre gå ner i storlek för att få bättre tv också. Tv-spel ska funka med...

Bör hålla tills Kidsen flyttar hemifrån också (iallafall minst 5år)

Skickades från m.sweclockers.com