Inlägg

Inlägg som einhärjaren har skrivit i forumet
Av einhärjaren

jag tackar för era svar och har fått fram att det spelar inte någon roll med pris, vilket var en himla trevlig överraskning, men behöver jag high speed för mina ändamål? inbyggd ethernet är förmodligen ingenting som kan dra nytta av i det här sammanhanget?

Av einhärjaren

HDMI mellan dator och TV

Tjenare!

hade tänkt köpa en HDMI för att ha från datorn till TV'n. Problemet är att det jag behöver en 10 meter lång kabel för detta.
Har surfat runt och försökt pejla in om priset spelar någon roll och om man behöver standard eller high speed. Samt det här med Ethernet i kabeln (?). Det är nog mest blueray-kvalité som kommer vandra dom 10 metrarna. Just nu känner jag mig ganska vilsen och hoppas att någon här kan ge mig lite tips på en trevlig kabel att använda.

Tack på förhand!

Av einhärjaren

Tack för svaren! Tyvär lär ju frugan skjuta mig om jag kommer hem med en skärm som kostar runt 5k utan att jag spelar särkilt mycket själv Den verkar onekligen ganska mysig!

Appropå det Mocka skrev; Jag vet inte om jag är efterbliven men jag stirrar mig blind på det här med responstiden. 8ms tycker jag låter mycket men det kanske inte är någon större skillnad egentligen?

Allt jag behöver är en bra skärm som duger till hyfsat mycket gaming och nätsurfande. 144hz låter fräckt men är det värt det?

Av einhärjaren

behöver lite råd kring ett köp av skärm.

Tjenare!

Min gamla Samsung 22" gav upp igår efter några dagars dödsryck och behöver nu en ny skärm.

Jag sitter på en snart fyra år gammal rigg med I7 2600 och ett 6870 kort, ingen direkt imponerande, men jag går i tankarna om att jag ska köpa en ny dator snart (inom ett år kanske). Det som är lite jobbigt är att jag är lite av en prylidiot och stirrar mig lätt blind på allt det här med 144hz, 3D och allt möjligt skit när jag troligtvis inte alls behöver något sådant.

Jag själv pushar strax trettio bast och är gift så det blir inte lika mycket spelande som förr men jag har mina perioder då man kan fastna i gamingräsket, annars använd datorn mest för surfande och film. Jag ska inte försöka låtsas som att jag har någon jättekoll men vad jag har förstått så har IPS bättre färger än TN men i gengäld så kan man komma upp i högre uppdateringsfrekvenser med TN.

Just nu står jag bara häpen, kliar mig i huvudet, och vet inte vad fan jag ska göra. Behöver man verkligen 144mhz med min dator? behöver jag det ens som en gaming-periodare? Eller det är bättre att satsa på något annat?

Skulle vilja glida inom netontnet, media markt, SIBA osv osv i Helsingborg när jag är på väg hem från jobb och köpa.

All hjälp uppskattas!