Inlägg

Inlägg som torbjorn_75 har skrivit i forumet
Av torbjorn_75

Jag kan flika in att stora kartongen till spelet Zelda 3 är värd ca 50 000 kronor. Youtube-länk

Förpackning och emballage är ju samma sak. Förpackning eller emballage är en produkt tillverkad för att skydda, hantera, leverera och presentera en vara.

Enligt konsumentköplagen är förpackningen ett tillbehör till varan.

Jag anser nog att Proshops villkor är otydliga, eftersom de å ena sidan kräver att alla tillbehör ska returneras vid reklamation, å andra sidan verkar anse att originalförpackningen inte är ett tillbehör, trots att den är det? Det borde stå att "vid reklamation ska ALLA tillbehör förutom originalförpackningen returneras".

Av torbjorn_75
Skrivet av Jumpcut:

Okej, då har vi nog ganska olika syn på vad som är okej. I min värld så ska alla tillbehör som ingår följa med, grejerna ska vara rena och manualerna ske inte vara slitna. Annars får man sälja den som begagnad såsom exempelvis Webhallen eller Inet gör.

Om den enbart varit öppnad hade det varit en annan sak.

Ja, det är ju bra om man putsar upp prylarna så de nya ut innan man returnerar, lägger tillbaka alla tillbehör osv. Men många kunder slarvar tyvärr, så det är lite lotteri vad man får hem.

Av torbjorn_75
Skrivet av Jumpcut:

Hör av mig till Amazons kundtjänst som är helt obrydda. Som att detta är en normal sak.

Ja, det är det ju också. Man kan skicka tillbaka prylar som man köpt på Amazon, och så går de vidare till nästa kund istället. Så man får räkna med bruten förpackning, fingeravtryck osv. när man köper prylar från Amazon. Men det är bara att returnera om man inte är nöjd.

Skrivet av Hasson39:

Att du dokumenterar eller tar bilder är inget som håller i rätten, och ingenting amazon kommer ta hänsyn till vid eventuella tvister. Utan det är sådant man gör vid privataffärer.

Bilder och dokumentation är alltid bra om det kommer till en tvist, rekommenderas.

Av torbjorn_75
Skrivet av Hund:

Ni om några, borde väl veta att man aldrig säger "senaste versionen". Det kan ju innebära precis vilken version som helst.

Det är så man brukar säga och det är det som är grejen med uttrycket.

Man bör inte ha en specifik version utan av säkerhetsskäl den senaste. Just nu är det en version som är den senaste, men nästa månad kan det vara en annan, då bör man uppdatera till den istället.

Av torbjorn_75
Skrivet av Henrik21:

Fast det här var ju avsett angående de personer som tycker sig vara duktiga när de svarar på mail i tid och otid. Vill du skicka något 23.30 så bör du väl också vara beredd på att du kan få svar när jag börjar 5.30?

Ja de som skickar mejl kl 23.30 blir nog bara glada om de får svar redan kl 5.30, jag ser inget problem med det.

Av torbjorn_75
Av torbjorn_75
Skrivet av TimmyQ:

vore respektlöst mot mina kollegor att lasta mer jobb på dem för jag anser mig "ledig"
äkta ledig kan man vara efter 65

Det är ju inte på något vis säkert, Steve Jobs dog när han var blott 56.

Av torbjorn_75
Skrivet av Citgho:

Alltså, en heltidslön för en person på natten som inte behövs eller ett telefonsamtal till dig på 3,5 min?

Telefonsamtal mitt i natten? Nu är jag inte produktionsledare, men jag skulle nog tacka nej till det av den enkla anledningen att jag inte fattar bra beslut i yrvaket tillstånd.

Av torbjorn_75

Vid det här laget vet nog alla att datanissar har bra lön.

Av torbjorn_75

Det är rätt gött att sitta i sängen och kolla på tv tycker jag, funkar fint med Ikea.

Av torbjorn_75
Skrivet av Puttefnasket:

Ja men vi har ju den möjligheten i 14 dagar om vi ångrar oss inom den tiden efter att ha klickat fel i en webbutik.

Ja, även om tillverkaren kampanjar så prissänkningen ligger utanför återförsäljarens kontroll så tror jag att man har den rätten. Men i det här fallet är det ju 30 dagar som gäller, tack vare Inets generösa öppet köp villkor.

Av torbjorn_75
Skrivet av Mordekai:

Undantag från ångerrätten
11 § Ångerrätten gäller inte för avtal som
2. avser en vara eller tjänst vars pris beror på sådana svängningar på marknaden som näringsidkaren inte kan påverka och som kan inträffa under ångerfristen

Den paragrafen syftar nog på varor som till sin natur ofta svänger i pris t.ex. guldtackor, inte gamingskärmar. Det är ju inte konsumentens fel om tillverkaren plötsligt kampanjar – man måste fortfarande kunna råka trycka fel i en webbutik och ångra sig, även om det inte är exakt vad som har hänt i just det här fallet.

Av torbjorn_75

Det känns inte som att produkten var värd 13.000 kr om den från en dag till nästa plötsligt kan säljas för 10.000 kr. Då har man ju betalat 30 procent för mycket kan jag tycka. Men som ni säger är lösningen enkel, bara skicka tillbaka och köp igen.

Vad man ska kalla det, ja det har väl mer med "business" att göra än "moral". Butiker höjer och sänker priser hela tiden, och kunderna köper och returnerar. ¯\_(ツ)_/¯

Av torbjorn_75
Skrivet av Linda_Almighty:

Översätt "mänskligheten" till "eliten" (ekonomiska/finansiella främst)... så har du verkliga anledningen till att vissa flippar ur av utvecklingen.

AGI/superintelligens kan helt enkelt bli ett hot mot vissa, snarare än majoriteten.

Det låter tillräckligt illa om AGI blir selektiv och "bara" dödar rika, plus att då förblir ju resten fattiga. Men det är kanske mer troligt att de fattiga bottenskrapet ligger illa till, för vad ska AGI med dem till liksom.

Av torbjorn_75

Skrämmande om mänskligheten är hotad.

Av torbjorn_75
Skrivet av Whitepilledoomer:

Vad har det med hans sparkning att göra mer specifikt?

Om nu anledningen var att Sam Altman är en skurk så skulle han väl inte blivit återanställd.

Bra frågor, allting verkar väldigt oklart.

Av torbjorn_75

En varning om en AI-upptäckt som kan utgöra ett hot mot mänskligheten kan ha varit en utlösande faktor till att Open AI:s vd Sam Altman fick sparken. Skrämmande varningsbrev bakom Altmans avsked

Av torbjorn_75
Skrivet av izzie:

Nu slutade han.

Problem solved.

Av torbjorn_75
Skrivet av tompatomp:

Hur svårt ska det vara att ändra färg på en hemsida? Men ja det är ju fint, jag gillar dark mode.

Det sa en kund också, när de fick ett prisförslag på många pengar. "det är ju bara en flagga?"

Blev sedan stående skämt när kravställningar skulle diskuteras internt. "Det är väl bara att ändra en flagga...?"

Oh you sweet summer child.

Av torbjorn_75
Skrivet av Söderbäck:

Jag skulle nog säga att Sverige ligger bättre till än USA på just det området.
https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/harvardprofessorn-amerikan...

Det USA har är väl snarare totalt en större marknad - så att de som verkligen lyckas når ännu längre.

Med det sagt kommer väl dina exempel på framgångsfigurer från välbergade familjer där man har råd att chansa och misslyckas flera gånger om.

Mjo, det går säkert att debattera Sverige vs. USA länge och väl. Jag har ju inte sagt att Sverige är sämre, vi har Ikea osv.

Men när jag nu läser artikeln: Nio av tio amerikaner födda på 40-talet nådde högre inkomster än sina föräldrar. Men bara hälften av de födda på 80-talet har en bättre ekonomisk situation, jämfört med den tidigare generationen. Det säger ju inte så mycket om man inte får motsvarande statistik för Sverige.

Det verkar vara tvetydigt budskap i artikeln för övrigt; i text framställs Sverige vara bättre som ett slags konstaterande, men tittar man på klippet säger gubben bara att det är vad han tror. Ja, man kan alltid tro saker om man inte vet. Jag antar att det är svårt att jämföra alla villkor länderna emellan, så det är väl vad det kokar ner till – ens egen tro och övertygelse.

Vi kan väl nöja oss med att konstatera att båda länderna är fullfjädrade marknadsekonomier och ligger jättebra till. Villkoren är toppen, man kan byta jobb om man inte är nöjd, låna pengar om man har en bra affärsidé (som att starta elbilsfabrik eller internetbutik) osv.

Skrivet av Xeonist:

När var du i USA senast?

Tack för frågan, men den lämpar sig nog bättre på ett reseforum.