Inlägg

Inlägg som Bjoernsss har skrivit i forumet
Av Bjoernsss

Om det gynnar AMD i kampen mot Intel så är det ju kalas. Konkurrens är alltid bra.

Av Bjoernsss
Skrivet av Erik.dv:

Tackålov. hade inte förvånat mig om de hade snålat på en sån sak dock.

Har priserna ökat så mycket alltså? Surface Pro 3 känns plötsligt väldigt rimligt prissatt. Visa upp 4an nu, Ms!

Av Bjoernsss

Nja, inte så pepp alltså. Är det en TN eller IPS?

Av Bjoernsss

Värt! Om microsoft promt vill kika igenom mina gamla skolarbeten och seglarbilder så är de välkomna att göra det. Kunde inte bry mig mindre faktiskt.

Av Bjoernsss

Tycker inte alls att tangentbord ska ingå i priset. Iom att det finns ett gäng olika alternativ så är det ju bättre att man får välja själv vilket man vill ha. Dessutom hade de troligtvis lagt på priset för tangentbordet på grundpriset, så det hade nog inte blivit speciellt mycket billigare. Och dyrt? 7000 för en dator i den här storleken med den prestandan är inget att tala om. Vill man ha billigare finns dte alltid Atom-versionen.

Det som jag fortfarande tycker är tråkigt är skärmformatet. 16:9 blir för litet i landskapsläge och rent trams som porträtt. Surface pro 3 med sin 3:2 är närapå optimalt.

Av Bjoernsss

Ojdå, den här skulle jag kunna tänka mig att ha faktiskt. Rejält steg upp från min T100.

Men närapå 50 grader varm i ena hörnet? det är väldigt, väldigt varmt. Tur att den inte marknadsförs som en spelplatta. Man får spela harpan istället för skyrim på maldiverna, helt enkelt.

Av Bjoernsss

verkar fungera rätt bra enligt Wired.
http://www.wired.com/2015/01/microsoft-hands-on/

kanske inte är något för den genomsnittliga konsumenten, men det lär finnas enooorma användningsområden inom ingenjörsskap/design/medicin/utbildning etc etc. Angående designen så...ja...de är ju ingen jungfru för ögonen direkt, men det är överlag svårt att göra "teknik som sitter på huvudet" snyggt. Du kommer antingen se Datapata eller siliconvalley-startup-google-ig ut. Innan själva conceptet blivit socialt accepterat tror jag fånigheten är ofrånkomlig.

Av Bjoernsss

Sjukt att det inte kommit någon uppföljare till den här än. En halv tum större skärm, lite högre upplösning (1600x900 kanske?) och lite allmänt trevligare material borde inte vara så svårt.

Av Bjoernsss
Skrivet av Evilmonkey:

Det gör att de existerande produkterna inte kan utvecklas, då nya produkter hela tiden snor andelar. Så då slutar det med ett antal halvbra produkter istället för ett fåtal riktigt bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Tvärtom. Nya produkter snor andelar och tvingar de existerande tillverkarna att utvecklas, alternativt kasta in handduken. Konkurrens är alltid av godo

Av Bjoernsss

Acer switch 10, Asus T100 eller Surface Pro 2! Jag skulle nog ha köpt den sistnämnda, även om den är ganska tung. Du får galet mycket dator för pengarna. Den kommer nog hålla längre än de två förstnämnda också, rent prestandamässigt.

Av Bjoernsss

Nice. Hoppas på en hub ala Steam där det bara är att peka och klicka så laddar ner/installerar spelen sig själva. Alla uppdateringar görs automatiskt och jag behöver bara skriva in kortsiffrorna en gång, dvs första gången jag loggar in. Shit vad bekvämt det skulle vara. Go MS säger jag.

Av Bjoernsss

Blir det inte absurt stort som datorskärm? Tycker att 27-tumsskärmarna fortfarande är enorma.

Av Bjoernsss

läste någonstans att den skulle gå för ca 14 lök. känns lite väl mastigt kanske....

Av Bjoernsss

Det är klart det kommer att gå att stänga av. Avinstallera det blir kanske svårare, men att deaktivera det så att det inte tar kraft är nog inga problem.

Av Bjoernsss

Nice! i nuläget kanske det inte finns oändligt stort användningsområde, men med god integrering av mobiltelefonen och "internet of things" så är ju detta guld. All utveckling som för oss framåt emot ett "Cortana, kan du sätta på två koppar kaffe är du snäll" på morgonen är av godo.

Skrivet av Aldhissla:

Men minuset är ju att det kommer att krävas en mic om det är tex en HTPC eller Stationär dator. Och hur mycket kommer den att snappa upp om den står på skrivbordet å jag sitter 4 - 5 meter därifrån.

Det skulle vara fint om det var möjligt att använda mobilen som mic isåfall.

Av Bjoernsss

Det tycker jag att du ska göra! du kan lätt sälja din gamla macbook för en bra slant, så priset är nog inga problem. Dessutom får du en mycket snabbare grafikdel, samt större arbetsyta för photoshop och final cut. Ba göre!

Av Bjoernsss

Sen är väl frågan om inte hela hårddiskindustrin långsamt kommer att bytas ut mot molnlagring inom ett par år iofs. När mobilnätet når >5G-hastighet, molnlagring blir >1 Tb för ett rimligt pris samt perfekt integrering med OSet tror jag att vanliga användare knappast bryr sig om de har 256 Gb eller 1 Tb på sin Surface/macbook. En liten, liten SSD som rymmer OSet (som jag iofs också tror kommer bli molnbaserat ganska snart, Chromebook-style) och valfritt utrymme på Onedrive för en viss månadskostnad.

men det är nog ett tag dit.

Av Bjoernsss

Det är givet att de inte kommer fokusera på stationära processorer i samma höga grad längre. Skulle de satsa på den delen istället för mobil/tablet/bärbar så skulle de ganska snart bli ett Hasselblad, dvs super-highend-grejer för en extremt perifer del av marknaden medan ARM ganska snabbt skulle bli fullständigt dominanta. Förr eller senare skulle ARMs chip bli lika snabba som Intels för highend-folket, och då kan Intel stänga butiken. så är det.

Av Bjoernsss

Har en Asus t100 med en av de mindre atom-modellerna och 2 gig ram, och prestandan är oväntat bra jämfört med siffrorna på papperet. Generellt sett flyter allt på som smör. För lättare använding så behövs det inte mer än så. Batteritiden är grym och tangentbordsdocka ingår. Kan nog hittas för 3000-ish nu, och det är ännu extremt prisvärt. Det hade varit skönt med lite större hårddisk kanske, och en 1080p-skärm, och kanske inte 16:9 i bildskärmsformat, menmen.
Acer switch ser väldigt bra ut också btw!

Av Bjoernsss

Nja, Modern-versionen av IE har nog varit ute sen W8 släpptes. Osäkert hur det fungerar i desktop-läge då jag nästan aldrig är där (då kan jag lika gärna köra Chrome).