Inlägg

Inlägg som Doofy har skrivit i forumet
Av Doofy

Undrar hur 3st 5870 X2 i Crossfire? presterar i folding

Av Doofy

Trevligt trevligt, man kan ju gissa att den lär folda något helt brutal, gör det de tror jag nog man ska börja bidra på seriös nivå:)

Av Doofy

Man är ju inte helt förvånad...

Av Doofy

Detta problem har jag också stött på och det verkar vara en bugg som flera råkar ut för då och då, vanligtvis brukar jag bara avvakta och "låsningen" brukar försvinna efter lite väntande.

Av Doofy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2000+
Hur många datorer virtualiserar du då? Jag brukar köra ca 5-6st och till det räcker 2st kärnor utmärkt.

Jag virtualiserar endast 3 burkar privat men företaget jag jobbar på virutaliserar en större mängd servrar på highend-servrar och där finns det definitivt inget övre tak för hur mycket kraft som kan användas av virutella servrar.

Av Doofy

Kör man virtualisering är det mycket effektivt med flera kärnor.

Av Doofy

Problem med webåtkommst med 2 NIC

Hej,

Jag håller på att sätta upp ett litet cluster mellan 2 windows 2k3 servrar, varje server ha en separat Wan-antslutining samt även statisk ip mot en intern router, där är där problemet börjar. När jag aktiverar det interna NICet på server 1 så blir webbservern som den kör oåtkomlig men det fungerar dock att surfa och köra ping/remote terminal mot servern.

Problemet är nog troligen att routing-tabellerna är fel, så när servern försöker ansluta till sig själv(localhost) så hittar den inte rätt sökväg. Jag har försökt klura ut vad jag ska göra för att få det att fungera men inte lyckats.

Jag har tagit ett screenshot på hur routing-tabellen ser ut, kan något lyckas lista vad som är för och vad som behöver rättas för att få det fungera korrekt?

http://img22.imageshack.us/img22/9623/routesmt.jpg

Det står att default gateway blir 192.168.0.1 när jag aktiverar NIC 2, dock borde väl inte detta spela någon roll för åtkomst av webbservern?

Mvh Victor

Av Doofy

22500 som 1st-line support/drift, samt extra inkomster på egna projekt.

EDIT: Före skatt.

Av Doofy

Gaaalet sköna hastigheter, hmm frågan är om man skall byta huslån mot datorlån ^^ .

Av Doofy

Kanske inte helt rätt att skriva här nu då det gäller javascript men det gäller fortfarande samma mål som innan.

Jag har börjat pilla lite i javascript för försöka få till det jag först hade tänkt i php, mina javascript kunskaper begränsade då jaga knappt skrivit det förut så jag skulle gärna vilja ha lite hjälp med att rätta det jag skrivit hittills jag hoppas ni föstår hur jag tänkt.

<HEAD>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
bild[0].src="bild1.gif";
</SCRIPT>
</HEAD>

<A href="URL" ONMOUSEOVER="if(document.images){document.images['plats1'].src=bild[0].src; changemarginleft()}" ONMOUSEOUT="if(document.images){document.images['plats1'].src=bild[0].src; changemarginleftback()}">
<IMG style="
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
changemarginleft()
{
for(marginl = 0; marginl<20; marginl++)
{
sleep(20);
document.write(marginl);
document.write("px;");
}
}

changemarginleftback()
{
for(marginlb = 20; margin>0; margin--)
{
sleep(20);
document.write(marginl);
document.write("px;");
}
}
</SCRIPT>"
src="bild.gif" BORDER="0" ALT="" NAME="plats1">
</A>

Av Doofy

Ok. Jag får får kika lite mer på javascript, tog mig en snabbtitt och det verkar ju inte vara så himla krångligt.

Av Doofy

Jag hade tänkte blanda lite, text onmouseover="<?php echo $minifsats? >" eller nåt åt det hållet med det kanske inte går?

Av Doofy

Anledningen till att jag vill kunna skapa en loop som räkna millisekunder är att jag tänkte te.x flytta ett visst objekt ex. 1px var 200e millisekund när man håller musen över. (Jag kan kanske lägga upp sidan här när jag är klar för att visa vad jag tänkt mig. )

microtime() verkar kanske vara rätt håll, ska kika lite närme på det.

Tack för svaret!

Av Doofy

[PHP] Räkna tid i millisekunder

Jag undrar hur man kan räkna millisekunder i PHP. Jag vill te.x kunna skapa en loop där det händer något var 100e millisekund. Detta är säker ingen svårt grej men jag har sökt runt en del och mest hittat svar på hur man räknar dagar och timmar.

Tacksam för svar.

Av Doofy

Låter som att det är rätt håll, dock är mina SQL kunskaper nästan obefintliga så därför behöver jag lite att gå på.

Det som är primärt är väl att jag vill kunna slippa uppdatera varje column manuellt, ex:

table:products
namn:produkt1:vikt:bla:bla:opt1(blå):opt2(orange):op3:osv:
namn:produkt2:vikt:bla:bla:opt1(blå):opt2(orange):op3:osv:

Jag vill kunna skriva en generell sats för allt produkter som innehåller vissa data inom opt1-20 som tex blå, orange skall bli blå_01 och orange_02

Men som sagt, det du sa är åt rätt håll.

Av Doofy

Automatisera ändringar av olika data i MySQL-tabell

Jag har ett litet problem, jag har lagt in 100 produkter som finns i ~10 olika färger ex. blå och röd, uppdelade på columner från opt1-20.

Nu till saken, jag behöver ändra varje värde som tex (opt1)blå och (opt2)röd till blå_01 och röd_01 vilket tar en himla tid om det ska göras manuellt, så därför undrar jag nu om det finns något sätt för att automatisera detta med hjälp av någon sorts if sats som känner av att "if op1-op20 = blå: change to blå_01" osv.

Jag hoppas ni förstår vad jag menar annars får jag försöka förklara bättre. Jag använder phpmyadmin och Toad.

Mvh Victor

Av Doofy

Fy f*n vad snabbt utvecklingen går, snart är nog intel nere på 11nm gränsen, undrar vad nästa steg i utvecklingen blir då.

Av Doofy

Ett relativt enkelt sätt är att intsallera pfsense på en gammal burk med 3 NIC så kan man ganska enkelt få failover och last balansering, det finns ganska bra guider att följa.

Av Doofy

Skumt problem med skärm

Har stött på ett lite udda problem med en laptopen, helt utan någon speciell anledning så som tappolycka eller dylikt har skärmen sagt upp sig helt, inget blinkande glapp som man brukar kunna få, man kan höra hur hur datorn är igång och snurrar. Jag har prövat att kontrollera så att den inte är inställd på att köra på en extern skärm och jag har även prövat att koppla in extern skärm. Inget resultat.. :/

Det som jag tänkter på är att grafikkortet skulle ha gått sönder men det känns som ganska otroligt??

Modellen är en Mitac 8640.

Någon som har stött på samma problem eller kanske har en aning om vad som är fel?

Edit: Bytte nyligen batteri i burken men det borde väl inte kunna vara det då det är samma specifikationer så som volt och ampere.

Av Doofy

Undrar om det ändras när dom släpper Windows 7...?