Inlägg

Inlägg som ArcticFire har skrivit i forumet
Av ArcticFire
Skrivet av Boomer112:

Måste bara fråga lite snabbt... avlistas? Vad innebär det? Jag gissar att det helt enkelt försvinner från Microsoft Store och att det då inte går att köpa längre såklart.

Korrekt. De som äger spelet kommer att fortsätta ha tillgång till det, men ingen kan köpa det. Orsaken till avlistningen är att licenser går ut.

Av ArcticFire
Skrivet av Jonhed:

2080 super får mer fps än 2080ti i 1080p?
Betyder det att jag ska hoppas på att 3070 inte är kraftfullare än 2080ti, utan hellre bara ännu snabbare boost clock/memory clock än 2080S, då jag spelar uteslutande i 1080p?
För så är ju inte fallet om jag fattat rätt.
(Som jag förstått det så är 2080S den "snabbaste" GPUn som funnits, därav mitt oerhört osäkra argument)

2080 Ti är snabbare än 2080S, någonting är udda med just det testet.

Av ArcticFire
Skrivet av Daemon85:

Ja precis, det var ett ti, men hu har 30 % skillnad där och sc 90 % i metro exodus

Edit: glömde skriva spel

HU-typen nämner att det är på grund av att Ryzen-processorn flaskar 3080 i 1440p. Att HU och Swec har ganska så olika fps beror antagligen på val av testslinga.

Av ArcticFire
Skrivet av Daemon85:

@JonasT: är era tester med gamla grafikkortet nygjorda? Funderar mest på 1080gtx, ni har stor skillnad mot 3080 I 1440p, medan 'hardware unboxed' har hälften så stor procent ökning. Undrar vad som gör så stor skillnad

Sweclockers har 140% ökning för 3080 vs 1080 medan Hardware Unboxed har 114% ökning. Inte direkt hälften. Det beror väl på vilka spel man har testat. Dessutom visar HU medelfps medan Swec har ett index vilket har en viss betydelse.

Av ArcticFire
Skrivet av Dlin89:

@twit: Tack

Jag har lite svårt att tyda testet (inte så hajj på såna här grejer) men om kortet toppar på 415W plus mina övriga komponenter så är jag kanske farligt nära 600 watt?

Det är inkluderat alla komponenter, 3080 maxar 320W.

Av ArcticFire
Skrivet av korvOlle:

Ed: Om man tänker så, Xbox One och PS4 lär väl vara kvar ett tag till, då borde ju dessa vara bas fortfarande eftersom de är svagast. Eller?

Minns inte hur det var senaste generationsbyte, men AAA-spelen lär nog överge PS4 och XOne rätt snabbt. Undantag är väl sportspelen och sånt som kommer i en legacyversion om konsollen inte orkar med den nya motorn.

Du har rätt angående Microsofts egna studior, spelen som kommer ut upp till 1-2 år från nu måste fungera även på original Xbox One, med sin svaga processor, svaga grafikkrets, lite minne, långsam HDD och kanske något annat. Jag hoppas att de ändrar sig, för det låter inte roligt nu när det kommer en ny generation med betydligt högre prestanda.

Av ArcticFire
Skrivet av Durkadur:

Föreställ dig ett koncept med en öppen värld där du som spelare måste ta dig an tusentals fiender på ett stort fältslag utanför en stad. Bland fienderna finns ett enormt mekaniskt monster bemannade av massa fiender. Du måste tillsammans med dina allienerna (några hundra soldater) slå er fram till denna best, klättra upp och sen ta sig in för att spränga den inifrån innan den når fram till templet i staden. Väl där inne i monstret är det en hel level med fiender att besegra och den skakar och kastar runt dig beroende på vad som händer på utsidan. När du är färdig måste du skynda dig ut innan den sprängs. Du kommer ut och upptäcker du att du nu befinner dig mitt i staden och striderna fortsätter på gatorna. Allt detta sker i realtid, oskriptat och utan laddningstider. Spelet rullar på Xbox Series X och PS5 men nu måste man få det att fungera på en maskin med nästa hälften så mycket RAM och under halva grafikprestandan. Vad kapar man? Hundratals fiender istället för tusentals? Eller de vandrande mekaniska monstren med egna levels? Kanske måste man skippa open world och göra det mer linjärt och skriptat? Och vips är vi tillbaka på last gen.

Jag hade önskat att konsollerna blir så kraftfulla som det bara går, fullpackade med ny teknik så att spel (framför allt AAA-spel) kan ta ett stort kliv framåt. När jag såg Unreal 5 Tech Demo på PS5 blev jag hoppfull, men när jag ser specen på Series S undrar jag hur det ska gå ihop?

I princip försöker Microsoft dubbeldippa. Förr när man släppte en ny konsoll sänkte man priset på den gamla, kanske gjorde en ny version och lät de leva parallellt i några år. Till slut blev det oundvikligen så att utgivare började satsa uteslutande på de nya konsoller och övergav de gamla. Nu vill istället Microsoft med de nya konsollerna skapa ett A- och ett B-lag och (potentiellt) tvinga utgivare att supporta båda under hela generationen. Inte nog med det, man har dessutom utlovat att spel från Microsoft ska släppas till både last gen och next gen. Snacka om flaskhals!

Kunde inte sagt det bättre själv.

Precis, Microsofts studior har det ännu värre De måste gimpa spelen så att de fungerar på Jaguarprocessorn i Xbox One som var svag redan då den släpptes för 7 år sedan och grafikkretsen är inget att hänga i granen heller. Jag minns att Ubisoft sade att den var orsaken till 30 fps i Adsasdin's Creed Unity.

Av ArcticFire

Jag ser framemot alla youtubers som kommer att försöka landa på/lyfta från flygplatser som Tenzing-Hillary, Paro och Gustaf III med så stora plan som möjligt.

Av ArcticFire

Min lilla etta har endast två fönster som förstås är på samma sida och mot söder så inget korsdag och maximal sol. I juni i år hade jag oftast ca 28-31 grader varmt inne, rekordet var 33,5. Enda svalkan är en fläkt som jag har att blåsa på mig. Jag hade gärna åkt till kontoret och jobbat, men tills nu var det påtvingat distansjobb.
Fastän det är betydligt svalare ute nu vill inte temperaturen inne inte sjunka under 26. Ganska så jobbigt.

Av ArcticFire

Länk med video om varför stora delar av USA har långsamt och dyrt nät. https://muninetworks.org/content/why-your-internet-sucks-patr...

De stora bolagen som delat upp landet mellan sig gör allt de kan för att stoppa konkurrens från kommunala bredband. Chattanooga lyckades skapa ett eget som var mycket snabbare än vad Comcast erbjöd. Plötsligt kunde Comcast erbjuda bra Internet i Chattanooga...

Av ArcticFire

Jag tyckte att jag kände igen namnet.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1384895-tech-mech-tech...
Intressant att företaget finns ännu.

Av ArcticFire

@mrbrix: Just det kortet som säljs verkar vara ett 8800 GTS enligt produktkoden.

Lite mera Sellpy.
Vad sägs om en 19 tums 1440x900 TFT-skärm från 2007 för 1000 kr?
https://www.tradera.com/item/301825/392062851/fujitsu-datorsk...

Eller en laptop, även den från 2007, för 1500 kr?
https://www.tradera.com/item/340259/391091990/dell-laptop-sil...

Western Digital Blue 500GB, troligtvis tillverkad 2008, för 700 kr.
https://www.tradera.com/item/302406/392344562/western-digital...

3,2GB hårddisk för 300 kr. Absolut ingen information om storleken om man inte kollar produktkoden. Kanske intressant för retrofantaster, men stackars den som är ute efter en hårddisk till en modern dator.
https://www.tradera.com/item/121306/392031568/quantum-harddis...

Av ArcticFire
Skrivet av Tumnus:

I ren IPC så lägger sig Ryzen just över Skylake.

Du menar väl Haswell?
I Sweclockers Cinebench vid samma frekvens får Haswell 113 och Ryzen 114 medan Skylake får 122.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArcticFire

Jag lägger på direkt då jag hör att det är en telefonförsäljare eller någon undersökning. Den tiden på året då det inte är sommarjobbssökning kan det hända att jag avvisar samtalet direkt.

Som många säger har telefonförsäljare fått ett väldigt negativt rykte på grund av att många är lurendrejare. Säger man "ja" en gång så kan de klippa ihop samtalet och få det till ett avtal.
Jag kan inte förstå varför muntliga avtal ens är giltiga.

Av ArcticFire
Skrivet av Beatnutz:

Sorry, blev fel där... menade triple-GPU

Känner till SLI's begränsningar .. använder mina kort till annat än att spela med.

Gissade nästan det, men stod ingenting så antog spel. Ett tips är att skriva användningsområde

Av ArcticFire
Skrivet av Beatnutz:

Hej,

Eftersom jag blev sugen på ett 1080Ti, men inte ville göra mig av med mina två 980 Ti så tänkte jag bygga om min dator för tredje gången på ett år och köra vattenkylning på allt en gång för alla. För nuvarande sitter jag på ett 850W nätagg som aldrig har strulat för mig under heavy load eller under andra omständigheter.

Jag har plockat ihop ett paket på EKWB's site (satan va dyrt det blev) och allt är frid och fröjd. Nu är det bara PSU'n kvar.

Jag lär ju behöva ganska mycket extra kraft nu med ett nytt grafikkort (1080Ti) inblandat och vill helst inte köpa fel. Nätagg i den här viktklassen kostar ju skapligt mycket :/. Från början hade jag tänkt att ett 1200W skulle räcka. Men nu när jag gjort en beräkning (med bra OC inräknat) så visar den på 1400W snarare. Värt att nämna är att jag inte lagt in vattenloopen i beräkningarna utan bara mitt nuvarande Corsair Hydro H100i (som inte kommer finnas med i bygget senare).

http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/

http://i.imgur.com/12Rvyqf.png

Vad tror ni experter om detta? Känns det rimligt med 1400W? Finns ju ändå rätt många som hävdar att watt-hysterin är överdriven.

Tack på förhand!

1. Quad är fyra, inte tre.
2. Du kan inte ha SLI med olika kort. 980 Ti passar inte med 1080 Ti.

Av ArcticFire
Skrivet av Fatty:

Titta på dom så ser du att ena säger 0-10-20-30-40 på i7 7700k. och 1800x är 0-10-20-30.
Detta gjorde så att i7 såg jämnare ut då det var större skillnad du kunde se up ptill 40 så det såg mer ihop ut om du fattar.

7700K visar 0-7,5-15-22,5-30.

Av ArcticFire

Snyggt!

Men du tävlar med A4-SFX.
https://www.dan-cases.com/dana4.php

Vad gör ditt bättre (förutom 0,1 l mindre volym )?
Det kan vara värt att tänka på i marknadsföringen.

Vet du vad det kommer att kosta?

Av ArcticFire
Av ArcticFire

På förra sidan hoppade tråden i misstag 200 datorer bakåt.

4605. Gammal stationär
4606. Laptop

Skickades från m.sweclockers.com