Inlägg

Inlägg som VinceAkStyle har skrivit i forumet
Av VinceAkStyle

LG SK8500 serien är 100HZ IPS panel med låg input lag. Jag har den och är nöjd. Det är kanske ett alternativ om du vill spara pengar. Annars det bästa valet är LG OLED som andra har tipsat om i tråden.

Av VinceAkStyle

Jag hade kollat på Chord Mojo om jag hade råd...

Av VinceAkStyle

Jag har precis kört en ”Advanced RMA” med Corsair och de är snabba att hantera och skicka. Inga problem. Däremot du skicka tillbaka den defekta varan på egen kostnad till Netherlanderna. För en Rm750x hamnar det på 350kr!

Av VinceAkStyle
Skrivet av Ragnarok:

Du kan inte mena allvar att du tycker att köpa hårdvara är ungefär samma sak som att köpa valfri dricka och hälla ut ? Vad något är värt måste dock bedömas på idivid nivå. Om min hobby är gratis eller kostar tusentals kronor om dagen så är det bara jag själv som kan säga om det är värt eller inte.

Självklart är det lättare att spendera "pappas pengar" på vad man nu vill göra, själv har jag ett ganska välbetalt jobb och vill jag spendera 20k / år på ett nytt grafikkort så är det inte hela världen. Men jag har full förståelse för folk som tycker det är roligare att tälta, segla, klättra eller vad som helst.

Jag bytte ifrån 8700k>8086k>9900k och jag tyckte det var roligt med en ny cpu varje gång. Nästa gång kanske det blir en AMD cpu om Intel inte kan matcha prestandan.

Alla är olika och har olika förutsättningar och olika intressen.

Egentligen är det inga problem att göra så än så länge det du har tröttnat på går till någon annan.
Om du bara samlar på dig är det kanske ett miljöproblem.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Laine:

Belysning är trevligt, men jag ser mer fram emot att ha riktiga reflektioner där man kan se omgivningen i glasrutor, billack, vattenpölar. Jag tror att det skulle kunna ta stealth-mekaniken till nästa nivå i spel.

En riktig värld som du beskriver med Sam Fisher eller Solid Snake hade varit en dröm.
Jag brydde mig inte ett dugg för RTX, men nu ska de använda det i ett av de spelen jag verkligen väntar...

Av VinceAkStyle

LG är det som finns mest på sportbarer. Jag säger inte att andra klarar inte rörelser, men LG är ett trygg val när det kommer till bra flyt. Sony är också duktig på det, tror jag.
Jag kan också säga att LG har mycket bättre rörelser än Philips TV.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Dumbullen:

Allt handlar om pris/prestanda. Att bara jämföra 1080ti/2080ti eller 1080/2080 är irrelevant då det bara är namn. Om inte prislappen är densamma med undantag för lite inflation så har inte prestandan gått upp.

Föreställ er att nvidia släpper sitt nya titan kort men döper det till RTX2030 och sätter 30k prislapp på den. Kommer ni jämföra den med med 1030 och hylla den till skyarna över flera 1000% prestandaökning eller går ni efter priset och jämför med Titan RTX där prestandaökningen bara är 25%?
Tidigare generation 1080ti kostade som 2080 kostar idag, alltså är det enda rimliga att man jämför just dom. Namnet betyder ingenting, det är prislappen som är allt.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med, helt. Också GTX 1070 bjöd på 980ti prestanda för 4200kr istället för 7000kr och nu man ska betala samma pris för 80ti prestanda från förra generation. Det är inte lockande.

Av VinceAkStyle

Skulle säga 6000-7000kr

Av VinceAkStyle

Och då blir det:
5800kr för RTX 3060
9100kr för RTX 3070
13500kr för RTX 3080

Jag ser fram emot att bli blåst nästa år!

Av VinceAkStyle

https://ibb.co/6YdHfbr

Här ser du vad du har för begränsningar, och om det stämmer med din upplevelse.

Av VinceAkStyle
Skrivet av VadSaDu:

@Yatagarasu

Den Jöns som blandade ihop film med spel måste varit en riktigt nöt..

Varför kostar inte spelet 99:- som en film när de så gärna vill dra detta argument för att försvara lata utvecklare..(24FPS lås)

Det sista jag hörde var att det kostar 150kr för att se en film som är 2 timmar lång på Bio eller Bluray.
Men ett spel betalar man 600kr och får spela ofta minst 10 timmar, så att spela är ett billigare underhållning...
Det var en kille som jobbar hos EA som kom på detta jämförelse.

Av VinceAkStyle
Skrivet av andersssonsamuel:

@VinceAkStyle: har du nått tips på en sådan?

Svårt att få ihop en burk för 10k med en i7 om man inte sätter ihop den själv.
En person länkade en från komplett med en i7 8700 för 11500kr och det är säkert en helt okej burk.
Om du är beredd att köpa begagnad, finns det också burkar här på marknaden.
Kolla på den här:

https://www.sweclockers.com/marknad/169411-itxdator-ncase-m1-...

Jag känner inte säljaren men han har varit medlem länge och gjort många affärer innan.
Det är bara bra grejer i hans burk, om jag var ute efter en dator runt 10k skulle jag försöka vinna den auktionen

Av VinceAkStyle

Jag skulle gå med en färdigbyggd dator som har en i7 Processor för att CS spelarna vill ha högsta minimala FPS för en stabil upplevelse och den L3 cache på 12MiB man får med en i7 ger den stabiliteten.

Av VinceAkStyle
Skrivet av MalteFPS:

@VinceAkStyle: Funderade faktiskt på att köpa processorn från tradera eller nåt. Är det nåt viktigt man ska tänka på? aldrig köpt delar begagnat.

Att köpa begagnad känns inte lika trygg såsom att köpa nytt såklart.
Magkänslan är viktigt, hur personen bemöter dina frågor eller funderingar kring ett och annat.
Gällande Tradera, jag skulle inte köpa från någon som har få eller någon negativ omdöme.
Jag köpte min CPU begagnad men här på SweC från en person som har varit medlem ett tag och hade referenser. Det är nog det tryggaste tycker jag.

Om du vill köpa en i7 8700k, tänk på att 2600-2800 är ett bra pris, 2900-3000 okej eller bra pris om den klockar på låg voltage (typ 4,9 eller 5,0 vid 1,25 eller 1,30). En i7 9700k kan du få för 4000kr så jag skulle inte betala 3500kr för en begagnad i7 8700k.
Moderkortet kan man också hitta begagnad. Det finns folk som uppgraderar varje år eller köper delar till bygge som blir aldrig av etc... Du kan också fynda på REA i affärer såklart.

Av VinceAkStyle

Om du väljer 144HZ, kan du välja en 1440p/IPS panel. Du kommer få mycket bättre färger och ögongodis med högre upplösning och samtidigt fantastisk bra flyt, särkilt om du kommer från 60HZ världen. Om du bryr dig inte om sånt och att du vill bara få bästa flyt som möjligt, köp 1080p/240hz. Sanningen är att en snabb skärm kräver matas med bilder förstås, 240HZ krävs inte bara höga FPS i snitt men också väldigt höga FPS i minimum. Det vill säga att det går fint med CS GO/Overwatch. Andra såsom Fortnite/Apex går säkert bra om du sänker inställningarna. Ett bra grafikkort kommer kanske inte räcka heller för att få ett stabilt upplevelse, men kanske köpa också en i7 8700k begagnad eller en i7 9700k om du har råd.

Av VinceAkStyle

Jag gillar inte särkilt mycket regeringen i Kina och hur folket lider men USA är ändå lite roligt här.
Alla fick veta att USA spionerar på alla, inklusive sina vänner och egna medborgare tack vare Wikileaks. Och nu vill de straffa de andra länderna som gör samma sak. Det finns säkert en del Amerikanska privata företag som hade kunnat straffas ekonomiskt av många länder.

Av VinceAkStyle
Skrivet av magjoh:

Är ju en bra tanke

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har haft Philips 8000 serie, en 49 tum 8303 som vi hittade till starkt reducerat pris. Jag var nöjd med IPS för betraktningsvinklarna, särkilt när man tittar på en film eller fotboll med vänner och att inte alla sitter just framför TV'n. Jag var också nöjd med färgerna generellt, riktigt trovärdigt. Men jag var inte så nöjd med svärta som var betydligt sämre en vad jag hade på min gamla Philips TV, en VA TV. Också, den saknade lite krut, "nits" för HDR innehåll med en peak på 450 nits. Jag har haft en garanti ärende och till slut hävde Philips köpet. Vi valde och köpte den LG SK85 modellen och blev nöjda. Den har samma fina färger som Philips TV'n, om inte bättre, och samma betraktningsvinklar men den har FALD istället för Edge lit vilket innebär mycket bättre svärta, inte så långt ifrån de bästa VA LED TV. Den har bättre menyer, med mer kontroll över inställningarna samt lättare att navigera, att förstå sig på. Den har också mindre reflektioner på dagtid och mer krut till HDR med en peak på 1000 nits. Den har också stöd för Dolby Vision och Dolby Atmos, vilket är extra trevligt om man har Netflix Premium. Värt att nämna är att den har lägre input lag för spel om man skulle koppla en Playstation eller datorn, vilket jag har inte testat än men borde vara en trevlig plus.
Sony TV'n, den XF-9005, är en VA TV, så sämre betraktningsvinklar, lite högre input lag men samtidigt bättre kontrast. Den har sett bara i affären och kan därför inte rekommendera den men alla tester säger samma sak, att den är grym bra.
Skulle du välja någon av dem, LG eller Philips, skulle du säkert bli nöjd i många år. Deras billigare modeller är förmodligen inte lika bra då dem saknar vissa viktiga funktioner såsom FALD.

Av VinceAkStyle

Jag valde själv att köpa en bättre modell i 50 tum storlek än ett sämre i 55 tum.
I 50 tum storlek kan du få en LG SK85 eller en Sony XF-9005 för strax under 9000kr.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Trunk:

Hur hade du velat att det skulle gå till? Att Jon blev kung och de levde lyckliga i alla sina dagar? En av de sakerna som GoT fått mest beröm för är ju hur de inte alltid går den uppenbara hollywood-linjen, så varför skulle de få skit när de inte gör det den här gången?

Vad är det du inte förstår?
Jag kan hålla med om att tempot varit för snabbt men i mina ögon är det ganska uppenbart, nästintill alla gånger, varför de agerade som de gjorde.

Frågan är inte hur JAG ville att det skulle gå till, frågan är hur de byggde vissa grejer. Den gamla "3 Eyes raven" har visat typ två saker till Bran, nattkungen och vem John egentligen är, vilket de delade i 50 delar genom 3 säsonger från att Ned slås utanför tornet tills att han lyssnar sin syster viska i örat för honom vem John är innan hon dör. Sen Samwell hittar sin mening i historien genom att hitta vart nånstans det finns dragonglass och det "pappret" om den hemliga bröllopsceremonin. Slutet av säsong 7 är Bran och Samwell som fått ihop pysslet, äntligen, som en cliffhanger. De lägger även mycket tid i säsong åtta kring detta, Bran säger "now is the time, he needs to know", okej varför? Det är till och med det enda Bran gör i säsongen, detta och sitta som "bait", han hjälper inte med kriget mot Cersei eller avslöjar för John att Daenerys ska slakta allihopa.
Bygga grejer, händelse som tar jättemycket plats och blir helt meningslös i slutet är löjligt, tycker jag. Om de bygger på något stort för att överraska oss sen så måste det bidra till något annat. Som the ”Red Wedding” fyllde ett syfte, att skapa den personen Arya blir, att John blev Kung i Norden, att förstärka ett hopp för hämnd för Stark familjen etc… Men vad ska John göra nu vid ”The Wall” när det inte finns nattkungen längre. Det är bara ett lätt sätt att säga ”vi byggde på det här men nu blev det så, surprise surprise eller hur?” och slänga i sopporna massa grejer som blir helt plötsligt meningslös. Det bidrar inte till något annat eftersom det är slut och det ska inte komma något annat.
Sen om vi ska prata om Hollywood, så är det precis vad de har gjort.
Det fanns ingen förklaring till att Daenerys blev så helt galen. Hon hade kunnat rysa mot "the Red Keep" och bränna ner den utan att bry sig om civilare, men att hon noggrann bränner ner kvinnor och barn, unga och gamla, gata efter gata i 45 minuter och låter hennes Dothraki soldater våldta etc.. Det finns ingen mer förklaring än att det är genetisk, som Varys säger "each time a Targaryen is born the gods flip a coin". Hon hade varit extremt än så länge men inte mot oskyldiga, aldrig. Det fanns rum att diskutera hennes rättvisa men det var miles från det här. Också, man kunde förstå vad Cersei gjorde, de byggde på det i hela säsongen. Man kunde förstå vad Walder Frei, Stannis, Jaime Lannister, Theon Greyjoy, petyr Baelish gjorde, även om man kunde inte förlåta det, historien byggdes på så sätt att vi skulle förstå dem hemska personerna. Men det saknade bitar, för att vi skulle förstå Daenerys.
Jag har inget emot att hon blir "Mad Queen" men jag tror som andra gör, att de fått idén från George Martin men visste inte hur de skulle göra det bra.
Här, säger de "hon är ond", vilket är precis vad Hollywood gör hela tiden.
En till sak som är verkligen i Hollywood style är att alla får vad de vill.
Tyrion får fortsätta spela maktspel, sätta horor och dricka vin, Sansa blir drottning, härskarinna av Winterfell, Arya har fått stryka alla namn på sin lista och kan börja leva, resa med Starks familjen pengar. Och John får gå tillbaka till sina vänner "beyond the wall", och slipper härska, och han slipper också slakta Daenerys armé. Så egentligen får alla vad de vill.
Så du ser att du tycker jag hoppades på en Hollywood slut men jag är besviken för att jag tycker att det är vad jag fick. Vis er olika på det helt enkelt.
Också, att jag inte tycker om sista säsongen och förstår inte författarnas val betyder inte att man behöver förklara till mig som om jag var en femåring, det är onödigt förnedrande och arrogant att påstå det här. Då ser du ner på alla som inte är nöjda som du verkar vara.

Av VinceAkStyle

Så varför göra en sån stor grej av att John inte är en ”bastard” men att han är den rätta som ska ärva tronen, och att han ska veta det bara för att berätta det för 4 personer och sen skicka honom tillbaka till muren?
Vilket skämt!
Och det är inte det enda dem misslyckades med. De första säsongerna förstod man alla, inte bara de goda, men också varför de som var onda gjorde så som de gjorde.