Inlägg

Inlägg som Jimpstyle har skrivit i forumet
Av Jimpstyle

Sådär. Då har jag tagit mig modet till att byta kortet. Jag tittade upp att jag hade rev 2.0. Sen såg jag att mitt bios var 2 år äldre än den senaste uppdateringen som fanns men det som uppdateringarna gällde verkade inte innefatta något stöd för hårdvara så jag tog bort de gamla drivrutinerna, böt kort och startade och skönt nog så startade datorn med bild och när drivrutinerna var installerade verkar allt funka felfritt.
Så tack för all hjälp!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jimpstyle
Skrivet av dunis90:

Ditt moderkort har dualBIOS, så det är osannolikt att en misslyckad BIOS-uppdatering gör moderkortet obrukbart.

Det rekommenderade är dock att använda Q-Flash.
http://gigabytedaily.blogspot.se/2011/12/updating-bios-using-...

Ok, tack!
Var inne på gigabytes hemsida för att leta upp senaste bios. Och ser att jag kan välja bland Rev 1.0 och 2.0 och uppdateringarna är olika beroende på vilken jag väljer. Kan jag se vilken rev Jag har på mitt moderkort?

Av Jimpstyle

Okej. Så för mig då som är ganska rookie när det gäller bios. Hur uppdaterat jag till senaste utan att haverera hela datorn?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jimpstyle
Skrivet av Paddanx:

En notis ingen verkar ha nämnt är att 10-seriens GPU + äldre moderkort kan bli kompatibilitetsproblem med UEFI BIOS, specifikt secure boot funktioner. TS kan kolla moderkortstillverkaren om nyare BIOS har släppts tex.

Upptäckte detta problem när en OEM Ivy bridge skulle uppdateras med just 1060 kort. Den vägrade boota, posta eller något. Och funktionen gick inte att stänga av...
Då TS verkar ha generiskt moderkort, är oddsen större att det går att lösa dock, men risken finns att det kan få detta problem.

Det låter skrämmande 😦 Jag hittade även den här sidan http://www.pc-specs.com/mobo/GigaByte/Gigabyte_GA-X58A-UD3R/8... där man kan se kompatibla kort och detta ligger inte listat under 1000 serien. Finns det någon speciell anledning till det tro?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jimpstyle
Skrivet av JoL_:

Svar ja, GDDR5 är grafikkortets egna minnestyp. DDR3 som du har gäller för ramminnet som används av systemet.

Tack för det svaret

Skrivet av Korgan:

Grafikkortet kommer att fungera men gå i PCIe 2.0 istället för 3.0. Du skulle säkert ha stor nytta av att dubblera minnet till 24gb vilket inte kostar så mkt.

Du kan även slänga i en 6-kärnig CPU => https://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-X5680-3-33-GHz-Six-Core-P...

Ursäkta mig, jag skrev fel det skulle stå "X6" Så jag har 24GB ram i dagsläget.

Förlorar jag något på att välja en Xeon Processor? Jag tjänar ju på antalet kärnor men tappar jag på något annat? eller varför får man alltid annars svaret att välja i5 eller i7 processor`?

Skrivet av edroon:

Från ASUS sida:

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X58A-UD3R-rev-20#sp

Expansion Slots: 2 x PCI Express x16 slots, running at x16

Svar ja även fast du kör med DDR3 som ramminnen.

Tack

Skrivet av Oliver91:

Tror din dator kan kännas seg eftersom du bara har 4gb ram vilket är på tok för lite för det du sysslar med, sen kan det behövas en BIOS uppdatering av moderkortet för att få ett 1060 att fungera.

Det står 4GB X6 alltså har jag 24GB ram.
Ok, är det något avancerat? Är ganska feg med att gå in och pilla i BIOS då jag gjort det alldeles för lite för att lita på mina kunskaper där.

Av Jimpstyle

Funkar GTX 1060 3GB GDDR5 med mitt moderkort?

Hej på er!
Jag håller på ganska mycket med media som Fotograf och har även tagit upp filmande och video redigerande igen.
Köpte denna dator från vårt företag som då vart en demodator för just videoredigering. Men detta var 2010. Så grejerna börjar väll bli lite utdaterade. Och setupen funkar nästan felfritt för videoredigering av 1080P material. Men när jag skall börja hantera 4K material i Adobe premiere pro så börjar datorn att protestera. Det är främst när effekter och rendering samt exportering som det är värst.
Har kollat på lite alternativ för att göra min befintliga dator arbetsduglig utan att behöva byta hela rubbet.
Jag har förstått det som att för just videoredigering så är det CPU och GPU som jobbar mest vid videoredigering.
Jag har fått tag i ett Asus GTX 1060 3GB GDDR5 grafikkort, men funkar detta kort med mitt moderkort som har DDR3? Jag är ganska rookie när det gäller datorkomponenter och vad som passar vad.

Sen om ni har andra förslag på vad jag kan uppgradera eller göra för att klara av att redigera 4K material vore helt guld värt.
Jag har i dagsläget en setup som ser ut som följande.

Chassi: Fractal Design Define R2
Morderkort: Gigabyte GA-X58A-UD3R ATX LGA1366
CPU: I7 960 3,20GHz 8mb
Grafikkort: Nvidia GTX Pcie 470
PSU: Fractal Design 650W Tesla 650
Ram: DDR3 4GB 1333MHz X6
Sandisk 120GB SSD för operativsystem och program.
Sen har jag flertalet diskar för media.

Av Jimpstyle

Ljudet knastrar och ökar i mängd med tiden datorn vart igång!

Halloj! Som rubriken säger så har jag ett litet problem. Kan börja med att jag har en liten mini förstärkare kopplad till ljudutgången från ljudkortet där jag har en liten högtalare kopplad till och ett par hörlurar till lur uttaget på framsidan av datorn. Iallafall så när jag precis startat datorn och den är "kall" så låter ljudet fint, men med tiden datorn är igång så kommer det lite smått knaster när ljud spelas. Och jag upplever att det blir mer och mer ju längre den vart igång. Det spelar ingen roll om mini förstärkaren är inkopplad eller ej heller.
Är det mitt ljudkort som börjar ge upp tro?

Av Jimpstyle
Skrivet av LudvigLindell:

@Jimpstyle: ett alternativ kanske, är osäker på om det funkar för dig
http://smallbusiness.chron.com/screensaver-display-dual-monit...

Annars söker du på hur man aktiverar eyefinity. Men skulle igentligen inte rekommendera det till två skärmar.

Skrivet av OldComputer:

Har du tillräckligt stort typsnitt så kan det nog ta en skärm var.

Såhär ser det ut med inställningarna. Enligt länken du skickade LudvigLindell så har jag allt inställt som det beskrivs där.
Större typsnitt verkar inte att få.

Skärmsläckaren vald

Inställningarna som finns, Max storlek vald

Och det ser då ut såhär

Av Jimpstyle
Skrivet av Mixe:

Står skärmarna av sig själva eller har du något stativ?
Riktigt fint

Dom står av sig själva

Av Jimpstyle
Skrivet av LudvigLindell:

Ska du bara visa timmar och sekunder?
Aktivera eyefinity eller motsvarande så blir det nog rätt

Oj, menar självklart minuter. Och Jag vill då visa timmarna på ena skärmen och minuterna på den andra.
Okej sånt där har jag ingen koll på. Har ett Nvidia GTX 470 grafikkort och hur gör jag för att få fram något sånt?

Av Jimpstyle

Fliqlo klocka skärmsläckare utdragen på två skärmar?

Det började med att jag ville ha en schysst skärmsläckare, och kommer över fliqlo klockan. Och den funkar fint, bara det att den visar en klocka på varje skärm (kör med två skärmar) och jag skulle vilja att timmarna visades på ena skärmen och sekunderna på den andra.
Är detta möjligt på något sätt?
Vore riktigt snyggt om det går att få till För den som inte vet hur den ser ut så ser den ut såhär

http://screenshots.en.sftcdn.net/en/scrn/65000/65837/3_SNAG-0002...

Av Jimpstyle

Mitt skrivbord i vardagsrummet efter flytten. Ska försöka inskaffa mig trådlöst tangentbord och mus. Då jag älskar teknikprylar, men hatar att se kablarna det för med sig. Kommer uppdatering när allt är klart.

http://i57.tinypic.com/10fqkgl.jpg

Av Jimpstyle

Haha vad sjukt.
Jag började med när jag kom hem idag att återställa modemet till standard så att det gick att använda. Sen testade jag utan att stänga av router funktionen i modemet att koppla in den externa routern för att se vad som hände. Körde konfigurationen i routern och kopierade MAC-adressen från modemet och till min förvåning stod det att jag hade internet anslutning under denna process nedan

Både nätverks ikonen nere i hörnet och routern indikerade på internet. Tänkte då, fan det kanske funkar nu. Men sen kom detta meddelande fram igen

Och det fungerade ju sedan då inte.

Kopplade då tillbaka modemet in i datorn och stängde av router funktionen. Kopplade in min router igen och återställde den igen och denna gången klonade MAC-adressen från datorn igen, som jag testat flera gånger tidigare och även denna gång utan resultat.
MEN jag startade då om routern, och när den väl startat upp så har jag internet? WTF!
Så nu sitter jag och surfar genom routern. Kan det ha vart så att det var ett lås som behövde släppas, bara att jag inte väntat tillräckligt länge innan? Väntade iofs nästan ingenting nu heller men nu funkade det av någon anledning

Tack för hjälpen ska ni ha

Av Jimpstyle
Skrivet av mrqaffe:

Du gör en reset på routern och kopplar in den, logga sen in i den och börja felöka i den genom att kolla vad som händer på wanporten i den.
Ev kan du behöva vänta en stund eller klona macadressen från datorn till dess wanport om det finns ett maclås, låsen brukar ofta släppas via en timer på 20 min till 1 dygn.

Ska kolla på detta ikväll! Jag sökte lite till nu på morgonen och fick se någon som skrev att man ska koppla kabeln mellan enheterna från LAN till LAN och alltså inte LAN till Internet på D-linken, Kan detta stämma? För jag har ju kopplat den till Internet porten.

Av Jimpstyle
Skrivet av mrqaffe:

Nej det är fullt normalt eftersom datorn just nu ligger på ett annat nät än modemets admininterface, ska du nå interfacet måste du manuellt konfa om datorn så den finns på samma nät, dvs manuellt ändra dess ip till tex 192.168.0.10

Aha okej. Men iallafall så är det uppenbarligen min router som är boven. Har gjort återställningar på den också utan resultat. Frågan är vad kan man göra?

Av Jimpstyle

Ja, som det är nu så skriver jag från datorn med Modemet inkopplat. Och routermode är avstängt. Dock så kan jag inte komma åt 192.168.0.1 Netgear inställningarna med detta avstängt. Måste återställa modemet för att kunna komma åt det igen, verkar konstigt tycker jag?
Men det som är så konstigt är att routern fungerade felfritt för 3 veckor sedan. Har ju nu flyttat till en annan lägenhet och skulle då installera routern här men nu fungerar det ju då inte

Av Jimpstyle
Skrivet av LemonIllusion:

Koppla en Windows-dator till det bryggade modemet och kör ipconfig /all i cmd. Klistra in innehållet här, gärna i en spoiler.

Av Jimpstyle
Skrivet av mrqaffe:

Har ingen sån att labba med men det verkar räcka med att stänga av router mode, sid 12 i manualen.

Yes och det är vad jag har gjort.
Kopierade även MAC-adressen och klistrade in den. Och det såg ut som jag hade internet en kort stund fram tills att dlink programmet skulle "spara" MAC-adressen och det står att ingen DNS server är tillgänglig. Fattar inte vad felet är. För på routern så är det en liten lampa som ska lysa när den är uppkopplad med det trådade. Men den lyser inte heller.

Av Jimpstyle
Skrivet av mrqaffe:

Du ska brygga cg3700 så att det endast fungerar som modem om du vill ansluta en egen router

Okej, så hur gör jag detta? Är helt lost när det gäller nätverk tyvärr.

Av Jimpstyle
Skrivet av El_Raspberry:

Spoofa MAC-adressen från Netgearen till D-linken.

OKej, är det det enda jag ska behöva göra?
För när jag skulle konfigurera D-linken så kunde jag välja att "clone MAC-adress" eller inte skriva i någon. testade både och utan resultat.
Men det kanske inte var samma MAC-adress som klonades då?