Inlägg

Inlägg som Ambh89 har skrivit i forumet
Av Ambh89
Skrivet av Greattech:

Trodde att banken kunde se om det var några pengar på väg till dig enligt ett tidigare inlägg från dig? Du var väl hos banken idag som inte såg något? Om vi inte på något sätt trollade fram dessa pengar på dit konto idag. Kul att du fick dina pengar till slut.

- GT

Banken såg inga pengar idag. De hänvisade om det jag skrev ang kvittot där ''terminal besökt'' och ''terminal omdirigerad'' är datum 2014-06-17, som är datum då jag köpte datorn och inte datum kring eran återbetalningen .. Nu vill jag bara lämna och fortsätta mitt vanliga liv, ha det så bra !

Av Ambh89

Nu har pengarna nått fram från. Trans. datum: 14-09-26 och ursprung greattechse.

Jag hoppas inte detta händer någon där ute, jag är helt slut och stressigt påverkad. Har även behövt ta lediga skoldagar för att lägga ner tid på allt detta. Känns som att skapa en tråd här var det mest effektivaste jag gjort, i detta fall för att kicka igång processen. Tack så mycket allihopa...

PS. finns det möjligheter att ta bort denna tråd?

Av Ambh89
Skrivet av Greattech:

Kort uppdatering av ärendet, vi fick ett samtal tidigt på morgonen från mottagarens bank. Pengarna ska vara hos kunden inom närmaste dagarna. Hon kunde inte lämna ut mer info om vad felet var men det skall vara löst.

ts, ta gärna direkt kontakt med banken istället för att kolla med en vän på banken. Alla har inte samma befogenheter för att se allt. Hade du ringt växeln hade du blivit kopplad till Bankens säkerhetsavdelning så hade du fått korrekt info från början enligt banken.

- GT

Jag var på banken idag. På min bank som jag är inskriven i. Både min vän och personalen jag pratade jobbar som kundtjänst. Jag lämnad in kvittens som ni skickade till mig igår. På papper. Hon tittade igenom den, kollade mitt konto, även ringde runt. Till sist insåg både jag och hon att där finns inget datum ang återbetalningen. Datum för transaktion är bara min transaktion, dvs 17/6, det var då jag köpte datorn från er. Där står inget datum då ni betalade tillbaka till mig (som ni påstår är 18/8).

Jag har pratat tidigare med växeln via telefon med min bank, de hänvisade fortfarande att jag skulle uppvisa ett kvitto kring återbetalning, om de ska kunna göra en utredning.

Därefter vill jag klargöra för alla, att jag aldrig har gjort något reglering/ändring kring mitt konto. Jag har inte spärrat, ändrat, eller något överhuvudtaget med mitt konto eller kort.

Av Ambh89

Hoten är ren BS. Kvinnan de pratade med var min morsa, hennes sambo var hemma och hörde allt hon sa. Hon höjde rösten ja, enda hon hotade med att hon skulle polisanmäla. Om ni kände er hotad av en sjuk och gammal kvinna, så behöver ni inte oroa er. Rätt skrattretande att ni försöker ens ingå i någon offerroll med den händelsen.

Ni påstår att jag inte har försökt ingå i någon hjälpande process med er? Kolla era mails om hur lång tid ni har fördröjt för att besvara? Jag har behövt skapa en tråd på nätet för att få någon där borta att röra på häcken. Jag kommer att dra iväg idag till min bank med eran kvittens som ni skickade igår, därefter undrar jag också om varför ni bad om mina bankuppgifter när ni kör på ett automatiserat system som skickar tillbaka till transaktionens ursprung?

hej så länge.

Av Ambh89

Amen helt seriöst... Jag har inga ord! Jag säger bara; under desperation agerar försvarsmekanism. Det där var jävligt lågt. Där ser ni, under desperata förhållanden försöker de bara att skylla ifrån sig. Detta är ligister som lagen måste göra sig av med! Baserat på min retorik än så länge, tror man verkligen att jag är en sådan person som mordhotar folk? Sist jag mordhotade någon var jag kanske i 12års åldern.

Jag har redan pratat med banken och då säger de att denna handling strider mot policy. Men däremot har Greattech fortfarande inte skickat ut bevis TILL MIG, som jag bett om två gånger ,och nu har det gått en vecka
När man copy och paste-ar brukar inte siffror bli fel, detta borde Greattech kolla upp. Banken talade även om enda gången då det kan bli fel är om stora summor så som halv miljon skickas till något konto från utlandet, och även detta var minimalt.

Kronofogden har all rätt göra en upplysning, det är en del av deras jobb *facepalm*..

Om företag är i avtal med Svensk Distanshandel om att få bära ''Trygg E-handel'' så måste företaget följa dess direktiv. Annars lär företag hamna på ''Svarta listan''.

Av Ambh89
Skrivet av versions:

var är trygg e-handel-bilden någonstans? kan inte hitta den, jag kanske är blind.

När man får trygg e-handels certifikat , då får man lov att använda loggan. Däremot skriver de om att de är registrerade hos Trygg E-handel. Du kan klicka på texten (länken) ''trygg e-handel'' så ska du se ''Hittade inte företaget i fråga!'' , alternativt kan gå in på http://www.tryggehandel.se/ och söka på Greattech...

Av Ambh89

Tack, det hoppas jag med. Jag kommer hålla er alla uppdaterade. Glömde nämna att mannen jag pratade med från Kronofogden nämnde att de inte hade några skulder. Då måste allt bero på ren girighet från deras sida..

Av Ambh89

Ångrat köpet, problem med återbetalning (Greattech)

Jag tänker VARNA för detta bolag. Jag har skapat denna profil idag för att varna er andra!

Beställde en stationär dator från företaget Greattech. Men kort efter beställningen ångrade jag köpet, jag ringde upp och förklarade men de nekade min avbeställning och istället hänvisade till att göra en retur så fort jag fått in paketet. Så dum som jag var accepterade jag detta. Leveransen var färdig, och jag hämtade ut varan. Jag skapade en retur via deras hemsida . När de väl fick in varan ,och efter att de gjorde en värdeminskning på den samt godkände den 25 Juli(1295kr arbete för montering etc.), därefter meddelade de om att utbetalning sker inom 20 dagar.

De hänvisar till mig om att skriva mina bankkonto uppgifter till deras ekonomi avdelning, vilket jag gjorde.

Mer än 20 dagar senare, mailar jag dem igen mina bankkonto uppgifter och förklarar om att pengarna inte är på kontot, får svaret som lyder då om att betalning kommer ske slutet av månaden, dvs slutet av augusti.

Nu har 30 dagars gränsen passerat förbi för återbetalning, 24 augusti som var deadline. Jag mailar dem igen angående denna situation, de besvarar en vecka senare (8e september), om att de ska kolla ekonomin och återkomma. Därefter återkom de och påstod att jag redan fått pengarna. Och att jag ska kontakta banken samt ge dem min bankadress och någon kontakt person.

Jag kontaktar min bank, där min polare jobbar, och han talar om för mig att de inte har skickat ut några pengar och att dessa situationer sker väldigt ofta med ''oseriösa'' bolag. Har jag inte fått några pengar på kontot så har de inte skickat något. De dem behöver göra är visa bevis för att de sänt pengar till mitt konto. Jag meddelade dem detta och då vill de ha något '' mottagare (namn) '', dvs någon person på banken de kan kontakta och skicka in bevis. Ringde upp banken och de blev chockade av vad jag hade att berätta. De talade om att detta bestrider deras policy och att de aldrig hade hört något liknande. Mailade då över detta till dem och återkom med att de skulle kolla ekonomin (igen?) och därefter skicka bevis/kvittens till mig. Detta har de inte gjort.

Nu har jag reklamerat företaget och även vänt mig till kronofogden. På kronofogden kollade de upp företaget och talade om att företaget har varit i 6 liknande situationer tidigare. Där mitt falll inte har reglerats, de kunde alltså inte hitta min summa som utbetald under augusti månad.

De har brytit mot distanshandelslagen, specifikt ångersrätten där företag har 30 dagar på sig att betala tillbaka. Jag har reklamerat och väntar på svar från ARN, samt kommer att ingå i förhandlig med min jurist och även kronofogden.

Jag kommer även anmäla företaget för falsk marknadsföring, detta eftersom de har en falsk ''Trygg E-handel'' certifikat (http://www.greattech.se/Butik.html) Klicka på ''Trygg E-handel'' och se vad som kommer upp... Hoppsan

PS. glömde nämna summan från början var 9k. Ränta är 9% efter 30 dagar ...