Inlägg

Inlägg som G_f_X har skrivit i forumet
Av G_f_X
Av G_f_X

Tack för tipset, byter till en Fractal (så matchar den min andra dator )

Av G_f_X

Ny speldator (utan GPU) för ~20k

Hej,

Jag tänkte pensionera min gamla speldator till HTPC och i den sitter det just nu ett 2080Ti och några rejäla SSDs som jag tänkte flytta över till den nya datorn (därav relativt lite lagring och svag GPU i listan nedan). 1650-kortet kommer mest att användas som decoder i HTPC:n och till lite enklare spel och jag bryr mig därför inte riktigt om att det kommer nya kort snart.

Det jag behöver lite hjälp med att välja är kanske framförallt chassi och kylning (både för CPU och själva lådan) men jag tar gärna även lite pointers vad gäller mobo, minnen och annat om det är något uppenbart icke-prisvärt jag har valt. Såg också att Inet inte monterar och skickar alldeles för tunga CPU-kylare (>750g?) vilket jag ju måste förhålla mig till... Jag vill ha en 10900k men jag har inte för avsikt att överklocka den men jag vill inte att den throttlar i onödan heller.

I övrigt så tycker jag att det är viktigt att datorn inte märks så mycket, dvs. att den ska vara diskret designad och rimligt liten (vad gäller luftflöden och plats för komponenter) och tyst. Jag vill inte ha vattenkylning. Jag vill inte köpa Windows på någon grå handelsplats.

Jag lägger helst inte mer än 20k men jag är lite flexibel. Jag kan tänka mig att köpa ett paket i någon annan butik men det är viktigt för mig att den kan komma färdigmonterad och klar eftersom jag inte riktigt har tid att leka med sånt där nuförtiden utöver att flytta över en GPU och lite SSDs.

https://www.inet.se/datorbygge/b1174890/test-1

Tack!

Av G_f_X

Jämfört med en HDD är nästan vilken SSD som helst så pass mycket snabbare att det inte spelar någon roll utöver proffs/entusiast-användning. Bäst är att helt gå över till SSD och satsa på kapacitet. Så otroligt skönt att aldrig vänta på att någon trött HDD ska spinna upp bara för att man öppnar utforskaren och HDD:en inte har använts på flera timmar.

Av G_f_X

8:an är fortfarande stabil och lär vara i stort sett lika framtidssäker som de nya. Ingen direkt USP eller så.

Av G_f_X

Kan vara värt att kolla om du får någon billig och tyst laptop för pengarna. Går att bygga upp så att luftflödet är bättre och då kan du justera fläktkurvor osv. Smidigt även om du egentligen betalar för en skärm i onödan men det är ju så att säga kompakt paketerat redan.

Av G_f_X

Vad är det som låter? Fläktar från NAS:en eller hårddiskvibrationer? Vibrationer kan man ju lindra på andra sätt.

Av G_f_X

Låter ju som ganska rimliga ökningar om vi nu rundar av neråt. Minus priset då förstås..

Av G_f_X

Ok tack, jag misstänkte det men ville stämma av så att jag inte köper "fel" skärm senare i veckan. Sitter på en gammal skärm nu så det kommer att bli en massiv förbättring på varje område ändå.

Av G_f_X

HDR i 1440p/144hz/IPS G-Sync?

Hej,

Jag tänkte inom kort köpa en ny skärm och har följande kravspec: 1440p/144hz/IPS G-Sync (27"). Finns väl i princip Acer Predator (preliminärt den blir det), någon Asus och en AOC.

Finns det någon modell med HDR eller kommer det snart? Ovanstående är väl drygt 1-2 år gamla? Jag har bara sett det listas till nyare 4k-skärmar med ovanstående specs men det har jag ingen lust att driva även om jag planerar att köpa ett GTX 2080-snart. Vore synd att lägga 7-8k på en skärm nu utan att få "allt".

Tips?

Av G_f_X

Ja, eller körde en "clean install" på samma version.

Av G_f_X

Hejsan, åkte in och bytte mitt kort till ett EVGA 970, nu funkar det perfekt. Webhallen är grymma!

Av G_f_X

Fläktcontroller Palit GTX 970 Jetstream?

Jag köpte igår ett Palit GTX 970 Jetstream på Webhallen som, sedan installation, verkar köra på mer eller mindre full blås. Självklart nyaste drivrutinerna osv. Kortet fungerar i övrigt men låter som fan hela tiden, lika mycket i idle som när jag spelar. Fläktarna går på ca ~2900 rpm oavsett vad jag ställer in för % i diverse OC-program:

http://abload.de/img/unnamed10biob.png

http://abload.de/img/unnamed98fu7.png

Jag misstänker nu till slut att det kan vara frågan om mitt gama budget-mobo (ASUS M4N68T-M-V2) som kanske ställer till det? Det är väl så dags att uppgradera men det var väl inget jag hade tänkt ägna helgen åt.

En grej till: först gick det inte att installera drivrutinerna med GeForce experience (när jag bytte från ett 560Ti) utan jag behövde använda mig av deras medföljande skiva (som jag därefter uppgradera ifrån). Jag är ganska så jättesäker att den innehöll malware eftersom jag numera vid uppstart får upp en sida "gamezdoka" som verkar vara hyggligt svårt att göra sig av mig. Wtf?

Tips? Reklamera?