Inlägg

Inlägg som bonzaitraed har skrivit i forumet
Av bonzaitraed
Skrivet av Broken-arrow:

Köper du en reciver/förstärkare kan du göra exakt detta. Kopplar in datorn och ps4 i den i stället för tv:en och även kan köra mobil/usb till den med (beroende på modell och hur dyr du väljer).

Skrivet av Falcon:

http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/hifi/hemmabiorec...

http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/hifi-komponenter...

Funkar dessa 2 bra ihop? Eller någon som har förslag om något annat?

Av bonzaitraed
Skrivet av muffen:

Dessa behöver kopplas till en förstärkare som i sin tur kopplas till TV osv. Har du någon förstärkare? Annars är det nog bäst att kolla på högtalare med inbyggd förstärkare, typ Corsair SP2500.

Okej, nej jag har ju inte någonting alls. Vad jag har i nuläget är ett ps4 samt en bärbar dator som är kopplad till TVn med HDMI. Jag vill köpa ett enkelt högtalarpaket där allt detta kan fungera som vanligt men med det nya ljudet. Vill även enkelt kunna koppla en mobil eller ipad med aux kabel direkt till ljudsystemet. Har någon ett tips på ett inte alls för dyrt och bra system som klarar mina enkla krav?

Av bonzaitraed

Råd om ljudsystem köp?

Jag kan ju börja med att säga att jag är helt totalbefriad av några ljudkunskaper, men är nu i läget då jag tänkte köpa ett nytt ljudsystem till min TV. Jag ser mycket film/serier men spelar även PS4. Dock så vet jag inte hur det fungerar när man har flera enheter som ska använda ljudet. Jag har tittat på:

http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/hifi-komponenter...

Antar att den bara kopplas till TVn och förmedlar då ut ljudet ifrån PS4at då jag har den kopplad till TVn också? Har hört något om att man måste ha någon mer del för att flera enheter ska kunna jobba på den.

Jag har även kollat på: http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/hifi-komponenter...

Men vet inte om jag vill ha/behöver så många högtalare och delar.

Har du några tips och råd så får du gärna dela med dig. Tack.

Av bonzaitraed
Skrivet av Dragone:

Tänk på att gtx 800m serien redan finns ute på marknaden, ju längre du väntar ju mindre värde får den

Ja precis, men grejjen va den att jag inte tänket sälja egentligen. Men nu visade det sig att polaren behövde en ny bärbar, som han ska se film och spela football manager på. Och tänkte då att det var perfekt, men behåller den nog istället då och behåller den så den kan användas framför tvn eller något...

Men tack som fan för hjälpen!

Av bonzaitraed
Skrivet av Lasergurka:

Jag sålde min för 3700:- för några månader sen, iof inte exakt samma modell, min var 17.3" istället för 15.6", men i övrigt exakt samma komponenter, så kanske runt 2500-3000 skulle du kanske kunna få

Jaha okej bra snack!

Grejjen är den att jag tänkte sälja till en kompis som vill ha den också, och nu i samma veva då jag ska flytta hemifrån. Så tänkte att det skulle vara bara inkomst i fickan. Och för 3000 till han kanske är lite sjystare än att ta 5k, eftersom han verkligen inte vet ett skit om datorer o.s.v.
Men jag ska i alla fall fundera på det, den kan vara fin att använda ett tag i början i nya lyan. Funderar på att skaffa server och köra plex senare men det dröjjer länge

Av bonzaitraed
Skrivet av htbtoma:

skulle också tippa på lite drygt 2000kr

det är ju en speldator men som idag är väldigt utdaterad och inte hänger med speciellt bra i nya titlar, och som vanlig bärbar är den extremt otymplig vilket också drar ner andrahandsvärdet i min bok

allright , tror nog att jag behåller den... ;D

Av bonzaitraed
Skrivet av Dragone:

Nä inte direkt.. Och jag satt ca ett max värde på den.. Laptops ärkite tråkigare på på sätt att de sjunker i pris kraftigaren än en pc.

Okej jag förstår... Ja det är väll bara att gilla läget, får se om jag behåller den till att glo film nu bara (har ändå en ny stationär som jag lirar på) eller om jag säljer den till polaren.

Av bonzaitraed

Oj 2500, de trodde jag verkligen inte! Den pallar jag ändå bra mycket, och är "bara" 2 år gammal, trodde mer åt 5000 hållet jag :/

Av bonzaitraed

Värde på MSI GT683DXR idag?

Jag har haft min MSI sedan februari 2012 och funderar på att sälja den vidare. Men har lite svårt att sätta pris på den i nuläget. Så jag letar efter någon som är bra på att prissätta den. Datorn och dess specifikationer finns i länken nedan.

https://www.inet.se/produkt/1969360/msi-gt683dxr-geforce-gtx-...

Jag har använt den mest till att spela spel som cs:go, HoN, flertal cod och BF m.m. , samt tittat på film och studerat på, om detta spelar någon roll.

Av bonzaitraed

Duger som speldator?

En polare funderar på att tjacka denna dator: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/datoridelar/dato...

Och jag har liknande fast, har gtx 770 och tycker att de duger bra! Är har dock inte så bra koll på moderkortet å aggregatet o.s.v.

Den ska användas till vardagligt bruk , och framförallt till cs:go.. Duger den?

Av bonzaitraed
Skrivet av valiant:

Hur menar du? Jag har FB messenger i mobilen och sedan kan jag via datorn förstås se dem också genom att ta fram facebook. Vill du bli meddelad aktivt även i datorn när någon messar dig kan du använda inställningen att ett mail sänds vid private messages.
Själv tycker jag mobilen räcker som signal, när den meddelar vet jag att någon messat mig på FB och kan öppna det i datorn då istället för att plocka fram mobilens skärm.

Jag tror att han menar. Att när han sitter inne i facebook på datorn , så får han notiser på telefonen ändå. Och jag förstod det som att det är det han inte villa ha?

Av bonzaitraed
Skrivet av cbtcp:

Du kan väl köpa i stort sett vad som helst och komplettera med en SSD? Inte särskilt svårt...

Jaha okej!, har förjäkla dålig erfarenhet utav att pilla i bärbara. Så vet inte vad som passar till vad o.s.v.

Av bonzaitraed

Bärbar med SSD, billig?

Finns det någon bärbar dator som har SSD disk man kan ha operativet på?
Som kostar under 5000? Har kollat runt på flera ställen men verkar vara dåligt med det.

Av bonzaitraed
Skrivet av KlyfftPotatis:

Efter säkerligen 1000+ timmar på spelet, så måste jag säga att du tröttnar efter 30 min om du inte är minst 1 till på skype. Det är grymt segt att bara springa helt ensam till städer och loota eller leta efter människor ensam. det är kul att prata med en på skype under tiden och framför allt då spela tillsammans med

Det kan jag definitivt tänka mig, men så är det i de flesta spela tycker jag. I längden så är det alltid mycket roligare att lira med polare. Lirar ju t.ex. cs:go och det är svintråkigt själv...

Skrivet av Milansson:

Har du någon kompis att spela med så tycker jag du ska köpa det. Har spelat 50 timmar som inte är speciellt mycket men jag har inte planerat att sluta spela då det är så jäävla kul

Har du pengarna och några kompisar att spela med så blir du nog inte besviken

A jag ska fundera starkt på det! Har dock inte riktigt förstått vad det går ut på?; Om man dödar andra blir man bandit? Men det måste man väll nästan göra för att äns kunna få nå sjysta items?

Av bonzaitraed
Skrivet av WoXeR123:

Googlade och först resultatet: http://office.microsoft.com/en-us/support/find-your-product-k...

Där har du olika val beroende på hur du köpt din licens.

Mvh

Grejjen är ju den att jag inte har förpackningen kvar. Och microsoft kontont har jag inte heller.
Blir nog till att köpa nytt.

Av bonzaitraed
Skrivet av Milansson:

Kul att tråden fick lite fart i sig igen

Håller med! Jag har aldrig spelat det, men blir riktigt sugen när man läser...

Av bonzaitraed

Vill hitta min office 2013 nyckel. hjälp?

"Håller på att bli tokig. Vart fan kan jag få tag på office 2013 nyckel?
Har testat massa program som funkade bra till office 2010 men 2013 verkar vara en helt annan grej...
"

Det här skrev jag i en tidigare tråd. Och den vart låst, och förstår ju såklart varför eftersom jag formulerade mig som en ärthjärna.

Jag äger alltså redan nyckeln, menar inte att jag ska hitta någon random nyckel. Har bara tappat bort nyckeln på papper.
Office är installerat, men har slutat funka, och nu behöver jag den när jag ska installera om programmet.

Av bonzaitraed

Vart hittar jag Office 2013 nyckel?

Håller på att bli tokig. Vart fan kan jag få tag på office 2013 nyckel?
Har testat massa program som funkade bra till office 2010 men 2013 verkar vara en helt annan grej...

Av bonzaitraed
Skrivet av Carlj:

Nu sitter jag inte vid min dator, så jag har inte testat. Men det första jag hittade om att avinstallera modernUI var att det skulle vara krånglit. Var hittar jag desktopversionen?

I såfall ska det göras direkt.

Jag tog bort win 8 skypen direkt jag med. Så jävla kass.

Den vanliga är bara att ladda hem som vanligt på www.skype.com

Av bonzaitraed

1. http://www.cnet.com/videos/boot-directly-to-the-desktop-in-wi...

2. Det ska vara att bara söka efter cmd, och högerklicka på den , sen skapa genväg