Inlägg

Inlägg som Stoff3th3m4n har skrivit i forumet
Av Stoff3th3m4n

Har sålt två st Iphones på blocket under den senaste månaden och jag måste säga att det är helt sjukt hur folk beter sig.

Har skrivit tydligt i blocketannonsen att inga kompispriser är aktuella samt att jag går ner EN hundralapp vid väldigt snabb och smidig affär.

Redan idag (la in annonsen igår) har jag fått mottaga 9-10 mail med förolämpningar eller idel spydigheter. Vissa handlar om att de inte får pruta extremt och andra om att jag inte lagt ut telefonnummer i annonsen.

Hur f*n är folk funtade?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Nautilus011:

Vad tror Ni, kan i9 9900k bli nya i7 2600k, dvs en prolle som kan hålla i måååånga år. Lite 8c16t is the new 4c8t? För en spel och alround dator.

Förmodligen inte, nu när det börjat röra på sig ordentligt.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Aka_The_Barf:

Fick fart på saker. Hoppas amds blivande gpuer kan va att räkna med

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det får man hoppas. Frågan är bara om man kan komma igen där på samma sätt som man gjorde på CPU-sidan. Jag är lätt pessimistisk där, men hoppas att jag har fel.

Av Stoff3th3m4n

Kul att det händer saker!

Tänk vad lite konkurrens gjorde med marknaden

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av DavidtheDoom:

@Danzle: Det stora problemet är att det är regeringen som gått in och sagt att försvarsmakten skall köpa Patriot istället för att försvarsmakten som alltid skall ansvara för egen rekvisition av materiell.

Att politikerna går in utan kompetensen och pekar med hela handen ger väldigt dålig smak i munnen. Jag skulle tro att det är en fingervisning mot ryssen att vi har viss Nato-anslutning och samtidigt sträcka ut handen till Nato utan att bli medlemsstat.

Det fungerar på exakt samma (usla) vis i landstingen och i kommunerna. Får se hur mkt som helst i mitt arbete som man bara vill gråta över.

Behövs en enorm omstrukturering gällande upphandlingar och inköp när det gäller stat, landsting och kommuner.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av sesese:

Jo dessa cpuer är riktade till konsumenter. Om nu AMD börja sätta orimliga priser så kommer de tappa marknadsandelar mot Intel vilket inte är bra ur konsument perspektiv. Som det ser ut så kommer 9900K vara snabbare än dagens TR4 1920X och det för ett pris på endast 4500kr. Där av så måste 2950 max kosta 6000kr 2970X max 9000kr och 2990X max 12-14000kr. Någon ny 8/16, 12/24 i TR4 serien tvivlar jag på då de redan är omsprungna av betydligt billigare alternativ.

Vi får hoppas att infon om max 4Ghz är fel för annars blir nog försäljningen där efter.

Sorry men du är helt fel ute i din jämförelse. Du jämför en HEDT-CPU med en icke HEDT-CPU och specificerar inte ens vilket område du jämför prestanda i.

Helt olika användningsområden på processorerna ifråga.

På vilket sätt menar du att en 9900k kommer att vara snabbare än en 2990x? I spel eller?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av sesese:

ny info om pris
AMD Threadripper 2990X listed on Canadian retailer for $1,835 USD https://tecriter.com/amds-ryzen-threadripper-2990x-listed-for...

känns inte så intressant. Sedan om den inte toppar 4,35Mhz på få kärnor så blir den än mindre intressant. Intels kommande 9900K 8/16 med top på 5Ghz och 4,7GHz på alla kärnor kommer vinna många tester mot denna cpu.

Vem vill ha en cpu hemma med server prestanda. endast bra på flertrådade program/spel sedan "värdelös" i övrigt för det priset.

Nu endast 15 dagar kvar.

Det är inte ens CPU:er i samma segment. Varför gör du sådana konstiga jämförelser?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av blue eyed devil:

Tror ni man kan kyla den med en be quiet! Pure Rock? om man inte kör oc...

Ja det borde du kunna. Räkna dock inte med att nå några hiskeliga hastigheter på alla kärnorna med den kylningen.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Yoshman:

Japp. Köpte upp alla i9-modeller de hade i Apple-kyrkan i Täby och suttit hela natten och testa dem!

Har man inte tid med det kan man även kolla in videon som postades i denna tråd av @linusj97.

Där konstateras ju att fixen Apple gjort löser problemet. Och här får man inse att "fixat problemet" betyder inte att enheterna nu kör på maximal turbo hela tiden, men det har ingen heller lovat och ingen borde ha förvänta sig det. Vad som däremot ska kunna förväntas är att systemet håller minst basfrekvensen oavsett last samt att den ska nå maximal turbo när endast en CPU-kärna lastas.

Beta-testandet var kanske inte över ändå? Kan ju vara trevligt om en laptop i den prisgruppen åtminstone kan hålla baseclock en längre period.

https://www.youtube.com/watch?v=L7iu1x-BJRo&feature=youtu.be

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av pecesithon:

Vi pratar om CPU prestanda men du vill inte prata om att GPU flaskar?
Vill man framtidssäkra sig och inte köper datorer på löpande band är det snarare väldigt viktigt att prata om. Snacka om att verkligen välja sina strider. "Nä, jag vill inte veta av att Intel har mer kraft under huven som kan utnyttjas när som helst", låter ju väldigt vettigt.

Man ska tacka Intel? Nä du, men AMD hade varit kursat om Intel hade gasat på utvecklingen.

För övrigt är det ganska komiskt hur man bemöter Intels och AMDs utveckling. När AMD släpper en "refresh" med något högre klockfrekvens, så jävlar är det hela en succé. Guuud så bra AMD är, wow så bra.

Men när Intel trycker in 2 extra kärnor då är det helt plötsligt pengamjölkande idioter. Rent krasst är 2 kärnor mer betydligt mer än att vrida upp klockfrekvserna.

Det väl bra om Intel äntligen släpper en 8c/16t CPU för icke HEDT-plattform. Men nog måste du också inse att Intel hanterar det hela ungefär på samma sätt som man hanterade "icke-konkurrensen" från AMD tidigare? Man kramar ur sista droppen ur arkitekturen och kör samtidigt en liten försäljningsfuling i att man tar i9 till icke HEDT-segmentet samtidigt som man plockar bort HT från i7:or. Det är ju ingenting annat än att ge entusiasterna mindre och spela på deras köpiver. Ibland kan man undra om Intel ens börjat inse att de har konkurrens igen.

Dock kommer det säkert bli fin prestanda på 9900k. Det jag oroar mig lite över är värmeutvecklingen, speciellt då man förmodligen valt att fimpa tandkrämen. Tror inte det är ett tecken på välvilja från Intel utan förmodligen en nödvändighet för att hålla värmeutvecklingen i schack.

Gällande AMD vs Intel är det väl bara att lägga ner. Som det är idag är de båda bra på spel men AMD har en edge i flertrådade applikationer med Intel har edge i enkeltrådat. Svårare är det inte.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av sesese:

Jo men 7820X är Intels nuvarande 8/16 då kan man se vilket gigantiskt steg intel har gjort. AMD 2700X kommer inte vara i närheten av Intels 9900K. 9900K kommer ligga i en helt ny liga där vi aldrig tidigare varit ens i närheten av på konsumentsidan. jag menar 4,7Ghz i lägsta hastighet med alla kärnor belastade. Den kommer troligen vara snabbare än AMD 1920x med 12/24 kärnor/trådar i flertrådade applikationer.

Begriper inte nästan vemsomhelst att 8 kärnor i 4,7GHz inte går ihop med 95W TDP?

Vi får säkert se boostfrekvenser runt 5GHz på en kärna, men tror snarare att vi har en basfrekvens på 3,7GHz än 4,7GHz om man ska klara TDP-värdet.

Ska vi jämföra gamla HEDT-processorer med lite nyare får vi samma resultat, så jag förstår inte riktigt vad det är du hetsar upp dig över. Sedan vet inte vi inte säkert hur specifikationerna kommer att se ut vid release heller.

Vi får väl fortsätta diskussionen när du lugnat ner dig lite och kommit ner på jorden igen

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av sesese:

Intels "gamla" 7820X 8/16 140W Maxfrekvens 4,3Ghz bas Klockfrekvens 3,6Ghz släpptes 2017

Intels nya 9900K 8/16 95W Maxfrekvens 5,0Ghz Bas 4,7Ghz ska släppas 2018

Känns som ett gigantiskt steg Intel har gjort på endast 1 år. max är hela 700Mhz högre och bas är hela 1100Mhz högre med ett TDP som är 45W lägre, eller med endast 68% av strömförbrukningen mot 7820X.
Är dessa siffror möjliga med samma tillverknings teknik?

Varför jämför du med 7820x? Det är en processor som ingår i en serie på en HEDT-plattform. Går inte att jämföra rakt av med en mer vanlig consumer plattform.

Av Stoff3th3m4n

Trevligt.

Tycker dock att de skulle satsat på detta på i5 och uppåt och lägga på någon hundring på priset. Lätt värt det.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Yoshman:

Japp. Köpte upp alla i9-modeller de hade i Apple-kyrkan i Täby och suttit hela natten och testa dem!

Har man inte tid med det kan man även kolla in videon som postades i denna tråd av @linusj97.

Där konstateras ju att fixen Apple gjort löser problemet. Och här får man inse att "fixat problemet" betyder inte att enheterna nu kör på maximal turbo hela tiden, men det har ingen heller lovat och ingen borde ha förvänta sig det. Vad som däremot ska kunna förväntas är att systemet håller minst basfrekvensen oavsett last samt att den ska nå maximal turbo när endast en CPU-kärna lastas.

Om de klarar att hålla turbo på en kärna under en längre tid får man väl fastslå att användarnas beta-testning av processorn är klar då.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Yoshman:

Så hur mycket av ditt förtroendekapital finns kvar för herr Rossmann då, givet att han var totalt fel ute med att problemet var att VRMs var underdimensionerade och detta problem inte skulle gå att fixa?

Apple ska absolut ha skit i detta fall, känns ju inte som något riktigt extremfall man uppenbarligen missat att testa ordentligt. Men man måste också kunna se att även om Apple lyckas fixa alla problem deras produkter drabbas av så får man nog leta rätt ordentlig för att hitta någon med bättre facit totalt sett.

Du har alltså själv testat och kunnat utesluta VRM-problem samt sett att det nu inte längre finns problem med throttling?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av jOnÄTÄn:

Nej lite allt möjligt. Kika här https://www.sweclockers.com/test/24482-intel-core-i7-8700k-i5... Där vinner 8600k över 7700k i alla moment där de körs i samma frekvens.

Minsann, du har helt rätt!

Känns rätt märkligt ändå att en generation nyare i5 piskar förra generationens i7 i de flesta fall. T om med färre trådar.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av jOnÄTÄn:

8 kärnor är väl ändå bättre än 6 kärnor med 12 trådar i de flesta fallen eller har jag fel? En i5 8600k brukar ju prestera bättre än en i7 7700k om man kör dom i liknande frekvenser. Och det är väl ganska uppenbart att det de håller på med, är att locka över fler till den lite dyrare i9 serien.

Tänkte du gällande spel i din jämförelse mellan 8600k och 7700k?

Av Stoff3th3m4n

Så de överger hyperthreading på i7:orna nu? Märkligt.

Men det är väl ett knep för att börja få 7:or att verka lite mer budget så att fler ska vilja uppgradera till i9.

Ser dock ganska intressant ut om de kan hålla värme och ström i schack. Hoppas att det inte är tandkräm i dessa bara.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av SweRobby:

"...den stora aktören på mediemarknaden."

Jag förstår inte riktigt. Är det inte staten som driver SVT som ju redan är störst? Vad spelar det för roll om de också driver TV4 som ingen tittar på?

Spelar ingen direkt roll egentligen. Handlar mer om att Socialdemokraterna vill verka lite liberala med de verkligt liberala och konservativa vill sälja ut det mesta gemensamt ägda.

Av Stoff3th3m4n

Ni som gnäller på regeringen och är rädda för statlig propaganda i TV. Föredrar ni att Bonniers sitter i propagandasätet framför landets folkvalda regering?

Vilka kontrolleras hårdast?