Inlägg

Inlägg som Evronius har skrivit i forumet
Av Evronius

Jisses va ni nu bråkar ☺

De är inte lätt å knåpa ihop ett komplett bygge idag. I de här paketet ingår både montering och Windows 10. Jag vet att Kinguin är mycke mycke billigare. 1: De är en chansning. Har fått rma wndows kod flera gånger där. 2: TS vill ha allt färdigt utan egen inblandning.
Är inet lite händiga kan dom dra kablaget snyggt i lådan. Livet handlar inte alltid om modulära kablar, RGB och dyra grejer. Jag har hoppat mekanisk hårddisk för en större ssd. De finns utrymme för program och spel på 480GB. Och vid lokala datorbutiken borde TS enkelt kunna köpa och få en extra hårddisk installerad i framtiden.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10383547/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10383547/

Av Evronius
Skrivet av Azodan:

Nu får man sota för att man köpte en Intelprocessor. Har en i3 3220T som tyvärr inte har stöd för AES-NI. Man får väl kolla runt efter en i5a tyvärr behöver jag ha en T eller S modell eftersom jag har ett thin mini-itx moderkort.

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr? Vid tidpunkten denna va ny, och itx är ett måste för bygget så var Intel i princip ditt enda val, och AES-NI inget krav. Sett till när 2.5 är ute så kommer ju din nuvarande i3 va uråldrig. Processorn du har är ju redan nu fem år gammal. Och den har ju runt fyra år till att ge innan nästa version är slutar stödjas.

Av Evronius

Vad har du för hårddisk?
Minnet borde inte påverka en utebliven prestandaförbättring vid överklockning. En sak dock. I många spel så uppstår de minimala små ryck på just i5or, även om dom är överklockade. Om du vill forska mer inom detta så titta in på http://www.gamersnexus.net/ eller sök på deras youtube kanal. De finns klipp där dom tar upp detta fenomen som inträffar just på i5or!

Av Evronius

Jag har fyra stycken Corsair XMS2 på 800MHz stickor på 2GB vardera. PM mig om de är intressant.

Av Evronius

Ett GTX 1050 eller ett GTX 1050 Ti. Då behövs inte nätaggregatet bytas ut, och de blir en rätt rejäl uppgradering.

Men jag bli ändå fundersam på hur Lenovo tänkte här. Mig vetterligen så är GPUn i A10-7800 strået vassare än GT 730... iaf i BF4.

Av Evronius
Skrivet av Andreaz1:

Han frågade om de skulle få bild och svaret på det är nej, och även om de hade fått det med någon integrerad grafik hade den inte varit tillräckligt för att spela spel i 1080p.

Skickades från m.sweclockers.com

Jajamen, de gjorde han. Men jag blev ändå fundersam varför du tog upp ämnet spel eftersom de framgår att datorn skall vara en Plex server!

Av Evronius
Skrivet av Bengti:

@perost:
Ändå frågade jag i detta fall komplett om moderkortet stöder denna prossesorn, svaret var ja nu lär vi hoppas jag hinner avbeställa denna.
Nu har jag ingen aning om vad en Ryzen är för något, jag tror jag kör med den cpu´n och ett moderkort som fungerar med denna.
Burken ska vara kopplad till en projector (där av jag behöver grafik)
Sen ska även samma burk vara Plex server där jag behöver 2000 cpu benchmark poäng per ström)och denna cpu ligger nära vad jag behöver för att köra 5 strömmar.
Tack för all hjälp

Med vänlig hälsning Bengt

Skrivet av Bengti:

Oj vad svar det hade dykt upp medans jag skrev.

Datorn skall vara
1. Plex server med 5 strömmar dock troligt att det blir bara 4 åt gången.
2. Mediaspelare till projektorn med Plex Mediaplayer (där av måste ha grafik som klara av 1080p)
3. Nas
Datorn skall vara till ej spel.

Då tar vi de såhär.
Troligtvis så svarade komplett ja på frågan eftersom Xeon E3 serien och dess föregångare alltid har gått att köra på konsumentbaserade moderkort. Detta då dessa är samma processorer från början. Varje processor-chip blir binade efter ett antal olika faktorer där dom bästa blir Xeon och i7. Men som jag skrev så ändrade Intel på detta då Xeon E3 började sälja för bra och konkurrera mot i7 serien vilket inte föll i smaken för Intel.
Men problemet återstår då processorn inte har nåt grafikkort samt ett inkompitabelt moderkort. Nu när jag ser mer på vilka krav ni har så är de mer rimligt att byta processorn mot en billigare variant. Vi kan till exempel ta en i5-6500 som passar på valda moderkortet direkt utan några modifieringar eller BIOS uppgraderingar. Den har över 7200 Passmark poäng vilket är många gånger över de rekomenderade för 1080p, och lär räcka gott till dina 4-5 strömmar.

Av Evronius
Skrivet av Andreaz1:

Och även om den hade det så hade den inte klarat av spel i 1080p så det är tyvärr fel på alla nivåer.

Skickades från m.sweclockers.com

Först och främst är syftet med datorn att vara en Plex server.
Sen, hur menar du med att den inte klarar spel? Eftersom den kräver ett separat grafikkort så blir också grafikkortet den avgörande biten om spel fungerar eller ej. En Xeon E3-1230v5 presterar mitt emellan en i7-6700T och i7-6700 i spel och allt annat man kan tänka sig göra med en processor.

Av Evronius
Skrivet av Bengti:

Hej igen.
Jag vart lite osäker här, svaret blev att vi inte får någon bild?
Om jag får bild klarar denna combo spela 1080p?
Någon undrade varför denna cpu, den ska sitta i en Plex server och klar en hel del transcoding.

Med vänlig hälsning Bengt

Som föregående har svarat så är inte de moderkort du länkade till i första inlägget kombiterminal med den processorn. Intel har medvetet spärrat vanloga moderkort från Xeon för att de blev lite för populärt bland konsumenter att köpa Xeon istället för i7or. Framförallt utanför Sverige va detta populärt.
Hur som. De val ni har är att byta ut processorn mot en i7 om nu vill ha 8 trådar totalt vilket blir väldigt dyrt. Eller byta moderkortet. Moderkortet är billigare att byta ut, men ändå relativt dyrt. Ett förslag att titta på är msi C236M Workstation.

Av Evronius
Skrivet av tvelander:

Det mobo har inte Xeon stöd btw.
Du får ingen intern grafik med Xeon.

Nja, om man väljer rätt E3 modell så får man intern grafik. De vill säga dom modeller som slutar på 5 istället för 0. Till exempel E3-1225v5 och E3-1245v5.
Sen Xeon E3 v5 och v6 behövs ett moderkort med C232 eller C236 kretsar. Dessa moderkort stödjer också Celeron, Pentium, i3, i5 och i7. Dock är de inte alla moderkortstillverkare som skriver ut stödet fullständigt. Generellt är också dessa moderkort lite dyrare. Men i gengäld kan Xeon E3 va billigare än motsvarande i7.

Av Evronius
Skrivet av Lowspecgaming:

@fantomsmurfen: Grymt tips tack!

Oblivion är fortfarande inte nedladdat så resultat dröjer.

Snabbfråga:

Detta moderkortet har endast en PCI E 2.0, fungerar det med PCI E 3.0 grafikkort?

Såg att bägge 1050 samt 750ti är 3.0

PCI-E 3.0 är bakåtkompatibelt så de är inga problem. Se bara till att moderkortet har den senaste BIOS versionen innan installation av nytt grafikkort. Detta för att minimera risken att grafikkortet inte fungerar på moderkortet.

Av Evronius
Skrivet av Paddanx:

Bör räcka bra.
Har 850 PRO 1TB + 2TB + 850 EVO 1TB + 400GB i den ena maskinen, och jag vet inte vf jag ska göra med allt utrymme...

Tror mer problemet är de som sitter på 250GB M.2 som snart kommer behöva köpa en SATA SSD, eller byta ut sin M.2 SSD... och inse att dens pris är rätt låg. Hade det varit en SATA kunde de lätt behållit den istället.

Finns ett citat från Dr Cox, från TV-serien Scrubs, som är för goigt.

"I'm fairly sure if they took porn off the internet, there'd only be one website left, and it'd be called "Bring back the porn!"
https://www.tvfanatic.com/quotes/characters/perry-cox/page-63...

Hehe, man kan alltid hitta nåt att spara på diskarna. Nä men skämt åsido. Jag satt fram tills idag med fyra st 850 Evo 500GB och byter nu ut dom mot tre 850 Evo 1TB samt en 960 Evo 512MB.
Så fort lite nyare U.2 diskar ploppar upp kommer jag ersätta 960 Evo mot en sån. Tills dess får denna försöka hänga med.

Av Evronius
Skrivet av Lowspecgaming:

@Evronius: Tack! Jag hittade samma video och det flyter på bra där men man ser inte vilken upplösning eller inställningar de kör där. Jag vill helst undvika 800x600 upplösning då det suger nåt fruktansvärt, nästan playstation 2 nostalgi över det hela. Jag vill gärna kunna matcha grafik kvaliten av en ps3a eller en xbox 360 om möjligt.

Minikravet är ett GeForce FX5700 grafikkort, vilket är en hel del generationer bakom G210. De går nog inte på high, men nånstans mellan low och medium bör funka.

Av Evronius

Här är en dator med liknande uppsättning. AMD processor dock, men de borde ändå ge en fingervisning.

https://www.youtube.com/watch?v=Cb2BM0cYFWo

Av Evronius

Ryzen är grym. Dock kommer jag att avvakta detta år för att se vad som bjuds på vid nästa generation. Tills dess uppdaterar jag nuvarande dator då de blir billigare.

Av Evronius
Skrivet av zaqwertyu:

@Evronius: Kanske runt 2500-3000.

GTX 1060 6GB eller RX 580 är mycke bra grafikkort. Ett GTX 970 som många rekomenderarfunkar också, men personligen så hade jag valt något nytt och bättre om jag ändå har råd. Så med tanke på din budget så är ett nytt kort mitt tips!

Av Evronius
Skrivet av Casgar:

Hur vet man när man pressar ett moderkort? Att man inte når 5GHz kan ju lika gärna vara processorn som begränsar medans moderkortet har hur mycket kvar som helst att ge.

Jo, processorn i sig är de viktigaste. Men om moderkortet skulle ha klen eller dålig kvalitet på VRM så hjälper de inte till för en god stabil tung överklock för 24/7. Så kvalitet och uppbyggnad av VRM hjälper till. Mitt msi X99S SLI Plus är ett rätt dåligt moderkort för att överklocka med just på grund av lite sämre VRM. Dyrare moderkort klockar betydligt bättre och stabilare. De verkar dock som att ASUS inte tummar nåt större på sina billigare modeller längre, vilket bara är till de bättre. Så jag kan ha fel om Z270-A.

Av Evronius

Jag antar att de är i7-7700K du tänker köpa?
Efter en snabb sökning på kortet så verkar de gå att nå 5GHz med mycke jobb och tur i siliconlotteriet. Så de är verkligen inga garantier och frågan är om de är värt att pressa moderkortet till dess absoluta yttersta. Så varför chansa på ett sånt billigt moderkort när målet är 5GHz?

Av Evronius

Byter du ut grafikkortet så kommer de att öka din FPS rätt mycke. De är enskilt den del som kommer ge mest för din del. Din CPU må va gammal, men den är inte uträknad.
Vad ligger din budget på?

Av Evronius

Vissa företag skall/skulle aldrig privatiseras, och Postnord (Posten) är ett av dom. Svenska staten sabbade de hela rejält när dom sålde ut de. Jag kan också intyga om mycke dålig posthantering sedan Posten blev Postnord!
Men jag tror inte vi skall bidra de hela till att gå i konkurs. Då kommer hela postsystemet att krasha i hela landet. Postnords konkurrenter klarar inte av att ta över hela de ansaret!