Inlägg

Inlägg som smurfb har skrivit i forumet
Av smurfb

Ni som tror att 3080ti kommer kosta runt 10-11kkr är lustiga, det kommer kosta minst 14kkr troligtvis 15kkr.

Av smurfb

Nu blir man ju lite sugen på att byta ut sitt 3080 mot ett 3080ti, synd bara att det inte går köra krypto. Har ju svängt ihop 20.000kr på mitt 3080 mellan spelsessionerna.

Av smurfb
Skrivet av HazZarD:

ser ju inte alls vacker ut, som en leksak för barn. samsung gjorde ju väldigt snygga klockor som såg ut som riktiga mer eller mindre.

Samsungs klockor såg ju tyvärr ut att passa samma folk som tycker det är stilfullt att ha ett BT-headset i örat när man jobbar. Bara IT-folk kan tycka dom var snygga.

Dom här klockorna har ju en modern stil, snygga!

Av smurfb
Skrivet av KniFF:

Har en fjärr som styr allt över CEC (TV, reciever, Shield) utan problem.

I mer avancerade hemmabios är det kanske mer eftertraktat med dessa..

Jag kanske har otur men tycker CEC fungerar helt värdelöst. Den flaxar fram och tillbaka mellan PS5 och Shielden, och ibland hamnar på TV istället med ARC. Var tvungen stänga av för att inte kasta ut recievern genom fönstret. Men kul att det funkar för någon

Av smurfb
Skrivet av Ceji:

Helt rätt, Tillverkarna vill såklart alltid ha så mycket betalt som möjligt för sina produkter. Konsumenten vill normalt betala så lite som möjligt. Denna balans har rubbats de senaste åren då tillverkarna kommit på att konsumenter har blivit lättare att lura, eller påverka om man vill uttrycka det lite mildare. Prisvärde är inte en egenskap som står högt i kurs längre. Konsumenter betalar vad som helst för det senaste och det vet tillverkarna. Apple var en av de första att utnyttja detta och visade vägen för de övriga. Nu när det dessutom är kretsbrist blir kunderna helt galna och blir ännu mer sugna på det som inte finns. Youtube och dess influencers hjälper till att hypa produkterna och göra konsumenterna ännu mer köpsugna.

Det handlar nog inte bara om lättlurade. Det är nog till stor del att så att vi som började data på 90talet, satt och överklocka Celeron 300A för vi inte hade råd med bättre saker, helt enkelt har massa pengar nu. 7kkr är inte så farligt för en CPU, varför är jag inte värd det senaste och snabbaste nu när jag har råd?

Av smurfb
Skrivet av tehlily:

Idag kom plexiglasröret jag tänkt använda, så jag var tvungen att skära av en bit och testa. Om jag kan få det tätt kommer det bli tokbra Det är nästan så att man skulle strunta i kopparrören och köra så här i hela burken...https://i.imgur.com/mwWxM8t.jpg

Oj, det där var ju riktigt snyggt! Vad använde du för rör och hur fäster du? Lim eller press?

Av smurfb

Man kan absolut tycka 10GB är snålt. Men samtidigt så duger ju inte 3080 till att spela på 4K max ändå. GPUn beräkningskapacitet flaskar innan VRAM flaskar. Säga att 3080 inte är framtidssäker om 2-3 år är helt galet, för då kommer ändå 3080 vara stenålder på beräkningar så vem bryr sig om det är för lite VRAM?

Av smurfb
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Inte konstigt. Huaweitelefonerna sålde bättre än sand i Sahara. Man fick otroligt mycket för pengarna och väldigt många är glada. Jag hoppas på att de på något sätt kommer tillbaka och prispressar, för jag tycker mobilerna för oss som kräver schyssta saker har blivit på tok för dyra.
Schysta saker. =Stor skärm, batterier etc, bra prestanda, kamera. frontkamera bakom displayen etc.

Extra glada är givetvis slavarbetarna.

Av smurfb
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Själv så är jag inget fan av "HDR" eftersom det används fel på fel för att få mer fel.
Förgdjup, INTE färgintensitet.

Har du verkligen testat? Tycker HDR är som natt och dag i de spel som stödjer. Sjukt mycket bättre.

Av smurfb
Skrivet av Cordinator:

det lutar mer och mer åt att jag helt hoppar över 3000 serien, den blir nog allt för snabbt gammal när nästa generation kommer, prestandan är för dålig i 4K för att det ska vara värt att betala så här mycket pengar för nuvarande kort.
Förhoppningsvis släpper AMD nya grafikkort i år som är minst 50% snabbare

Surt sa räven... 😂

Av smurfb

Nu fick jag kortet väldigt billigt iom kösystemet, men det hade givetvis varit bättre om man bara tagit mer betalt. 3080 för 12-14 papp.

Av smurfb

@webhallen , ASUS ekwb 3080 har stått ouppdaterad i 1 månad, betyder det att ni är helt ute i mörker kring den eller att ni glömt uppdatear?

Jag har ett vanligt asus 3080 tuf oc, ryker garantin om jag köper ett vattenblock till det?

Av smurfb
Skrivet av Meathim:

En annan nackdel är förstås att du blir tungt integrerad i Facebook.

Det kan man såklart tycka, fast jag likt de flesta har ju redan sålt min själ till google mfl så kanske inte spelar så stor roll?

Av smurfb
Skrivet av posyko:

Jasså inget man ser tydligt?

Nej, det tycker jag inte. Försumbart.

Av smurfb

Har även jag ett ASUS rtx 3080 OC, använt 2 månader, fungerar klockrent, köpt på webhallen har kvitto. Hade tänkt köpa vattenblock till det men insåg att det bröt garantin så tänkte köpa ett nytt med färdigt vattenblock istället.

Av smurfb

Åfan, hade missat det här. Länge sen jag använde tradera men tänker inte använda igen. Köpare får antingen komma hit, testa sakerna eller helt enkelt lita på mig. Jag kan spela in film osv. Men när sakerna lämnat hemmet så är det köparens ansvar, vem vet vad hen hittar på, tappar, fingrar med statisk elektricitet, tappar vatten på osv.

Av smurfb
Skrivet av Jaxione:

Knappast, när riskgrupperna är vaccinerade kommer det mer och mer gå tillbaka till det normala. När 70% give or take sen fått vaccinet så kommer allt vara som vanligt igen och det kommer inte ta hela 2021. Gissar på sommaren någon gång. Sålänge det inte blir några bakslag förstås. Sen kommer viruset bli mildare och mildare av sig självt också, detta är trots allt oavsett vad media målat upp för bild bara ett vanligt virus. Ingen supervariant som jobbar sig runt alla hinder.

Ja, nästan alla virus är så att den minst dödliga, men mest smittsamma varianten är den som blir den dominerande stammen. Så rimligtvis kommer färre dö nu.

Av smurfb

Den enda nackdelen med quest är väl att det inte är 100% kvalitet när man strömmar från datorn, den komprimerar rätt hårt. Inte för att jag stör mig, men man ska vara medveten.

Av smurfb

Som foppsson skriver är det smartast att koppla in allt i din nya switch och sen bara en kabel till din gamla router. Kommer alla portar ha garanterat max hastighet.

Av smurfb
Skrivet av Dinkefing:

Din analys är ju helt om bakfoten. På lång sikt kommer AMD växa de närmaste åren. Att deras aktie plösligt kommer sjunka nu är ju helt befängt.

Hoppas du får rätt. Jag klev av 25 kakor rikare så är nöjd hur som helst. Lycka till.