Inlägg

Inlägg som OVPN_se har skrivit i forumet
Av OVPN_se
Skrivet av CymbalCrasher:

De släppte väl aldrig en ISO? Hade de gjort det kanske jag hade kört det istället för pfSense.

Vilfos mjukvara kommer faktiskt släppas om några månader som abonnemangsform så att det går att installera på annan hårdvara än den som säljs

/ David

Av OVPN_se
Skrivet av superegg:

Jag har vart trevlig mot er, det är ni som blir sura så fort man vill ha återbetalning.

Du får gärna återkomma till mig med skärmdumpar på de konversationerna så får vi isåfall ta ställning till din återbetalning igen.

När jag kollar i vårt supportsystem så är det enda jag ser från dig rasistiska kommentarer, svordomar & att du verkar ha ett intresse kring nekrofili och våra framtida gravar. Att du efter min kommentar ovan även mailar och hotar att du ska "skapa flera trådar överallt, skapa en egen fb sida/grupp, skriva på stora sidor" om du inte får din retur gör oss dock inte mer benägna att tillgodose ditt krav och därmed uppmuntra ditt beteende mot andra människor.

Men självfallet har du rätt att yttra dig på diverse forum om du tycker att vi har fel! Yttrandefrihet är ganska fantastiskt Vi har samma rätt att bemöta kritiken, vilket jag såklart gör nu, då vi anser att den är felaktigt riktad och inte förankrad i verkligheten.

/ David Wibergh, Grundare av OVPN

Av OVPN_se
Skrivet av superegg:

Känner mig förbannad, OVPN kör med fulspel att dom sätter den på autbetalning så fort man har gjort ett köp, fast jag väljer att stänga av det hela tiden så sätter dom den på autobetalning hela tiden.

Det är alltid tråkigt när det råder missförstånd. Jag anser att det är väldigt tydligt att vid betalning startas en prenumeration och att man måste inaktivera prenumerationen om man inte önskar det. Självfallet kan vi säkert göra det ännu tydligare och det ska vi diskutera internt.

Att du däremot mailar mig med hotliknande påstående riktade mot mig och min flickvän, samt flertal svordomar och önskemål att alla som arbetar i OVPN ska få Corona leder dock inte till ökad välvilja från vårt håll att tillgodose ditt krav att få en retur.

Vi genomför regelbundet återbetalningar till personer som är trevliga och helt enkelt har glömt bort sin förnyelse. Däremot gör vi inte det när vi blir kontaktade på ett aggressivt sätt då vi har en policy att inte uppmuntra sådant beteende.

Som påpekat av andra i tråden följer OVPN svensk lagstiftning och jag kan garantera att vi inte "sätter på [automatisk förnyelse] ändå". Om automatisk förnyelse har inaktiverats för prenumerationen är den inaktiverad. Vi går definitivt inte in och sätter på en prenumeration på nytt.

/ David Wibergh, Grundare av OVPN

Av OVPN_se

1. Med OVPNbox egengjorda gränssnitt på http://ovpnbox.com:81 så kan du sätta upp flera olika grupper. Du kan exempelvis sätta upp en grupp med Publik IPv4 anslutning; det är endast enheterna i den gruppen som kommer vara anslutna med tilläggstjänsen Publik IPv4. Enheter i andra grupper med en vanlig VPN-anslutning kommer inte ha tilläggstjänsten. Du måste i sådana fall även sätta upp regler för portar för din Plex under fliken "Portar" i OVPNbox interface.

2. pfSense är lite mer avancerat än vårt egna interface. Du kan göra det mesta som du vill åstadkomma i vårt egna interface, så som portmappning och anslutning till/från VPN tunneln i vårt egna interface. Du kan även som jag nämnde tidigare gruppera dina enheter i olika grupper med olika anslutning för att på så sätt ha bättre kontroll över ditt nätverk och dina VPN-anslutningar.

3. Om du har en existerande router så kan du koppla den efter boxen och använda den som accesspunkt. Routern har ett AP-läge som du kan aktivera, sedan så kopplar du en nätverkskabel från LAN-porten på OVPNbox till WAN-porten på din router.

4. Ja, de anslutningar du skapar i boxen kan du välja att lägga en killswitch på.

5. Det är inte rekommenderat att spela spel med en OpenVPN-tunnel igång. I och med att trafiken tar en omväg så kan det leda till högra ping. Under perioder av hög trafik kan OpenVPN även kasta en del paket. Även om det inte märks när du exempelvis surfar på hemsidor så är packetloss mycket mer märkbart när du spelar onlinespel — speciellt snabba spel så som csgo.
6. Om du kan använda IPv6 så är det att rekommendera.

7. Du kan endast ha en anslutning över tilläggstjänsten Publik IPv4. Om du använder en klient i datorn för att ansluta så är det således endast en enhet som kan ansluta över Publik IPv4 — med OVPNbox så lägger du istället anslutningen på en hel grupp. Alla enheter i den gruppen kommer då ha Publik IPv4-anslutningen.

Av OVPN_se
Skrivet av backspace:

@OVPN_se : Under vilka förutsättningar får ni ut "upp till 600 Mbit/s." med eran lilla låda?

Det är precis som upl8447 säger, dvs att det mättes i en testmiljö.

Av OVPN_se
Skrivet av Wiruz:

Jag får tacka för alla bra svar! Nu till en väldigt relevant fråga för min del. Har som sagt ingen erfarenhet av VPN.

Jag har en FreeBSD server som jag vill koppla mot en VPN tunnel. Blir en del trix men följer man en guide som jag hittat så ska man tydligen få ett certifikat i form av .crt och .ovpn . Stämmer det? Annars är guiden jag tänkte följa rätt irrelevant.

Vi har en guide för FreeBSD här som du kan följa: https://www.ovpn.se/sv/guides/freebsd
Skicka ett mail till supportten om du inte får till det så kollar vi på det

Skrivet av Njeu:

Jag kan inte se informationen om det på er sida? Eller tittar jag kanske på fel ställe. Köpte nämligen Publik-adress i tron om att det inte skulle påverka anonymiteten.

Det står specificerat här, vilket vi bör tydliggöra bättre. Skriv till supporten så kan vi komma fram till en bra lösning.

/David

Av OVPN_se
Skrivet av Wiruz:

Om nu en intresseorganisation vill veta vem som står bakom VPN ipt som jag är tilldelat exempelvis så kan ni inte lämna ut det för det finns inga uppgifter ? Menar ni att jag får olika IP nummer var och varannan dag loggfritt?

Det är korrekt. Vi kan inte lämna ut den informationen då man får en ny IP-adress vid varje anslutning och vi inte för några loggar.

Skrivet av Wiruz:

Så får man olika ip vid olika tillfällen eller är det ett fast ip knutet till kontot?

Vi tillhandahåller båda tjänsterna. Om man har en fast IP-adress så har man beställt vår tilläggstjänst Publik IPv4 och då rekommenderar vi att man betalar anonymt.

Skrivet av Wiruz:

Sen undrar jag om inte dessa organisationer kan vända sig till Braintree för att få reda på vem som betalar för en VPN tunnel hos er?

Eventuellt kan dem göra det ja, men det är fullkomligt lagligt att ha en VPN-tjänst så förstår inte vad poängen skulle vara.

Av OVPN_se
Skrivet av Christley:

har inte länkat ett blogginlägg men antar att du syftar på en annan postare.

men bra, då har jag fått en korrektur av en sak jag var rädd för själv.
sparar ni information om kort då? som visa och mastercard?

Ah, jag kollade lite snabbt där - det var Nima2001 som länkade till blogginlägget.
Vi sparar ingen kortinformation i vår databas då vår kortbetalningsleverantör Braintree som är PCI DSS certifierad säkerställer att kortuppgifterna sparas krypterat och säkert.

Av OVPN_se
Skrivet av Christley:

nej, men dom lär logga vilket ip betalningen kommer igenom för att kunna vara säkra på att få ut sina pengar. och sen lär dom ha sparat till vilket konto som X kortnummer betalat till. och ditt kortnummer leder ju bara till dig

Hej,

Självfallet behöver ingen IP-adress loggas vid köp. Vi sparar aldrig våra kunders IP-adresser eller vem det var som hade en viss IP-adress vid en viss tidpunkt.

Det som står i blogginlägget du länkade är följande (omformulerat):

Om en myndighet begär ut information om vem som hade IP-adress X vid Y tillfälle finns det ingen information vi kan tillhandahålla. Om en myndighet däremot frågar: "Har e-postadress X ett konto hos er?" Då har vi möjlighet att svara Ja eller Nej, men det är inget bevismaterial som någonsin skulle gå att använda.

Vi behöver inte logga IP-adresser såsom internetleverantörer gör eftersom Lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation tillämpbar på oss enligt 1 kap. 4§. Jag rekommenderar att du läser följande artikel för klargörande kring våra ståndpunkter om våra kunders integritet: https://www.ovpn.se/sv/blog/oppet-brev-till-polisen/

Av OVPN_se
Skrivet av Straight:

Jag har löst det. Problemet var att jag hade ställt om till manuella regler i NAT outbound. Lösningen var att ta bort alla regler och sen ändra till auto.
Då skapades regler automatiskt och allt började fungera som jag ville.

Tack för era svar i alla fall!

Härligt att du fick till det!

Skrivet av Straight:

När jag fyller i informationen i klienten (enligt pfSense forumet) så skriver jag:
-------------------------------------------
Server host or address: pool.prd.se.ovpn.se
Server port: : 1194

Sen på advanced har jag fyllt i:

remote vpn02.prd.kista.ovpn.se 1195;
remote-random;
----------------------------------------

Kan jag skriva nåt annorlunda så jag får en slumpmässig server i Stockholm varje gång jag kopplar upp?

Du borde inte behöva ange det ovanstående i advanced. Om du endast vill ansluta till våra servrar i Stockholm kan du ändra Server host or address till pool.prd.se.sthlm.ovpn.se.

Skrivet av Straight:

Är det bara AES 256 CBC som fungerar som encryption?
Kan jag välja nåt annat är SHA1 160bit?

Du kan endast välja AES-256-CBC med SHA1 160bit. Inga andra inställningar kommer att fungera.

Av OVPN_se

Hej!

De flesta instruktioner för att få OVPN att fungera i pfSense kan du finna här: https://forum.pfsense.org/index.php?topic=84177.0

Vänligen,
David

Av OVPN_se
Skrivet av alex5555:

Tänkte bara säga att jag valde att köpa ett enmånadsabonnemang (69 kr) hos OVPN.se, och jag är hitintills nöjd. De första dagarna hade jag visserligen inte särskilt höga hastigheter vid torrentnedladdning (4-5 MB/s trots öppnad port), men nu går det i princip lika fort som utan VPN (10-12 MB/s). Vet ej vad det berodde på. Om det fortsätter att fungera så här bra kommer jag nog att köpa 12 månaders abonnemanget för 49 kr/mån.

Kul att höra! Vi arbetar ständigt på att leverera höga hastigheter. I mars expanderar vi får infrastruktur i Malmö och placerar fyra servrar där.

Skrivet av philipborg:

AirVPN.org har franska servrar. Tror ej OVPN har det tyvärr.

Det stämmer bra. Vi har endast servrar i Stockholm och Malmö.
Vi har däremot allokerat amerikanska IP-adresser till en av våra servrar i Stockholm.

Av OVPN_se
Skrivet av alex5555:

Återupplivar tråden, då jag är ute efter en bra VPN tjänst som fungerar bra för torrents. Jag har testat två tjänster hitintills; OVPN.se och Mullvad. Jag upplever Mullvad som lite snabbare när det kommer till nedladdning av torrents, OVPN.se ligger runt 4 MB/s och Mullvad runt 6 MB/s. Mätningarna är dock inte genomförda samtidigt (inte ens samma dag), så kanske inte särskilt vetenskapligt korrekt genomfört.

Däremot, när man mäter via bredbandskollen så är OVPN.se mycket snabbare. Jag har 100/100 fiber hemma och utan VPN får jag 125 upp/ned. Med OVPN får jag 140-150 Mb/s ned/upp (!?). Med Mullvad får jag ~20 Mb/s ned och ~90 Mb/s upp.

Hej!
David från OVPN.se här.

När du kör uTorrent/Bittorrent/andra program så behöver du öppna en port i vår kontrollpanel för att få en bättre hastighet. Vi har skrivit en kort guide om det.

Följ gärna guiden så ska du se att du får en betydligt bättre hastighet när du ladda ner torrents. Tveka inte att höra av dig om du har fler funderingar eller behöver någon hjälp.