Inlägg

Inlägg som Antebest123321 har skrivit i forumet
Av Antebest123321

@Glyph: Ja, det var exakt så jag menade. Ska göra så.

Av Antebest123321

@Glyph: Sorry jag menade bara att den skulle vara inkopplad i någon annan än port 4...

Av Antebest123321

@VexedRelic: Går det inte ens om alla kör trådat?

Av Antebest123321

Men om jag ska koppla Switchen till Routern, är det en vanlig ethernet RJ45 sladd då eller är det en patchsladd? Och vilken ingång ska jag använda på switchen? 1 eller?

Av Antebest123321

@Glyph: Nej, menar såhär: Min familj använder DIR 600:an
Modem Port 1-3 - DIR 600
och vi använder en annan router som en switch är kopplad till
Modem Port 4 - Annan Router - Switch - Allas datorer på lanet

Vet inte om det funkar eller hänger ihop (vet inte så mycket om detta...)

Av Antebest123321

@mrqaffe: Har bryggat Technicolor-routern nu men familjen använder D-link routern så ska jag skaffa en till router så det blir Modem - Router - Switch - Allas datorer eller hur ska jag göra? Om det är så att jag kan fixa det med en ny router, så vilken ska jag då köpa? Ska jga bara köpa någon gammal billig och typ stänga av WLAN på den?

Av Antebest123321

@saturday_sun: Ska nog köra på din idé. Ska nog skaffa en gigabitswitch med 16 portar (min budget är på 2000kr)
Förresten, är denna bra: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/182800-z...

Av Antebest123321

@saturday_sun: Alltså alla gör lite som de vill på lanen, om vi säger att typ 8 spelar och 2 kollar på youtube. Om man då gjorde som du sa, skulle det funka om 2 kollade på youtube samtidigt som 8 spelar? För som vi har det nu, om alla skulle spela, så skulle de som kör Wi-Fi kanske bara få lite högre ping.

Av Antebest123321

@Glyph: Måste väl i så fall ha en switch för att få flera lan-portar?

Av Antebest123321

@Glyph: Technicolor-routern kan man tyvärr inte sätta i bridgemode själv utan man måste ringa Telia och be dem att fixa det...

Av Antebest123321

@SvanteP: Men skulle det kunna vara modemet? Skulle man kanske skaffa nytt modem?

Av Antebest123321

@SvanteP: Ja tyvärr har jag ADSL, men tycker inte det är värt att byta till fiber då jag oftast ligger runt 20 ping. Så det finns alltså ingenting man kan göra för att fixa det då? synd

Av Antebest123321

Problem med ping på lan(-party)

Hej. Jag brukar ha lan i min källare och då brukar jag använda vår gamla D-LINK DIR-600. Vi är cirka 10 personer och ungefär 3 av de använder nätversslad eller ethernetsladd eller vad man nu vill kalla det. Det laggar mer när flera använder nätverssladd och alla förutom dem som har nätverkssladd laggar och brukar ha typ 100-500 ping. Alla spelar eller kollar på YouTube samtidigt.
Vi har ett såntdär router och modem i ett modem från Telia (Technicolor TG799vn v2 ) och man brukar alltid få starta om både det och routern när det laggar och efter man startat om så funkar det igen. Vanligtvis har jag av WLAN på technicolorn men min familj brukar använda den för routern når inte upp från källaren.

Hade bara tänkt att fråga om man ska skaffa en ny router eller kanske skaffa en switch som man kanske kopplar till routern eller nåt och så kan alla med nätverkssladd ansluta till den eller om det nu är så switchar funkar.

Någon som har något tips på hur jag ska göra för att alla ska kunna spela med bra ping? Liksom är det någon som vet hur jag ska sätta ihop nätverket? Har just nu routern kopplad via en 10m nätverkssladd ner i källaren från modemet. (I modemet finns också en sladd till vår tvbox)

Och förresten, när vi kör cs så får alla utan nätverssladd dålig ping till och med när vi kör på lan

Av Antebest123321

Hjälp

(Ska skaffa nytt gaming grafik kort.) Detta är kanske as noobig fråga men är det någon skillnad på typ ASUS Radeon R9 290X och typ SAPPHIRE Radeon R9 290X? Jag har en ACER dator och passar de till den ändå?? Vet inte mycket om Grafik Kort och sånna saker.

Plz någon svara