Inlägg

Inlägg som Bjoernsss har skrivit i forumet
Av Bjoernsss

"Din browser är gammal och stöds inte längre" med IE11

Hej på er!

Varför får jag ovanstående meddelande av ungefär hälften av alla sidor jag besöker när jag kör senaste versionen av Modern IE11? Dn.se och nästan alla google-sidor såsom Drive exempelvis. Är detta MS fel eller? Och varför är det ingen som har gjort något åt saken än? Som det är just nu så måste jag köra Chrome ändå, trots att det är frustererande dåligt på min Surface pro 2.

Går det att göra något åt saken eller är det bara att bita i det sura äpplet och fortsätta med det icke-touchoptimerade Chrome?

Av Bjoernsss
Skrivet av Yoshman:

Handlar det om riktigt billiga modeller så måste det till rejäla kompromisser så där kan man inte förvänta sig så mycket, men många dyrare modeller känns också lite som Yoga 3, d.v.s. inte genomtänkta som produkt.

Verkligen. Ett återkommande problem jag ser hos iprincip alla pc-tillverkare förutom Apple och en del nischade tillverkare (typ Razer eller vad de nu heter) är att de inte riktigt vet vad de vill göra för något. Det är sjukt svårt att veta vad som skiljer olika modeller åt, vad som är till för vem osv. Går man in på Asus/Dell/Lenovo så finns det ca hundratusen olika modeller, och ingen har någon aning om vad som passar mig bäst. Alla modeller är dessutom kompromissade på något sätt. Har inte mycket till övers för Apple som företag, men deras "store" är oerhört tydlig med vad som skiljer modellerna åt och vad de enskilda skillnaderna gör.

pc-tillverkare, ni får fan shape it up alltså. det här håller inte.

Av Bjoernsss

Alltså hur svårt kan det vara att göra en lagom lätt (1.2-1.4 kg) ultrabook med smal profil, >10 timmars batteritid, QHD-skärm, BRA touchpad, pris som ligger strax under en MBPr och en design som inte ser 2007 ut? Jag funderar på om tillverkarna helt enkelt inte vill sälja några datorer.

Av Bjoernsss

Apples 5K verkar dock inte gå att använda som extern monitor. Hoppas på <8000 iallafall.

Av Bjoernsss

10 lök för en i5-speccad, synnerligen lätt dator med extremt hög kvalitetskänsla. Det är mindre än vad folk har lagt ut på macbooks i flera år. Förstår inte var problemet ligger.

Av Bjoernsss

lyckas microsoft bygga en 12-tumsplatta med core-processor med en vikt på 800 gram borde lätt asus kunna pressa ner denna till 600-ish gram. under 10 mm, minst 1080p-skärm och 10 timmars batteritid så är jag game. Det borde inte vara sååååå svårt.

Av Bjoernsss

Nice! ska bli skönt att byta ut min halvslöa S2.

Av Bjoernsss
Skrivet av Josafo:

730/735/830 publicerades 4 september. De ska börja levereras 2 oktober, alltså nästa veckas torsdag. Är en månad för lång tid? (leveransdatum är 2.10 åtminstone i UK och i Finland).

930 väntade på WP8.1. Hårdvaran var ju klar tidigare, men de ville inte köra ute en tredje WP8-mobil i samma segment (925 och 920 fanns fortfarande på marknaden)..

de ska levereras 2 oktober alltså? hittade inget datum på nokias (microsofts) sida. mja, jag gillar Apple-stuket att släppa nya prylarna väldigt snart efter utannonsering (inga jämförelser i övrigt), även om det innebär att de annonserar dem lite senare. släpp medan eventuell hype är igång.

930 på wp 8.1 är hyfsat förståeligt dock.

Av Bjoernsss

Nästa stora problem är att de tar så lång tid på sig att släppa sina utannonserade modeller. Lumia 830 lät NICE när de nämnde den, men om de inte släpper den snart så blir det inte bra alltså. Samma sak med 930. Hade de släppt den globalt samtidigt som de släppte Icon (som ju är samma mobil) hade den kännts mycket fräschare.

hets, Nokia! hets!

Av Bjoernsss

Nu tycker jag det är dags att släppa ett nytt flaggskepp faktiskt. Som 930 men 2-3 mm tunnare, snapdragon 805 och kameran från 1020. Jag skulle köa som aldrig förr.