Inlägg

Inlägg som LCL har skrivit i forumet
Av LCL

Jag fick ett gammalt ps3 slim utan spel för några veckor sen, hade gärna plockat på några spel.
Finns i Göteborg.

Av LCL

Jag har bara ikonerna från en skärmdump, så kan inte få fram vilken sökväg dessa har.
Dessa ikoner är i taskbaren på en windows 10,
båda dessa ikoner är aktiva, alltså att programmen är igång och inte bara pinnad på taskbaren.

När jag kollar på ikonerna, så tycker jag att 1an ser ut som en bigfoot/yeti samt att det ser ut som en indikator prick på höger topp, chatt program?
Och 2an som en bläckfisk, 2an ser ut som det är tentakler som går upp lite på sidan

Av LCL

Jag har bara dessa ikoner.
De är installerade på Windows i alla fall om det är till någon hjälp.

Av LCL

Identifiera program från app ikoner

Är det någon som känner igen dessa program baserat på ikonen?
Jepp dom är så små

1:

https://i.imgur.com/6NILsEv.gif

2:

https://i.imgur.com/x4FAVjK.gif

Av LCL

Strunta i detta. jag installerade turnkey LAMP istället ser ut att fungera out-of-the-box.
Och så tar LAMP betydligt mindre minne..
Nginx: 250-300mb av 1024
LAMP: 100-150mb av 1024

Så win-win

Av LCL

Nginx + PHP5-fmp

Hej

Jag behöver lite expertis här, det är så att jag har en VPS
2 core
1024mb ram
som kör på en turnkey linux med nginx och php-fastcgi 64bit

Jag har problem med att php hänger sig och mer eller mindre dödar servern, enligt loggarna är det troligen googlebot med flera som pumpar på så att php servicen blir överbelastad då det är dom som överrepresenteras i loggen.

Jag har efteråt installerat PHP5-fmp där jag kört både via unix socket och tcp för php servicen. men det är samma resultat. jag får igång servern så fort jag startar om php.
En tillfällig lösning jag trodde skulle fungera var att köra ett cronjob som startar om php varje timma men där funkar det inte.. ser i cron log att den har kört kommandot men bara när jag kör cron manuellt fungerar det igen.

När servern "går på knäna" så är ram ca 25-30% och har inte ökat något sedan start, cpu idle..
Jag har ändrat hur många children som ska startas av php osv men jag vet inte vad jag ska göra nu.

Hoppas en linux guru kan guida mig på vad jag ska leta efter eller ändra på.

Av LCL

Brother MFC-9120CN randig text

Vi har köpt in en Brother MFC-9120CN till kontoret för att sköta om skanningar o utskrifter (mest fakturor), ett "problem" vi har upptäckt med skrivaren är att texten inte är så skarp om texten finns på en pdf.

Om vi skriver ut text från tex word eller firefox, så blir texten skarp och fin som vilken laserskrivare som helst, men skriver vi ut text som finns på pdf så blir det randigt. Jag tror det har något med att pdfen genereras som en bild innan utskriften så skrivaren skriver ut som "grafik", vi har skrivit ut med en annan laserskrivare tidigare där blir texten betydligt finare.

Någon som har koll på detta? kan man göra något åt det eller är det helt enkelt så som brother skrivarna skriver ut saker o ting?

Bifogar en bild, texten är grå inte svart så det har säkert lite med det att göra med.

http://www.elciel.com/faktura_utskrift.jpg

Av LCL

Om den gamla är likadan som den nya och den gamla verkar fungera bara att man får "Open tray" felet det vill säga att den inte kan läsa av skivorna (DVD, CD fungerar), så ska du byta ut själva lasern.

Jag gjorde detta med en xbox där spelaren inte kunde läsa DVD, CD fungerade fint eftersom det är en separat laser.
Beställde en ny lasermodul bytte ut den och vips så fungerade xboxen igen.

Testa det om du inte redan fått igång den.

Av LCL

hmm, kan ju använda task scheduler med viceversa, tror jag kan göra så här.. först görs en mirror av källan, sen kan jag göra en mirror av archive borde gå att få dom till samma målmapp... då får jag ju alla filer tillsammans, ska prova det på imorgon

Av LCL

Jag ska lära mig powershell..kan noll just nu..

Hitta viceversa, den kunde göra som jag ville.. i alla fall till 80% den sparar de gamla versionerna av backupen i en annan mapp, jag ville ha samtliga i samma mapp.. aja det får bli så

tack för svaren.. men om någon annan känner till något liknande program eller powershell skript som kan göra detta så är jag tacksam för svar!

Av LCL

Tack för tipset men 7000kr är lite väl mycket..

Jag hitta ett program fileHamster, funkar nästan så som jag vill.. bara att den gör en kopia av filen så fort den har ändrats och inte efter ett schema.. efter x antal kopior så raderas den äldsta.

Av LCL

Backup program win 2008 server

Jag har letat och provat en massa backup program, men hittar inte det jag behöver..

Tänkte kolla ifall det finns någon här som vet något bra program som ska köras på en win 2008 server

Vad jag vill att den ska klara av är att kopiera en mapp till en annan och att den ska behålla säg 7st versioner av varje fil. när den 8e filen skapas ska den äldsta backupen raderas.

schemalagd backup är krav

ser gärna att den är gratis men inget direkt krav.

Tack i förhand!

Av LCL

tackar för svaren.. då vet jag varför jag enbart får stereo, kanske ska se efter ett nytt ljudkort eller nåt.. då jag hör brus osv från analoga utgångarna och det är ju inte så trevligt..

Av LCL

5.1 ljud från optisk kabel

Skaffade mig en H/K avr-245 och skulle testa att koppla in datorn via en optisk kabel, får ut ljud men när jag testade ett spel så fick jag bara ut stereo.
Ska man ändra något i windows eller ska man ha något slags filter typ ac3filter installerat för att få ut 5.1 i spel?

Har abit IC7-G som har en inbyggd optisk utgång.

En fråga till, volumen går enbart att ändra på I wave kontrollern, huvudvolumen gör ingen skillnad, blir urkopplad typ.. Kan man ändra så att Wave volumen blir Master?

Av LCL

Dvi till HDMI Problem

Har skaffat mig en 47LB2RF tv med full HD, som jag har kopplat in datorn på via dvi till HDMI kabel på 6m o kör pixelmappat 1080p, nu är det så att när jag iaf oftast skrollar på tex aftonbladet (händer oftast där vad jag har märkt) så kan bilden ibland försvinna, har hänt en gång när jag kolla på en dvd via datorn. Bilden blir helt svart och efter 1-2 sek så kommer den tillbaka igen.

Vet inte riktigt vad det är för fel. om det är nåt med TVn, datorn eller kabeln, kan säga att det är en 6m Supra kabel, grafikkortet är x800 XT PE

Av LCL

okej.. aja då spelar det ingen roll där.. tack för det snabba svaret

Av LCL

En annan fråga om samma TV, digital boxen, funkar den om man är i ett comhem hus? me tanke på att det är Boxer box i den? tänkte samma med Hyundai Q400 för den har en digitalbox fast utan CI plats...
alltså kan man få in digitala kanaler via de inbyggda boxarna när man är i ett comhem hus.. eller måste man ha en antenn?

Av LCL
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tompathepilot
Har ju hänt förut att Samsung skiter i nån bokstav ibland, säkert samma TV. De funkar ju fint med VGA, men glöm HDMI till datorn. Dessutom är ju nya M71:an så mycket snyggare......dock saknar den DVB-T http://av.samsung.de/article.asp?artid=6073AA1F-D52E-464D-B8E...

Den var snygg, men det här är inte bra.. får ångest ju!
nu vet jag iaf att X bara är nåt tjafs som inte har med TVn att göra, får se hur jag ska gör nu då.. xbox, film och surfa med datorn är typ det jag ska koppla in

Av LCL

Jo det ska vara på båda.. men som sagt det ser ut som det är speciellt till england eller något. ingen aning, man vill ju veta sånt när man är intresserad av en TV.. finns det 2st nästan identiska vill man ju så klart ha den bästa

Av LCL

Samsung LE40R74BD och LE40R74BDX

Har kollat lite efter Samsungs R74 tv men så ser man flera med ett X på slutet, och när jag söker efter den hittar jag bara brittiska sidor, så jag tolkar att X på slutet är för att visa att den är brittisk, eller?

Om så är fallet vad är skillnaden på den med X och den utan? Hoppas någon har koll för jag fattar fan inget om det