Inlägg

Inlägg som SupakmeGusta har skrivit i forumet
Av SupakmeGusta

Frågan är vilka band på mobilnätet som stöds. Det kan vara så att man tappar täckning med vissa operatörer i vissa områden då de inte stödjer det bandet. Tål att dubbelkollas. Särskilt om man bor på landet.

Av SupakmeGusta
Skrivet av Pirum:

26000 före skatt, ca. Snart 0 då det förmodligen lutar åt konkurs pga Corona. Samma sak 2008-2009l, konkurs då med. Bilbranschen suger att jobba i när konjunkturen går ner. Och när konjunkturen går upp får man inga fördelar heller, det är typ 10 sökande på varje tjänst så löner och förmåner hålls nere. Dags att sadla om antar jag.

Vad exakt är det du jobbar med och vilken utbildning?

Av SupakmeGusta
Skrivet av Darkreaver:

@SupakmeGusta: Varför ska andra personers framsteg göra dig deprimerad? Jag tjänar inga enorma summor själv men tycker ändå tråden bidrar med mycket intressant info

Att man valde fel ingenjörsutb. Kunde tjänat det dubbla nu

Av SupakmeGusta

Om man har en bra dag och vill känna sig deprimerad ska man gå in och läsa den här tråden..

Av SupakmeGusta
Skrivet av Olsson80:

England har samma frekvens...

"Inom EU är frekvensbanden harmoniserade, så därför kan Huawei garantera att deras telefoner fungerar överallt. Några övriga garantier vågar de inte ge, men i praktiken brukar de fungera ändå.
Själv har jag använt en svensk mobil i Sydamerika, Nordamerika och Centralasien utan problem. Den har även fungerat utmärkt i länder som Thailand och Burma. På samma sätt har jag köpt mobiltelefoner i Argentina och Gulfstaterna som har fungerat i Sverige."

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.697906/sa-testar-du-om-mobi...

Saxxat från samma källa: https://willmyphonework.net/

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av anon42512:

Gissar att det inte har med Huawei att göra utan snarare att modemet som sitter i just dom telefonerna som säljs inte har stöd för de brittiska frekvenserna.

En enkel googling gav att O2 UK (operatör) säljer telefonen i England... De var dessutom bland dom första att rulla ut android 10

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av draanexle:

Jo, har också gjort det lite i butik men jag får inte särskilt bra erfarenhet av sakerna i butik. Det ger mig liksom inte inblick på hur det skulle vara o dega i sängen eller soffan när man kollar på t.ex YouTube eller Twitch osv.

Jag köpte en Xiaomi Redmi note 8 pro, men lär nog lämna tillbaka den då jag råkade köpa fel färg osv.

Huawei P30 pro skulle jag förmodligen köpt ifrån comhem när de hade erbjudandet så man fick den för typ 4550 KR, men som sagt så ska jag nog hålla mig undan från Huawei pga allt kontroversiellt. Känns inte värt att det är en potentiell risk att typ google playstore kommer försvinna osv.

Visst, de säger att det inte kommer försvinna, men iochmed att risken finns så känns det inte värt det. Har även läst att Huawei telefoner inte fungerar i typ t.ex England när jag kollat på eBay annonser och det skulle vara dumt om man reser och ens telefon inte fungerar pga märket

Källa på att Huawei inte funkar i England??

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av Elektron:

Jag bytte batteriet i min Honor 8 så nu håller den väldigt bra igen. Var väldigt billigt om man byter själv. Fast minnet kommer man ju inte ifrån, det är ständigt fullt. Har två simkort i så ingen plats finns över till minneskort. Men om du kikar på begagnade eller billigare telefoner är de ens då bättre än Honor 8? För även om Honor 8an börjar bli till åren så har den väl rätt så vettig prestanda ställt mot nya budgettelefoner?

Skickades från m.sweclockers.com

Sett till andra budgettelefoner så är inte skillnaden så stor mer än att de har bättre kameror och större batteri. Men om man jämför med p30 Pro som man kunde få för budgettelefonpris 4488kr i mellandagarna så är skillnaden astronomisk.

Av SupakmeGusta
Skrivet av draanexle:

Jo, men jag tänkte att man fick ju telefonen iochmed att man köpte abonnemanget? Inte riktigt helt hundra.

Tekniskt sett så borde ju abonnemanget gälla på en gång och att man kan säga upp det, men då borde det väl bli att telefonen ej skickas ut?

Idk. Slutade med att jag inte beställde för att jag orkade inte mecka med det, men sen så är det även att det verkar som att Huawei telefoner inte funkar i vissa andra länder(? osäker). Synd då jag gillar min nuvarande huawei honor 8, men förstår att det varit lite kontroversiellt med dom.

Honor 8 fortfarande? Minns när man hade den en gång i tiden... 😂
Köptes också på tele2 kampanj för 2500 minns jag..

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Nu har jag sett Tele2 har dem här dealsen i minst 1 år?
Hur klarar de av att ha de dealsen och inte ändra vilkoren? Är det så få som utnyttjar det att de ser det som good will eller är det för att de måste pga marknaden?
Inga andra operatörer har lika bra erbjudande (låser oftast in användarna i 12-24 månader på abb för att få igen pengar).

Varför citerar du mig? Ring till tele2 och fråga!

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av Belzader:

"12 § Vid avtal om överlåtelse eller upplåtelse av en vara börjar ångerfristen löpa den dag då konsumenten får varan i sin besittning. Vid avtal om en tjänst börjar ångerfristen löpa den dag då avtalet ingås."

Källa:
Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

Så om man tolkar lagen rätt upp & ner.
På abonnemanget börjar ångerfristen när det tecknas.
På telefonen börjar ångerfristen när man har den i sin besittning.

Ett företag skyldig att upplysa om vad som gäller, så vid tveksamhet om vad som gäller, så kan man helt enkel fråga.

Kan bekräfta att detta gäller. Ringde nyss till tele2 och sa upp AB för P30 pro som jag beställde för 4488kr på slutfaktura från tele2.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av SunQ:

Jäkligt konstigt synsätt?

De kommer ju inte ärva ditt boende när de själva behöver ett boende?
Har man möjlighet att spara till sina barn är det ju en jävla fördel för alla inblandade.

Såg inte ut som att han du citerade hade speciellt dålig inkomst heller så han lever nog gött trots han sparar några hundra/tusen per månad till ungarna...

För att återgå till trådens ämne så ligger jag fortfarande på 35000/mån som projektledare på konsultfirma inom bygg. Skulle garanterat kunna hoppa upp ett gäng tusen om jag bytte företag. Men trivs väldigt bra just nu på firman. Bra bonussystem också.

Hur många år har du jobbat samt vilken utbildning? Tycker du ligger lågt såvida du inte är nyexad eller jobbar på mindre ort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av Seziuo:

Telia säljer iPhone XR för 3120kr vid förlängning eller nytecknande av abbonemang hos dem.

Länk?

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av nickhe:

Nej den lär stanna som lägst såhär

Skickades från m.sweclockers.com

Vad baserar du det på? Jag tror snarare tvärtom. Tror huaweis konkurrenter insett precis hur duktiga kineserna är på att tillverka bra och billigare telefoner och därav kommer att göra allt för att inte Huawei ska komma in på marknaden igen. Man ser ju tydligt hur huaweis största konkurrent Samsung tydligt har höjt priset på S10 och Note 10 efter att inte längre behöva konkurrera med Huawei. (Pratar om månadskostnad vid AB)

Av SupakmeGusta

Tror ni P30 Pro reas ut ännu billigare senare i januari? Känns som Huawei går i graven inom kort på europeiska marknaden och att en lager rensning kan bli aktuell ...

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av itkoll:

1500kr bjudet

Intresserad?

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av SupakmeGusta:

Noterat

Skickades från m.sweclockers.com

Intresserad?

Av SupakmeGusta
Skrivet av RobinHM:

Du har inte något ärende in till Jönköping?

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr. Men fraktkostnad är väl inget problem?

Av SupakmeGusta
Skrivet av hurrai:

Telefonen är kvar. Ligger på hyllan. Får jag bud på 2000kr+ så säljer jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SupakmeGusta
Skrivet av SunQ:

Tack för tips!
Nu har jag fått en gratis Google Chrome av Bose (för att jag aktiverade google helper) och en gratis google nest.

Det var inte dåligt

Har ett familyabb på youtube premium, ska kolla om morsan kan beställa en gratis också..

Vad var det för kampanj med Bose? Gäller den fortfarande?

Skickades från m.sweclockers.com