Inlägg

Inlägg som smurfb har skrivit i forumet
Av smurfb

Svårt val. Jag försöker göra samma, har dock 128gb 3600mhz. Men tror att det blir ett DDR4 moderkort och sedan köpa nytt moderkort om ett år. Då har det kommit lite större DDR5 samt kanske fått upp klockfrekvensen.

Av smurfb
Skrivet av linde:

Vad är dyrt igentligen?Köpa ett grafikkort för 20000kr

Eller köpa sprit och öl var och varannan helg och pröjsa 100kr för att någon hänger upp din jacka

Håller med, två-tre rediga utekvällar så är man uppe i 8000kr som jag betala för 3080

Av smurfb
Skrivet av anon14781:

Ser ju knappt någon skillnad, och det där betalar man dyra pengar för hårdvara för att kunna använda? Fan vad lurade ni är.

Bara dyrt om man är fattig.

Av smurfb
Skrivet av Dhanjel:

Fibaro Wallplug skulle jag säga, dyra men stabila. har funnits länge. mätning av förbrukning, som även syns visuellt. Tillräckligt små för att få plats med två i de flesta fall.

Fast hue strömbrytare är ju en zigbee-sändare man sätter i apparatdosan för att styra andra zigbee-enheter.

Av smurfb
Skrivet av Wheezymoon:

Jag har själv några hue strömbrytare men inget super fan av dom. Sen som du säger finns en uppsjö av olika puckar och strömbrytare. Vad ska man välja, vilka funkar och går enkelt att integrera i HA. Aqara har ju strömbrytare som funkar utan nolla men vad finns mer som funkar bra.

Jag tycker själv inovelli verkar riktigt bra med ljus indikering om olika status och nattljus. Dock hittar jag ingen liknande till svenska kopplingsdosor. Tänker mig att det finns folk här med bra erfarenhet av olika lösningar.

Finns det något alternativ till hue strömbrytare? Inte sett någon. Tycker dom funkar klockrent, men jag styr dom å andra sidan i hue-bryggan och inte någon tredjeparts-lösning.

Som inbyggnadspuckar tycker jag att fibaro och qubino fungerat bäst, zwave dock och inte zigbee. Qubino kräver ingen nolla men å andra sidan är det ett enkelt jobb dra fram nolla om det behövs.

Av smurfb

Hue har ju wallswitch, fungerar klockrent styra smarta lampor med. Styra dumma finns det väl miljoner av olika puckar.

Av smurfb

Köp INTE arlo baby monitor iaf , visserligen bra funktioner osv men har man den på en natt så är det runt 50% risk att den tappat anslutningen.

Av smurfb
Skrivet av Felixark:

Nu hade jag ju inte budgeten för ett rtx 3080 men om jag hade skullle jag ha gått för Rx 6800XT i stället uppenbarligen är rtx 3080 ett sämre kort eftersom det inte har trillräckligt med vram för att kunna spela nya AAA spel på maxade grafik. och det lär inte bli bättre om några år elller bara att acceptera nvidia misstag.

Jag håller med om att nvidia borde klämt in minst 12gb vram. Men tycker problemet är överdrivet. RTX 3080 duger ju inte till spela maxad grafik i något AAA spel i 4k ändå. GPUn är helt enkelt för långsam. Vill man ha maxad grafik är det 1440p som gäller och då duger nog 10gb säkert ett par år till. 4k gaming är nog mer för nästa generation och då hoppas jag man lärt sig av misstaget.

Av smurfb
Skrivet av Felixark:

kanske stämmer men 10gb på rtx 3080 kommer att bli problem i framtiden och det vet nvidia redan om det var derför de valde att ha 12gb vram på rtx 3060 och 16gb på rtx 3080 för laptops. Tur att man valde ett amd kort denna genrationen i stället nvidia denna genrationen.

Bra val, du fick ett sämre kort för att du om 2-3 år ska kunna spela med högre upplösning på texturer. Rimligt.

Av smurfb

Jag kör med en shield pro istället för en HTPC med, bästa upgrade! Men däremot är ett problem att kodi fyller upp interna minnet, en plex-server på en annan dator är en bättre lösning (om man har en annan dator snurrandes).

Av smurfb

Grym uppdatering, mycket rappare i gränssnittet!

Av smurfb
Skrivet av esafesa:

en snabb fråga, räcker 750W för denna samt ett 3090 tro? eller är det dags att köpa 1000W?

Beror på kvaliten, ett bra 750W räcker nog utan problem, men finns många dåliga på marknaden.

Av smurfb

Kortet kostar 6100kr hos webhallen nytt så jag tänker att vi avslutar här medans det känns som priset är rimligt! Om det är så att det skiter sig på något sätt med affären uppdaterar jag igen!

Av smurfb

ASUS RTX 3060TI dual mini.

Köpte ett 3060ti hos webhallen på fyndvara. Efter såhär 3 veckor inser jag att det var ganska onödigt i reservspelburken. Jag kan givetvis lämna tillbaka det till webhallen men tänker att någon sweclockare kanske vill ha.

Jag köpte det för 5100kr och säljer det för 5100kr plus frakt (eller högstbjudande).

https://www.asus.com/se/Motherboards-Components/Graphics-Card...

Jag reserverar mig att sälja till vem jag vill, eller inte sälja alls, osv osv

Läs hela annonsen här

Av smurfb
Skrivet av Cenorida:

94 MH/s var ju inte ens särskilt högt.

Verkligen inte, det klarar ju ett vanligt 3080.

Av smurfb
Skrivet av hakd:

Jag har både svindyra (noctua) och billiga (artic) fläktar i burken, lång historia kort så är skillnaden så liten att det blir svårt att motivera den enorma skillnaden i pris.

Tycker tvärt om. Den lilla prisskillnaden på nån hunka eller två är värt om det bara blir lite lite bättre.

Av smurfb

Priset på 3080ti lär bli 18 papp, man känner sig rätt nöjd att man fick 3080 för 8500kr på lanseringsdagen.

Av smurfb
Skrivet av galenmyra:

Sweclockers gjorde väl ett test med något spel där 10GB VRAM redan nu flaskade. Kommer inte ihåg vilket spel det var nu.

I 4k ja, dock duger inget av korten att lira i 4k med allt ögongodis, så det är ju lite skitsamma.

Av smurfb

Alla butiker fungerar bra att köpa från, frågan är vad som fungerar vid problem. Inet har varit bra. proshop har jag ingen erfarenhet av.

Av smurfb
Skrivet av Gender Bender:

Mitt 1080 klarar jag mig säkert med i åtminstone 1-2 år till, men det jag oroar mig mest över är att kortet ska slänga in handduken i förtid. Kan bli en onödigt dyr historia.

1080 slutade duga för flera månader sedan, möjligtvis kan man lira lite på TI.