Inlägg

Inlägg som Stabbzorz har skrivit i forumet
Av Stabbzorz
Skrivet av JonatanR:

bara att testa att sänka stegvis! och om datorn hakar upp sig/blue screen så höj till steget inn. (det är iprincip det lägsta du kan få)

Hur mycket kan man sänka för varje steg? 0.1? 0.05? 0.01?

Av Stabbzorz
Skrivet av SSGS:

Testa sätta vcore på 1.25.

Detta resulterade i en kraftig skillnad. Temp gick inte över 67 grader i stresstestet enligt ASUS mjukvara!
Hur långt ner kan man ställa VCore? tänkte om det gick att få ner temp ytterligare men att cpun ändå orkar upp till 4.4 under boost!

Av Stabbzorz

Nu har jag kikat på volt-värden både i bios och i mjukvaran. Allt står på auto när det gäller Volt. Vcore ligger på 1.072 V(auto). Och där ligger han så länge cpun inte går över 4.0ghz. Men så fort jag kör ett stresstest så kickar turbomode igång, skickar upp cpun till 4.4 ghz och volten ligger på 1.328 V och det är här det barkar åt helvete.

Av Stabbzorz

Väldigt höga temperaturer på 4790k - Hjälp!

Hejsan!
Jag har lite funderingar på mina temperaturer som uppstår när jag kör AIDA64 tillexempel.
Det tar inte många sekunder innan CPUn går från 25-30 idle till ca 75-80 i full load. Dessa temps får jag från Asus mjukvara, kollar jag tex RealTemp så ligger kärnorna uppåt 95 grader efter ca 30 sekunder. Här har jag stängt av testet då jag är rädd att dom ska gå för högt. Men jag har inte kunnat köra testet mer än en minut.
Moderkortet jag har är ett Asus Maximus Hero VII(uppgraderat bios), det är inga överklockningar gjorda. Kylaren är en Noctua NH--U9B-SE2. Jag har kollat så att kylaren sitter ordentligt, jag har även provat med lite olika mängder med pasta.

En dum fråga kanske men ska man ha turbomode aktiverat när man kör stress? För har jag inte det aktiverat så ligger han stadigt på 55-60 grader under full load.

Vad kan det vara för fel tro?

Tack på förhand.

Av Stabbzorz

Windows 8.1 söker inte efter filer på "andra" hårddisken.

Edit: Problem löst...

Hejsan!

När jag använder sökfunktionen(inte utforskaren, utan den med förstoringsglas till höger) så söker datorn bara efter filer på den SSD-disk som Windows ligger på, den hittar inte några av mina filer som ligger på min vanliga lagrings HDD. Hur ändrar man dessa inställningar? Jag har testat att ändra omfånget osv.

MVH // Erik

Av Stabbzorz

En liten uppdatering för er som har hjälpt mig! Jag har nu kopplat med en ren DVI-D kabel mellan monitor och grafikkort. Alla konstiga linjer är som bortblåsta. Det funkar numer kanon. Skönt att det kunde för en gångs skull vara en billig lösning.

Tack igen till alla som kommit med tips.

Av Stabbzorz

Otroligt mycket tack för så pass snabba svar till er alla! Får hoppas det blir bättre efter man varit till affären imorgon då!

Av Stabbzorz
Skrivet av Zotamedu:

Ser inte heller något flimmer på den filmen. Bara massa komprimeringsartefakter. Det betyder alltså att det troligtvis inte är mjukvarufel utan hårdvarufel någonstans. Får du samma flimmer om du kopplar skärmen till en annan källa? Har du en annan dator du kan testa med eller har du ett integrerat grafikkort du kan köra med? Det kan också vara sladden som bråkar. Får du samma problem om du byter sladd? Har du möjlighet att testa de andra utgångarna från kortet. Är det samma problem över DVI, HDMI och Displayport?

Efter mycket om och men och att ha provat det mesta du rekommendera så kan det vara min kabel mellan skärm och grafikkort. Skärmen var för det första kopplad med VGA till VGA med DVI adapter. Och då jag inte har hdmi på monitorn eller en ren dvi kabel så var jag tvungen att slita ut datorn i vardagsrummet för att prova med HDMI på min tv! Där funkade det kanon. Alla vita linjer var som bortblåsta. Men då uppstår ju följdfrågan. Kommer det bli bättre om jag skaffar en ny VGA kabel? Eller blir det bättre med en ren DVI till DVI Eller måste jag helt enkelt köpa en ny skärm med HDMI utgång?

Av Stabbzorz

Jag såg nu jag med att det inte syns något på klippet! Extremt irriterande. Det är som väldigt tunna horisontella vita rullande linjer. Dom uppstår inte förrän jag har startat ett spel. Jag har kontrollerat alla kablar. Jag har aktiverat V-sync i spel. Det var inte så här med mitt gamla Grafikkort. Nätagget är ett Corsair 850 Gold, Jag har endast provat med senaste drivrutinerna till kortet och jag kör på Windows 7.

Skärmen är en BenQ G2420HDBL som är kopplad med DVI-I.

Av Stabbzorz

Flimmer på skärmen efter byte av grafikkort!

Hejsan! Jag bytte nyligen till ett Asus 970 och har efter det upplevt flimmer på skärmen. Inte bara när jag spelar spel utan även i Windows. Nån som kan tänkas veta vad detta beror på?

Jag länkar ett litet klipp där det syns tydligt i BF4.

https://www.youtube.com/watch?v=EQVejg_vr-4&feature=youtu.be

MVH // Erik.

Av Stabbzorz

Problem med RAM efter byte av grafikkort! Endast 2 gb av 6 används...

Hejsan!

Jag har ett väldigt underligt problem. Jag har idag bytt till ett Geforce 970 grafikkort. Efter bytet så står det att jag har 6 gb ram installerat men endast 2gb kan användas...

Jag har 3 stickor á 2 gb ram installerade, dom sitter enligt manualen i slots A1, B1 och den tredje i B2. Detta för att A2 är blockerad av min onödigt stora Noctua kylare =(. Problemet är att detta har funkat kanon fram tills i dag när jag bytte grafikkort. Vad kan ha hänt för att detta problem ska uppstå? Tar jag ut stickan som sitter i B2 så säger datorn att jag har 4 GB. Så jag antar att det är där det spökar. Men jag blir så fundersam när det har funkat tidigare. Moderkortet klarar upp till 16 gb ram.
Någon som har nån lösning? Jag har kikat i msconfig om det är begränsat minne där, och det är det inte. Jag har även kollat så att memory remap i bios är enable. Fler förslag?

Tack på förhand!

Av Stabbzorz

Ajfan, höjden och färgen har jag ju faktiskt helt glömt bort att tänka på! Vad kan tänka sig för andra minnen som då kanske är lite lägre? Vad ska jag kika på då? Och självklart ska dom matcha moderkortet

Av Stabbzorz

Köp av ny dator.

Hejsan!
Jag håller på och kikar på lite nya komponenter till en dator. Den ska främst användas för gaming.
CPU kylare och PSU tar jag från den dator jag har idag då dom räcker gott och väl.

Övriga komponenter jag har kikat på är
CPU:
https://www.komplett.se/intel-core-i5-4690k/817262
Moderkort:
https://www.komplett.se/asus-maximus-vii-hero-socket-1150/814...
Grafik:
https://www.komplett.se/asus-geforce-strix-gtx-970-4gb-physx/...
SSD:
https://www.komplett.se/samsung-ssd-850pro-256gb/820610
RAM:
https://www.komplett.se/crucial-ddr3-ballistix-sport-1866mhz-...
Chassi:
https://www.komplett.se/fractal-design-define-r4-black-pearl/...

Kommer dessa lira bra ihop? Är det något jag missat eller ska satsa mer på?

Tack på förhand!