Inlägg

Inlägg som Saca har skrivit i forumet
Av Saca

hey, interested in the graphics card

Av Saca
Skrivet av Belzader:

Nja, är inte riktigt så, om man gör en over provisioning så gör man det utrymme man kan använda mindre för att få mer reserv utrymme d.v.s utrymme som kan kan användas när (flash) cellerna börja bli utsltna.
"Some SSD manufacturers provide software tools to allow for over-provisioning of drives by the user. Actually, even without special software, any user can set aside a portion of the SSD when first setting it up in the system by creating a partition that does not use the drive’s full capacity. This unclaimed space will automatically be used by the controller as dynamic over-provisioning."

Källa:
SSD Over-Provisioning And Its Benefits

Missade den kommentaren, du som verkar veta ungefär hur det fungerar, hur gör man detta? Och måste detta göras när ssd är orörd eller går detta göra med windows redan installerat? 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Saca
Skrivet av HenKenny:

Som tidigare skrevs så testa utan din router. Du har redan, utom rimliga tvivel, eliminerat rätt mycket saker redan och routern är kvar i ekvationen.

Det innebär du kopplar ut din router och kopplar in dig direkt i uttaget där du får internet ifrån - förutsatt att det är ett nätverksuttag och ingen coax.

När du säger att du har 100mb/s istället för 1gb/s (du menar 100Mbps respektive 1Gbps), hur ser du det då? Nätverkskortet som rapporterar länkhastighet? Test av hastighet över t.ex. Bredbandskollen etc?

Går in på egenskaper på nätverkskortet, där står det antingen 1gbps eller 100mbps
Tror att det står i en rad som kallas "hastighet"
Ska testa utan router👍👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av Saca
Skrivet av superegg:

Jag menar om du kör bara med kabel från din dator till internetuttaget utan router i mellan och se om det funka bättre då?

Ska testa det👍
Tack

Skickades från m.sweclockers.com

Av Saca
Skrivet av superegg:

Har du provat utan router?

Hur menar du då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Saca
Skrivet av superegg:

@sacapuntas4466:

Jag skull testa med att sätta manuellt 1000 Mbit på nätverkskortet då ska den inte kunna ändra själv.

Förlåt, missade att skriva att detta redan är testat. Har gått in under inställningen "speed and duplex" och angett 1000mbit och även auto
Men tack ändå! 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Saca

Internet 1gb/s försvinner i 10 sekunder och kommer tillbaka som 100mb/s

Tjenare, har på senare tid börja lida utav disconnects. Som rubrik lyder så är det kortfattat så att ofta när jag spelar cs:go så händer det att jag disconnectar i 10 sek och sen kommer tillbaka. Värt att nämna är att jag sitter med en 1gb/s lina och när det kommer tillbaka så har den hastigheten 100mb/s.
OBS: Detta händer endast för mig och ingen annan som sitter på samma nätverk

Det händer ungefär 1 gång per 2 timmar men kan ibland hända upp mot 5 gånger per timma. Efter det har lugnat ner sig så är allt som vanligt igen. Har tittat runt och har hittat 2 stycken liknande fall, där båda hade ett intel nätverkskort som jag.
-Deras lösningar har varit att:

1. köpa ett nytt nätverkskort och sen har det löst sig.
2. göra något som heter "ssd over provisioning " som jag har förstått att det är typ att man "sparar" utrymme på din ssd så att det finns tillgängligt till något annat.

Det jag har provat är:
Byta ut internetsladden (cat6)
Byta uttag i routern
uppdatera routerns firmware
uppdatera nätverkskortets drivrutiner
installerat om drivrutiner till nätverkkortet
köpte ett nytt nätverkskort (d-link)
avinstallerade det inbyggda nätverkskortet
Tagit bort filer på ssd så att den fick mer utrymme att jobba med

Någon som har förslag på vad jag kan testa? Är sugen på att göra en "ssd over provisioning" men hittar inte någonstans hur man gör detta.

All hjälp uppskattas!
Tack!

MVH Sacapuntas

Av Saca

Logitech proteus spectrum g502

Som rubriken lyder så har jag en Logitech proteus spectrum g502 datormus som jag inte har använding av längre. Musen är i bra skick och är använd endast några månader. Jag skickar musen i orginalförpackningen, men observera att vikterna till musen inte följer med då jag har slarvat bort dom. Vikterna är till för om du vill ha en lite tyngre datormus, så datormusen fungerar utmärkt utan dom.
Tänkte börja en budgivning på 100:-
Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill och för hur mycket jag vill

Läs hela annonsen här

Av Saca

800+ frakt budar jag

Av Saca

450:- frakt för cpun

Av Saca
Skrivet av panpo98:

Du kan ta bort alla kablar som går från chassit till moderkortet. Det är bara Power Sw som behövs för att starta datorn. Den kan dock ersättas med en skruvmejsel som man rör metall piggarna på moderkortet för att starta datorn. På det sättet testat också om Power Sw är trasig eller satt på fel plats.

Testa också att ta bort helt eller byta ut tangentbord, mus, USB kablar, USB prylar, kringutrustning, kablarna till diskar/DVD, chassi fläktar mm. Dom och porten de kopplats till kan orsaka andra allvarliga fel. Dom behövs inte för att alltid få bild men hur du gör beror på hur ofta och tidigt du får felet.

Ska testas, tack

Skickades från m.sweclockers.com

Av Saca
Skrivet av thomson:

Distanser är rätt monterade i chassit, mest så att inget kan ligga emot och kortsluta moderkortet.
Pröva att koppla bort interna kablar till moderkort, typ USB,audio, power on, power led, HD led och reset. Tänker mest så att inte det är något problem med dessa kablar.
Sedan så är där rätt så många bios uppdateringar på system stabilitet.

glömde skriva, men har bytt chassi också. Får kolla upp om det finns några bios uppdateringar. Tackar

Av Saca
Skrivet av Lauge:

kolla om du finner nått i loggboken i windows som kan ge ledtrådar

Har gjort det, det enda jag finner är att datorn har stängts av felaktigt. Det är för att jag håller inne power knappen efter den har fryst. Men tack ändå för förslaget!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Saca
Skrivet av bärplockaren:

@sacapuntas4466
Prova ta ur gpu:n och koppla skärmen direkt till moderkortet, samt har du möjlighet att kolla ssd diskens hälsa i en annan dator?

Redan gjort båda, men tack ändå

Skickades från m.sweclockers.com

Av Saca
Skrivet av bärplockaren:

Formaterade om hårddisken och installerade du om ett nytt fräscht Windows när du bytte delar?

Yes, men den fryser även innan windows har startat ibland

Av Saca

Snälla hjälp mig!!! Dator deadlockas

Tjena. Byggde ihop en dator till min lillebror och införskaffade mig de flesta delar begagnat. Problemet är att den ofta fryser helt aka deadlockas. Ingenting med datorn respondar, det går inte switcha caps lock på eller av, musen rör sig inte, bilden är helt frusen. Det enda jag kan göra är att starta om datorn. Har testat att byta ut moderkort, hdd, psu, gpu, ram. Dock bara en åt gången, då jag inte har haft tillgång till allt samtidigt.
amd 380x
asus z97-e
intel 120 gb ssd
intel 4690k
8gb ram
corsair cx750m

Kan inte köra några stresstester eller liknande då den fryser i vilket fall som helst. Alla förslag uppskattas, snälla hjälp mig! Tycker synd om min lillebror som fått gå tillbaka till sin gamla skitdator.

Av Saca

Datorn fryser oftast precis när den startat Windows, om den inte gör den då så går den att använda i flera timmar

Av Saca
Skrivet av trickeh2k:

Kör du något antivirusprogram?

nej

Av Saca
Skrivet av onekind:

@Dreijer: Yup!

Critical 2016-06-09 14:10:25 Kernel-Power 41 (63)

Har samma, skriv gärna om du fixar det

Jag testade med en ny hårddisk, den frös ändå. Kollade upp spänningarna i bios, 3.3, 5, 12 var ganska normala. Cpu spänningen låg på 1.04 tror jag, ganska lågt eller? Ska testa höja den

Av Saca
Skrivet av trickeh2k:

Försök att studera Windows händelseloggar (eng. Event viewer) och kika under Windowsloggar och system. Med lite tur kan Windows ha loggat eventuella hårdvarufel strax innan datorn hängt sig. Sen skriver du att du köpt delarna begangat, vad är det för CPU och vet du om den har körts med överklock?

En processor degraderas ju och kommer behöva mer spänning för att hålla sig stabil över åren. Får processorn för lite spänning så låser sig hela systemet.

4690k, vet inte om den har körts overklockad. Ska kicka på händelseloggarna