Inlägg

Inlägg som ralfies har skrivit i forumet
Av ralfies

Tog rådet om att köra en r9 280 ist, och bytte ute mordetkortet till ett Sweclockers approvat mITX Asus kort. Så nu borde det vara en fungerande build eller?

Just nu ser builden ut såhär:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8477231/2015-09-15

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8477231/2015-09-15

Är det så att det går att överklocka CPUn med det moderkortet, annars känns det ju onödigt att ha en kylare med.

Av ralfies

@halojoy:

Tack så mycket, jag va säker på att någon va fel (facepalm)

Av ralfies

mITX Gaming dator till kusinen, Vad kan förbättras?

Sitter och gör en build för min kusin som ska få en dator med en budget på 10k i födelsedagspresent, efter som att han är ung tänkte jag att ett mini-ITX chassi skulle passa bra då det kan bli mycket LAN och då jag personligen vet hur jobbigt det är att bära en klumpig Fractal design R4 till varje LAN.

Resultatet blev följande:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8476839/2015-09-15

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8476839/2015-09-15

Min fråga är då jag inte är speciellt kunnig om mATX moderkort kommer denna build att en funger, och även om det finnas några delar ni ser som skulle kunna bytas för att minska priset (Om man bortser från LED lampan som är en väsentliga delen utav builden ) då jag drag it över lite med tanke på att de även ville ha den monterad.

Av ralfies

@warmerspy:

Detta är korrekt efter som att dom har samma kärna, problemet med detta är VRAM. Vid Crossfire utav två kort med olika VRAM så kommer korten använda sig utav det kort med lägst antal kommer att användas för båda korten. T.ex. en r9 290 med 4 gb minne i Crossfire med en r9 390 8gb kommer bara använda sig utav 4gb för båda korten.

Jag kanske bara borde googlat innan jag postade denna tråd då det var ett väldigt simpelt problem tydligen

Av ralfies

R9 290 Crossfire med 280X?

Hej överväger just nu att uppgradera min dator med bättre kylning och även lägga till ett grafikkort. Problemet är att jag har en Asus R9 290 DirectCUII som inte säljs i butik längre vilket betyder att jag måste hitta ett begagnat för att kunna uppgradera till Crossfire, jag hittade då en Asus R9 280X DirectCUII för ett bra pris, frågan är då är 290 och 280x ens är kompatibla. Jag skulle även vilja höra vad det finns för erfarenheter utav r9 serien i Crossfire då korten bara för sig själva blir väldigt varma.

tl;dr - Är 290 och 280x kompatibla?

Av ralfies

yes behöver operativsystem (windows 7), virusskydd behövs ej, vad mer finns det för

tycker ett mid tower är lagom

Av ralfies

Köpråd för stationär dator (Ink Montering)

Hej

Håller på och planerar ett köp på en ny stationär dator inom prisklassen 7 tusen till 8 tusen. Problemet är bara det att jag inte är tillräckligt dator kunnig för sätta ihop datorn själv, men jag kom på att bland annat inet sätter ihop de åt dig för en extra slant. Jag vet inte vilken sida ni rekommenderar, men den som säljer för lägst pris och kan sätta ihop den är väl bäst :).

Jag har endast planerat att spela på denna dator bland annat Dayz, League of legends och CS:GO.

Efter som att jag inte kan så mycket försökte jag inte välja ut några delar själv, det är helt upp till er. Eventuellt jag väljer chassi utav estetiska själ ^^.

Jag undrar även om någon här har låtit något företag montera datorn åt den och i sådana fall hur var din upplevelse för/nackdelar?