Inlägg

Inlägg som Stoff3th3m4n har skrivit i forumet
Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Ratatosk:

Hoppas att det helt enkelt var ett temporärt hjärnsläpp, hos någon underhuggare, än en medvaten policy från Intels sida.

Finns inget sådant i ett så stort företag som Intel. De försökte, såg ramaskriet och backade. Hade inte AMD varit med i matchen igen så hade de sannolikt inte ens backat.

Det är vad jag tror

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Mocka:

Var något specialpris antar jag för det verkar inte synas någonstans längre.

Jag tycker som du att det är så fel att korten kostar så sjukt mycket, även om de är bra. Samma med processorer, 9900K lär väl kosta nästan 5k, minnespriserna är uppåt väggarna, 4K/120Hz skärmar kostar 25 lax. Att vara PC gamer har ju alltid kostat mer än konsol (av förklarliga skäl) men nu börjar det verkligen gå överstyr. Nästan halvsugen på att sälja datorn, köpa en enklare laptop och spela på PS4 Pro istället

Det är precis detta som kommer att följden av Nvidias och Intels prisstegringar (AMD hade gjort detsamma utan konkurrens, jag vet). Fler och fler kommer att börja använda konsoler istället, som erbjuder en helt ok spelupplevelse till ett lågt pris. Är det den utvecklingen som PC-fantasterna vill ha? Dvs mindre och mindre resurser till utvecklingen av PC-spel?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Banco:

Most users complaining in this thread is repeating the "Grisen i säcken"-argument.

Verkligen inte.

Kör man en Pre-Order direkt från Nvidia är det sin sak då de kommer att känna av att folk returnerar om prestandan inte är tillräckligt bra. Men kort som säljs av återförsäljare skiter Nvidia totalt i. De korten är redan "sålda" för dem.

Så detta handlar om betydligt mer än grisen i säcken. Det får var och en ta ansvar för.

Detta handlar om vilken typ av marknad och vilka beteenden vi väljer att göda.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Ragnarok:

Det (än att min åsikt - Stoff3th3m4n) kan vi diskutera i evigheter. Eftersom vi har två olika åsikter.
Så vi har nog kommit till vägs ände här då.

Tack för en intressant förmiddag!

Det är tillåtet att ha olika åsikter. Synd bara att du inte vill diskutera utvecklingen av marknaden och spelindustrin. Men men.

Ha det bra!

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Ragnarok:

Precis. Jag är är teknikintresserad och en konsument. Jag köpte inte ett Titan V för jag tyckte att det var för dyrt. Jag har jag ett 1080, så jag kan välja på att:
1) ha kvar det
2) köpa ett 1080ti för runt 8k
3) köpa ett 2080ti för runt 14k

Uppenbarligen var jag villig att betala 14k för ett grafikkort.

Anton på NH skriver att man inte ska förhandsboka ett 20xx kort. Det är den delen som jag är emot. Anton är Anton, jag är jag, du är du. Hänger du med ? Vad jag gör ska Anton ta och skita i, vad Anton i sin tur gör ska jag ta och skita i.

Vill man inte ha ett 20xx kort eller vad vet jag, frukostflingor ifrån Lidl så är det upp till var och en, men att gnälla på andra ang deras köp eller inte köp är befängt.

Eller ska jag skriva ett email till Anton på NH där jag idiotförklarar honom för att han inte köper två 2080ti och kör dem i sli ?
det blir inte mer prestanda än så.

Det är inte mer befängt än att min åsikt är att du spär på en dålig utveckling, både för mig och för dig. Men du verkar inte begripa det.

Ingenstans har jag dock skrivit att du inte får göra som du själv vill.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Ragnarok:

Ja precis som jag skrev innan så har jag läst vad Anton har skrivit, och Anton precis som du har åsikter om vad andra bör och inte bör köpa. Om du inte har förstått det ännu så tycker jag att ett sådant beteende är helt befängt.

Och tillskillnad ifrån Anton och dig så tycker jag att du kan köpa kortet om du vill/kan eller inte köpa kortet.

Begriper du vad jag skriver ? Om du skulle ha köpt en tv för 100.000kr utan specs så är det din grej, inte min. Gör den dyra TVn dig nöjd så varför skulle jag skriva en krönika (som Anton) att du inte skulle köpa en sådan.

För att du som konsument och teknikintresserad kanske bryr dig om vart marknaden och utvecklingen är på väg?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Ragnarok:

Igen. Om du tycker kortet är för dyrt så köp det inte. Tycker du att 15k är okej och vill ha det så köp det.

Japp, men du har alltså inga argument kring marknad och utveckling som faktiskt var anledningarna till varför jag ifrågasatte?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Ragnarok:

Jag har läst tråden och håller inte med om att TS verkar tycka han är häftig som har förhandsbokat ett grafikkort.

Generationen som är födda på ~80talet börjar närma sig 40år nu, det är ibland den första generationen som hade tvspel som en hobby. Vad jag vill ha sagt med det är att 15.000kr för någon runt 35-40 med ett jobb osv inte behöver vara enormt superduper mycket pengar.

Men på SweClockers nuförtiden (kanske för det är mycket barn här nu, när jag var 15 så hade jag inte heller haft råd med ett 2080ti) så skall det ALLTID tjatas om hur dyrt allt är. Det går inte att diskutera ny hårdvara, för precis allt som det inte står AMD på är skitdyrt och hemskt.

SweClockers kanske ska byta namn till LågBudgetClockers ?

Nu är ju knappast Sverige en stor del av spelcommunityn i världen. Tittar man på andra ställen som Asien och till viss del USA så sitter inte snittspelare på några kort över 2000-2500kr. Det är ju den stora andelen spelare som speltillverkarna kommer att anpassa sig efter.

Så vad en svensk 40-åring tjänar i snitt är ganska irrelevant i den större bilden.

Det är först när låg- och mellanklass kort utvecklas och ligger bra i pris som utveckling sker i spelindustrin.

Sedan förstår jag inte heller ditt resonemang om vi ska gå tillbaka till din förklaring kring vad som är mycket pengar för en svensk 40-åring. Vad har det att göra med vad som kan vara skäligt att ta betalt för grafikkort ur ett globalt perspektiv? Det är ju inte bara i Sverige som Nvidia har chockhöjt priserna.

Summa summarum är att de som kastar sig in och köper kort i förväg och vid release är de som göder på icke-utvecklingen. Hur mkt pengar de blir av med intresserar mig inte jättemycket, men det intresserar hur utveckling av spelindustrin och marknaden ser ut.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Ragnarok:

Det är väl bara att INTE köpa grafikkortet, flakmopeden, en flaska shampoo eller vad det nu är man tycker är för dyrt ?

Absolut, men man hade kanske önskat att marknaden såg annorlunda ut? Rätten att uttrycka det bör inte förhindras i form av att klistra på andra saker som avundsjuka och liknande.

Förstå mig rätt. Folk får självklart göra precis vad de vill med sina pengar. Men eftersom teknik uppenbarligen är ett gemensamt intresse för oss här så kommer det även att finnas dem som tycker att man spelar fulspelande företag rätt i händerna genom att göra som TS och även uppenbarligen även tycka att man är häftig för att man gör det.

Det som ni även verkar missa är att när priserna stegras så här så stagnerar spelutvecklingen eftersom fler och fler kommer att tvingas sitta på billigare kort.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Ragnarok:

Så att det är " spännande" och att "folk borde ha lärt sig" tycker du alltså inte är att förklara hur folk ska bete sig ?
Lägg ner att vara så avundsjuk på allt och alla, din sista kommentar bevisar bara hur din grundtanke är "kolla på mig tråd"...

Lägg själv ner det där "avundsjuk-snacket". Folk som tycker att andra bidrar till en sjuk marknad har absolut rätt att tycka det.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av gamerfreak87:

Men det står ju klart å tydligt på sweclockers första sida om 2080 korten. Tex 2080 utan ti skulle vara bättre än gtx 1080 utan ti med 50%.

Jag upprepar och förtydligar min frågeställning:

Var är det 50% bättre, under vilka förutsättningar, på vilket sätt? Har du svaren?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av gamerfreak87:

Har du inte läst nyheterna från 2080 och 2080 ti? dom har ju redan talat om att både 2080 utan ti och 2080 med ti är mycket bättre. gtx 2080 utan ti var ju 50% bättre än ett 1080 utan ti så vad tror du inte storebror 2080 ti kommer va då?

50% bättre under vilka förutsättningar? Sitter du inne på information som ingen annan har får du gärna dela med dig.

Givetvis borde folk förstå att siffror direkt från Nvidia får man ta med en nypa salt. De ser givetvis till att siffrorna ser så bra ut som möjligt och använder sig av funktioner som gynnar de nya korten.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Godwulf:

@Stoff3th3m4n: tror du att om jag overclockar ryzen 5 2006 jag kommer att få bättre prestanda än med 7700? Jag har köpt z270 för att overclocka cpu men som sagt jag tror inte att det lönar si ge så mycket mer pengar varken för 7700K i jämförelse med ryzen 5 + mobo eller 7700.

Beror helt på vad du gör med datorn.

Mycket multitasking kommer sannolikt att dra nytta av två extra kärnor, medan lite multitasking kommer att föredra färre starkare kärnor.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Godwulf:

Jag frågar om 7700 (ej K). 7700k är ca 700sek dyrare än ryzen 5 + msi moderkort och ca 1000sek dyrare än 7700 (ej K). Mycket pengar för inte så stor uppgrade, tycker jag, eller?

Beror helt på om du har tänkt att överklocka eller inte.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Godwulf:

Så har jag tänkt också och det är därför jag har köpt z-kortet (har tänkt OCa lite). Men 7700K dyker sällan upp på marknaden och jag kan inte göra en "sökes" tråd eftersom jag inte har varit medlem i tre månader. Nu har jag hittat en ny 7700 (ej K). Vill bara veta om jag får mer om jag byter till ryzen eftersom det är endast 500 skillnad och jag kan kanske sälja mitt kort för 500-600sek...

Du får två kärnor till med Ryzen. Dock inte riktigt lika snabba kärnor.

Multitasking kommer att vara aningen bättre på Ryzen processorn medan 7700K kommer att vara mer råstark i lite mildare multitasking.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Zarlor:

@fragCan: Håller delvis med ditt meddelande. Jag rör inte heller 20-serien med tång tills vidare men samtidigt sitter jag spänt och kollar på hemsidor för att se om någon ytterligare information kommit för att få siffror på hur de faktiskt presterar mot dagens serie. Tycker det skall bli spännande.

Att sedan folk är "extremt avundsjuka"... Jo där finns säkert en eller annan, men jag tror den stora massan är sådana som inte riktigt accepterar att man prissätter ett grafikkort på upp mot 15,000 kr. Okej, $1200 för att vara korrekt. Jag själv tycker det är riktigt sunkigt. Jag köpte ett 1080 på releasen och var toknöjd med det. Därefter fick jag ett erbjudande om att sälja min dator för 1 månad sedan och visste samtidigt att den nya 20-serien var på ingång. Så jag tackade ja på det och byggde en ny dator. Till den nya köpte jag till ett begagnat 1070 jag hittade här på marknaden till ett ganska bra pris. Tyckte att detta fungerar tills vidare. Men jag vill ju ha det nya 2080-kortet och tänkte köpa det när det släpps.

Men så visar Nvidia upp sina kort och suget finns ju där. Fram tills man visar priserna.
På presentationen var det $499 för 2070 - jo men det är ju okej tänkte jag.
$699 för ett 2080 (jag köpte mitt 1080 för 6500kr så detta låter kanon tänkte jag!)
Sedan visar man upp 2080Ti för $999. Hmm. Ja det värsta spelarna vill nog ha ett sådant så okej.

Och detta tycker jag hade kunnat fungera - om man nu kunnat ta prissättningen och lägga på en multipel med 10. Men det går ju inte.
699 blir ju inte 6990SEK. Momsen är inte inräknad för det första. För det andra så har $699 blivit $799 dagen efter. Och för det tredje blev 2080-kortet i Sverige 10,000SEK. Tio tusen för ett grafikkort?
Nu säger min hjärna redan att 2080 Ti skall ju kosta 10,000, inte vanliga 2080.

Då försvann suget totalt och jag kommer helt klart att "bojkotta" 20-serien tills vidare.
Tror också att det är fel av Nvidia att släppa Ti-modellen direkt, i alla fall när jag ser prissättningen. Hade vi endast haft 2080 så hade ju kortet "bara" kostat 10,000kr! Det är ju priserna på 1080Ti under miningboomen. Då var det mer accepterat - men fortfarande fel eftersom jag ville att kortet skulle kosta 7000kr.

Men nu tittar ju inte de flesta på 2080 utan "alla" vill gå direkt på Ti. Då är det helt plötsligt 4000kr ytterligare.

Så tack men nej tack.
Jag däremot är inte avundsjuk på alla dem som förhandsbokar de nya korten. Jag är tämligen säker på att prestandaskillnaden kommer att vara uppenbar. Inga 10%. Vill man ha det bästa får man betala, och väljer men att lägga dessa pengar på ett nytt kort så får man ju göra det (och det skriver du redan om i ditt inlägg), men jag kommer däremot inte stödja denna prissättningen - hur bra kort man nu än lyckats ta fram.
När 1080 trillar under 8000kr kan jag fundera på att köpa ett... men då har jag kanske redan köpt ett begagnat 2080...?

Eller så nöjer jag mig med mitt 1070 ett tag till helt enkelt.
För det är fortfarande inget dåligt kort.

Det är folk som dessa som ser till att företag som Nvidia kan bete sig på det här viset. Svårare är det inte.

Man skulle kunna säga att det är helt otroligt att det finns så knäppa typer som förhandsbokar något så pass överprisat utan att ens veta vad det levererar.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Godwulf:

Hejsan!

Jag tänkte uppgradera dator och har ca 3000kr budget.
Jag försöker bestämma vilket är bäst att göra;
Köpa ryzen 2600 + msi b450 gaming carbon pro AC (3200kr) eller
Köpa i7 7700 (ca 2500kr) och använda den med msi z270 gaming m5 (vilket jag redan har).

Använder dator för lätt gaming och CAD.

Tack på förhand
Darko

Det är nog hugget som stucket. Har du redan ett moderkort så kan det vara idé att köra på en 7700K.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Mocka:

Folk är rikare än man tror. Bara att läsa lite i "Hur mycket tjänar du" tråden, medellönen där är nog norr om 40k.

Handlar inte bara om ifall man är rik eller ej. Helt sinnessjukt att folk kan vara okej med att Nvidia mjölkar dem så här. Prishöjningarna är ju helt sanslösa.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Brekker:

Det kostar om man vill ligga på topp Med tanke på prestandaboosten som man får av dessa kort så är jag inte alls förvånad över att folk förbeställer!

Åh, inte det där korkade "det kostar om man vill ligga på topp" igen........... finns det något mer urvattnat uttryck egentligen?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Gambit_2K:

Glöm inte nvlink bryggan för 80 dollar 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är helt stum. Inte pga priserna, utan att det finns folk som redan beställt...