Inlägg

Inlägg som olq har skrivit i forumet
Av olq
Nytt bud: 500 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av olq
Skrivet av krEJZi:

Hur fungerar dem på glasögon? xD

Apple Cleaning Cloth har ej support för det och du kommer förlora garantin

Av olq

Kan tänka mig nypa åt mig fläktpaketet och kanske tangentbordet. Jag betalar förskott och frakt.

Av olq

Min flickvän letar efter en vattenkokare till sin mamma i julklapp. Det har all tagit all vaken tid i två dagar. Hjälp mig.

Av olq

Det bör funka. Så länge du får plats med både Mac OS och linux på hårddisken så finns det egentligen inget att oroa sig för. Håll bara ner alt-knappen när du hör ljudet när datorn bootar för att välja OS. Backa upp macpartitionen innan du installerar linux!
Var beredd på att wifi inte funkar direkt efter installation så ha paketen redo för wifi-kortet på ett usb. Jag lyckades installera wifi drivrutinerna via bluetooth 3g-delning som ändå mirakulöst funkade outoftebox. Sen behöver man väl kanske bara fixa tangentbords-layout så funkar allt som vanligt.
Men Parallels eller Fusion går bra det med.

Av olq

Om du hittar kablar som passar i nätagget så kan du koppla om ledarna så det blir rätt. Bästa verktyget för att lossa på stiften innuti kontakterna liknar krokverktyget som tandläkaren använder för att skrapa och pilla med.

Av olq

#14340930
Vilka vrm temps har du? 60? Det är helt okej.

Av olq

Är det datateknik på gymnasiet eller högskolan? Blev nyss klar med min utbildning som högskoleingenjör i datateknik på Liu och det har funkat utmärkt med en macbook air 256 gb. Mac OS har funkat bra att programmera c++, java och webbprogrammeringen. Till kurserna inom inbyggda system där verktygen oftast bara finns för windows så har jag kört windows 7 i vmware fusion.

Viktigast för mig har varit att datorn väger lite och har bra batteritid så man slipper ta med laddaren till plugget.
Det går att byta ssd i macbook pro och air men dom är hopplöst svåra att få tag på.

Av olq

iPhoneladdare och stickproppar och strömsladdar till Macladdare/iPadladdare

Har en hög med orginal iphoneladdare, stickproppar ("duckheads") och strömsladdar till mac och ipadladdare som jag råkat samla på mig igenom åren. Varför kasta när man kan sälja, liksom.

Stickpropp 40 kr.
Strömsladd 80 kr.
iPhoneladdare (orginal) 60 kr.
Helt nya iphone hörlurar 120 kr.
20% lägre än godtycklig annons på tradera. Gratis frakt.

Läs hela annonsen här

Av olq
Skrivet av orig_rejser:

Jag har fortfarande min XPS liggandes i ett hörn och använder min latitude, kommer inte överens med den alls, tangentbordet har märkligare form än alla andra bärbara jag haft, vet inte riktigt vad det är, eller om det är formatet som inte passar mina händer.
Testat med vinyl-skin också, men nja, trivs inte.

Håller med dig. Hade den nya XPS15 ett tag i våras men vi blev aldrig riktigt sams. Jag kunde aldrig skriva ordentligt med det där tangentbordet och touchpaden funkade dåligt i linux och inte speciellt bra i windows heller. Fläkten levde sitt egna liv trots låga temps och cpu-användning. Högtalarna var sämst. Annars är formatet väldigt bra, liten och relativt lätt för att vara 15 tum (men fortfarande rätt tung med laddaren i ryggsäcken). 4K-skärmen var sjukt bra!

Gick tillbaka till min kära gamle Macbook Air. Synd att man inte det inte finns större ssd att köpa till den.

Jag gissar att asusen inte är speciellt mycket bättre heller, mest för att min erfarenhet av pc laptops enbart varit skit.

Av olq

iphone SE 32gb, drygt 3000 spänn. Som en iPhone 6S men i gamla femmans format. Helt perfekt!

Av olq

Riktigt snyggt bygge! Undrar också lite om fläkten verkligen behövs. Hur blir temperaturerna när fläkten står still?
Hur ser undersidan ut?

Av olq

Det förvånar mig att moderkortstillverkare inte smyger in lite extra interna anslutningar. Med det här moderkortet skulle man exempelvis kunna bygga en openbsd-brandvägg med tolv billiga nätverkskort istället för tre svindyra 4-portarskort. Eller sätta i tolv ljudkort och få hundratals analoga kanaler som kan användas för att styra servon i robotar eller industrimaskiner. Eller bygga ett NAS med plats för överdrivna mängder av hårddiskar.

Jag förstår att det inte är ekonomiskt hållbart med såna här hemmabyggen i kommersiell verksamhet men för prototyper och hobbyprojekt är ju det här ultimat!

Det borde åtminstone finnas ett par GPIO-pinnar så man kan styra lite fläktar eller sätta knappar på chassit för volym, skärmljus och mediaknappar. Laptops har det, så varför inte ATX moderkort? Det finns ju alltid USB men ibland är det inte det lämpligaste valet.

Av olq
Skrivet av cosmos92:

På riktigt? NU KOMMER NI MED DETTA?! Vad i helvete.. Ska det krävas att type C introduceras innan de fattar att det faktiskt är nice att kunna koppla vilket håll som helst? Jag ha antagit att det var omöjligt, detta är ju helt efterblivet att det inte gjrots tidigare om det varit möjligt. Är upprörd

Jag med! Det här är viktigt!

Av olq

Koppardistans för att höja upp kylflänsen så att det inte blir kontakt med andra komponenter eftersom VRM-kretsarna är så låga.

http://i.imgur.com/xKhsKIB.jpg

Eltejp, hoppas det inte smälter

http://i.imgur.com/XGxwL3l.jpg

Färdigt!

http://i.imgur.com/pILlSi4.jpg

Jag hade problem med kortslutningar och proppar som gick. Tack och lov hände inget dyrt. Skruvade av och på vrm-kylaren flera gånger, funkade varje gång den var avtagen. Inbillade mig att kopparstaven leder ström mellan vrm-kretsarna så jag satte på VRAM-kuddarna från orginalkylaren.
Till slut uptäcker jag att alla problem berodde på att en SSD-disk låg mot moderkortet. Man blir ju trött på sig själv ibland...
Funkar fint nu. Ca 80 °C istället för oändligt stegrande temperaturer. Kan nog bli bättre med riktig kylpasta istället för värmeledande tejp.

Av olq

Jag köpte samma startkit från Kjell som länkas i första inlägget. Har inte hunnit göra några "experiment" men allt är extremt snyggt paketerat och det följer med en väldigt snygg och till synes bra bok med en drös nybörjarexperiment. Bara boken och förpackningen är nog hälften av vad man betalar för. Perfekt julklapp!

Av olq
Skrivet av Lagun:

Okej tack!
Dock så borrar jag nog nya hål i bracketen som tillkom det slutna vattensystemet.

Hur fäster jag heatsinksen? Lim?

Johan

Bara för att vara riktigt övertydlig om mitt tidigare inlägg:

http://i.imgur.com/ibha331.jpg

Det är så tight att det inte finns platts för ordentliga hål så man får klippa upp en springa och använda brickor.

Ang vrm-flänsarna så undrar jag samma sak. Jag gick till en metallverkstad idag för att beställa en 90*6*3mm kopparbricka (som en glasspinne). Denna ska fästas rakt över VRM-kretsen med skruv och mutter, sedan kan en lite större kylfläns fästas på brickan. Vi får se hur det går.
Återkommer med bilder när brickan är klar, imorrn kanske.

Av olq
Skrivet av Lagun:

Vad är det för plåtbit du köpt? Är också ute efter hur man fäster kylflänsarna.

Johan

http://www.ebay.com/itm/261339441683 (Pulse Modding Antec Kuhler / Corsair H40/H50/H70 GPU Bracket with Fan Bracket)

http://i.ebayimg.com/00/s/MTAwMFgxMDAw/z/~oUAAMXQWzNSg3XE/$_12.J...

Observera att den inte har några krokar som går upp i kylarblocket utan ligger enbart utanpå så man får sikta väldigt noga och gärna ha mer än två händer när man skruvar på blocket på grafikkortet.

Funkar väldigt bra, men skulle nog rekomendera att använda cpu-hållarna som följer med kuhler/H70, etc. De är ett par enstaka millimeter för små för att passa så man får klippa upp skruvhål med tång. Som plåtbiten på bilden så används de allra innersta halvmåneliknande hålen.
Billigare och minst lika bra. OBS, skruva inte åt för hårt, böjs kortet är det förmodligen försent!

Av olq

Debutpost på nytt konto! Har inte varit "entusiast" (läs datornörd) sedan ca 2007 så jag har glömt bort min gamla sweclockers identitet. Var känd som Orrefan på Techsweden back in the days.

Hur som hellst..
Köpte ett 290 igår och drog på en Corsair H75 idag med hjälp av en plåtbit från ebay som fyller samma funktion som G10. Har kört lite furmark mest för att se om kylaren sitter som den ska. Istället upptäckte jag att VRM tempen sticker iväg utav helvette. Fegade ur efter bara ett par minuter då VRMen stod på 110 °C. Försökte återanvända en lite för bred vrm-fläns från ett 6950 men en rad ytmonterade resistorer ligger i vägen, måste försöka få upp flänsen några millimeter med en smal kopparplatta eller liknande.

Hur har ni gjort för att få dit flänsarna på vrm'en?