Inlägg

Inlägg som Wiley har skrivit i forumet
Av Wiley

Vänta Vattenfall OCKSÅ??? Ägs inte dom av Svenska staten?

Av Wiley
Skrivet av Valonen:

Får hålla med, det blir någon slags fusion tycker jag. Men tog många år innan jag ens ville testa för jag var väldigt tveksam.
En annan sak är att Calzone skall innehålla strimlad skinka, är det oxfilé eller nötkött så kallas den Ciao-Ciao, har väldigt svårt när det svävar utanför min begränsade pizzavärld. Inte tusan kan man byta ut innehållet och behålla namnet (kan man såklart men jag har svårt att få in det i min pizzavärld)

Nu påminde du mig att det var många år sedan jag åt inbakade pizzor, det måste jag testa igen!

Tror att ägg parar sig väldigt bra med fett

Av Wiley
Skrivet av Levandebild:

Ägg på pizza låter sinnessjukt ju. Salami är det väl bara fryspizzor som har på?
Men okej jag fattar vad du menar. Även om jag själv har det vid sidan av och dippar pizzabitarna i eller bara brer på själv. Förväntar mig inte att bagarna har på det under tillagningen.

Jag älskar ägg på pizza, funkar oftast bra med bacon

Av Wiley

Är på utkik efter en gamingmus, HDD och kanske senaste AMD-Cpuerna med moderkort
Checkar lite för mig själv och lite för kompisar

Av Wiley
Skrivet av Snoddas:

Klippte ett par Fidelio X3 för 1999:- efter tips här. Hoppas man blir nöjd och tack för tipset!

Kommer inte ihåg om det tog lång tid för mina X2or men vet vi om huvudbandet blir slappare eller något?
Har dom uppdaterat bandet på något sätt än bara designen?

Den har slappat så grovt att jag måste ha något mellan bandet och huvudramen för att muffarna inte ska slå mig i öronen och sitta väldigt oskönt

Av Wiley
Skrivet av martinot:

Som andra påpekat så är det troligtvis runt halva det priset du nämner.

Sedan så är knappast datorer för 3 papp mycket att hänga i granen i kvalitetsväg. Lär inte vara någon bra skärm på en sådan enligt min egna tidigare erfarenhet med billigaste billiga.

För det sista så, iaf. för mig personligen, så är har Chromebooks alldeles för dåliga och gimpade OS för att jag skall ens vara intresserad av att använda en sådan maskin.

Tror denna ARM-book däremot kan bli ett grymt intressant alternativ!

Ser verkligen fram emot ARMs intåg på lite seriösare datorer.

Klart datorn för 3 papp inte är jättebra men det funkar perfekt för det jag behöver den för vilket bara är att anteckna, behöver ingen datorkraft på min utbildning, dessutom är skärmen i full hd och tillräckligt starkt i ljus för att man ska kunna se i salar, så den funkar helt perfa för det jag använder den för.

Nä såg sen när folk påpekande att den är mycket billigare än vad jag, vilket är bra!
Hoppas den är värd prestanda/kr då!

Av Wiley
Skrivet av MaxieTheHatter:

Står ju $849 i artikeln.
Helt klart rimligt för en ultrabook

Whoopsie, Ja det låter mycket bättre.
Antar att jag projekterar på folk som har rekommenderat så dyra laptops för enkla utbildningar i diverse forum

Av Wiley
Skrivet av BasseBaba:

På min tid hade man datorsalar, hela vägen upp till högskolan

Det var tider det, tror vi använda datorsalar till 7-8an. Sen köpte dom laptops(billiga)
Nu vet jag inte om gymnasiet då jag gick ellinjen som inte behövde dator. Högskola är dock nästan ett krav om man inte vill skriva allt med penna

Av Wiley
Skrivet av Pirum:

Låter som en bra skoldator, om man inte läser generell programmering etc. Direkt konkurrent till Macbook Air. Ska bli intressant att se prestanda. Gissar att det blir andra bullar när 16"-varianterna kommer, med både mer minne och kärnor.

För egen del är jag främst intresserad av hur det går med virtuell Windows, om det går att få till x86-emulering. (för mig är det viktigt att det finns, prestanda är mindre viktigt).

Skoldator för 15-20k.....
Nu behöver jag inte datorkraft till skolan men min kostade under 3papp (chromebook)

Av Wiley
Skrivet av medbor:

Kan också vara att de ökar basen för att de vet att NC-kretsen kommer filtrera bort en del av det, men att det inte är 100% i balans?

Det är det jag tänker eftersom det är så stor skillnad

Av Wiley
Skrivet av mrqaffe:

Det är mycket ologiskt rent teknisk att basen skull öka pga bullerdämpningskretsarna, den bör i stället minska lite eftersom ljudet i lurarna fortplantar sig vidare ut i höljet på lurarna och uppfattas som buller så det tillskottet borde reduceras av kretsarna för bullerdämpning och att lurarna är tjocka i basen är en medveten färgning från tillverkarens sida och inte nått som har med bullerdämpningen som koncept att göra.

Om det är ologiskt eller inte har jag ingen aning om men det är det som har hänt när jag har testat som flesta med/utan NC basen blir myyyyycket starkare på XM3orna när man sätter på NC läget.

Av Wiley
Skrivet av makatech:

Själv köpte jag ett par Sennheiser Momentum 3 till slut i en fyndhörna för ca 2700kr. Nöjd hittills men har inte så många vassa lurar att jämföra med. Har haft en del bra lurar men inte i dessa prisklasser... Får väl se om jag är nöjd i 30 dagar eller byter ut dem, vore ju jäkligt bra att jämföra dem direkt mot XM3 tex. Lite oroväckande med alla Momentum 3 i fyndhörnorna men hittills har jag inte märkt något konstigt.

Tips: En jäkligt skön låtlista att prova lurar med är:
"Bose Sound Test" på Spotify, en jäkla bra och kul blandning av låtar helt enkelt, bör funka lika bra för vilka lurar som helst. Nyttigt för mig också att inte bara lyssna på "hård musik".

Uppdaterat lurarna till ny firmware, har EQat lurarna lite, sänkt bas två snäpp och ökat treble ett snäpp. Lurarna var mera bass heavy än vad jag fattat i reviews men å andra sidan ett ännu bättre/tryck ös i dem än vad jag förstått också (vilket är bra).

En hel del intressant nu i prisklassen runt 2500 gällande noise-cancelling lurar förutom då de senaste modellerna som tex XM4 som man får ge runt 4 lapp för. Sony XM3 för ca 2500 kr. Även Bose har väl en del i 2500 segmentet. Faktum är att man kan få Bose QuietComfort 35 QC35 II för knappt 2 lapp. Bose Noise Cancelling Headphones 700 är väl nere på 2900 men bör att gå att få för ca 2500 i en fyndhörna.

Vad jag hör när jag testar lurar är att effekten av noise cancelling är att basen blir väldigt grov, så jag tror nästan att det gäller alla lurar.
Kan ta XM3an som exempel lät som en väldigt bra lur utan NC på, sen switchade NC på och grov musik som väldigt bastung elektronisk eller någon form av metal blev skitbra medans annan musik blir grumlig

Av Wiley
Skrivet av anon270778:

Ja öronmuffarna på mina hade nog också gått bort om.jag fortsatt. Det var svetten helt enkelt innanför kåporna som jag tyckte blev för jobbigt bara.

Ah förstår, får försöka tänka vidare då

Av Wiley
Skrivet av anon270778:

Jag har provat använda XM2 på gymmet flera gånger. Brukar börja med att springa på löpband 10-20min och blir då lite svettig. Jag gav upp, det funkar inte då. Om du gör grejor på gymmet som du inte blir svettig av så ja visst, inga problem! Kör.

Vad är det du tycker är jobbigt? Vettefan om mina marshall Mids är bra för gymmet men det har funkat ändå, har nött och svettat bort allt fakeläder från öronmuffarna men det går bra ändå

Av Wiley

Mycket imponerad!
Lyssnade på XM3orna på en affär och blev helt bortblåst av basen och hur bra ljudet är, enda som oroar mig är hur dom sitter om man är tex på gymmet, dom är lite stora. Har dessutom rätt litet huvud...
Kanske blir att köpa XM4!

Av Wiley
Skrivet av Mirbacher:

Har du kvar tidningarna? Har du möjligen #220?

Mvh,
Peter

Tyvärr inte, dom är slängda nu.

Av Wiley
Skrivet av Larakiri:

@Meathim: Mekaniska ''gaming'' tangentbord är överskattade, som Logitech, Razer, Steelseries och Corsair, ofta väldigt dyra för medelmåttig kvalitet. Är väl som allt annat som markandsförs med ''Gaming''

Du ska titta på Leopold, Varmilo och Vortex. välbyggda bräder med bra känsla.

Enligt mig är Cherry okej, men Cherry kan inte mäta sig med Gateron, Zeal, Kailh osv.
Det är därför en del personer smörjer sina brytare och bygger ett custom
Jag själv har använt Membran & Cherry i många år och jag kan aldrig gå tillbaka till det.

Båda mina cherrys har hållt väldigt bra, steelseries och Corsair är märkena jag har använt, båda har varit gedigna chassin i rätt tung metall som jag ser kommer hålla ett bra tag till. Tangenterna vill jag inte heller klaga på

Av Wiley

Köpte 10 nu men vi får se om jag behöver mer

Av Wiley

Köpte precis Razer gröna åt min kompis, själv använder jag Cherry MX bruna

Av Wiley

Är också intresserad av lådor kanske 10-20st, annars kan jag ta vad som finns kvar