Inlägg

Inlägg som andn har skrivit i forumet
Av andn
Skrivet av Tea42BBS:

jo...det kan väl hända. men W10 är ju inte startat i BIOS läge, så det är ju himla skumt.

Plocka ur CMOS batteri för att nolla BIOS låter som en steg att testa

// LZ

Hur plockar man ur CMOS batteriet? Räcker inte med att trycka på "CLEAR CMOS" knappen bak på datorn? Och vad exakt är det som händer då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av andn
Skrivet av OldComputer:

Prova rycka systemdisken och se vad BIOS säger då. Om det inte fungerar, prova en CMOS-reset.

Systemdisken? Finns någon knapp bak på datorn man kan trycka in där det står "CLEAR CMOS". Den som skall användas i så fall? Och vad händer då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av andn
Skrivet av OldComputer:

Kommer du inte in i BIOS med delete-tangenten? Börjar lukta hårdvaru-fel snarare i så fall. Prova koppla ur nätagget fån väggen och bryt powerknappen några minuter. Om du inte kommer in i bios då så får man börja felsöka hårdvaran.

Vad exakt menar du med att "tangentbord och mus lyser men inget händer"? Får du någon bild, startar Windows överhuvud taget?

Kommer inte in i BIOS med delete knappen. Windows startar som vanligt och jag kommer till skrivbordet men där tar det stopp eftersom mus och tangentbord ej funkar. De lyser som de alltid gör då de är inkopplade och får ström men ingen mus på skärmen och inget händer när man trycker på tangenterna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andn
Skrivet av Tea42BBS:

det är typ omöjligt att ta bort USB stödet i windows utan att man liksom sabbat windows. Min gissning är att du har fått ett malware som sabbar/blockar dina USB portar. Det går att starta windows 10 i felsäkert läget från installations media, kan vara värt att testa. Annars så låter det ändå som det är dags för en fresh installation av Windows från grunden.

// LZ

Hur kommer jag in i felsäkert läge utan tangentbord och mus? Installations media? Hade kunnat göra en omformatering men hade väldigt gärna velat spara en del viktiga saker som jag har på datorn innan om det gått på nåt sätt.
Segt om problemet är pga malware då malwarebytes sa att de tog bort det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andn

Mus & tangentbord lyser men funkar ej

Hej!

Jag höll på att rensa min dator på program och spel jag inte använde, skulle också stänga av några nvidia autoruns via Microsoft's Autoruns program då jag precis uppdaterat nvidia geforce experience och shadowplay, nvidia wireless controller osv satts på igen. Passade på att stänga av autorun på lite andra saker när jag ändå var där, men höll koll på vad det var. Avinstallerade också MSI Smart Utilities och MSI Command Center då de ska väl inte behövas.

Började höra engelska ads i bakgrunden på min dator igår då jag spelade, olika reklamer på typ 10-15 sek. Och detta kom även fast jag inte hade igång någonting. Sökte igenom med Malwarebytes och den hittade nåt hot i wowsys mappen som den tog bort.

Efter jag avinstallerat klart och blev klar med Autoruns så startade jag om datorn. Då funkade inte tangentbord och mus. De lyser men inget händer. Provat koppla in de i alla olika usb uttag och provat ett gammalt tangentbord med sådant äldre uttag med. Inget hjälper. Kommer heller ej in i BIOS.

Vet inte vad jag ska ta mig till. Vad kan jag göra när varken tangentbord eller mus fungerar? Hjälp uppskattas oerhört.

Kan inte mina specs utantill o kan inte kolla upp de på datorn. De här är enda jag kommer ihåg:

Windows 10
Intel i7 4770K
MSI Geforce 970 4gb Gaming
MSI Z-97 Gaming
RM850 nätagg
16gb RAM

Av andn

@Kofläsk: Undrar jag med, mest nyfiken på att veta ifall spelet jag gissade på var rätt.

Av andn

MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB 100ME

Hej!

Jag undrar vad skillnaden mellan dessa kort är. Ena heter "100ME" och andra inte.
Vad är egentligen skillnaden? Jag har tänkt köpa ett sådant kort men kan inte bestämma mig vilket utav dessa två.

https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb-100me/...
https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb/824861

Tack på förhand.
Mvh, hårdvaru-nooben.

Av andn
Skrivet av thomson:

Har du kvar dom gamla minnes modulerna, om så sätt i dessa och flasha din bios

Ja, jag har kvar de två minnena jag tog ut förut. Men vad menar du med "flasha" bios? Jag är inte speciellt duktig på dessa saker som märks.

Av andn
Skrivet av thomson:

Har du installerat den senaste biosen, där finns uppdateringar för just Improved memory compability

Hur gör jag detta utan att kunna komma in på datorn pga att tangentborden ej funkar?

Av andn

Det ska funka med 2x8gb i detta moderkort!
Så att det är problemet i detta fall är för mig ganska osannolikt.

Av andn

Fast "4 x DIMM" betyder väl ändå bara att det är 4st slots för ram-minnen jag har på moderkortet, som jag själv sett stämmer.
Och jag vet att 16gb är max. Men står inget om att jag ej kan ha 2x8gb och att jag istället måste ha 4x4gb kort.

Av andn

Nytt RAM, problem!

Hej!

Jag har inhandlat ett HyperX Fury DDR3 1600MHz 16GB Black (2st 8gb) (https://www.komplett.se/hyperx-fury-ddr3-1600mhz-16gb-black/8...) och tagit ur mina 2st 2gb minnen och satt in de nya.

När jag startar datorn så kommer moderkortsbilden upp.
Där står det:

"ASUS
P7P55D-E LX Motherboard
Please Press:
DEL -> BIOS Setup
TAB -> Display BIOS POST Message
F8 -> Boot Menu
Alt+F2 -> Ez Flash 2

IO Levelup. Current State: [Disable] Next State: [USB 3.0]
If you want to change IO Levelup state, please press IO_Levelup button."

Mitt tangentbord funkar ej i detta stadie, så kommer inte vidare. Lysfunktionen kan funka på tangentbordet men inte knapparna. Jag har testat andra USB uttag och att koppla in andra tangentbord, både med USB och PS/2 uttag. Det kan lysa till precis när man kopplat in dem men tangenterna funkar ej. Sitter helt fast här.

Läste något i en gammal tråd på en random sida där en person hade ett lite liknande problem.
Han fick hjälp av en som sa att det var ett "power supply problem". Trådskaparen sa att det funkade perfekt efter han gjort detta: "I installed a new CMOS battery, reset BIOS clock and rechecked all other BIOS settings and everything is working perfectly again.".

Tror ni att det kan vara samma för mig då jag nyss satt i två stycken nya mycket bättre ram-minnen? Att jag behöver byta CMOS batteri på moderkortet? Har aldrig gjort det innan och vet knappt vad det är, vart man köper nytt osv.

Mycket tacksam för hjälp.

Av andn

Router död när propp gick

Hej.

En propp gick nyligen här och dator, tv osv stängdes av. Bytte propp och allt funkade prima igen, förutom routern.
Märkte att internet inte funkade när jag satte mig vid datorn igen, inget nätverk hittades. Gick till routern och såg att den var avstängd även fast den var inkopplad. Testat med andra saker i samma uttag och de funkar. Piggarna längst ut på routersladden som man trycker in i uttaget luktade lite konstigt, typ bränt eller så.

Vad har hänt? Hur kan routern däcka av att proppen gick? Om det nu inte var routern som orsakade det dårå. Men hur då i så fall?

Den vägrar funka nu, är det ända jag kan göra att fixa en ny router nu eller? Kul på en lördagskväll. Tips på billiga men bra routers?

Väldigt tacksam för svar.

Skickades från m.sweclockers.com