Inlägg

Inlägg som SupakmeGusta har skrivit i forumet
Av SupakmeGusta

Ni som köpt Qlima P528, hur upplever ni att den här funkat? Kört min en vecka nu. Vardagsrum som sitter ihop med kök på 50kvm har den lite kämpigt att kyla ner, medan rum på 12-15 kvm med stängd dörr tar 5min..

Av SupakmeGusta
Skrivet av Aktsu:

Som tidigare skribent säger kommer den inte klara 90 kvm, den har en kyleffekt på 2,6 kW vilket är lägre än de starkaste andra. Hade en på 3,5 kW och den kunde med hjälp av fläktar och stängda dörrar hålla ett utrymme på ca 45 kvadrat (3 rum i fil) hyffsat svalt (inte över 24 grader). Då var rummet den stod i riktigt kallt då den körde fullt ös där inne men rummet bredvid var inte alls lika kallt.

Mina förväntningar är att det skall klara ca 60kvm, för jag har ytterfasad på dessa rummen och de blir varma. Tvättstuga, wc och förråd utgör ca 27kvm av de totala 87kvm.
Har en golvfläkt från tidigare sommar som kan hjälpa till att skjutsa runt den svala luften. Får hoppas att det räcker. Annars åker den tillbaka.

Av SupakmeGusta

Köpte en qlima p528. Någon som har erfarenhet av en sådan? Hittade ingen billigare för max 90kvm, 3000kr. Tanken är att köra den som den är och inte modda.

Av SupakmeGusta
Skrivet av Discharged:

Nyfiken, hur har det löst sig för folk? Någon som orkat driva det vidare och som fått varan till utlovat pris?

På sätt o vis. Fick telefon för 2171kr om jag tog deras AB 8gb för 119kr i 24mån.
Så 199kr/mån för Telenor 8GB + P30 pro på 24mån.
Jag är inte bunden i 24mån men avslutar jag AB inom 24mån försvinner rabatten....

Av SupakmeGusta
Skrivet av aMp:

Okay. De har VoLTE/VoWiFi va? Har de något liknande som Comhem och Tele2 där man får uppgradering på en tjänst om man har 2 eller flera tjänster samlade hos dem? Har nämligen fiber via dem, och skulle vara trevligt att bli uppgraderad till 1 Gbit/s gratis enbart med premissen att jag tecknar abonnemang hos dem.

Enligt andra användare på Swedroid så ska någon ha fått rabatt på sitt bredband. Jag kör själv bara Bahnhof.
De har de funktionerna du efterfrågar samt 100GB gratis molnlagring så länge man är kund hos dom.

Av SupakmeGusta

Beklagar. Jag tror dock inte det är försent att få till en bra deal om du har telefonen kvar. Din morsa kanske kan tänka sig Telenor? Det gick att portera nummer i efterhand trots att man beställt med nytt nummer då de flesta hade ursprungsplanen att lämna tillbaka. Jag fick telefonen för 2171 under förutsättning att jag bytte till Telenor i 24mån. De matchade mitt nuvarande AB så jag var ok med den kompromissen.
80kr mob + 119kr 8GB. 199kr/mån i 24mån. Tel+AB. MTK med AB: 4800kr

Av SupakmeGusta
Skrivet av aMp:

Förhandling. Elgiganten har inga "manualer" för detta (vilket märks då de anger olika anledningar hit och dit) och beroende på vilken kundtjänst/vem man talar med så kan de ge dig bättre deal.

Jag orkade inte tjafsa så mycket (jag är nöjd med min P20 Pro köpt för ~2500 förra året genom Telenor på samma sätt), så nöjde mig med att säga något i stil med att: "om ni nu har haft fel i systemet vilket tvingat mig att sitta både i er och Telenors köer till kundtjänst och prata, förklara och förmedla mellan er så får ni kompensera mig. Jag är i övrigt nöjd Elgiganten-kund, vilket ni kan se i min köphistorik. Min starka åsikt är att ett presentkort hos er är det absolut minsta ni kan erbjuda en återkommande kund som mig i det här läget."

Han bad mig vänta någon minut (jag chattade, så han sprang nog och frågade sin överordnade) och återkom och sa att de kunde ge 200 kronor i butikskredit. Jag kontrade med att han nog kan dubbla detta om han värdesätter mig som kund. Han bad mig vänta ytterligare någon minut, varpå han kom tillbaka och sa att de säger upp abonnemanget, att jag inte behöver hämta ut telefonen utan ska låta den gå i retur samt att jag får 400 kronor i butikskredit. När telefonen gått i retur till dem betalar de även tillbaka de 251 kronor jag betalade vid beställningstillfället.

Det går oftare än man tror att pruta eller förhandla i vilken butik som helst om man pratar med rätt person. Jag har köpt allt från skor, till sängar och möbler, hos Kjell & CO till kläder med villkor till min fördel (pris, gratis saker på köpet). Det gäller bara att våga. Många gånger får man såklart ett nej men det är ju inte mer med det liksom.

Så du fick aldrig telefonen för 2300?

Av SupakmeGusta
Skrivet av Cenorida:

Fick den till och med för 2300kr. 3600kr gick för alla.

Hur fick du det för 2300?

Av SupakmeGusta
Skrivet av totamish:

Telenor erbjöd 100 kr rabatt på abonnemanget efter 50 minuters kö.
Förklarade vad andra har fått och han sa då rakt ut att det var det mesta han kunde göra.

Har idag 16 GB + sparad surf för 145 kr så blir ånger.

Ring igen. Jag fick ringa 2ggr för att få en bra deal. Första säljaren var riktigt tpl och sket i livet. Den andra var trevlig ung kille som var förstående och upprepade gånger ursäktade sig för att gå i prata med sina chefer för att pruta ner AB.

Av SupakmeGusta
Skrivet av narya:

Ringde Telenor idag och undersökte vad de kunde göra. Ovanstående var inget de kunde fundera på eftersom
1. Jag inte var kund hos Telenor på annats sätt (dvs bredband)
2. De tycker att Elgigantens skämt till MTK gäller på något underligt sätt och därför inte kan använda det som anledning till att matcha.

Värderar min tid högre än de eventuella hundralappar man kan vinna genom ARN etc så kommer lämna tillbaka genom ångerrätten.

Du gav upp alldeles för lätt.

Av SupakmeGusta
Skrivet av riiko:

Kan du göra en anmäla hos ARN utan att ha köpt en produkt? För oss som ska skicka tillbaka och svartlista EG, blir det svårt då vi "köpte" aldrig produkten.

Ja frågan är hur man gör då. Om man chansar och hämtar ut den eller låter den ligga i 14 dagar och hoppas att det hinner lösas. Oavsett är det ju dumt att skicka tillbaka direkt.

Av SupakmeGusta
Skrivet av Viktorph:

Vi verkar ha blivit rödlistade i deras system. 😁

Det bästa tipset är nog att svälja stoltheten, låta paketet åka tillbaka och aldrig mer stödja dessa bluffmakare.

Tycker inte man ska ge sig utan åtminstone en anmälan till ARN/KO. Det tar inte ens 5min att fylla i en anmälan online och bifoga filerna på skärmdumpar.
Ju fler som gör det ju snabbare tar dom tag i det och löser tvisten.

Av SupakmeGusta
Skrivet av Snaskigt:

Tänker lite så också. Är slutfakturan mer än minsta totalkostnad 24 månader är det bara å bestrida fakturan

Precis. Vi har 14 dagars ångerrätt dessutom. Från att enheten är uthämtad. Så detta är inget som kommer att avgöras idag gubbar

Av SupakmeGusta

Förstår inte varför vi som kunder ska ringa/maila och jaga. Hur Telenor och Elgiganten löser det sinsemellan är väl inte vårt problem. Vi ska bara säga upp AB på Telenor och begära slutfaktura. Är den mer än ca 2000kr och vi hävdar annat så får ju dom reda ut det med Elgiganten?

Av SupakmeGusta

Stackars alla kundtjänstarbetare på Telenor som gick helt ovetandes till jobbet imorse och trodde de skulle få en lugn måndag när 200 neckbeards ska ringa ner dom och läsa upp citat ur KköpL , m.m.

Av SupakmeGusta

Var bor du?

Av SupakmeGusta

Tar tillbaka mitt bud. Lycka till

Av SupakmeGusta

Har bara 5000kr tyvärr. Var bor du?

Av SupakmeGusta

5000kr + frakt, Swish förskott.

Av SupakmeGusta

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/minneskor...

PNY micro SD 32GB 49kr. Alltid bra att ha ...