Inlägg

Inlägg som Kungdasset har skrivit i forumet
Av Kungdasset

Släng in ett par Fractal Design Venturi HP-12, knäpptysta.

Av Kungdasset
Skrivet av Captain_Spock:

Du får inte plats med någon av de kylarna, ditt chassi har inte plats för så stora fläktar. Isf får du ghettomodda och det tror jag inte du vill... H230 har plats för 2x120mm fram, 1x120 mm bak och 1x120mm i botten. Sen för att få plats med en 2x120mm radiator behöver du plocka ut bägge dina HDD-bays vilket gör att du inte har plats för HDD såvida du inte sätter den i en av dina 5.25" bays.
Här är en 2x120mm kylare som går in om du plockar ut dina HDD bays: https://www.inet.se/produkt/5320011/corsair-hydro-h100i-v2/#s...
Här är ett betydligt bättre val för ditt chassi: https://www.inet.se/produkt/5320010/corsair-hydro-h80i-v2/#sp... som du då kör med två 120mm fläktar på vardera sida om radiatorn, monteras bak i chassit för enklast kylning. Som extra fläktar hade jag rekommenderat Fractal Design Venturi 120mm, billiga och kyler bra, använd även dessa för vattenkylningen då Corsairs stockfläktar inte kyler lika bra och låter mer.

Tack för att du var så uppmärksam, kollade nu och det stämmer att de två vattenkylarna jag föreslog passar ej. Ska kolla närmre på Hydro H80i, verkar ha fått bra recensioner också, likaså Fractal Designs Venturi 120mms.
Vad kör du själv med, om du har liknande kylning vad har du för temp i idle/load?

Av Kungdasset

Vattenkylning + chassifläktar (NZXT Tower)

Tjenare,

Är intresserad av att byta ut min 212 EVO cpukylare mot vattenkylning och har minskat ner min lista till dessa:

* Corsair Hydro H115i https://www.inet.se/produkt/5320012/corsair-hydro-h115i/#spec...
* Corsair Hydro H110 https://www.inet.se/produkt/5232304/corsair-hydro-h110/#specs

Sitter med ett H230 NZXT chassi https://www.nzxt.com/products/h230-white.

Först och främst så undrar jag vilken ni föreslår att jag ska välja...?
Har ett GTX 970 och FX 8350 på ett MSI 970 gaming moderkort.

https://www.inet.se/produkt/1902735/msi-970-gaming/#specs

Min nästa fråga är vilken typ av chassifläktar ska jag köra på ifall jag vill byta ut stockfläktarna som följer med chassit? (Observera att NZXT fläktarna i just detta chassit är 120mm).

Tack på förhand och jag vill även önska er en fortsatt trevligt gamingsommar ;)!

Av Kungdasset
Skrivet av lanbonden:

Kan inte avgöra vad det är för moderkort men ser ut som ett skapligt modernt Asus kort?
Har du garanti kvar på moderkortet är det rätt väg att gå då mer kan ha tagit skada, annars kan du testa byta kondensatorn (Kondens är det som bildas på kalla ytor) men det kräver att du kan lödda. Att lämna in den och få det åtgärdat till ett företag är nog inte någon ide tyvärr.

Modernt är det, ett msi gtx 970 gaming kort lämnar in det till inet o väntar svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kungdasset
Skrivet av -=Mr_B=-:

Förutsatt att det är från en kondensator:

Har du ingen garanti så är det fullt möjligt att laga. Just kondensatorer brukar vara lätta att byta, men det krävs lite utrustning. Ovanpå det bör du ta och tvätta hela området med något för att neutralisera elektrolyten, minsta rest som är kvar har en tendens till att vara kraftigt oxiderande, och ställa till det på sikt. När man lagar gamla leksaker, som Amigor, brukar man tvätta med citron, exempelvis den från plastflaskan på lokala snabbköpet. Efter det tvättar man rimligen med (m)etanol, helst klar, men T-röd & diskmedel, eller rent av koncentrerad spolarvätska torde fungera, och sen gör man reparationsjobbet.
Det värsta i sammanhanget är så klart att efter allt det har man handskats rätt mycket med moderkortet, så man har ingen aning om huruvida det faktiskt kommer fungera...
Men du vill definitivt lista ut varifrån det där kommer, och göra något åt det.

När du ska byta, var noga med att kolla spec på kondensatorn som ska ersättas. Högre spänning är ok, men inte lägre. Övriga värden bör vara "nära" eller identiska. Toleranserna får vara lägre, inte högre.
Lycka till.
B!

Tack för info! Kan va bra o veta till nästa gång, har garanti på mitt am3+ gtx 970 gaming moderkort så väntar svar från inet

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kungdasset
Skrivet av MultiMan:

Alla moderna moderkort av någon kvalitet har solida polymerkondensatorer utan elektrolyt, alltså inget som kan läcka. Elektrolytkondensator hade just det, elektrolyt men används knappt längre på moderkort, utan mest i nätaggregat.

Ingen aning om vad för typ av kondens det är, har ett am3+ gtx 970 gaming

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kungdasset
Skrivet av Gambit_2K:

@Kungdasset: Om du har garanti så får du ett nytt moderkort, aldrig hört att nån fått ett moderkort de reparerat förr. Vet ej hur lätt det är att laga, om du har garanti och försöker laga själv så ryker nog garantin.

Jo garantin var som tur är 36 månader så skickar in det till dem o inväntar svar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kungdasset
Skrivet av Gambit_2K:

Iom att det verkar rinna nedifrån kylflänsen för så är det en pajjad kondensator skulle jag gissa på.

Jag läste vidare lite på andra trådar och det verkar stämma. Min kondens är paj, är det lättast att lämna in så kunnig personal byter ut dessa som är sönder eller är det lätt att byta själv tror du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kungdasset
Skrivet av Denolg:

pajad konding?

Är inte så bra insatt just ang. Kondesering på ett moderkort men nu när jag ser i efterhand mer noggrant så är dem "plupparna" snea. Ser dock inte ut som att vätskan runnit därifrån(?).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kungdasset

okänd vätska på moderkort

datorn startar och fungerar men ingen signal till skärmarna, allt får ström och alla fläktar fungerar.
vätska som syns precis under cpu svårt att avgöra vart den börjar eller vad som orsakar det, bifogar två bilder nedan(album):
http://imgur.com/a/Iu4wq

är det någon som vet vad för vätska det är och varför datorn inte startar som den skall?

tack på förhand

Edit: Vätskan verkar inte vara vatten då den känns oljeliknande när jag använde tops för att få reda på själv vad det var. Vätskan luktar ingenting och är färglös.

Edit 2: kondensering är paj, blir till att byta ut dessa.

Av Kungdasset

Imponerad, riktigt snyggt.

Av Kungdasset

HAR LÖST PROBLEMET:

Det vara nätaggregatet som var katastrof, lånade ett 550W av en polare och hela datorn bara sprutade ut luft från fläktarna, processorn igång o allt är frid o fröjd. Tack för alla svar, äntligen lite lättnad
Ingenting sönder som tur var!

Av Kungdasset

Gjorde papercliptest på nätagget, vilket resulterade i att det inte fungerade. Ska som sagt prova datorn med ett annat nätagg från en polare senare i eftermiddag.

Av Kungdasset

Tog ur allt och satte i det igen precis som det ska sitta, har inga distanser i utan använde mig utav dem fabriksgjorda "plupparna" som är i chassit. Samma sak händer, grafikkortet tänder 2 vita lampor som indikerar att det får ström medans jag hör ett klick i nätagget. Stänger sedan av via nätagget och klicket upprepas 1 gång efter 5 sekunder. Ska prova ett annat nätagg runt 17 tiden senare idag.

Av Kungdasset
Skrivet av thomson:

Det är väl så vad jag kan se på bilder gällande denna låda så är där allaredan utstansade distanser från fabrik så du ska inte sätta i 6 st andra,
det finns en anledning till att tillverkaren bara skickar med 3 st lösa distanser.
Du skriver själv att dom distanser som medföljde(3 st) var ganska höga och det är för att dessa skruvas fast på den så kallade plana ytan så att dom kommer upp i jämnhöjd med dom färdigstansade distanserna från fabriken.
Vad som ytterligare bevisar detta är att du på din bild inte har kunnat montera dit den så kallade "bakplåten" till moderkortet eftersom dina kontakter typ USB osv är nu för höga.
Det finns en risk att du har i värsta fall har knäckt ditt moderkort när du har skruvat dit det med denna ojämna distanshöjd.
Hur gick det att skruva fast grafikkortet, med denna höjdskillnad?
Ta bort dom 6 distanserna och använd dig bara utav dom 3 st som tillverkaren skickade med om i fall det behövs.
Om man tittar lite längre ner på denna sida där man visar din låda så syns det klart och tydligt på bilden
http://www.pcgameware.co.uk/news/overclockers-uk-adds-latest-...

Sedan angående ditt moderkort gällande CPU strömförsörjning så är det bara en CPU 4+4 kontakt inget annat, annars så riskerar du att förstöra dina saker.
Vad som gäller ditt grafikkort så ska denna ha en PCI-express strömmatning dvs en 6+2 kontakt och inget annat, gör man fel här och tvingar in en kontakt så kan det i värsta resultera att du förstör ditt grafikkort.
Bifogar länk till din nätdel http://www.coolermaster.com/powersupply/gx-series/gx-650w/
Lite ner på sidan så visas det skillnaden mellan CPU strömförsörjning och PCI-express strömmatning

Håller med allt du säger ang distanserna, grafikkortet hamnade för högt upp och blev ostadigt. Känns fortfarande konstigt att inga distanser skall på.

Här är bilden utan distanser nu: http://imgur.com/fgJhKns
Ska jag alltså skruva fast moderkortet i "plupparna" som är upphöjda som distanser?

Av Kungdasset
Skrivet av Roger W:

Vänta nu, det där får jag inte ihop.
Kanske bara en felskrivning, men det finns inget 970 som behöver 10 pins, och du ska inte använda något med 4 pins till grafikkortet!

Ber om ursäkt, det är givetvis en 8+6 pins kontakt.

Av Kungdasset

UPDATE: Har tagit av allting och ska montera på nytt. Har även tatt bort kylpastan och ska använda mig av stockkylaren för att lättare kunna manövrera runt chassit, återkommer med tummarna i vädret

EDIT: Användning av en ny psu kommer inte ske förns i eftermiddag.

Av Kungdasset
Skrivet av Anti1oop:

Var har du kopplat CPU-fläktarna? En till en chassifan port längst ned på mobot men den andra? Är den kopplat till CPU fan porten?

Missade din kommentar, ber om ursäkt. Har CPU fläktkablarna i SYS_FAN3 och SYS_FAN4 då jag inte trodde att man kunde ha 3pins kontakter i ett 4pins uttag då cpu_fan är 4pins. Måste jag ha en fläkt ikopplad till cpu_fan?

Av Kungdasset
Skrivet av heatm:

Tror han menade att det såg ut som om du inte tryckt dit den ordentligt och jag håller med. På bilden såg det ut som om 4-pinnaren inte var dittryckt helt och hållet.

Eftersom nätagget är något du har haft och som funkat förut låter det troligare att moderkortet är kajk. Men testa med annat agg.

Japp kan förstå hur ni ser det, plasten kan va lite ruggad typ. Men den sitter i som den ska, hör att den åker i

Av Kungdasset
Skrivet av thomson:

Ta ut grafikkortet, koppla bort hd,dvd samt kör med bara 1 minnessticka i och testa om datorn startar upp

Samma sak händer det där med klickandet, ett när jag trycker på start och ett klick när jag stänger av nätagget.