Inlägg

Inlägg som ratnose har skrivit i forumet
Av ratnose

@Turbonisse: Ahhh var det så enkelt??? Tack!

Av ratnose

Asus Auro program för z370?

Jag har precis installerat ett Z370 kort från Asus men kan inte hitta någon programvara att styra dess färger med, har provat att försöka installera de som finns på Asus sida men det går inte. Olika fel när jag installerar och när error rapporten kommer upp säger den att det inte fungerar med X99....

Någon som har några tips på vad jag kan göra?

Av ratnose

Nu har jag installerat FD Celsius S24 med ett par BeQuit Silent Wings 3 och det fungerar hur bra som helst! Upplever hela riggen som tystare än innan.

Av ratnose
Skrivet av ratnose:

aHHH Ja för fasen... jag har WIFI versionen och den jag drog ner tidigare hade inte WIFI med i namnet. Ska testa på en gång.

Fungerade klockrent att uppdatera med rätt drivrutiner. *skäms*

Av ratnose
Skrivet av Turbopump:

Förmodligen är det fel bios-fil du försöker ladda in.
Asus ROG STRIX Z370-G finns i två olika modeller.

https://www.asus.com/se/Motherboards/ROG-STRIX-Z370-G-GAMING/...
https://www.asus.com/se/Motherboards/ROG-STRIX-Z370-G-GAMING-...

sistnämnda har tillägget -wi-fi-ac i namnet.

Välj rätt så funkar det nog.

aHHH Ja för fasen... jag har WIFI versionen och den jag drog ner tidigare hade inte WIFI med i namnet. Ska testa på en gång.

Av ratnose
Skrivet av Belzader:

@ratnose:
Prova döp om filen till Z370A.cap (byt ut "A" till vad ditt moderkort har för bokstav efter "-") vilket verkar vara det omdöpnings schema verkyget följer.

Jag provade att döpa om filen som du anger, Z370G.cap trots det tyckte UEFI att det är en INVALID file.

Av ratnose

Jag försöker också uppdatera mitt nya Z370 från Asus, när jag laddat ner .CAP filen och lägger den på ett FAT32 USB-minne och väljer den via EZ Flash i UEFI så säger den bara att "The file is not a valid UEFI-file!"
Jag har läst manualen googlat och det enda jag kan hitta är att filen ska döpas om mha ett verktyg och det verktyget kan jag inte hitta någonstans.

Av ratnose

Enklast är att köpa en färdig dator, ta denna tex:
https://www.komplett.se/wishlist/shared/b9c588ea-16d5-42ab-b0...

Eller gå ner i prestanda/pris och köpa med skärm och tangentbord och mus.

Av ratnose

Jaha Postnord bestämde sig för att jag inte skulle ha mina nya delar idag utan jag får vänta tills imorgon, z370 och en i5 8600K.

Av ratnose

@OceanK: Den är din!

Av ratnose

@Gheyrippir: Jag läste på inet.se om de fläktar jag funderat på att sätta dit och citat "Tack vare sitt imponerande statiska tryck lämpar sig fläkten mycket bra till montering på vattenkylningsradiatorer." det låter mycket lovande så jag kommer sätta dit två silent Wings 3 på min s24 när den väl vill dyka upp!

Av ratnose

Corsair Hydro Series H80i v2 CPU Kylare

Corsair Hydro Series H80i v2 CPU Kylare

120mm Radiator, 115x//2011/2011-3/2066, AM2/AM3, TR4, 2435 RPM, 70 CFM

Nypris 890 kr. Använd under 1 månad.

Läs hela annonsen här

Av ratnose

Byta fläktar på Fractal Design S24?

Jag har precis beställt en ny AIO till maskinen, det fick bli en Fractal Design Celsius S24, jag kommer få ett par BeQuite Silent Wings 3 över, frågan är om jag vinner något i ljudnivå, effektivitet om jag sätter dessa på S24 istället för de medföljande fläktarna?

Av ratnose

Väntar på att min nya 8600K ska komma hem tillsammans med ASUS ROG STRIX Z370-G GAMING, frågan är om jag ska behålla min Noctua NH-U12S kylare eller byta till den Crosair H80i v2 som jag har liggandes... vad säger ni som vet?

Av ratnose
Skrivet av Chrisj:

Misstänker att du kommer få sänka lite om du vill ha den såld. Ny 8350K som är en likvärdig (något snabbare, samma kärnantal) processor med mobo kostar lika mycket, då har man garanti också.

Det här är både moderkort och processor i ett paket.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ratnose

Intel i5 7600K + MSI Z270

Dags att uppdatera spelriggen hemma, men först vill jag göra mig av med det som sitter i den nu. Jag säljer dom ihop inte var för sig.

MSI Z270M Mortar, Socket 1151
Intel Core i5-7600K Kaby Lake

Eventuell köpare betalar frakten.

Läs hela annonsen här

Av ratnose

@Igelkott: Så klart att jag börjar med ljudkoll. Jag har något minne av att någon sa något om detta med svartfilm är det bästa alternativet. Får kolla med någon hifibutik.

Av ratnose

"Måla" om högtalare?

Jag har köpt begade högtalare och de är inte svarta... kan jag måla om dom eller sätta en svart film över så att de blir svarat utan att det påverkar ljudet? Det är ett par Dynaudio Audience 42.
Bild

Av ratnose
Skrivet av Andreaz1:

Du måste ha samma modell av kort, alltså ett annat 1070. Sen behöver det 1070:t inte vara från EVGA (som tillverkar FTW-korten, inte ASUS). Märket spelar ingen roll.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack! Då vet jag.

Av ratnose

SLI nybörjare - exakt likadana kort ett måste?

Jag sitter idag med ett Asus geforce 1070 ftw - det funkar bra fortfarande men snart kommer jag få en 4K skärm och frågan är om kortet orkar driva spel i 4K eller om jag måste uppgradera gpun eller om SLI är vägen att gå.

Så frågan är då är det ett måste att ha två exakt likadana kort eller om det funkar med två olika kort?