Inlägg

Inlägg som Noriii har skrivit i forumet
Av Noriii

@Masyve: LOL

Av Noriii
Skrivet av Edge1:

@Noriii: Du ska absolut inte köpa ett 770 (eller 780) för 1.000:- på Blocket eller någon annan stans, det är det inte värt. Ett begagnat GTX 970 för 1.000:- eller liknande vore mycket bättre, även om du inte hade tänkt köra några väldigt krävande spel.

Tack grabben! Hjälper otroligt mycket! Uppskattar svaret (-en)!

Av Noriii
Skrivet av MinscS2:

Ett GTX 770 är inte ens i närheten på att bottleneckla en i7-6700k om det är det du undrar, du hade antagligen kunnat köra med 3-4 st GTX 770 och processorn hade fortfarande orkat driva korten, i synnerhet om den är överklockad. Tvärtom så lär ett i7-6700k knappt behöva sträcka på benen om den bara ska driva ett GTX 770.

Vad du menar med om det "fortfarande är värt?" förstår jag inte riktigt. Det beror väl på vad du får betala för kortet. GTX 770 är ju inte direkt något prestandakort längre, det är ett tweakat GTX 680 som är över 4 år gammalt, så det är ju inte direkt någon bra balans att kombinera GTX 770 med i7-6700k om du bara ska spela.

Aha! Okej nu förstår jag! Jo, jag skall spela, streama och video redigera på det men inte i jättestor utsträckning. Jag undrar hur mycket skulle vara okej att pröjsa för ett kort som 770:an. Sett några på blocket som ligger på tusen kronor. Hur förhåller 780:an sig till 770:an, finns det någon stor skillnad dem emellan? Googlar fram lite benchmarks under tiden! Spelet jag skall spela är rätt så gammalt (Guild Wars 2, släpptes 2014) och kräver inte ett häftigt grafikkort då spelet har en kass ingame-engine som inte kan utnyttja GPU:n väl, några av mina vänner lirar det på sina i7-2600k tillsammans med GTX 770:an. Hade enbart några enstaka funderingar över om mitt rigg skulle lida om man använder ett lite äldre grafikkort tillsammans med en väldigt ny processor på marknaden.

Tack du, jättesnällt av dig!

Av Noriii

GTX 770+i7 6700k?

Hej!

Är det fortfarande värt och köpa ett GTX 770 och köra det tillsammans med i7 6700k? Blir det någon bottleneck? Är kortet fortfarande kraftfullt?

PS. Är medveten om att AMD släpper ut sitt nya GPU 29:e juni.

Tack!

Av Noriii

@SUMITOMO:
Tack! Okej då beställer jag datorn utan GPU och köper den när den kommer ut heheh! Tack!

Av Noriii

@VinterX: Tack så jätttemycket:)!

Av Noriii

@VinterX:

Tack!
Vad tkr du om kylarvalet? Är det okej med vattenkyl elr?

Av Noriii
Skrivet av SUMITOMO:

Moderkortet skall ha DDR4 minnen..

Åh ok:D, vilka budget DDR4:or hade du rekommenderat?

Av Noriii

Ny dator för 11k! Hjälp!

Hej!

Jag har tänkt bygga mig en ny stationär dator som kommer kosta drygt 11 tusen men jag vet inte om det ser bra ut och skulle gärna vilja ha feedback på rigget

Såhär ser rigget ut: https://www.inet.se/kundvagn/visa/9451508/gw2-full-setup

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9451508/gw2-full-setup

Jag är inte jättesäker på vilken kylare jag skall köpa till i7-6700k:an, det är antingen en av dessa:
https://www.inet.se/produkt/5322283/corsair-hydro-h60-v2/#spe...
https://www.inet.se/produkt/6308772/noctua-nh-u9b-se2/#specs
https://www.inet.se/produkt/6308879/noctua-nh-u9s/#specs
(Jag vill jättegärna inte gå över viktgränsen på 750g på kylaren för och slippa självmontering av kylare). Hade en Noctua NH-D14 ett tag sedan och var extremt nöjd, dock stiger den 750g gränsen och är inte ett alternativ. Jag är kass på att montera datorer hahah!

Grafikkortet kommer väl inte hamna i bottleneck med i7-6700k processorn eller?

Finns det någon nackdel med att ha en vattenkylare? Det blir nämligen första gången jag provar mig på en sådan om jag köper en.

Målet med denna datorn är att kunna spela spel och spela in med mjukvara, jag kommer enbart att överklocka den till drygt 4.5ghz kanske prova mig på 4.8ghz (blev bluescreen på mitt förra rigg). Men som sagt målen är inte jättestora vill bara ha en bra dator som klarar av det mesta och som kan överleva de kommande 5 åren.

Vad tycker ni? Ska jag ändra på något? Lämna gärna kommentarer för vilken kylare jag ska ta mig an! Ni är jättevälkomna med ytterligare förslag på kylare och feedback på rigget! (Skulle helst inte vilja spendera mer pengar än jag redan gjort på rigget).

Hälsningar,
Nori